Sitirile editiei din data de 12 Iulie, 2016

Sporuri si stimulente financiare, atacate de Guvern la Curtea Constitutionala. Sunt vizati: bugetarii din administratie, sanatate si transporturi

Iulie 2016, Radu Petric

ActualitateLegile care prevad sporuri si stimulente financiare pentru bugetarii din administratie, din Ministerul Transporturilor si Sanatate, precum si cei care detin titluri de doctor, au fost atacate la CCR de catre Guvern.

Navodarenii invitati la consultare publica privind proiectul parcului de machete

Iulie 2016, Adrian Nicarel

SocialIn conformitate cu prevederile Ghidului Solicitantului pentru Programul Operational Regional - Axa prioritara 7, Prioritatea de investitii 7.1, administratia locala din Navodari a initiat procedura de consultare publica privind depunerea cererii de finantare si implementarea proiectului "Realizare parc pentru expozitie permanenta de machete si amfiteatru in aer liber". Etapa consultarii publice are loc in perioada 09.

Peste 70.000 de turisti s-au aflat la sfarsitul acestei saptamani pe litoral

Iulie 2016, Mirela Ionita

SocialPeste 70.000 de turisti s-au aflat la sfarsitul acestei saptamani in statiunile de pe litoralul romanesc, Mamaia si Vama Veche fiind ocupate aproape la capacitate maxima.Potrivit hotelierilor de pe litoral, numarul turistilor care au ales sa se distreze in acest sfarsit de saptamana la malul Marii Negre a fost de aproximativ 70.

Dinozaurii au revenit la Delfinariu

Iulie 2016, Catalin Sandulescu

SocialDinozaurii constituie un subiect care fascineaza atat copii, cat si adultii. Aceste animale preistorice au avut un interval de existenta de 160 de milioane de ani. Au fost diversificati in 500 de genuri, iar dimensiunea lor era impresionanta. Dar dinozaurii care au trait in Romania adauga o nota de particular, prin dimensiunile lor reduse, fiind denumiti "pitici".Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta ofera, pentru al patrulea an consecutiv, o incursiune in lumea fascinanta a dinozaurilor, prin expozitia "Natura Dino Park".

Campanie de prevenire a incendiilor in comuna Vulturu

Iulie 2016, Radu Petric

SocialIn aceasta perioada caracterizata de temperaturi ridicate, creste mult riscul de incendiu atat in lanuri, cat si in depozitele de cereale si furaje, evenimente ce pot avea consecinte grave asupra vietii, mediului inconjurator si bunurilor materiale.

Primarii comunelor din Romania se reunesc in statiunea Mamaia

Iulie 2016, Adrian Nicarel

ActualitatePresedintele Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR), Emil Draghici, i-a convocat pe membrii care fac parte din asociatie, respectiv, primarii comunelor din Romania, la o sesiune extraordinara. Actiunea se desfasoara in perioada 10 - 15 iulie, la Hotelul "Riviera" din statiunea Mamaia.Intalnirea vizeaza mai multe puncte pe ordinea de zi, ca urmare a alegerilor desfasurate la data de 5 iunie. Printre temele ce vor fi dezbatute se afla reorganizarea organelor de conducere ale ACoR, precum si celor ale filialelor judetene ale acesteia, pentru mandatul 2016 - 2020, avand in vedere importanta prezentarii problemelor cu care se confrunta comunele din Romania ca urmare a unor sincope in procesul de descentralizare, precum si a unei accentuate diminuari a capacitatii administrative a autori-tatilor administratiei publice locale.

Prima sedinta a noului Consiliu Local din Mihai Viteazu

Iulie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaIn urma alegerilor din data de 5 iunie 2016, in comuna Mihai Viteazu a fost organizata sedinta de investire a primarului si validare a Consiliului Local, moment in care toti alesii locali au jurat ca vor actiona doar pentru binele comunei.

Centrul social din Nicolae Balcescu a fost finalizat la exterior

Iulie 2016, Catalin Sandulescu

SocialProiectul Centrului Social Filantropic sub patronajul Sfantului Mare Mucenic Pantelimon a fost demarat in anul 2013 dar a fost sistat din lipsa de fonduri pana in toamna anului trecut cand administratia locala a decis reluarea lucrarilor din fonduri proprii. Centrul social din Nicolae Balcescu este realizat pentru copiii ce provin din familii cu posibilitati materiale reduse.In comuna Nicolae Balcescu continua lucrarile pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale locuitorilor.

Sute de locuri de munca disponibile, la Constanta. Unde te poti angaja

Iulie 2016, Radu Petric

Administratie localaDesi sezonul estival a inceput de ceva timp, inca se mai fac angajari pe litoral. Hotelierii si carciumarii cauta personal, insa se gaseste de munca si in alte domenii, precum constructii, comert sau mecanica.

Noul edil al orasului Harsova si-a inceput mandatul

Iulie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaDupa alegerile din data de 5 iunie 2016 si investirea in functie, Viorel Ionescu, candidat al Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE), este noul edil al orasului Harsova.In urma alegerilor locale, din luna iunie, noul primar al orasului Harsova investit in functie este Valentin Ionescu. Noul Consiliu Local Harsova, este format din sase consilieri ALDE, sase consilieri PSD, patru de la PNL si unul de la PMP.

Lucrarile de construire a pietei agroalimentare din Dulgheru aproape de final

Iulie 2016, Radu Petric

Administratie localaProiectul demarat in anul 2014 ce vizeaza construirea unei piete agroalimentare in satul Dulgheru, o lucrare asemanatoare cu cea realizata de administratia locala in Saraiu, se apropie de final.Dupa ce au amenajat piata agroalimentara din Saraiu cu tarabe noi, acoperis pentru protectia produselor comercializate, o noua imprejmuire si pavaj, autoritatile locale Saraiu au concluzionat in 2014 ca aceasta ar putea fi o solutie viabila si pentru cei din Dulgheru.

Modernizarea infrastructurii in toate satele din comuna Pantelimon

Iulie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia publica lucreaza la introducerea retelelor de canalizare si apa dar si la reabilitarea si modernizarea drumurilor. Primaria Pantelimon a demarat in anul 2014 mai multe proiecte de infrastructura atat de necesare cetatenilor, ce au ca scop crearea unor conditii de trai decente pentru acestia.

Inaugurarea Centrul Civic din satul Cheia

Iulie 2016, Mirela Ionita

SocialPentru a infrumuseta localitatea Cheia si pentru a investi in sport si sanatate, autoritatile locale au demarat la inceputul lunii martie lucrari de amenajare a Centrului Civic, un spatiu in care toti locuitorii sa-si petreaca timpul liber si sa socializeze, iar tinerii sa practice diferite activitati sportive.

Sistem de canalizare pentru locuitorii din Garliciu

Iulie 2016, Radu Petric

Administratie localaProiectul de infiintare a sistemului de canalizare pentru apa menajera in localitatea Garliciu ce a fost depus in urma cu un an de zile de administratia locala, a fost aprobat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Noua gradinita din Crucea a fost finalizata

Iulie 2016, Catalin Sandulescu

EducatieAdministratia locala a demarat, in anul 2014 luna noiembrie, importante lucrari in vederea constructiei unitatii prescolare din comuna Crucea.O mare bucurie pentru adminsitratia locala a fost demararea lucrarilor ce aveau in vedere construirea noii gradinite din comuna. Lucrarile au fost incepute in luna noiembrie a anului 2014.Institutia de invatamant prescolara este prevazuta cu doua sali de clasa, o incapere pentru diferitele activitati culturale si un cabinet medical.

Gheorghe Popescu a fost investit primar al comunei Fantanele

Iulie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaDupa exprimarea voturilor cetatenilor din comuna Fantanele din data de 5 iunie 2016, Gheorghe Popescu a fost ales primar. A urmat sedinta de validare a Consiliului Local dar si de investire a primarului.

Hora satului la Ciobanu

Iulie 2016, Radu Petric

SocialIn perioada estivala Primaria comunei Ciobanu ii invita pe toti locuitorii comunei sa participe la hora, prilej de joc si voie buna.In fiecare duminica, pana la inceperea postului Sfintei Maria, si dupa acesta pana la inceperea anului scolar, cetatenii din comuna Ciobanu se aduna pentru a-si strange mainile intr-o hora romaneasca. In aceste zile de sarbatoare locuitorii vin la hora pentru a uita de grijile pe care le au si pentru a petrece.

Legea care obliga hipermarketurile sa comercializeze 51% produse romanesti, promulgata. Initiatorul legii: O victorie a producatorilor

Iulie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaPresedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea care obliga hipermarketurile sa expuna la raft 51% produse romanesti si le interzice sa incaseze de la furnizor taxe si servicii, anunta Administratia Prezidentiala.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771