Sitirile editiei din data de 22 Martie, 2016

Sosirea Primaverii marcata la Silistea

Martie 2016, Daniel Marinescu

SocialPe data de 4 martie administratia locala Silistea a organizat cu ocazia Zilei Internationale a Femei Evenimentul Sarbatoarea Primaverii.Timp de sase ore, aproximativ 250 de doamne si domnisoare au avut parte parte de o zi magica in cadrul Caminului Cultural din Silistea.

Modernizarea comunei, una din prioritatile edilului Dorinela Irimia

Martie 2016, Adrian Nicărel

Administratie localaOdata cu sosirea primaverii, administratia locala Saraiu a demarat o serie de lucrari ce au ca scop modernizarea si infrumusetarea comunei. Astfel, edilul Dorinela Irimia si-a indreptat atentia catre cimitirele din comuna dar si catre dispensarul uman din localitatea Saraiu."De curand am finalizat lucrarile de sistematizare ale cimitirului din localitatea Dulgheru ce are o suprafata de aproximativ un hectar.

Lucrari in toi la centrul civic din Cheia

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaLa inceputul lunii martie, administatia locala Gradina a demarat lucrarile de amenajare a centrului civic din localitatea Cheia."Pentru acest an ne-am propus sa infrumusetam localitatea Cheia si in acest sens am demarat lucrarile de amenajare a unui spatiu in care toti locuitorii sa-si petreaca timpul liber si sa socializeze.

Gospodariile din Fantanele bransate la reteaua de canalizare

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn toamna anului trecut administratia locala a finalizat lucrarile la sistemul de canalizare din localitatea Fantanele iar in prezent se executa bransarea gospodariilor.Proiectul sistemului de canalizare a presupus realizarea retelei de canalizare menajera a apelor uzate, a unei statii de epurare a apelor reziduale dar si a doua statii de pompare.

Localitatile constantene iau masuri pentru a preveni inundatiile

Martie 2016, Iulia FÓlfan

ActualitateInstitutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis saptamana trecuta o avertizare de inundatii pentru tot sectorul romanesc al Dunarii, inclusiv judetul Constanta. Astfel mai multe localitati din judetul Constanta s-au aflat sub avertizare hidrologica de cod portocaliu.

Centrul Social Filantropic din Nicolae Balcescu va fi finalizat in aceasta luna

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaProiectul Centrului Social Filantropic sub patronajul Sfantului Mare Mucenic Pantelimon a fost demarat in anul 2013 dar a fost sistat din lipsa de fonduri pana in toamna anului trecut cand administratia locala a decis reluarea lucrarilor din fonduri proprii.

Cursuri de dans, chitara si orga pentru copiii din Vulturu

Martie 2016, Iulia FÓlfan

SocialAdministratia locala a comunei Vulturu a incheiat la inceputul acestui an un contract de colaborare cu Centrul Cultural Judetean "Teodor T. Burada". Prin acest parteneriat profesori si instructori instumentisti din cadrul centrului organizeaza cursuri de dans popular, chiara si orga pentru copiii din localitate.Anul trecut administratia locala a obtinut finantare pe Masura 3.2.2 "Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale" pentru realizarea proiecului "Dotarea Caminului cultural din comuna Vulturu".

Infrastructura rutiera din Ciobanu in atentia edilului Tudorel Gurgu

Martie 2016, Marian Carson

Administratie localaOdata cu sosirea primaverii, administratia locala a comunei Ciobanu a demarat o serie de lucrari ce au ca scop reabilitarea si modernizarea drumurilor din localitate."In aceasta perioada executam in regie proprie si cu fonduri de la bugetul local lucrari de reabilitare a drumurilor din Ciobanu, mai exact pietruim stazile Primaverii si Viilor si montam borduri pe aceste strazi dar si pe strada Eroilor", a precizat Tudorel Gurgu, primarul comunei Ciobanu.

Lucrari pentru modernizarea comunei Pantelimon

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul comunei Pantelimon, Vasile Neicu ne-a informat ca in aceasta perioada se continua lucrarile ce au ca scop modernizarea infrastructurii comunei. Mai exact se excuta lucrari la retelele de apa si de canalizare din satele comunei."In prezent lucram la modernizarea sistemului de alimentare cu apa sin localitatea Pantelimonul de Jos. Mai avem de introdus un kilometru de retea si de montat un bazin din fibra de sticla de 100 metri cubi.

Lucrari de amenajare a parcului din Ghindaresti

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Ghindaresti a demarat anul trecut lucrarile de amenajare a unui parc pentru tinerii si copiii din comuna.Avand in vedere ca localitate era mare nevoie de un spatiu destinat copiilor, un loc in care acestia sa poata sa desfasoare activitati reacreative si unde veselia sa primeze, administratia locala a demarat anul trecut lucrarile de amenajare a unui parc.

Centrul de Informare Turistica din Crucea a fost finalizat

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Crucea a obtinut in octombrie 2013 finantare, prin Programul National de Dezvoltare Rurala, masura 3.1.3. - Incurajarea activitatilor turistice, pentru realizarea proiectului Centru Local de Informare Turistica in comuna Crucea si proximitati.

Parcul din centrul comunei Lumina aproape de finalizare

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaDin aceasta primavara, locuitorii din comuna Lumina se vor putea relaxa intr-un parc modern, construit de administratia locala. Lucrarile sunt, in mare parte, finalizate, urmand ca, in perioada urmatoare, parcul sa fie inaugurat.

Marcela Avram, inspector superior in cadrul SPAS Cumpana este CEL MAI BUN ASISTENT SOCIAL IN DOMENIUL COMBATERII DISCRIMINARII/MINORITATI

Martie 2016, Daniel Marinescu

SocialColegiul National al Asistentilor Sociali din Romania (CNASR) a organizat a-III-a editie a "Galei Nationale a Excelentei in Asistenta Sociala", luni, 14 ianuarie 2016, la Bucuresti, singurul eveniment national ce recompenseaza performanta celor care lucreaza in acest domeniu.

Scoala de primavara Silistea

Martie 2016, Iulia FÓlfan

SocialAdministratia locala Silistea organizeaza in perioada 26 martie - 22 aprilie cursurile Scolii de primavara."Incheiate cu succes, proiectele anului 2015 ale Scolilor de Canto, Dans si Teatru s-au focusat pe atragerea copiilor de toate varstele catre domeniul ce ne reprezinta neamul romanesc in arta si cultura. Continuand cu acestea, dorim sa obtinem o dezvoltare multilaterala. Urmarim inmultirea programelor si activitatilor, astfel incat copiii sa cunoasca din ce in ce mai multe stiluri de muzica si dans, obtinand astfel si un spectacol deosebit chiar inainte de Sarbatorilor Pascale si in cadrul programului obligatoriu de activitati pentru copii Scoala Altfel: Sa Stii Mai Multe, Sa Fii Mai Bun", a declarat Mihai Soare, primarul comunei Silistea.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771