Sitirile editiei din data de 23 August, 2016

3,5 milioane de romani muncesc acum in strainatate! Cati vor mai primi pensie cand se intorc?

August 2016, Radu Petric

Social3,5 milioane de romani muncesc in prezent in strainatate, iar, conform acordurilor europene, vechimea in munca este recunoscuta daca au avut contracte legale. Multi spun insa ca "importul" anilor de munca este un proces greoi si de durata, motiv pentru care unii renunta la drepturi.

Romanii prefera in continuare sa-si retraga banii de la bancomate, in locul platii cu cardul

August 2016, Adrian Nicarel

SocialDetinatorii de carduri emise de bancile locale au efectuat in primele sase luni al acestui an plati la comercianti in valoare de 7,6 mld. lei (1,7 mld. euro), in crestere cu 22% fata de jumatatea anului trecut, potrivit datelor BNR.Pe de alta parte, in intervalul ianuarie-iunie a acestui an retragerile de numerar au crescut cu 17% si s-au apropiat de 38 mld. lei (8,5 mld. euro).Romanii au facut in primul semestru 66 milioane de plati la POS, ceea ce inseamna ca valoarea medie a unei tranzactii cu cardul la comercianti a fost de 115 lei, cu 2 lei mai putin fata de primul semestru din 2015.

Copiii Centrului pentru Tineret "Ion Creanga" fac spectacol de "Ziua Tuzlei"

August 2016, Mirela Ionita

EducatieCopiii instruiti in cadrul Programului "Scoala de Vara"-Tuzla 2016, organizat de Centrul pentru Tineret "Ion Creanga", dezvolta talente si abilitati personale si profesionale deosebite pe care le etaleaza cu success sub indrumarea coordonatorului Maria Damian Pascal la evenimentele organizate de Primaria comunei Tuzla si de Consiliul Local.

A fost reabilitat pasajul de la Tomis!

August 2016, Radu Petric

Administratie localaAni de zile, pasajul de la Tomis a fost doar o zona din centrul municipiului evitata de trecatori din cauza starii deplorabile in care se afla si a mirosurilor insuportabile. A mai fost renovat din cand in cand, a fost chiar si "centru comercial", dar, in cele din urma, tot toaleta publica a ajuns.Autoritatile locale au reusit insa, in numai cateva saptamani, sa il transforme. Treptele au fost refacute, peretii au fost curatati, indreptati si vopsiti, iar iluminatul a fost complet schimbat.

Contract de peste 150.000 de euro pentru curatenia in piete, parcurile de joaca si campusul "Henri Coanda"

August 2016, Radu Petric

ActualitateRegia Autonoma Exploatarea Domeniului Public si Privat (R.A.E.D.P.P.) Constanta, institutie aflata in subordinea Primariei Municipiului Constanta intentioneaza sa atribuie un contract de achizitie publica de peste 150.

Cine candideaza pentru functia de inspector scolar general adjunct

August 2016, Adrian Nicarel

EducatieChiar daca scoala incepe peste trei saptamani, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice organizeaza, abia incepand cu 19 septembrie, pentru a treia oara, concurs pentru ocuparea celor doua functii ramase vacante de inspector Scolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta.

Proiecte pentru dezvoltarea orasului Negru Voda

August 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala din Negru Voda doreste imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor si dezvoltarea orasului. Edilul Petre Urziceanu in buna colaborare cu viceprimarul orasului, Marian Casuneanu, demareaza proiecte ce reprezinta o noutate pentru cetateni.

Scolile din Navodari, in renovare

August 2016, Radu Petric

EducatieAutoritatile locale din Navodari vor sa schimbe fata unitatilor de invatamant din oras. Astfel, au fost demarate mai multe lucrari de imbunatatire a conditiilor din scoli si gradinite. Muncitorii lucreaza de zor la schimbarea parchetului, a pardoselii, iar la scoala George Enescu au loc lucrari de izolare termica a cladirii.

Lucrari de intretinere a pasunii din comuna Dumbraveni

August 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaAvand in vedere starea pasunii afectata de cresterea ierburilor inalte, autoritatile locale din comuna Dumbraveni demareaza lucrari de curatare, ingrijire si amenajare a acesteia.Prin hotarare de consiliu, administratia locala se va ocupa de ingrijirea si amenajarea pasunii din comuna Dumbraveni.

Guvernul REVOLUTIONEAZA toate orasele, satele si comunele din Romania!

August 2016, Radu Petric

ActualitateGuvernul pregateste o revolutie in sistemul administrativ din Romania. Localitatile vor fi reclasificate iar cele care nu indeplinesc anumite criterii vor fi unificate cu altele.Proiectul promovat de Ministerului Dezvoltarii arata in ce categorii urmeaza sa se inscrie localitatile si prevede ca actualizarea clasificarii se va face la fiecare trei ani, informeaza hotnews.

Reabilitarea Scolii numarul 1 din Pecineaga

August 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaConducerea Primariei Pecineaga a demarat investitii de amploare atat in infrastructura cat si in invatamant. Sprijinirea educatiei, a formarii personale si profesionale a copiilor, dar si dezvoltarea comunei si cresterea nivelului de trai a locuitorilor acesteia sunt obiectivele prioritare ale edilului Niculae Stan.

Lucrari de pietruire a drumurilor din comuna Cerchezu

August 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaIn comuna Cerchezu, edilul Stefan Chelaru doreste cu un buget local mic dar cu mari eforturi, reabilitarea si modernizarea drumurilor pentru imbunatatirea conditiilor de viata a cetatenilor si dezvoltarea localitatilor ce alcatuiesc comuna Cerchezu.

Hramul Bisericii "Adormirea Maicii Domnului"

August 2016, Mirela Ionita

SocialIn data de 15 august, mare zi de sarbatoare pentru toti crestinii ortodoxi, edilul comunei Cumpana, Mariana Gaju, s-a inchinat si a participat alaturi de credinciosi la hramului Bisericii "Adormirea Maicii Domnului".

Investitii in invatamant si infrastructura in comuna Amzacea

August 2016, Mirela Ionita

EducatieEducatia si invatamantul reprezinta pentru copii baza dezvoltarii personale si a integrarii lor in societate. Pentru ca toti copiii scolari si prescolari din comuna Amzacea sa primeasca o educatie corecta si pentru a reduce riscul abandonului scolar, in decursul celor cinci mandate, edilul comunei Amzacea, Constantin Radu a investit in invatamant.

Anunt de la minister: noul an scolar aduce reguli noi in unitatile de invatamant

August 2016, Catalin Sandulescu

EducatieMinistrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Mircea Dumitru, a aprobat prin ordinul nr. 4.472 din 10 august 2016, Statutul Elevului, document ce reglementeaza drepturile si obligatiile elevilor inmatriculati in institutiile de invatamant de stat, particular sau confesional din Romania. Este primul document de acest tip, elaborat in Romania dupa 1990, care consacra intr-o forma consolidata drepturile si obligatiile elevilor.

Vasile Dincu: Guvernul va oferi subventii/vouchere pentru ca cei defavorizati sa-si inchirieze locuinte

August 2016, Radu Petric

ActualitateGuvernul vrea sa faca functionala si sa transparentizeze piata inchirierii locuintelor prin oferirea de subventii/vouchere pentru inchirierea de locuinte si sa utilizeze parteneriatul public-privat pentru constructia de locuinte sociale, pentru a sprijini grupurile vulnerabile, a spus Vasile Dincu.

Guvernul negociaza data alegerilor cu liderii politici si inclina spre 11 decembrie

August 2016, Adrian Nicarel

ActualitateReprezentantii Guvernului poarta negocieri cu liderii partidelor politice pentru stabilirea de comun acord a datei organizarii alegerilor parlamentare, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice, Executivul inclinand spre 11 decembrie."Guvernul a propus doua variante pentru organizarea alegerilor parlamentare, 4 si 11 decembrie, cu accent pe 11 decembrie, deoarece pe 4 este prea devreme fata de 1 Decembrie, de zilele libere.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771