Sitirile editiei din data de 26 Aprilie, 2016

Proiectul de asfaltare a drumurilor din Ostrov a fost finalizat

Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn urma cu trei ani administratia locala Ostrov a primit finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru asfaltarea drumurilor din localitate.Proiectul "Modernizare strazi in localitatea Ostrov" a fost finantat prin OG 28 si a avut o valoare de 2,5 milioane euro.

Pasunea comunei Oltina a fost concesionata de crescatorii de animale

Aprilie 2016, Daniel Chiriţă

Administratie localaIn luna martie, administratia locala Oltina a organizat o licitatie pentru concesionarea pasunii comunei.Luna trecuta administratia locala Oltina a organizat licitatie pentru inchirierea pasunii comunei.

Valentin Vrabie si-a depus candidatura la functia de primar a municipiului Medgidia

Aprilie 2016, Adrian Nicărel

PoliticPe data de 18 aprilie, Valentin Vrabie si-a depus candidatura la Biroul Electoral de Circumscriptie Medgidia. Documentele au fost insotite de 6849 semnaturi ale sustinatorilor, un numar de aproape sapte ori mai mare decat cel necesar prin lege.

Pregatiri pentru Sarbatorile Pascale la Pestera

Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Pestera a demarat in aceasta primavara o campanie de curatenie in toate satele comunei.Conform declaratiilor viceprimarului cu atributii de primar Tudorel Grosu, lucrarile ce au avut ca scop igienizarea si infrumusetarea comunei au fost finalizate.

Prescolarii din Deleni vor beneficia de o gradinita noua

Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Deleni a semnat, anul trecut, cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice un contractul ce prevede construirea unei gradinite in localitate.Demararea lucrarilor de construire a noii institutii de invatamant este tot mai aproape. De curand, administratia locala Deleni a depus pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) documentele necesare in vederea atribuirii lucrarii unei societati specializate in domeniul constructiilor.

Centrul National de Informare si Promovare Turistica din Baneasa a fost finalizat

Aprilie 2016, Daniel Marinescu

Administratie localaOrasul Baneasa beneficiaza din acest an de un centru national de informare si promovare turistica, prin intermediul caruia turistii vor fi informati despre obiectivele ce pot fi vizitate in zona.Proiectul "Centru National de Informare si Promovare Turistica si dotarea acestuia" a fost finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara: 5 Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul major de interventie: 5.

Saligny - o comuna ce se dezvolta pas cu pas

Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaPentru a dezvolta si moderniza comuna Saligny, edilul Ion Beiu, a elaborat in ultimii ani mai multe proiecte. Unele dintre ele au fost realizate cu fonduri guvernamentale iar altele din surse proprii."De cand am ajuns la conducerea comunei mi-am propus sa gasesc surse de finantare pentru a dezvolta si moderniza toate localitatile si sa ofer tuturor locuitorilor conditii de trai cat mai bune", a declarat Ion Beiu, primarul comunei Saligny.

Lucrari de igienizare a comunei Aliman

Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Aliman a demarat la inceputul acestei primaveri o campanie de curatenie in toate satele comunei."Am inceput campania de curatenie din comuna cu igienizarea cimitirului din localitatea Aliman.

Fonduri pentru asfaltarea drumurilor din Adamclisi

Aprilie 2016, Adrian Nicărel

Administratie localaLocuitorii din Adamclisi vor beneficia din acest an de inca opt kilometri de drumuri asfaltate. Proiectul pentru reabilitarea strazilor din comuna depus anul trecut la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit punctajul necesar in vederea finantarii.

Fonduri europene pentru modernizarea drumurilor din Cobadin

Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaVeste buna pentru locuitorii din Cobadin, drumurile din comuna vor fi modernizate prin asfaltare cu fonduri europene!Anul trecut, in luna octombrie, administratia locala a depus pe masura 7.2. la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) proiectul ce are ca scop asfaltarea a opt kilometri de drumuri din comuna, mai exact 1,5 kilometri in Viisoara si 6,5 kilometri in Cobadin.

Ion Ovidiu Brailoiu: am dat in judecata Apele Romane pentru prabusirea falezei de la Eforie Sud si cer referendum local pentru administrarea falezelor si plajelor

Aprilie 2016, Adrian Nicărel

Administratie localaIon Ovidiu Brailoiu a acuzat "Apele Romane" ca sunt responsabile de prabusirile falezelor de la Eforie Nord si Eforie Sud, exact in zone unde au lasat lucrari nefinalizate inca din 2012. Primarul orasului Eforie a anuntat ca a dat in judecata Apele Romane si cere organizarea unui referendum local, pentru ca cetatenii sa arate daca sunt multumiti de starea falezelor si daca doresc trecerea acestora in administrarea Orasului Eforie.

Tinerii din Cumpana au marcat Ziua Pamantului

Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

SocialPe 22 aprilie, voluntarii Asociatiei "Cumpana tinerilor" au marcat Ziua Pamantului prin diferite activitati desfasurate la nivel local.Pentru a marca Ziua Pamantului, voluntarii Asociatiei "Cumpana tinerilor" s-au implicat activ intr-o campanie de ecologizare, ce s-a desfasurat la nivelul localitatii.

Echipele U 10 si U12 ale A.S. "Victoria" Cumpana participa la Turneul International de la Castres, Franta

Aprilie 2016, Marian Carson

SportEchipele Under 10 si Under 12 ale Asociatiei Sportive "Victoria" Cumpana participa, in perioada 20 28 aprilie 2016, la Turneul International de la Castres, Franta.Deplasarea se inscrie in cadrul Proiectului de dezvoltare a rugby-ului in comuna Cumpana, "Sportul, un mod de viata la Cumpana", se inscrie in cadrul programului anual de finantari nerambursabile din fondurile publice ale judetului Constanta pe anul 2016, in baza Legii nr.

Zi emotionanta pentru copiii din Silistea

Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

SocialVinerea trecuta, copiii din Silistea au urcat pe scena Caminului Cultural din localitate pentru a sustine in fata parintilor, bunicilor si cadrelor didactice un spectacol de Paste.Spectacolul pe care elevii din Silistea l-au sustinut a fost pregatit in cadrul Scolii de Primavara, ce s-a desfasurat in perioada 26 martie - 22 aprilie.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771