Sitirile editiei din data de 24 Mai, 2016

Ministerul Educatiei: Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au sustinut proba de Limba si comunicare la Evaluarea Nationala

Mai 2016, Daniel Chiriţă

EducatieAproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au sustinut luni, proba de Limba si comunicare la Evaluarea Nationala, anunta Ministerul Educatiei printr-un comunicat de presa.Potrivit unui comunicat, "aproape 188.

Tehnocratii vorbesc mult si fac putin pentru reglementarea salarizarii

Mai 2016, Daniel Marinescu

PoliticPresedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat, luni, noua Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind salarizarea in sistemul bugetar. Liderul social democratilor a spus ca proiectul este neclar si nu intelege mare lucru din ce au de gand sa faca guvernantii.

Fonduri de la CJC pentru reabilitarea Scolii Generale nr. 1 din Pecineaga

Mai 2016, Iulia FÓlfan

EducatieIn sedinta de consiliu judetean din luna mai, administratia locala din Pecineaga a primit fonduri pentru reabilitarea scolii generale nr. 1.Scola generala nr. 1 se afla intr-o stare avansata de degradare si a fost trecuta de administratia locala in stare de conservare.

Minihotelul din Negru Voda va fi reabilitat

Mai 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala a orasului Negru Voda a obtinut finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) pentru reabilitarea minihotelului din localitate si transformarea acestuia in bloc cu garsoniere.

Amenajare centru civic in Viroaga

Mai 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn acesata perioada administratia locala Cerchezu va demara lucrarile de amenajare a centrului civic din localitatea Viroaga.Autoritatile locale din Cerchezu au elaborat un proiect ce are ca scop amenajarea centrului civic din localitatea Viroaga. Noul spatiu de recreere va fi amplasat vis-a-vis de Caminul Cultural. In noul parc se vor amenaja spatii verzi, se vor monta bancute si cosuri de gunoi, se vor construi alei pietonale dalate si de asemenea spatiul va fi imprejmuit.

Sarbatoarea Florii de Salcam a adunat 50.000 de oameni la Pestera

Mai 2016, Adrian Nicărel

SocialA devenit deja o traditie ca Ziua Comunei Pestera, numita "Sarbatoarea florii de salcam", sa aiba loc in luna mai. Si in acest an, la cea de-a VIII-a editie, Primaria si Consiliul Local Pestera au oferit celor prezenti momente de neuitat.

Comuna Pestera a gazduit concursul Rural Math

Mai 2016, Daniel Chiriţă

EducatieScoala din comuna Pestera a devenit celebra in toata tara pentru ca administratia locala a reusit sa faca acolo o unitate de invatamant exemplara. Cladirea moderna este dotata cu scaune de piele pentru elevi, proiector si computer in fiecare sala, bai moderne, iar cei mici nu trebuie sa plateasca fondul scolii.Weekend-ul trecut, scoala a gazduit concursul "Rural Math" un eveniment la care au participat aproximativ 250 de elevi si 50 de cadre didactice din tot judetul.

Servicii publice on-line pentru locuitorii din Eforie

Mai 2016, Daniel Marinescu

Administratie localaLuni, 16 mai, la sediul Centrului de Relatii cu Publicul Eforie Sud al Primariei Orasului Eforie, a avut loc prezentarea sistemului TIC (TIC - sistem care foloseste Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor) de interoperabilitate din cadrul proiectului "Cresterea Interoperabilitatii Sistemelor Informatice in Cadrul Primariei Orasului Eforie".

PRIMARIA COMUNEI AGIGEA VA INFORMEAZA

Mai 2016, Adrian Nicărel

AnunturiVa aducem la cunostiinta faptul ca, in urma corespondentei cu Distrigaz Sud Retele S.R.L. - adresa nr. 8415/27.04.2016, precum si a discutiilor din data de 05.05.2016, purtate intre dl. primar Cristian Cirjaliu si dl.

Au fost reluate lucrarile de asfaltare a drumului comunal Tufani - Fantana Mare

Mai 2016, Adrian Nicărel

Administratie localaSaptamana trecuta au fost reluate lucrarile de modernizare a DC 30 A, drum ce face legatura intre localitatile Tufani si Fantana Mare.Proiectul ce presupune petruirea si asflatarea a 3,8 kilometri de drum si construirea a sapte podete de preluare a apelor pluviale a fost demarat in septembrie 2015 cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si are o valoare de aproximativ un milion de euro fara TVA.

Drumurile din comuna Dumbraveni vor fi modernizate

Mai 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe 16 mai a fost dat startul lucrarilor de reabilitare a drumurilor din comuna Dumbraveni. Edilul Gheorghe Cenusa ne-a informat ca au fost obtinute toate avizele necesare pentru demararea acestei investitii si de asemnenea a fost eliberata autorizatia de constructie.

Reteaua de apa de la Casicea a fost finalizata

Mai 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaSistemul de alimentare cu apa din Casicea va fi predat catre S.C. RAJA S.A. pentru administrare. Edilul, Constantin Radu ne-a informat ca toate gospodariile din localitate au fost racordate la noua retea de apa.Proiectul de inlocuire a retelei de apa din Casicea a fost demarat in anul 2009. Din lipsa fondurilor, lucrarile au fost sistate pana anul trecut, cand autoritatile locale au obtinut fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) pentru finalizarea investitiei.

Ordonanta de Urgenta de modificare a Codurilor a fost publicata luni in Monitorul Oficial

Mai 2016, Adrian Nicărel

ActualitateOrdonanta de Urgenta a Guvernului care modifica atat Codul Penal, cat si Codul de Procedura Penala a fost publicata luni in Monitorul Oficial, ea intrand astfel in vigoare.In preambulul OUG, Ministerul Justitiei invoca ca temei pentru adoptarea ei ''numarul relativ mare de texte declarate neconstitutionale si care nu au fost puse in acord cu legea fundamentala, desi termenul de 45 de zile prevazut de art.

Ciolos: A venit vremea ca medicii care tin la meserie sa nu mai stea pe margine asteptand

Mai 2016, Adrian Nicărel

SanatatePremierul Dacian Ciolos i-a indemnat luni pe medicii care ''tin la meseria lor, la demnitatea lor, la pacienti, sa nu mai stea pe margine asteptand doar ca altii sau cei de sus sa faca ceva''.''Accept aceasta provocare a chirurgului Nicolae Fluieras dar astept si implicarea tuturor oamenilor onesti care vor ca sistemul sa se vindece!'', a scris seful Executivului pe Facebook, postand un interviu in care medicul Nicoale Fluieras afirma ca ''acest guvern de tehnocrati a fost numit ca urmare a presiunii strazii, dupa un eveniment aparent fara legatura cu politica, cu intentia clara de a esua si pentru a ridica un pic presiunea de pe clasa politica in vederea alegerilor''.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771