Sitirile editiei din data de 16 August, 2016

Constanta a gazduit cel mai mare spectacol naval din 2016

August 2016, Catalin Sandulescu

ActualitateConstanta, capitala Marii Negre! Ieri, pe faleza din fata Comandamentului Flotei s-a derulat cel mai mare spectacol naval din 2016.La festivitati au luat parte atat presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, cat si ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, ministrul Finantelor Publice, Anca Dana Dragu, ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, prefectul judetul Constanta, Adrian Nicolaescu, presedintele CJC, Horia Tutuianu, primarul Constantei, Decebal Fagadau, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, monseniorul Ieronim Iacob, muftiul Cultului Musulman din Romania, Iusuf Muurat, seful Statului Major General, g-ralul Nicolae Ciuca, seful Statului Major al Fortelor Navale, contraamiralul Alexandru Mirsu, seful Comandamentului Flotei, cmdr.

Soferii ar putea ramane pietoni pe viata daca sunt prinsi bauti la volan

August 2016, Mirela Ionita

SocialRomania ar putea lua o decizie fara precedent in ceea ce priveste soferii care sunt prinsi bauti la volan. Acestia si-ar putea pierde definitiv dreptul de a conduce vehicule, iar amenzile pot ajunge pana la 15.000 de lei.Initiativa apartine mai multor parlamentari, care s-au gandit sa preia modelul american prin care conducatorii auto depistati cu alcool sa ramana fara permis pentru o perioada de pana la cinci ani.

Circulatia pe Podul Agigea se inchide total, de la 1 septembrie

August 2016, Catalin Sandulescu

ActualitateCirculatia pe podul de la Agigea va fi inchisa integral de la 1 septembrie, traficul urmand sa fie reluat, in conditii normale, pe doua benzi, pana la finele anului, a declarat Catalin Homor, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Reabilitarea si modernizarea drumurilor din Cobadin

August 2016, Mirela Ionita

Administratie localaIn comuna Cobadin se fac investitii pentru modernizarea infrastructurii cu scopul de a imbunatati viata comunitatii. Administratia locala deruleaza proiecte ce vizeaza reabilitarea si asfaltarea drumurilor si un proiect de alimentarea cu apa potabila a comunei Negresti.In localitatea Viisoara s-au realizat lucrari de reabilitare a infrastructurii rutiere. Toate drumurile de pe partea dreapta a satului au fost pietruite, cu un strat de zece centimetri, pe o distanta de 4,5 kilometri.

Sedinta ordinara a Consiliului Local, pe 17 august, la Techirghiol

August 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaAlesii locali ai orasului Techirghiol au fost convocati in sedinta ordinara a Consiliului Local (CL) pentru 17 august.Pe convocator se afla 25 de proiecte de hotarare printre care si cel privind aprobarea programului de desfasurare a evenimentelor reunite sub genericul "Zilele orasului".

Primaria Navodari organizeaza concurs de recrutare pentru ocuparea functiilor publice de executie vacante

August 2016, Radu Petric

SocialConcurs de recrutare pentru ocuparea functiilor publice de executie vacante de auditor, clasa I, grad profesional asistent si auditor, clasa I, grad profesional principal din cadrul aparatului de specialitate al primarului orasului Navodari, judetul ConstantaInformatii concursTip concurs: Recrutare pe functie de executie vacantaData de sustinere a probei scrise: 30.

Incepe asfaltarea drumurilor in Saligny

August 2016, Mirela Ionita

Administratie localaDeoarece se bucura de atragerea de fonduri, administratia locala din comuna Saligny, continua sa-si duca la indeplinire promisiunile facute in timpul campaniei electorale. Alesii locali nu lasa timpul sa treaca fara a se vedea rodul muncii.

Statii de autobuz pentru copiii si navetistii din Pestera

August 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaLocuitorii comunei Pestera sunt nevoiti de multe ori sa se deplaseze de la o localitate la alta in vederea rezolvarii problemelor personale, iar unii copii sunt nevoiti sa mearga cu mijloacele de transport la unitatile de invatamant ce nu se afla in localitatile in care locuiesc.

Scoli igienizate pentru noul an scolar in comuna Ostrov

August 2016, Mirela Ionita

EducatieMai este aproximativ o luna pana la inceperea anului scolar si elevii se vor intoarce la cursuri. In acest sens, Primaria Ostrov pregateste unitatile scolare pentru a ii intampina pe elevi in cele mai bune conditii.Autoritatile locale au inceput pregatirea spatiilor de invatamant in vederea inceperii noului an scolar, iar pe primul plan este igienizarea. Toate cele 11 unitati de invatamant din comuna Ostrov vor fi igienizate si puse la punct pentru intampinarea elevilor si prescolarilor.

Vesti PROASTE pentru fermieri: Anuntul ministrului Agriculturii

August 2016, Mirela Ionita

SocialFermierii care nu si-au irigat culturile, desi au avut aceasta posibilitate, nu vor primi despagubiri pentru suprafetele distruse de seceta, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, potrivit Agerpres.

Se schimba din nou legea pensiilor: Pensionarii, la un pas sa primeasca o lovitura teribila

August 2016, Radu Petric

SocialPensionarii care primesc atat pensie din sistemul public cat si din cel militar vor primi, lunar, o singura indemnizatie, informeaza profit.ro. Masura face parte dintr-un proiect al Ministerului Muncii. Indemnizatia va fi calculata din pensia cea mai avantajoasa in functie de optiunea solicitantului.Ministerul Muncii a pus in dezbatere un proiect de norme pentru aplicarea Legii nr. 8/2006, modificata recent prin legea 83/2016 care, practic, creeaza cadrul legal ca pensionarii din sistemul public sau cel militar, al ordinii publice si securitatii, care sunt membri in uniunile jurnalistice, legal constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica, sa primeasca si o indemnizatie lunara de 50% din pensie, dar doar daca au fost membri cel putin cinci ani.

Raluca Pruna arunca BOMBA: Toate bunurile confiscate pentru unii detinuti

August 2016, Adrian Nicarel

ActualitateMinisterul Justitiei a pus in dezbatere publica proiectul de lege pentru aplicarea directivei Parlamentului European privind inghetarea si confiscarea produselor infractiunilor savarsite in Uniunea Europeana.

Sistem de canalizare in maxim doi ani in Oltina

August 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaInfiintarea sistemului de canalizare reprezinta o necesitate pentru locuitorii comunei Oltina. Administratia locala a depus anul trecut in luna noiembrie, la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) proiectul pentru introducerea retelei de canalizare in localitatea Oltina.

Apa potabila o necesitate pentru satele din comuna Lipnita

August 2016, Radu Petric

Administratie localaLa intalnirea de la Baneasa ce a avut loc in prezenta prefectului Constantei si a directorilor serviciilor deconcentrate, administratia locala Lipnita a pus in atentia acestora problemele comunei in vederea rezolvarii lor.

Asfaltarea drumurilor din comuna Ion Corvin, o mare dorinta a edilului Marcela Radulescu

August 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaPrimaria comunei Ion Corvin are ca prioritate proiecte ce prevad reabilitarea si modernizarea unitatilor de invatamant pentru a sustine educatia copiilor din comuna dar si a infrastructurii ce au ca sop imbunatatirea vietii cetatenilor.

Autoritatile din Deleni pregatesc unitatile de invatamant pentru inceperea noului an scolar

August 2016, Catalin Sandulescu

EducatieIn comuna Deleni desi tosi elevii sunt in vacanta in unitatile de invatamant e zarva mare. Administratia locala a inceput lucrarile de igienizare in interiorul institutiilor de invatamant. Nu doar elevii se pregatesc de inceperea noului an scolar ci si unitatile de invatamant ce vor avea un nou aer curat si primitor.

Dragnea ameninta cu anticipate in cazul in care Iohannis nu numeste premierul PSD-ALDE

August 2016, Mirela Ionita

PoliticPresedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara ca s-ar putea ajunge la alegeri anticipate in cazul in care presedintele Klaus Iohannis nu va desemna premierul PSD-ALDE dupa alegerile parlamentare.

Mancare expirata la restaurantele cu pretentii de pe litoral

August 2016, Radu Petric

SocialAutoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi de peste 100.000 de lei si a retras de la comercializare mai multe produse, periculoase pentru om. ANPC a verificat mai multe hoteluri din statiunile Neptun si Olimp, dar si cluburi, terase si restaurante din statiunea Mamaia, in weekendul care a trecut.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771