Sitirile editiei din data de 19 Iulie, 2016

Veni-va si vremea turistului pensionar roman!

Iulie 2016, Adrian Nicarel

SocialCa-ti vine sau nu sa crezi, in cateva zeci de ani, pe navele de croaziera care fac turul lumii vei gasi si pensionari din Romania. Pe ei, la fel ca pe "fratii" lor din statele emergente, se bazeaza estimarile curente din piata.

Ministerul Mediului a suplimentat numarul tichetelor pentru programul "Rabla"

Iulie 2016, Radu Petric

ActualitateNumarul tichetelor pentru programul "Rabla" a fost suplimentat cu 4.000 de vouchere, a anuntat luni ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer."Toate cele 13.000 de tichete au fost epuizate, asa ca am decis sa le suplimentam, chiar incepand de astazi, cu inca 4.000 de tichete. Din informatiile pe care le am de la colegii mei, inteleg ca sunt rezervate cam 15 tichete pe minut, deci ma astept ca, probabil, si aceste 4.

Ministerul Mediului a suplimentat numarul tichetelor pentru programul "Rabla"

Iulie 2016, Radu Petric

ActualitateNumarul tichetelor pentru programul "Rabla" a fost suplimentat cu 4.000 de vouchere, a anuntat luni ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer."Toate cele 13.000 de tichete au fost epuizate, asa ca am decis sa le suplimentam, chiar incepand de astazi, cu inca 4.

300 de tone de deseuri, oprite la intrarea in tara. Ministrul Mediului: "In alte tari depozitarea la groapa e 80euro/tona. In Romania nu avem niciun cost"

Iulie 2016, Adrian Nicarel

SocialMinistrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, a anuntat luni ca 300 de tone de deseuri care veneau din Germania, Austria lsi Ungaria au fost oprite in luna iunie la intrarea in Romania, fiind deschise trei dosare penale in urma sesizarii organelor de cercetare penala.

Eficientizarea sistemului de alimentare cu apa in comuna Pestera

Iulie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaPentru a oferi locuitorilor din Pestera apa de o calitate cat mai buna dar si pentru cresterea debitului, administratia locala a realizat, la inceputul acestei luni, o lucrare ce a presupus schimbarea pompei de apa.

Primaria Navodari distribuie pachetele cu alimente de la UE

Iulie 2016, Radu Petric

SocialReprezentantii Primariei Navodari reiau campania de acordare a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeana.La Navodari, a inceput distribuirea pachetelor cu alimente de baza de la Uniunea Europeana.

Unitati de invatamant si apa potabila necesare in comuna Lipnita

Iulie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaReabilitarea si asfaltarea drumurilor, construirea unui Camin Cultural in Coslugea, gradinite in Lipnita, Coslugea si Canlia sunt obiectivele principale ale noul primar al comunei Lipnita, Florin Craciun.Administratia locala doreste sa inceapa in cel mai scurt timp lucrari in vederea infiintarii unitatilor de invatamant pentru copiii care trebuie sa mearga la gradinita. In comuna Lipnita, in niciunul dintre celelalte sapte sate componente nu exista o gradinita, micutii fiind nevoiti sa primeasca tainele educatiei in spatiile scolilor.

De ce arata Parcul Arheologic ca o expozitie de balarii

Iulie 2016, Radu Petric

Administratie localaDesi ar fi trebuit sa arate ca un veritabil muzeu in aer liber, Parcul Arheologic din Constanta (cunoscut si ca Parcul Primariei) este, mai degraba, o jungla plina de buruieni. Fara indoiala, acest lucru a starnit nemultumirea multor constanteni, care arata cu degetul spre administratia locala, acuzand ca autoritatile nu se implica.

Concerte cu trupele momentului, in Piata Ovidiu

Iulie 2016, Adrian Nicarel

SocialIncepand cu acest week-end, Piata Ovidiu se va anima, pentru ca incep Concertele Verii Summerkis, iar artistii momentului din Romania vor concerta live, timp de patru weekend-uri consecutive.Cei mai cunoscuti si indragiti artisti ai momentului din Romania vor concerta live in Piata Ovidiu in patru concerte organizate de Kiss FM si Asociatia Descopera Constanta, pe o scena de mari dimensiuni, cu unul dintre cele mai performante sisteme de sonorizare din Romania, "L-acoustics K2".

Gheorghe Dontu a fost desemnat secretar general al PSD Constanta

Iulie 2016, Catalin Sandulescu

ActualitateConsilierul judetean Gheorghe Dontu a fost desemnat, recent, de Biroul Judetean al PSD Constanta, ca secretar general al Organizatiei Judetene Constanta a partidului. Functia a fost ocupata ani de zile de Cristinel Dragomir, avand aceasta responsabilitate in perioada in care filiala constanteana s-a aflat sub conducerea lui Radu Mazare - Nicusor Constantinescu.

Modernizarea infrastructurii rutiere prioritara pentru edilul din Lumina

Iulie 2016, Radu Petric

Administratie localaIn lista de prioritati a noului edil al comunei Lumina, Ioan Roman, proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere ocupa un loc fruntas. In vederea cresterii sigurantei si a calitatii vietii locuitorilor, primarul demareaza importante proiecte de reabilitare si asfaltare a drumurilor din comuna Lumina.

Primaria Deleni solicita sprijin din partea CJC pentru realizarea proiectelor de modernizarea a comunei

Iulie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaAdministratia locala Deleni solicita sprijinul Consiliului Judetean Constanta pentru finantarea proiectelor de investitie ce se vor implementa pe raza comunei.Edilul, Marian Dan si-a propus pentru perioada urmatoare sa demareze lucrari de modernizare a unitatilor de invatamant dar si sa finalizeze lucrarile din cadrul proiectului realizat prin Programul National de Dezvoltare Rurala, Masura 322.

Necesitatile cetatenilor prioritare pentru autoritatile din Saligny

Iulie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Saligny realizeaza in aceasta perioada mai multe lucrari ce au ca scop dezvoltarea comunei si oferirea unor conditii de trai cat mai bune pentru toti locuitorii.Satisfacerea nevoilor locuitorilor comunei se afla pe primul plan in toate actiunile desfasurate de administratia locala din Saligny.

Piata agroalimentara pentru locuitorii din Ostrov

Iulie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Ostrov pun accent pe sprijinirea cetatenilor care doresc sa vanda marfa sanatoasa produsa in gospodariile lor. In acest sens intentioneaza sa construiasca o piata agroalimentara in localitatea Ostrov.

Modernizarea infrastructurii rutiere si a caminelor culturale din comuna Oltina in atentia edilului Gheorghe Chirciu

Iulie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu continua proiectele demarate in mandatul anterior. Autoritatea locala a realizat proiecte pentru reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere si a caminelor culturale din comuna.Pentru buna desfasurare a activitatii, alesii locali s-au intrunit in sedinta pentru a dezbate o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea comunei. Unul dinte proiecte a vizat actulizarea Asociatiei de Dezvoltare Oltina - Ion Corvin, deoarece componenta Consiliilor Locale s-a schimbat in urma alegerilor locale din aceasta vara.

Institutiile de invatamant in atentia edilului Marcela Radulescu

Iulie 2016, Mirela Ionita

EducatieNoul edil din Ion Corvin, cadru didactic in trecut, realizeaza cu multa daruire toate demersurile necesare pentru a crea conditii cat mai bune in institutiile de invatamant din comuna.Autoritatile locale din comuna Ion Corvin au ca prioritate realizarea unor lucrari de reabilitare si modernizare a unitatilor de invatamant din comuna.

Bustul lui Ibrahim Themo, dezvelit la Medgidia

Iulie 2016, Radu Petric

CulturaJoi, 14 iulie, in parcul din zona Spital a fost dezvelit bustul medicului oftalmolog Ibrahim Themo, personalitate importanta a culturii orasului Medgidia.Evenimentul a fost organizat de Asociatia Liga Albanezilor din Romania in colaborare cu Primaria Medgidia.

Echipele U10 si U12 ale A.S. "Victoria" Cumpana au participat la "Trofeul Transilvania" 2016

Iulie 2016, Catalin Sandulescu

SocialEchipele Under 10 si Under 12 ale Asociatiei Sportive "Victoria" Cumpana au participat la etapa a treia a Circuitului National de Minirugby, respectiv "Trofeul Transilvania", care s-a desfasurat in perioada 16 - 17 iulie 2016.

Lista neagra a achizitiilor publice din Romania, utila si dorita, dar inexistenta

Iulie 2016, Adrian Nicarel

ActualitateInstrumentul care ar elimina suspiciunile de frauda si coruptie din procedurile de achizitii publice, "lista neagra" a firmelor care nu au respectat procedurile, este cerut de lege dar nu functioneaza, desi Romania ar trebui sa respecte, in exercitiul financiar european 2014-2020, noile directive.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771