Sitirile editiei din data de 9 August, 2016

PSD Constanta, in preselectii pentru alegerile parlamentare. Cine se inscrie?

August 2016, Adrian Nicarel

PoliticComitetul Executiv National al Partidului Social Democrat s-a reunit, la sfarsitul saptamanii trecute, la Vaslui, la eveniment fiind prezenta si o delegatie de la Constanta.Veniti din concedii cu forte proaspete, social-democratii incep sa se pregateasca pentru alegerile parlamentare, dar si pentru o eventuala guvernare.

Situatie disperata! Fantanile din satul Dropia aproape au secat, iar putul sapat de autoritati este la un kilometru de casele oamenilor

August 2016, Radu Petric

SocialNici cerul nu mai plange pentru cei cativa localnici din satul constantean Dropia. Parca sunt uitati intr-un colt de lume, unul secat de orice picatura de apa! In zona nu a mai plouat de trei luni, iar efectele sunt dramatice. Fantanile abia mai dau doua trei galeti cu apa, nici aia buna de consum, dereaua a secat, culturile sunt parjolite, iar animalele sufera de foame si de sete.Tanti Maria are 80 de ani si, de trei luni, de cand cerul nu s-a mai indurat sa le dea o ploaie, cara apa cu bidoanele de la peste 500 de metri distanta, de la fantana unor vecini.

Primaria Navodari deconteaza abonamentele elevilor si studentilor

August 2016, Catalin Sandulescu

EducatieDaca prin alte localitati sunt probleme atunci cand vine vorba despre elevi sau studenti, grija permanenta a administratiei din orasul Navodari pentru aceste categorii este foarte cunoscuta in tot judetul.

Comuna Ghindaresti va produce energie verde pentru institutiile publice

August 2016, Mirela Ionita

Administratie localaCu bani de la Uniunea Europeana, autoritatile locale de la Ghindaresti au realizat o turbina eoliana si o instalatie cu biogaz. Acestea urmeaza sa produca suficienta energie pentru iluminatul public si unitatile publice. Prin aceste investitii, Primaria Ghindarest isi va reduce considerabil costurile lunare."Au fost finalizate lucrarile atat la centrala eoliana cat si la statia de biogaz, au fost facute probele si de asemenea obiectivele au fost racordate la reteaua nationala de electricitate.

Casa noua pentru prescolarii din comuna Crucea

August 2016, Radu Petric

EducatieAdministratia locala din comuna Crucea lucreaza in continuare la proiectele aflate in derulare. Edilul Gheorghe Frigioi investeste in invatamant dar si in cresterea nivelului de trai si a conditiilor de viata pentru locuitorii comunei Crucea.

Ziua portilor deschise in Portul Militar Constanta

August 2016, Catalin Sandulescu

ActualitateSute de localnici si turisti din toata tara au invadat, sambata, portul militar din Constanta pentru a nu pierde unicul prilej anual de a vizita navele, fregatele, bricul Mircea, submarinul Delfinul, elicopterele, standurile cu tehnica militara, echipamentele si armamentele utilizate de marinarii militari.Ziua portilor deschise in portul militar Constanta a devenit, deja, un eveniment de traditie pentru Fortele Navale Romane, organizat cu ocazia manifestarilor premergatoare Zilei Marinei Romane.

Ziua portilor deschise in Portul Militar Constanta

August 2016, Catalin Sandulescu

Actualitate

S-au pus sigilii la stadionul "Farul" din Constanta! Cine ar putea prelua baza sportiva

August 2016, Adrian Nicarel

SportDirectia pentru Sport si Tineret a Judetului Constanta a demarat, ieri, inventarierea la baza sportiva "Farul", ocazie cu care lichidatorul judiciar al CS FC Farul, CC Insol SPRL, a aplicat sigilii pe usile mai multor incaperi, inclusiv pe cea a tribunei oficiale.

Primaria Saraiu promoveaza educatia si voluntariatul in randul copiilor

August 2016, Bogdan Chirita

EducatieAdministratia locala lucreaza la un proiect ce are in vedere educatia si voluntariatul, cu scopul de a creste nivelul de educatie socio-culturala si non-formala in randul copiilor, a nivelului de cunoastere a actiunii de voluntariat si a competentelor dobandite de un voluntar dar si cresterea abilitatilor de realizare a activitatilor interactive de animatie.

Proiecte de suflet pentru edilul Dorinela Irimia

August 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala Saraiu lucreaza la proiecte ce au ca scop cresterea nivelului de trai, crearea conditiilor necesare pentru o viata spirituala infloritoare, modernizarea comunei si sprijinirea tinerilor si a persoanelor cu situatie materiala defavorizata.

Spectacol de ziua comunei Silistea

August 2016, Catalin Sandulescu

SocialAsa cum i-a obisnuit pe localnici, administratia locala organizeaza sarbatoarea comunei "Zilele Silistei" editia a XIV a. Edilul Mihai Soare isi doreste ca cetatenii sa participe intr-un numar cat mai mare la activitatile pregatite cu drag pentru comunitatea silisteana dar si pentru oaspeti.

Primaria Harsova are administrator public

August 2016, Mirela Ionita

Administratie localaPrimaria orasului Harsova a organizat concurs pentru ocuparea functiei de administrator public, functie contractuala vacanta pe perioada determinata egala cu mandatul primarului.Pe data de 28 iulie, in urma concursului organizat de Primaria Harsova, Neagu Niculai a fost ales in functia de administrator public.

Reabilitarea drumurilor din Garliciu

August 2016, Radu Petric

Administratie localaIn urma ploilor puternice din luna iunie a acestui an, au fost afectate numeroase drumuri din localitatea Garliciu. Administratia locala a informat autoritatile judetene si centrale despre pagubele produse de precipitatiile abundente pentru a obtine sprijin din partea acestora.

Investitii in infrastructura pentru modernizarea comunei Pantelimon

August 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala Pantelimon a implementat mai multe proiecte de infrastructura care vor creste nivelul de trai si civilizatie in localitate. Primaria face investitii in vederea modernizarii drumurilor si introducerii retelelei de alimentare cu apa potabila si a celei de canalizare.

Igienizarea institutiilor de invatamant din comuna Nicolae Balcescu

August 2016, Catalin Sandulescu

EducatieInainte de inceperea anului scolar, administratia locala modernizeaza institutiile de invatamant din localitatile Nicolae Balcescu si Dorobantu astfel incat prescolarii sa revina cu drag in cladirile curate si infrumusetate.

Zi minunata la Aqua Magic pentru copiii din Vulturu

August 2016, Mirela Ionita

Administratie localaDin dorinta de a-i face fericiti si de a-i deconecta de la viata de la tara, Primaria Vulturu a organizat o excursie de o zi la cel mai mare parc acvatic din statiunea Mamaia Constanta. Administratia locala le-a oferit copiilor din comuna o zi plina de distractie la Aqua Magic.

Edilul comunei Ciobanu este alaturi de crescatorii de animale

August 2016, Radu Petric

SocialAdministratia locala face toate demersurile pentru a recupera banii proveniti de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pentru crescatorii de animale din Ciobanu ce au facut parte din Asociatia UDRICA.

Patru ONG-uri acuza SRI de demararea unui proiect "de supraveghere in masa" a cetatenilor. Ministrul interimar al Comunicatiilor: Proiectul SRI, aprobat pentru ca toate criteriile din ghid erau indeplinite

August 2016, Adrian Nicarel

ActualitatePatru organizatii neguvernamentale au trimis luni o scrisoare deschisa mai multor institutii nationale si europene, prin care cer anularea unui proiect al SRI, finantat din fonduri europene, despre care sustin ca ar fi unul "de supraveghere in masa", anunta APADOR-CH.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771