Sitirile editiei din data de 30 August, 2016

Ce poti face timp de 4 zile la Regata Marilor Veliere 2016

August 2016, Catalin Sandulescu

SocialDupa succesul primei editii din 2014, Constanta va fi din nou gazda "Regatei Marilor Veliere" din Marea Neagra. Evenimentul va avea loc intre 8 si 11 septembrie, in portul Constanta. Sunt asteptate la start 15 veliere din sase tari, cu un total de peste 1.

Planuri de restaurare pentru un fost sediu de Primarie, in prezent muzeu

August 2016, Mirela Ionita

ActualitateCu o istorie de 120 de ani, cladirea aflata pe Lista monumentelor istorice, in care in prezent functioneaza Muzeul de Arta Populara Constanta ar urma sa fie reabilitata cu fonduri structurale. Primaria Constanta a demarat primele demersuri pentru modernizarea imobilului care are anual aproape 40.000 de vizitatori si are o mare insemnatate pentru istoria orasului.Cladirea Muzeului de Arta Populara de pe bulevardul Tomis nr.

Asfaltarea celui de-al doilea tronson de drumuri din Fantanele

August 2016, Radu Petric

Administratie localaAutoritatea locala din Fantanele continua lucrarile de realizare a investitiilor in vederea modernizarii infrastructurii rutiere. Dupa finalizarea lucrarilor la primul tronson de drumuri din localitatea Fantanele au inceput lucrarile si la cel de-al doilea.

Edilul comunei Tirgusor sprijina sportul si invatamantul

August 2016, Adrian Nicarel

EducatieAutoritatile locale sunt preocupate de viata sportiva si educationala a cetatenilor si a copiilor din comuna Tirgusor. Reprezentantii Primariei investesc atat in sport cat si in educatie si invatamant pentru a oferi copiilor posibilitatea de a se dezvolta intr-un mod sanatos si frumos din punct de vedere personal si profesional.Cu fonduri de la bugetul local, administratia locala Tirgusor efectueaza lucrari ce au ca scop finalizarea terenului de sport din localitatea Mireasa, mai exact in prezent se monteaza gazonul artificial.

Lucrarile de asfaltare in Navodari, in ritm alert

August 2016, Mirela Ionita

Administratie localaToamna se anunta o perioada foarte prolifica la Navodari, unde societatea Consiliului Local, responsabila de lucrari de infrastructura, a pregatit o lista lunga de interventii.Chiar de la 1 septembrie, Termica Distributie Navodari SRL va pune in aplicare solicitarile Primariei Navodari, prioritare urmand sa fie lucrarile de langa unitatile de invatamant, astfel incat acestea sa fie finalizate pana la deschiderea anului scolar.

Sedinta de consiliu local, la Medgidia

August 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaConsilierii locali din municipiul Medgidia au fost convocati, in data de 31 august, ora 17.00, in sedinta, pe ordinea de zi figurand urmatoarele proiecte:1. Alegerea Presedintelui de sedinta.2. Aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului Local Municipal Medgidia.

Casa Casatoriilor din Topraisar a fost reabilitata

August 2016, Radu Petric

Administratie localaAutoritatile locale ii invita pe tinerii ce isi oficializeaza casatoria in localitatea Topraisar spre a pasi in aceasta noua etapa a vietii pe o alee infrumusetata ce ii conduce de la Casa Casatoriilor, unde se oficializeaza casatoria civila spre biserica unde va avea loc casatoria religioasa.

Sarbatoare in comuna Mihai Viteazu

August 2016, Adrian Nicarel

SocialLa "Ziua comunei" organizata de Primaria Mihai Viteazu si Consiliul Local locuitorii comunei s-au bucurat de un spectacol de muzica populara, lautareasca si usoara.Celebrarea "Zilei comunei" a fost stabilita inca din prima sedinta de Consiliu Local.

Cristian Cirjaliu, primarul comunei Agigea investeste in invatamant

August 2016, Catalin Sandulescu

EducatieScoala Gimnaziala "Ion Borcea" in care elevii invata in doua schimburi devine neincapatoare pentru copiii din comuna Agigea. Autoritatile locale doresc construirea unei noi scoli insa pana la finalizarea acestei investitii, se preocupa de crearea conditiilor optime pentru elevii ce invata in scoala gimnaziala prin repararea si intretinerea cladirii vechi.In prezent administratia locala a demarat lucrarile de reabilitare a Scolii Gimnaziale "Ion Borcea", scoala in care functioneaza clasele I-IV si V-VIII, in doua schimburi.

Tabara gratuita pentru copiii din comuna Gradina

August 2016, Mirela Ionita

EducatieLa initiativa ediului Gabriela Iacobici, 17 copii din comuna Gradina cu rezultate deosebite la invatatura au pornit intr-o vacanta de neuitat in Maramures, zona cu traditii minunate.Dupa excursia din luna iunie in care 150 de elevi din comuna Gradina s-au recreat in parcul acvatic Aqua Magic din statiunea Mamaia Constanta unde au beneficiat de intrare gratuita si transport asigurat de administratia locala, edilul Gabriela Iacobici s-a gandit sa le ofere copiilor din nou clipe de bucurie.

Copiii din Baraganu au gradinita noua

August 2016, Radu Petric

EducatieLa inceputul acestui an scolar prichindeii din comuna Baraganu nu se vor intoarce in vechea gradinita ci vor pasi in casa noua deoarece administratia locala a finalizat lucrarile de construire a institutiei de invatamant prescolar din localitate. Noua gradinita le va oferi prichindeilor cele mai bune conditii pentru cresterea si dezvoltarea lor.Conducerea Primariei se bucura de finalizarea lucrarilor la gradinita din Baraganu a carei receptie s-a facut in luna august.

Ordonanta de Urgenta privind votul din Diaspora va fi adoptata in aceasta saptamana

August 2016, Adrian Nicarel

ActualitatePremierul Dacian Ciolos a declarat ca in aceasta saptamana va fi adoptata OUG privind suplimentarea sectiilor de vot pentru diaspora, adaugand insa ca spera ca un numar cat mai mare de romani sa voteze prin corespondenta la alegerile parlamentare.

Premierul Dacian Ciolos cere o analiza a modului in care Romania va face fata unui cutremur/ Guvernul acorda ajutoare de urgenta pentru romanii afectati de cutremurul din Italia

August 2016, Catalin Sandulescu

SocialPrim-ministrul Dacian Ciolos a cerut luni Ministerului de Interne si celui al Dezvoltarii ca "in termen de doua saptamani sa vina cu o analiza a modului in care noi in Romania suntem pregatiti in momentul de fata sa facem fata unei astfel de catastrofe si sa vedem ce masuri mai trebuie luate".

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771