Sitirile editiei din data de 21 Iunie, 2016

Portul Constanta, la cel mai important eveniment european din transportur

Iunie 2016, Radu Petric

SocialReprezentanti ai Portului Constanta participa in aceste zile la TEN-T Days 2016, cel mai important eveniment european din transporturi care se desfasoara la Rotterdam.Intre 20 si 22 iunie, directorul general al Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime Constanta" (CN APMC), Valeriu Nicolae Ionescu, va lua parte la analizele Grupului de lucru si la sedintele propuse si organizate de catre coordonatorul Coridorului de Transport Dunarea din cadrul retelei TEN-T pentru principalii stakeholderi din regiunea Dunarii, in vederea identificarii oportunitatilor de colaborare si schimb reciproc de politici si strategii.

Fagadau: "Cazinoul va fi restaurat!"

Iunie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaPrimarul Constantei, Decebal Fagadau, a declarat ca procedurile de atribuire a contractului pentru reabilitarea Cazinoului din Constanta vor intra in linie dreapta si nimeni nu mai poate impiedica refacerea acestui edificiu. "Cazinoul este pe un drum ireversibil, in sensul ca oricat de mult s-ar contesta licitatia, cladirea-monument a Constantei va fi restaurata. Din pacate, batem pasul pe loc de un an si jumatate, din februarie anul trecut, de cand am obtinut avizul consiliului tehnico-economic interministerial si a fost emisa Hotararea de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici.

Comuna Vulturu se va dezvolta pas cu pas

Iunie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaEugen Marius Berbec a candidat la alegerile din acest an, din partea PSD, pentru un nou mandat de primar in comuna Vulturu, functie pe care a castigat-o cu un procent de 94%. Din cele noua locuri de consilieri locali, formatiunea politica PSD, a obtinut opt fotolii.

Proiect de extindere a Liceului Tehnologic din Mihai Viteazu

Iunie 2016, Mirela Ionita

EducatieGheorghe Grameni, primarul comunei Mihai Viteazu, a declarat pentru publicatia noastra ca in noul mandat si-a propus sa realizeze proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii comunei dar si proiecte in domeniul social si educational.

Ploile abundente au distrus peste 1000 de hectare de culturi in Garliciu

Iunie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaPloile abundente de la jumatatea lunii iunie, au afectat culturile si gospodariile locuitorilor din localitatea constanteana Garliciu, producand pagube insemnate pentru acestia.Pe data de 12 iunie ploi serioase s-au abatut asupra localitatii Garliciu, au cazut 70 de litri pe metru patrat in numai cateva ore.

Stelian Gheorghe: "Modernizarea si dezvoltarea comunei raman prioritatile mele si in acest mandat"

Iunie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaIn urma alegerilor din data de 5 iunie, Stelian Gheorghe a obtinut un procent de 76%, castigand astfel al cincilea mandat la conducerea Primariei Topraisar.La alegerile din acest an, au candidat pentru functia de primar al comunei Topraisar: Stelian Gheorghe PSD, care a obtinut 1.

Modernizarea infrastructurii rutiere din Fantanele, in atentia edilului Gheorghe Popescu

Iunie 2016, Radu Petric

Administratie localaAdministratia locala Fantanele a demarat in luna aprilie o serie de lucrari ce au ca scop modernizarea infrastructurii rutiere din comuna.Pentru a facilita realizarea lucrarilor de asfaltare a drumurilor, edilul a impartit localitatea in doua tronsoane: unul de 2 kilometri, iar cel de-al doilea de 3,5 kilometri.

Proiect de modernizare a sistemelor de apa si canalizare din comuna Ciobanu

Iunie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaEdilul Tudorel Gurgu, si-a propus sa realizeze in acest mandat proiecte importante pentru dezvoltarea si modernizarea comunei, proiecte ce au ca scop crearea unor conditii de trai cat mai bune pentru toti locuitorii.

Lucrari de modernizarea a drumurilor din comuna Pantelimon

Iunie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaAdministratia locala Pantelimon a demarat in anul 2014 mai multe proiecte ce au ca scop crearea unor conditii de trai decente pentru locuitorii comunei. Proiectele vizeaza infiintarea sistemului de canalizare si a celui de alimentare cu apa dar si asfaltarea drumurilor.

Tudor Nadrag preda orasul noului primar Viorel Ionescu

Iunie 2016, Radu Petric

Administratie localaIn urma alegerilor din 5 iunie, locuitorii orasului Harsova, au ales sa-l puna in fruntea localitatii pe Viorel Ionescu, candidat al Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor din Romania.Viorel Ionescu a explicat cetatenilor in campania electorala, ca are planuri pentru modernizarea localitatii, dar si planuri ce fac referire la locuitori.

Sala de sport pentru elevii din Gradina

Iunie 2016, Mirela Ionita

Administratie localaDin dorinta de a oferi conditii de studiu optime pentru elevii din comuna, autoritatile locale din Gradina a realizat, de-a lungul anilor, mai multe investitii in domeniul educatiei.De cand se afla la conducerea primariei Gradina, Gabriela Iacobici a realizat mai multe investitii in domeniul educational.

Proiect de consolidare a strazilor din Topalu

Iunie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaLa sfarsit de mandat, edilul Gheorghe Murat a dorit sa vorbeasca despre realizarile pe care administratia locala le-a avut in ultimii ani.Unul dintre proiectele despre care edilul Gheorghe Murat ne-a vorbit presupune asfaltarea a patru strazi in localitatea Topalu.

Gradinita din cartierul Eroilor a fost finalizata

Iunie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie localaComuna Agigea se poate mandri cu o noua gradinita. Lucrarile demarate in urma cu un an de zile, ce au avut ca scop construirea unei gradinite, in cartierul Eroilor, au fost finalizate in luna mai.Administratia locala Agigea, a hotarat construirea unei instutii de invatamant prescolar in cartierul Eroilor din localitate, cartier in care aprozimativ 300 de familii de tineri au primit loturi de teren pentru a-si construi o casa.

Terenul de sport cu nocturna din Saraiu a fost finalizat

Iunie 2016, Radu Petric

Administratie localaLucrarile de construire a terenului de sport din Saraiu au fost demarate in iunie 2015 si finalizate in primavara acestui an. La aceasta data fiind facuta si receptia lucrarilor.Noul teren de sport este amplasat la intrarea in Saraiu, pe partea dreapta, si are o suprafata de aproximativ 10.

Ansamblul Flori de Mar prezent la festivalurile din tara

Iunie 2016, Mirela Ionita

SocialIn aceasta vara ansamblul Flori de Mar din Mereni va participa la mai multe festivaluri atat in judet cat si in tara.Ansamblul Flori de Mar a fost infiintat in anul 2014 de catre Asociatia Romano-Franceza Prietenia in colaborare cu Primaria Mereni. Acesta are doua trupe, una de copii si una din care fac parte tineri cu varste cuprinse intre 15 si 20 de ani.Pentru a putea participa si la concursuri si festivaluri de talie nationala si internationala, conducerea ansamblului, coordonat de maistrul coregraf Nita Ion, a achizitionat costume populare dobrogene ce au certificat de autenticitate si originaliate.

Proiecte pentru dezvoltarea si modernizarea comunei Baraganu

Iunie 2016, Adrian Nicarel

Administratie localaIn urma alegerilor locale, din data de 5 iunie, edilul Titu Neague a castigat un nou mandat la Primaria Baraganu.Modernizarea infrastructurii comunei este una dintre prioritatile edilului Titu Neague. In acest sens va demara un proiect de pietruire a drumurilor si va continua realizarea sistemului de alimentare cu apa in localitatile Lanurile si Baraganu.

Liceul Tehnologic din Crucea va fi extins

Iunie 2016, Catalin Sandulescu

EducatieAdministratia locala Crucea a realizat in ultimul timp mai multe proiecte pentru dezvoltarea comunei. Pe langa investitiile in infrastructura, autoritatile locale si-au indreptat atentia si catre siguranta si sanatatea cetatenilor dar si catre educatia copiilor din comuna.Educatia este una dintre prioritatile edilului Gheorghe Frigioi si pentru a crea conditii optime de studiu pentru toti elevii, a elaborat doua proiecte: unul ce vizeaza construirea unei gradinite in localitatea Crucea, cu fonduri de la Ministerul Educatiei, si unul ce are ca scop extinderea Liceului Tehnologic Crucea.

Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena a fost sfintita

Iunie 2016, Radu Petric

SocialPe data de 29 mai localitatea Dorobantu a imbracat straie de sarbatoare. Toti locuitorii au participat la slujba de sfintire a bisericii cu hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena.Inca de la primele ore ale diminetii, enoriasii au pregatit lacasul de cult pentru sfintire, imbracandu-l in flori de sezon.

Guvernul schimba regulile privind inmatricularea vehiculelor. Ce risca soferii care nu-si platesc la timp taxele

Iunie 2016, Mirela Ionita

ActualitateGuvernul vrea sa interconecteze bazele de date ale Politiei si ale autoritatilor fiscale, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, iar in cazul in care un cumparator de autovehicul nu plateste taxele cu privire la detinere si inmatriculare in 60 de zile, inmatricularea este suspendata.

Ministerul Finantelor Publice clarifica deductibilitatea asigurarilor facultative de sanatate

Iunie 2016, Adrian Nicarel

SocialMinisterul Finantelor Publice elimina intr-un document oficial dubiile cu privire la deductibilitatea asigurarilor facultative de sanatate, un aspect care a fost pus la indoiala de clinicile private de sanatate la inceputul acestui an.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771