Sitirile editiei din data de 14 Septembrie, 2016

Deschidere de an scolar si eveniment istoric aniversar in comuna Ostrov

Septembrie 2016, Mirela Ionita

EducatieLuni, 12 septembrie a reprezentat prima zi din anul scolar marcat de festivitatea de deschidere. Tot in acesta zi, dupa festivitatea in care elevii se acomodeaza cu inceperea noului an scolar, actiunea s-a mutat la monumentul eroilor din Ostrov pentru a participa la evenimentul aniversar prilejuit de implinirea a 100 de ani de la intrarea Romaniei in Razboiul Mondial.

Autoritatile locale din Deleni sprijina noua conducere a Liceului Nicolae Istratoiu

Septembrie 2016, Adrian Nicarel

EducatieAutoritatile locale din comuna Deleni investesc in educatie si invatamant preocupandu-se in mod continuu de crearea conditiilor necesare si favorabile pentru ca elevii ce studiaza in unitatile de invatamant din comuna sa obtina rezultate deosebite la invatatura, pentru a se dezvolta profesional si a-si crea un drum in viata.

Autoritatile locale vor transport gratuit pentru elevii din comuna Silistea

Septembrie 2016, Mirela Ionita

SocialLuni, la deschiderea noului an scolar toti copii din comuna Silistea au primit rechizite din partea Consiliului Judetean Constanta. De acest ajutor au beneficiat copiii de gradinita si pana la cei de clasa a VIII a.

Administratia locala Saligny continua proiectele demarate

Septembrie 2016, Radu Petric

Administratie localaCu forte proprii dar si cu sprijinul Consiliului Judeteam Constanta, Primaria Saligny pune in aplicare strategia de dezvoltare a comunei si continua investitiile in acest sens. Administratia locala s-a pregatit de inceperea anului scolar, iar in paralel lucreaza la modernizarea infrastructurii ce ofera comunei o evolutie deosebita.

Drumuri afectate de precipitatii in comuna Oltina

Septembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaFondurile bugetelor locale in mediul rural sunt de cele mai multe ori insuficiente pentru realizarea tuturor proiectelor si investitiilor dorite pentru dezvoltarea comunelor. Insa cand forta naturii intervine intr-un mod nefavorabil, situatia devine si mai dificila, iar autoritatile locale sunt nevoite sa caute surse de finantare pentru remedierea pagubelor inregistrate.

Edilul Dorinela Irimia le-a urat succes tuturor copiilor din Saraiu in prima zi de scoala

Septembrie 2016, Catalin Sandulescu

Educatie12 septembrie a reprezentat un nou inceput de an scolar, eveniment plin de emotii pentru toti cei care au pasit in curtea scolii: elevi, cadre didactice, parinti dar si reprezentanti ai Primariei.Festivitatea de deschidere a noului an scolar 2016-2017, a debutat in primitoarea curte a Scolii Gimnaziale "Nicolae Maraloi" din localitatea Saraiu, unde elevii, plini de emotii, insotiti de parinti si bunici, au fost intampinati cu zambetul de buze, de cadrele didactice alaturi de primarul comunei, Dorinela Irimia.

Deschiderea anulului scolar in cele mai bune conditii in comuna Pestera

Septembrie 2016, Mirela Ionita

EducatiePentru data de 12 septembrie, autoritatile locale din comuna Pestera au lucrat si s-au pregatit intens pentru ca la inceputut de an scolar copiii sa aiba parte de surprize placute. Toate aceste eforturi au fost realizate pentru ca toti elevii sa invete in conditii optime.

Dezvoltarea comunei Mihai Viteazu prin investitii si implicare

Septembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala Mihai Viteazu investeste in dezvoltarea infrastructurii si a invatamantului, totul cu scopul de a dezvolta in continuare comuna si de a face in asa fel incat oamenilor care traiesc aici sa le fie viata mai usoara.Autoritatile locale lucreaza in continuarea la proiectele ce au in vedere infrastructura dar si institutiile de invatamant din comuna.In ceea ce priveste infrastructura rutiera si modernizarea acesteia, se realizeaza lucrari de reparare a drumurilor interioare din Mihai Viteazu si Sinoe pe o distanta de aproximativ 18 kilometri de drumuri.

Scoala din Viile necesita reparatii urgente

Septembrie 2016, Adrian Nicarel

EducatieAdministratia locala Ion Corvin cauta in continuare fonduri pentru a le oferii elevilor conditii minime pentru desfasurarea orelor de curs in siguranta. Deoarece este o comuna in care numarul copiilor este mare, edilul Marcela Radulescu doreste ca acestia sa aiba un viitor si sa poata primi informatii si sa acumuleze cunostintele atat de necesare pentru dezvoltarea lor.

Centrul de prevenirea a abandonului si separarii copilului de familia sa reusita pentru conducerea Primariei Gradina

Septembrie 2016, Catalin Sandulescu

EducatieIn contextul social actual, autoritatile locale din Gradina doresc integrarea in societate a copiilor proveniti din familii defavorizate sau abandonati, prin asigurarea conditiilor corespunzatoare si a cadrului adecvat pentru educarea si dezvoltarea acestora.

Uniforme gratuite pentru elevii 0-VIII din comuna Fantanele

Septembrie 2016, Adrian Nicarel

EducatieEdilul comunei Fantanele sprijina educatia si de aceea se ocupa atat de vestimentatia copiilor cat si de mediul in care invata. Prin aceasta facilitate oferita de administratia locala s-au redus cheltuielile familiilor ce au copii la scoala.

Sprinjin de la CJC pentru reabilitarea caminelor culturale din comuna Cobadin

Septembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaCrearea unui cadru adecvat pentru desfasurarea activitatilor socio-culturale si artistice in cadrul comunei dar si imbunatatirea infrastructurii din comuna reprezinta obiectivul principal al adminstratiei locale.

François Hollande, in Romania: Trebuie sa gasim solutii pentru securitatea frontierelor. Ne aflam intr-un moment strategic/ Iohannis: Am abordat aderarea Romaniei la Schengen

Septembrie 2016, Radu Petric

ActualitatePresedintele Frantei, François Hollande, a declarat, marti, la Palatul Cotroceni, ca, in cadrul summmit-ului UE 27 de la Bratislava, trebuie gasite solutii pentru securitatea frontierelor, precizand ca a discutat cu presedintele Klaus Iohannis despre aspecte de securitate. Potrivit lui Klaus Iohannis in cadrul discutiilor au fost atinse si "dosare sensibile", invocand o abordare "foarte constructiva" privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771