Sitirile editiei din data de 28 Iunie, 2016

Primarul Valentin Vrabie a depus juramantul

28 Iunie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaMedgidia are un nou primar independent. Sambata, 25 iunie a fost investit in functie primarul Valentin Vrabie, care il inlocuieste pe liberalul Marian Iordache.Sambata a avut loc sedinta de constituire a noului Consiliu Local.

Fagadau vrea sa schimbe si matura din Primaria Constanta!

28 Iunie 2016, Catalin Sandulescu

ActualitateLovitura de gratie data de noul primar al municipiului, Decebal Fagadau, unor pioni de rezistenta din Primaria Constanta: patru directori si doi sefi de servicii "vesnici" in cadrul aparatului administrativ au fost "trasi pe dreapta"! Si, conform surselor noastre, "curatenia" in primarie, directiile si serviciile aflate in subordine nu se va orpi aici, urmand sa aiba loc si alte "decapitari".Decebal Fagadau, pana de curand primar interimar al Constantei, iar anterior viceprimar in mandatul lui Radu Mazare, s-a instalat oficial pe functia de primar, odata cu depunerea juramantului.

Marius Liviu Petre este noul primar al comunei Pestera

28 Iunie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaVineri 24 iunie, Marius Liviu Petre a depus juramantul ca primar ales si de asemenea a fost validat si Consiliul Local.Noul primar a fost ales cu o majoritate confortabila de aproximativ 63% cu toate ca nu a avut sprijinul unui partid politic.

Au fost demarate lucrarile de reabilitare a minihotelului din Negru Voda

28 Iunie 2016, Radu Petric

Administratie localaAdministratia locala a orasului Negru Voda a obtinut finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) pentru reabilitarea minihotelului din localitate si transformarea acestuia in bloc cu garsoniere.Administratia locala a organizat pe data de 16 mai licitatia pentru atribuirea lucrarii de reabilitare - modernizare bloc de garsoniere din strada Independentei, nr. 15.

Lucrari de amenajare a curtilor institutiilor de invatamant din comuna Amzacea

28 Iunie 2016, Adrian Nicarel

EducatieIn cel de-al cincilea mandat pe care l-a obtinut cu 53% din voturile alegatorilor, primarul Constantin Radu si-a propus sa realizeze mai multe proiecte pentru dezvoltarea comunei dar si sa finalizeze investitiile demarate anterior.

Elevii din comuna Silistea premiati de edilul Mihai Soare

28 Iunie 2016, Adrian Nicarel

EducatieS-a mai incheiat un an scolar! In dimineata zilei de miercuri, 22 iunie, elevii din comuna Silistea au participat la festivitatea de inchidere a anului scolar ce a avut loc la Caminul Cultural din localitate.

Mihai Soare a fost investit in functia de primar

28 Iunie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaDuminica 22 iunie 2016 la sediul Caminului Cultural Silistea a avut loc sedinta de constituire a Consiliului Local si investirea primarului Mihai Soare.Sedinta de constituire a Consiliului Local s-a desfasurat in prezenta reprezntantilor Prefecturii Constanta dar si a unui judecator care a citit hotararea judecatoreasca de validare a alegerii primarului.

Lucrarile de construire a noii gradinite din Deleni vor fi demarate in aceasta toamna

28 Iunie 2016, Radu Petric

EducatieAdministratia locala Deleni a obtinut de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice fonduri pentru construirea unei noi institutii de invatamant prescolar in localitate.In luna mai a fost organizata la sediul primariei licitatia pentru desemnarea societatii care se va ocupa de construirea gradinitei.

Drumurile din Dumbraveni au fost reabilitate

28 Iunie 2016, Radu Petric

Administratie localaProiectul privind modernizarea infrastructurii rutiere din localitatile Dumbraveni si Furnica, inceput in luna mai, a fost finalizat.Proiectul de modernizare a drumurilor din comuna a presupus asfaltarea a 1,5 kilometri de drumuri in Dumbraveni si pietruirea a doi kilometri de strazi in satul Furnica.In prima faza au fost demarate lucrarile de pietruire a drumurilor din Furnica. Strazile ce au fost reabilitate pe o distanta de 2 kilometri sunt: Scolii, Bisericii, Padurii, Salcamilor si strada Mare.

Echipele U10 si U12 ale A.S. "Victoria" Cumpana au participat la Trofeul Dobrogei

28 Iunie 2016, Mirela Ionita

SocialEchipele Under 10 si Under 12 ale Asociatiei Sportive "Victoria" Cumpana au participat la Trofeul Dobrogei, care se desfasoara in perioada 25 - 26 iunie 2016. Meciurile s-au disputat pe Stadionul Cleopatra din Constanta.

Mariana Gaju a inceput cel de-al cincilea mandat

28 Iunie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaMariana Gaju, realeasa in functia de primar de locuitorii comunei, a depus juramantul vineri, 24 iunie. Evenimentul a avut loc in sala Casei de Cultura din Cumpana. In cadrul acestuia a fost validat si noul Consiliu Local.La sedinta de constituire a noului Consiliu Local ce a avut caracter public au fost prezenti aproximativ 300 de locuitori dar si reprezentanti ai institutiilor deconcentrate din Constanta si ai societatilor comerciale din Cumpana.

Proiect pentru realizarea sistemului de alimentare cu apa din Tufani

28 Iunie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaPrimavara aceasta, administratia locala din Independenta in parteneriat cu S.C. RAJA S.A. au demarat lucrarile pentru realizarea sistemului de alimentare cu apa a satului Tufani.Investitia presupune forarea unui put, construirea unui bazin rezervor dotat cu statie de tratare, construirea unei statii hidrofor si a unei statii de pompare si realizarea unei retele de distributie de 5,8 km.

Scoala noua pentru elevii din Viisoara

28 Iunie 2016, Radu Petric

EducatieAnul trecut in luna septembrie, administratia locala Cobadin a semnat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice contractul de finantare pentru executia lucrarilor de construire a scolii din localitatea Viisoara.

Comuna Cerchezu va avea echipa de fotbal

28 Iunie 2016, Catalin Sandulescu

SocialStefan Chelaru este noul primar al comunei Cerchezu. Acesta a ajuns la conducerea Primariei dupa ce a obtinut peste 60% din numarul total de voturi.In acest mandat, primarul Stefan Chelaru si-a propus sa realizeze atat proiecte in domeniul social cat si proiecte pentru modernizarea comunei.

Consiliul Local Tuzla a fost validat

28 Iunie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaLa sfarsitul saptamanii trecute a fost constituit noul Consiliu Local pentru perioada 2016 - 2020. In sala de sedinte a Primariei Tuzla noii alesi locali dar si primarul Taner Resit au depus juramantul si au fost validati pe functiile care le-au fost incredintate de catre concetateni.

Sala de sport pentru elevii din Saligny

28 Iunie 2016, Adrian Nicarel

EducatieConducerea Primariei Saligny va fi asigurata in mandatul 2016-2020 de primarul Ion Beiu, investit sambata 25 iunie. Acesta va continua modernizarea comunei alaturi de viceprimarul Teleneanu Nicolae.O prima investitie, ce va fi realizata in acest mandat de edilul Ion Beiu vizeaza construirea unei sali de sport in localitatea Saligny. "Am primit de la Consiliul Judetean Constanta fonduri in valoare de 5 miliarde de lei vechi pe care le vom folosi pentru a demara ridicarea unui spatiu in care elevii sa isi poata desfasura activitatile sportive.

Locuitorii din Oltina vor beneficia de retea de canalizare

28 Iunie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaAnul trecut in luna noiembrie, administratia locala a comunei a depus la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) proiectul pentru introducerea retelei de canalizare in localitatea Oltina.

Inceput de vacanta si sfarsit de an scolar pentru elevii din Ostrov

28 Iunie 2016, Radu Petric

EducatieVineri, 24 iunie elevii Liceului Regele Carol I din Ostrov au participat la inchiderea anului scolar si la festivitatea de premiere.In curtea scolii, la careu, directorul institutiei de invatamant, Duda Monica, prezidat de directorul adjunct Constantin Flori, a dat glas premiantilor si castigatorilor din anul scolar 2015-2016. La festivitate au luat parte parintii elevilor veniti sa imparta aceste momente fericite cu copiii lor.

Niculae Dragomir reales in functia de primar al comunei Ostrov

28 Iunie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaNiculae Dragomir a candidat din partea PSD si a obtinut la alegerile locale din 5 iunie 2016, 1393 de voturi. Contracandidatii noului primar au fost Caciulan Daniel ALDE, Gheorghe Nicolae PNL, Purcarea Maria PRM, Necunoscutu Stelian Miscarea Populara.

Guvernul a sesizat din nou la CCR legea privind pensiile alesilor locali

28 Iunie 2016, Radu Petric

ActualitateGuvernul a sesizat din nou CCR privind legea pensiilor alesilor locali dupa ce Parlamentul a adoptat-o desi fusese declarata neconstitutionala, a anuntat premierul Dacian Ciolos luni la postul public de radio.

Premierul Dacian Ciolos: Romania are oportunitati politice interne, economice si geostrategice dupa Brexit. Universitatile britanice vor fi interesate sa atraga cat mai multi studenti din UE

28 Iunie 2016, Mirela Ionita

ActualitatePremierul Dacian Ciolos considera ca dupa Brexit Romaniei i se deschid oportunitati politice interne, de colaborare a partidelor pentru un proiect de tara, economice, prin atragere de noi investitii, si geostrategice, care ar face ca punctele sale de vedere sa fie auzite la Bruxelles.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771