Sitirile editiei din data de 19 Aprilie, 2016

Lucrari pentru modernizarea comunei Pecineaga

19 Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn acesta perioada administratia locala Pecineaga a demarat mai multe lucrari de igienizare a domeniului public dar si de reabilitare a drumurilor din comuna."Avand in vedere ca primavara si-a intrat in drepturi, am demarat campania de curatenie in toata comuna.

Locuri de joaca pentru copiii din Tuzla

19 Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaOdata cu sosirea primaverii, administratia locala Tuzla a initiat mai multe lucrari ce au ca scop modernizarea si infrumusetarea comunei.O lucrare pe care administratia locala o realizeaza in aceasta perioada presupune pavarea trotoarelor si motarea borburilor pe strazile din comuna.

Veteranii in iubire premiati de edilul Resit Taner

19 Aprilie 2016, Daniel Marinescu

SocialAdministratia locala a comunei Tuzla organizeaza in aceasta primavara un eveniment, in cadrul caruia sunt premiate cuplurile ce aniverseaza 30 de ani de casatorie.Evenimentul la care "veteranii in iubire" din Tuzla sunt premiati a fost demarat in luna martie.

Terenul de sport din Negru Voda va fi modernizat

19 Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Negru Voda realizeaza in aceasta perioada mai multe lucrari ce au ca scop modernizarea si dezvoltarea orasului prin crearea unor conditii de trai cat mai bune pentru toti locuitorii.

Campanie de curatenie in comuna Independenta

19 Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaOdata cu venirea primaverii si apropierea Sfintelor Sarbatori Pascale, administratia locala Independenta a demarat o serie de lucrari ce au ca scop igienizarea domeniului public al comunei.Dupa un plan bine pus la punct, autoritatile locale din Independenta au dat startul campaniei de primavara. In toate satele comunei se executa lucrari de igienizare prin colectarea maselor plastice, a cartoanelor si a sticlelor si se indeparteaza vegetatia uscata.

Strazile din Dumbraveni vor fi reabilitate

19 Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaUnul din proiectele pe care edilul comunei Dumbraveni, Gheorghe Cenusa, si-a propus sa il realizeze in aceasta primavara presupune asfaltarea a 1,5 kilometri de drumuri in Dumbraveni si pietruirea a doi kilometri de strazi in satul Furnica.

Modernizarea drumurilor din comuna - prioritatea edilului Stelian Gheorghe

19 Aprilie 2016, Adrian Nicărel

Administratie localaUna din prioritatile edilului Stelian Gheorghe din acest an vizeaza modernizarea drumurilor din comuna. In acest sens, administratia locala continua in aceasta perioada doua proiecte incepute anul trecut.In aceasta perioada administratia locala continua lucrarile de asfaltare din cadrul proiectului "Modernizare si reabilitare drumuri". Acesta consta in modernizarea a aproximativ 9 kilometri de strazi de interes local din Topraisar.

Ansamblul "Flori de Mar" va avea costume populare autentice

19 Aprilie 2016, Daniel Marinescu

SocialAnsamblul "Flori de Mar" a fost infiintat in anul 2014 de catre Asociatia Romano-Franceza Prietenia in colaborare cu Primaria Mereni. Acesta are doua trupe, una de copii si una din care fac parte tineri cu varste cuprinse intre 15 si 30 de ani.

Primaria Baraganu a fost modernizata

19 Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaLa inceputul acestei primaveri, administratia locala Baraganu a demarat o serie de lucrari ce au avut ca scop reabilitarea si modernizarea sediului administrativ al comunei.Edilul, Titu Neague ne-a infomat ca sediul administrativ a fost reabilitat atat la interior cat si la exterior. "Timpul isi pusese semnificativ amprenta pe cladirea primariei, motiv pentru care am decis sa o reabilitam. Cladirea a fost izolata la exterior, tencuita cu piatra decorativa si vopsita.

Elevii din Eforie invata regulile de circulatie

19 Aprilie 2016, Adrian Nicărel

EducatieInstitutiile de invatamant organizeaza in perioada 18 - 22 aprilie programul "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" De la nivel prescolar pana la clase de liceu, elevii sunt implicati in diferite evenimente care sa le dezvolte curiozitatea si cunostintele prin activitati cu caracter non-formal.

Eforie - un oras mai curat si un mediu sanatos

19 Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaPentru ca Eforie sa devina un oras curat dar si pentru a crea un mediu sanatos pentru toti locuitorii si pentru turisti, administratia locala a demarat Campania de Curatenie Generala de Primavara. Aceasta se desfasoara in perioada 1 martie 1 iunie 2016.In cadrul campaniei au loc mai multe actiuni, printre care: curatarea si intretinerea spatiilor verzi si a parcurilor, curatarea aliniamentelor stradale, a trotuarelor si bordurilor, tunderea gardurilor vii, toaletarea pomilor si cosirea ierbii de pe domeniul public, vopsirea bordurilor si a pomilor, lucrari de insamantare si plantare de pomi, lucrari de igienizare a terenurilor pe care au fost depozitate ilegal deseuri.

Caminul Cultural din Viroaga a fost reabilitat

19 Aprilie 2016, Daniel Chiriţă

Administratie localaOdata cu sosirea primaverii, administratia locala Cerchezu a demarat campania de curatenie pe raza comunei dar si lucrari de reabilitare a unor institutii pe care le are in administrare.O lucrare importanta ce a fost demarata in aceasta primavara a vizat reabilitarea Caminului Cultural din Vioraga.

Punte de legatura intre parteneri sociali pentru dezvoltarea serviciilor sociale din Romania si Israel

19 Aprilie 2016, Daniel Marinescu

Administratie localaVinerea trecuta, comuna Cumpana a fost gazda unei delegatii formata din reprezentanti ai Statului Israel, care desfasoara activitati in domeniul educatiei si protectiei copilului, a reprezentantilor Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Constanta, Vaslui si Arges, precum si ai Federatiei Internationale a Comunitatilor Educative din Romania.Deplasarea in judetul Constanta si in comuna Cumpana se inscrie in programul vizitei de lucru pe care Federatia Internationala a Comunitatilor Educative din Romania (FICE Romania) o organizeaza pentru aceasta delegatie in cadrul initiativei de a sustine cooperarea si schimbul de experienta cu alte tari.

Comuna Amzacea se pregateste de sarbatoare

19 Aprilie 2016, Marian Carson

Administratie localaAdmnistratia locala a demarat campania de primavara, scopul acesteia fiind atat igienizarea cat si infrumusetarea comunei pentru 1 Mai, atunci cand locuitorii sarbatoresc Ziua Fii satului.Odata cu sosirea primaverii, administratia locala din comuna Amzacea a dat startul lucrarilor specifice sezonului, de curatenie si igienizare a intregii localitati.

Adio, "Ziua Constantei 2016"!

19 Aprilie 2016, Adrian Nicărel

Administratie localaPlanurile de organizare a evenimentului "Ziua Constantei 2016" par sa se fi aflat intr-o zodie ghinionista. Inca de cand Primaria a anuntat ca intentioneaza sa puna la cale o asemenea manifestare, lucrurile pareau sortite esecului. De exemplu, prima consultare dintre municipalitate si organizatiile nonguvernamentale privind stabilirea manifestarilor dedicate evenimentului, care a avut loc in februarie, a fost caracterizata de haos.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771