Sitirile editiei din data de 26 Iulie, 2016

Sute de locuri de munca in strainatate pentru constanteni. Ce meserii se cauta?

Iulie 2016, Mirela Ionita

SocialChiar daca situatia este oarecum incerta in strainatate, mai sunt inca multi constanteni care spera sa-si gaseasca un loc de munca peste hotare. Angajatorii din Marea Britanie inca mai cauta romani, in Spania sunt sute de locuri pentru muncitori in agricultura, iar Germania propune din ce in ce mai multe posturi pentru conationalii nostri.

Se scumpeste gigacaloria. Ce face Primaria in acest caz?

Iulie 2016, Radu Petric

Administratie localaInflatia, cresterea preturilor la utilitati, dar si a salariului minim pe economie au determinat autoritatile locale din Constanta sa propuna majorarea tarifului local pentru distribuirea si furnizarea energiei termice. Consiliul Local Municipal Constanta este nevoit, la cererea RADET, sa adopte un proiect de hotarare care cuprinde majorarea pretului gigacaloriei de la 411,82 lei la 430,55 lei. Directorul RADET Constanta, Liviu Popa, spune ca ultima ajustare a pretului gigacaloriei impusa de Regie a fost in 2010, iar de atunci pretul a crescut doar la cererea CET.

Prefectul Adrian Nicolaescu, sprijin pentru Grupurile de Actiune Locala

Iulie 2016, Mirela Ionita

ActualitatePrefectul judetului Constanta, Adrian Viorel Nicolaescu, a invitat, vineri, la o dezbatere reprezentantii Grupurilor de Actiune Locala (GAL) constituite la nivelul judetului Constanta. Astfel, in baza aprobarii strategiilor de dezvoltare locala la nivelul judetului Constanta sunt recunoscute pentru exercitiul financiar 2014-2020 un numar de sapte GAL-uri.

Acces gratuit la Delfinariu. Vezi de ce!

Iulie 2016, Catalin Sandulescu

SocialTuristii si constantenii vor avea parte, incepand de luni, 25 iulie, de o surpriza placuta din partea conducerii Delfinariului Constanta. Vedetele Ni-Ni si Chen-Chen vor putea fi vazute, gratuit, timp de o jumatate de ora, in timp ce se joaca ori sunt antrenate de dresorii lor.

Primarul Mariana Gaju a plecat in China cu elevi si agenti economici din comuna

Iulie 2016, Radu Petric

SocialO delegatie din localitatea Cumpana alcatuita din 10 persoane a efectuat, in perioada 17- 22 iulie, o vizita in China, la invitatia administratiei orasului Zhuanghang, Districtul Fengxian, Shanghai.Aceasta a fost prima vizita inscrisa in calendarul stabilit la incheierea Acordului de Infratire semnat in comuna Cumpana in data de 3 noiembrie 2014 de catre reprezentantii celor doua administratii.

Proiectul "Scoala de vara" demarat de Centrul pentru Tineret Ion Creanga Tuzla

Iulie 2016, Adrian Nicarel

EducatieIn cadrul Proiectului "Scoala de Vara" Tuzla 2016 se urmareste dezvoltarea si aprofundarea abilitatilor copiilor dar si descoperirea noilor talente.Centrul pentru Tineret Ion Creanga a demarat in aceasta vara Proiectul educational-cultural-artistic "Scoala de vara" - Tuzla 2016.

Modernizarea infrastructurii rutiere in comuna Tuzla

Iulie 2016, Radu Petric

Administratie localaLiderul comunitatii locale Tuzla ne-a informat ca in aceasta perioada se desfasoara lucrari importante pentru dezvoltarea localitatii. Este vorba despre modernizarea infrastructurii rutiere prin amenajarea trotuarelor si a drumului ce duce catre plaja Tuzla.In aceasta perioada administratia locala realizeaza o lucrare ce presupune pavarea trotoarelor si montarea borburilor pe strazile din comuna. Edilului Resit Taner ne-a marturisit ca in baza unui contract intre primarie si Penitenciarul Poarta Alba pavilionul exterior, 10 detinuti lucreaza la punerea pavelelor si montarea de borduri pe strada Farului.

Edilul Petre Urziceanu nu lasa niciun proiect nefinalizat

Iulie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala din Negru Voda realizeaza in acesta perioada mai multe proiecte pentru modernizarea orasului. Noul edil, Petre Urziceanu reuseste sa rectifice proiectele care au fost respinse in mandatul fostului primar dar si demareze altele noi.

Institutiile de invatamant din comuna Baraganu in atentia edilului

Iulie 2016, Catalin Sandulescu

EducatieAdministratia locala din comuna Baraganu efectueaza in aceasta perioada lucrari de finalizare a gradinitei din localitate. Autoritatile si-au propus sa creeze conditii cat mai bune pentru desfasurarea activitatilor prescolare.Edilul Titu Neague ne-a informat ca se lucreaza la ultimele finisaje de la gradinita din Baraganu si ca de asemenea a fost achizitionat si mobilierul specific. La inceputul anului scolar prichindeii se vor muta in casa noua.

Modernizarea drumurilor este pe primul plan pentru edilul Stelian Gheorghe

Iulie 2016, Radu Petric

Administratie localaDe-a lungul timpului, in comuna Topraisar s-au executat mai multe lucrari in vederea modernizarii infrastructurii care sa vina in sprijinul comunitatii. In cel de-al cincilea mandat, edilul comunei isi va concentra toata atentia si se va ocupa in special de proiectele privind repararea si asfaltarea drumurilor din comuna.

Reabilitarea si modernizarea infrastructurii in Pecineaga

Iulie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaAutoritatea locala Pecineaga pune la punct ultimele detalii privind proiectul de reabilitare a retelei de alimentare cu apa si de introducere a sistemului de canalizare.Administratia locala a primit acceptul pentru derularea unor proiecte foarte importante pentru comuna Pecineaga si anume, reabilitarea sistemului de alimentare cu apa potabila si introducerea retelei de canalizare.

Alesii locali din Navodari intruniti in sedinta ordinara a lunii iulie

Iulie 2016, Radu Petric

Administratie localaConsiliului Local Navodari s-a intrunit intr-o sedinta in cadrul careia s-au discutat 14 proiecte de hotarari existente pe ordinea de zi, plus alte 23 aflate pe lista suplimentara. In cadrul intalnirii, Marian Surdu, consilier de 12 ani la Primaria Navodari, si-a anuntat demisia.

Echipa de fotbal in comuna Cerchezu

Iulie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaAutoritatile locale din Cerchezu au inceput lucrarile de amenajare a terenului de sport din cadrul bazei sportive. Se fac pregatiri pentru echipa Viitorul Cerchezu ce va redebuta in Liga a VI a a Campionatului Judetean de Fotbal.

Stan Romica, noul viceprimar al comunei Amzacea

Iulie 2016, Radu Petric

Administratie localaStan Romica, consilier timp de opt ani de zile din partea Partidului PDS in comuna Amzacea, a fost ales si validat in functia de viceprimar pentru urmatorii patru ani.Stan Romica, in varsta de 59 de ani este de profesie subinginer, licentiat in Tehnologia Sudarii. In trecut a detinut functia de administrator al S.C. ROMSTAN S.R.L. dar a renuntat la aceasta pentru a ocupa postul de viceprimar in cadrul Primariei Amzacea.

Lucrari in ritm alert la dispensarul din Agigea

Iulie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaLucrarile la dispensarul din Agigea au fost demarate anul trecut iar administratia locala doreste ca acestea sa fie finalizate pana la sfarsitul acestui an pentru a putea oferi locuitorilor din comuna servicii medicale de calitate, asigurand astfel asistenta medicala primara.

Sedinta de Consiliu Local la Medgidia

Iulie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaLa sfarsitul saptamanii trecute, consilierii locali din Medgidia s-au intrunit in sedinta ordinara a lunii iulie, spre a dezbate si aproba cele 16 proiecte de hotarare de pe ordinea de zi.Proiectele au fost initiate de primarul Valentin Vrabie si in urma prezentarii acestora in sedinta, toate au intrunit numarul necasar de voturi pentru a fi admise.La primele puncte, Consiliul Local a luat act de incetarea de drept a mandatului de consilier al domnului Babos Marius Ciprian, ca urmare a demsiei acestuia, iar in urma vacantarii locului de consilier a fost validat mandatul primului supleant inscris pe lista PSD, in persoana domnului Pricop Constantin.

Amenajarea unui parc in comuna Dumbraveni

Iulie 2016, Radu Petric

SocialNoul primar Stelian Clinciu, porneste in acest mandat cu planuri mari si multa daruire in vederea realizarii acestora. Pentru dezvoltarea comunei si a imbunatatirii vietii locuitorilor acesteia, edilul poarta discutii pentru amenajarea unui parc si infiintarea unui dispensar medical unde un medic de familie sa-si desfasoare activitatea.

Locuitorii din Constanta ar putea ramane de azi fara apa calda din cauza datoriilor RADET

Iulie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaLocuitorii municipiului Constanta ar putea ramane de azi fara apa calda dupa ce Electrocentrale Constanta a notificat RADET ca in termen de 10 zile sa plateasca o parte din datoriile de peste 190 de milioane de lei, amenintand ca, in caz contrar, va sista furnizarea apei calde."Electrocentrale Constanta a transmis in data de 15 iulie o notificare de preaviz in care dumnealor spun ca, daca in termen de 10 zile de la primirea prezentei nu veti achita catre subscrisa din totalul datoriilor scadente pe care le inregistrati, in valoare de 191 de milioane de lei, sume indestulatoare pentru asigurarea continuitatii activitatii de producere a energiei termice necesare populatiei, institutiilor publice si agentilor economici de pe raza municipiului Constanta, ne vedem nevoiti sa intrerupem furnizarea energiei termice catre dumneavoastra.

Statistici alarmante: 90.000 de romani vor sa plece sa munceasca in strainatate. O treime sunt tineri

Iulie 2016, Mirela Ionita

ActualitateIn ciuda faptului ca Romania are cea mai mare crestere economica din Eu­ropa (4,3% in T1), iar multinationalele si companiile romanesti cauta nonstop angajati, aproape 90.000 de romani au aplicat in ultimele trei luni pentru un loc de munca in strainatate, o treime dintre acestia reprezentand cea mai buna forta de munca de pe piata, tineri cu varste intre 25 si 35 de ani.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771