Sitirile editiei din data de 12 Aprilie, 2016

Comuna Saraiu se modernizeaza pas cu pas

Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaDe cand a ajuns la conducerea comunei, Dorinela Irimia a initiat si realizat multe proiecte ce au avut ca scop dezvoltarea si modernizarea localitatilor Saraiu si Dulgheru.Avand ca scop principal crearea unor conditii de trai cat mai bune pentru locuitorii comunei, edilul impreuna cu colegii din Primarie a elaborat si realizat mai multe investitii pe raza comunei.

Lucrari in toi la Caminul Cultural din Runcu

Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe raza comunei Pantelimon se deruleaza in aceasta perioada mai multe investitii ce au ca scop modernizarea localitatilor si crearea unor conditii de trai decente pentru toti locuitorii.Unul dintre proiectele derulate in comuna vizeaza construirea unui Camin Cultural in localitatea Runcu.Administratia locala a organizat anul trecut in luna iulie licitatia in urma careia a fost desemnata societatea care executa lucrarile de contruire a noii institutii culturale.

Ce ii asteapta pe elevii din Nicolae Balcescu in saptamana "Scoala altfel" ?

Aprilie 2016, Adrian Nicărel

EducatieInstitutiile de invatamant organizeaza in perioada 18 - 22 aprilie programul "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" De la nivel prescolar pana la clase de liceu, elevii sunt implicati in diferite evenimente care sa le dezvolte curiozitatea si cunostintele prin activitati cu caracter non-formal.

Proiect pentru modernizarea si reabilitarea drumurilor din Garliciu

Aprilie 2016, Daniel Chiriţă

Administratie localaModernizarea si dezvoltarea comunei prin crearea unor conditii de trai decente pentru locuitori este una din prioritatile primarului Constantin Cimpoiasu.La sfarsitul anului trecut administratia locala a depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) un proiect ce presupune asfaltarea a sase kilometri de drumuri in localitatea Garliciu.

Caminul de batrani din Stupina si-a deschis portile

Aprilie 2016, Adrian Nicărel

Administratie localaIn ultimii ani administratia locala Crucea a derulat mai multe proiecte importante pentru locuitori, acestea au fost realizate cu fonduri europene si guvernamentale dar si din surse proprii. Investitiile nu au urmarit doar dezvoltarea comunei ci si crearea de noi locuri de munca.

Lucrari de reabilitare a strazilor din Ciobanu

Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn aceasta perioada administratia locala Ciobanu a demarat lucrarile de reabilitare a strazilor din localitate, mai exact este vorba despre strada Eroilor pe o lungime de 1 kilometru si strada Serban Voda pe o lungime de 800 metri liniari.

Campanie de curatenie in comuna Silistea

Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaIncepand cu 1 aprilie, administatia locala Silistea a initiat sub sloganul "Marea Curatenie de Primavara", campania "Curatam Comuna Noastra"."Vino alaturi de noi, cu respect si cu drag pentru comuna ta, in care traiesti si pe care o vei lasa mostenire copiilor tai. Doar impreuna vom avea o comuna curata!", este indemnul pe care l-a adresat locuitorilor comunei, edilul Mihai Soare.Campania de curatenie de pe raza comunei se desfasoara in perioada 1 - 30 aprilie si cuprinde mai multe activitati, printre care: strangerea gunoaielor, refacerea si varuirea gardurilor, ecologizarea unor zone din comuna impreuna cu Scoala Gimnaziala nr.

Comuna Gradina se pregateste de sarbatoare

Aprilie 2016, Adrian Nicărel

SocialGabriela Iacobici, primarul din Gradina a demarat pe raza comunei mai multe lucrari ce au ca scop modernizarea si infrumusetarea acesteia. Investitiile ce se vor realiza au ca scop crearea unor conditii de trai cat mai bune pentru toti locuitorii dar si pregatirea comunei pentru sarbatoare.

A fost dat startul lucrarilor de modernizare a drumurilor din Fantanele

Aprilie 2016, Marian Carson

Administratie localaGheorghe Popescu, primarul comunei Fantanele, a dat la sfarsitul saptamanii trecute, ordinul de incepere a lucrarilor de asfaltare pe strada Basarabia, pe o lungime de doi kilometri.Administratia locala Fantanele a organizat la inceputul lunii februarie licitatia pentru desemnarea societatii care va executa lucrarile de asfaltare pe strada Basarabia (portiunea asfaltata), strada ce strabate centrul localitatii.

Lucrari de reabilitare pe strada Mare din Lumina

Aprilie 2016, Marian Carson

Administratie localaAdministratia locala a comunei Lumina a demarat la inceputul lunii aprilie o serie de lucrari ce au ca scop modernizarea strazii din centrul localitatii."Am demarat saptamana trecuta lucrarile de reabilitare de pe strada Mare din localitate, ce are o lungime totala de 4382 metri liniari.

Parcuri noi pentru locuitorii din Harsova

Aprilie 2016, Daniel Marinescu

Administratie localaAdministratia locala Harsova lucreaza in aceasta perioada la mai multe proiecte ce au ca scop modernizarea si dezvoltarea orasului dar si crearea unor conditii de trai cat mai bune pentru toti locuitorii.Avand in vedere ca vremea a intrat intr-un proces de incalzire dar si apropierea Sarbatorilor Pascale, autoritatile locale au demarat campania de primavara la nivelul orasului. Edilul, Tudor Nadrag ne-a informat ca se lucreaza cu prioritate la revitalizarea spatiilor verzi, se traseaza marcajele rutiere pe strazile reabilitate din surse proprii si se colecteaza resturile vegetale de la gospodariile individuale.

Institutiile din comuna Ghindaresti vor beneficia de energie verde

Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala a finalizat lucrarile din cadrul proiectului "Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Ghindaresti", in curand vor fi pornite atat centrala eoliana cat si statia de biogaz pentru a produce energie elecrica.

Baza sportiva noua pentru locuitorii din Topalu

Aprilie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaZiua a 3 aprilie a fost una de mare sarbatoare pentru comunitatea din Topalu, autoritatile au organizat evenimentul de inaugurare a bazei sportive din localitate.In prezenta autoritatilor locale si a peste 500 de locuiutori a fost organizata o slujba de sfintire a bazei sportive, oficiata de preotul paroh Olteanu Dumitru. Dupa slujba, primarul comunei Gheorghe Murat, alaturi de viceprimarul Jipa Ion au taiat panglica de inaugurare a noului obiectiv sportiv.

Caravana SEPHAR a poposit pe 8 aprilie, in comuna Cumpana

Aprilie 2016, Marian Carson

SocialLocalitatea Cumpana este inclusa in cadrul "Studiului Epidemiologic asupra Prevalentei Hipertensiunii Arteriale si a Riscului Cardiovascular in Romania SEPHAR III", realizat de catre Ministerul Sanatatii, impreuna cu Societatea Romana de Hipertensiune (SRH), studiu menit sa evalueze riscul cardiovascular total al populatiei adulte a Romaniei.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771