Sitirile editiei din data de 29 Martie, 2016

Miercuri se inaugureaza Gradina Botanica din Techirghiol

Martie 2016, Daniel Chiriţă

Administratie localaViceprimarul orasului Techirghiol, Iulian Soceanu, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute, ca miercuri, 30 martie, se va deschide Gradina Botanica din localitate, investitie realizata cu bani europeni, printr-un proiect transfrontalier cu Bulgaria.

Constanta va avea cel mai modern Planetariu din tara

Martie 2016, Adrian Nicărel

ActualitateComplexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta porneste anul 2016 in forta, cu noi proiecte de dezvoltare, modernizare si promovare a programelor educationale. Adrian Bilba, directorul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, a obtinut nota 10 la proiectul de management organizat de Consiliul Judetean Constanta in aceasta primavara.Bilba a declarat ca principalele doua proiecte pe care le are vizeaza reabilitarea Acvariului si a Planetariului.

Pomi fructiferi pentru familiile din Pestera

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaLa inceputul acestui an administratia locala a comunei Pestera a demarat programul Fructe sanatoase pentru copiii nostri. Proiectul initiat de edilul Valetin Vrabie a fost aprobat in unanimitate de alesii locali.

15 cupluri din Oltina au sarbatorit nunta de aur

Martie 2016, Marian Carson

Social25 martie a fost o zi speciala pentru varstnicii din comuna OltinaAdministratia locala a organizat in cadrul Caminului Cultural un eveniment la care au fost sarbatorite cuplurile ce au aniversat 50 de ani de casatorie dar si persoanele care au implinit 80 de ani.

Gradinita pentru prescolarii din Deleni

Martie 2016, Daniel Chiriţă

Administratie localaAdministratia locala din Deleni va demara in acest an un proiect ce are ca scop construirea unei institutii de invatamant prescolar in localitate.Administratia locala Deleni a semnat, anul trecut, cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice un contract ce prevede construirea unei gradinite in localitate.

Sediul Primariei Saligny aproape de finalizare

Martie 2016, Adrian Nicărel

Administratie localaIn urma cu un an de zile administratia locala Saligny a demarat cu fonduri guvernamentale proiectul de extindere si reabilitare a sediului Primariei."Lucrarile au fost demarate in urma cu un an de zile si nu pot decat sa ma declar multumit de modul in care a fost realizata constructia.

Pasunea comunei Ostrov - scoasa la licitatie

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaLa sfarsitul saptamanii trecute administratia locala Ostrov a organizat licitatie pentru inchirierea pajistilor proprietate privata a comunei.Pasunea comunei Ostrov are o suprafata de aproximativ 2200 de hectare.

Orasul Baneasa, in plin proces de modernizare

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAutoritatile locale din Baneasa pregatesc in aceasta perioada documentele necesare pentru a scoate la licitatie mai multe lucrari ce au ca scop modernizarea orasului.Una din investitiile pe care administratia locala Baneasa o va realiza in acest an vizeaza construirea unei sali de sport in curtea Liceului Teoretic.

Campanie de primavara in comuna Aliman

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaOdata cu incalzirea vremii, tot mai multe administratii locale din judetul Constanta au demarat lucrari de igienizare pe raza comunelor. Este si cazul comunei Aliman, care a organizat la sfarsitul saptamanii trecute o actiune de igienizare a cimitirului din localitate.

Modernizarea drumurilor - prioritatea edilului Cristian Telehoi

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaPlanul de investitii al comunei Cobadin pentru acest an vizeaza atragerea fondurilor europene si a banilor de la Guvern pentru moderinazarea drumurilor prin asfaltare. De asemenea, datorita vremii frumoase, s-au reluat si lucrarile de constructie a scolii din Viisoara.Odata cu inceperea lucrarilor de reabilitare a podului de la Agigea, traficul greu a fost deviat prin Cobadin. Aceasta situatie a dus la deteriorarea majoritatii drumurilor din localitate.

Proiecte pentru dezvoltarea si modernizarea comunei Adamclisi

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Adamclisi a depus la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) la sfarsitul anului trecut doua proiecte importante pentru dezvoltarea si modernizarea comunei.Unul dintre proiectele despre care ne-a vorbit edilul Anton Burcea vizeaza construirea unei gradinite in localitatea Adamclisi.

Primaria Cumpana la raport

Martie 2016, Adrian Nicărel

Administratie localaPrimaria comunei Cumpana, a organizat pe 23 martie 2016, o dezbatere publica avand ca tema principala "Prezentarea raportului anual privind starea economica, sociala si de mediu a comunei Cumpana".La evenimentul ce s-a desfasurat in sala mare a Caminului Cultural din localitate au fost prezenti cetateni, locuitori ai comunei, agenti economici, dar si invitati din partea autoritatilor locale judetene, dintre care amintim: din partea Consiliului Judetean Constanta, doamna Mariana Belu Secretarul judetului, din partea Institutiei Prefectului, domnul Radu Suceveanu Jurist, din partea Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, domnul Luigi Fraico si doamna Carmen Grigor.

FPTR:

Martie 2016, Adrian Nicărel

Actualitate"Proasta organizare a Companiei de Drumuri poate paraliza turismul de pe litoral in aceasta vara". Avertismentul vine din partea hotelierilor si a patronatelor care acuza CNADNR ca va distruge turismul daca inchide pentru modernizari Autostrada Soarelui si podul de la Agigea, in toiul verii.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771