Sitirile editiei din data de 15 Martie, 2016

Securitatea cibernetica, evolutia gruparilor jihadiste si modernizarea Armatei, pe agenda CSAT

Martie 2016, Adrian Nicărel

ActualitateLa sedinta CSAT de azi se va discuta despre modernizarea Armatei, evolutia grupurilor teroriste, situatia din Republica Moldova, criza europeana a migratiei, securitatea cibernetica sau taierile ilegale de paduri, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Legea darii in plata, pe agenda comisiei juridice. Reprezentantii BNR au lipsit de la dezbatere

Martie 2016, Adrian Nicărel

ActualitateVicepresedintele Comisiei Juridice, deputatul PSD Ciprian Nica, a declarat, luni, ca legea darii in plata ar putea intra in dezbaterea comisiei abia saptamana viitoare din cauza unor probleme procedurale, el criticand absenta bancilor de la dezbaterea organizata de Comisia juridica."Camera Deputatilor este camera decizionala, iar Comisia juridica este abilitata pe fond sa discute legea darii in plata.

Mamaia, patria linistii sau fieful distractiei zgomotoase?

Martie 2016, Adrian Nicărel

ActualitateO noua dezbatere intre reprezentantii municipalitatii si agentii economici din turism a avut loc saptamana trecuta. Tema principala a discutiilor a fost regulamentul de desfasurare a activitatilor comerciale din Mamaia si Satul de Vacanta.

Statiunile Eforie Sud si Eforie Nord vor intampina turistii cu... regate

Martie 2016, Adrian Nicărel

Administratie localaAu mai ramas doar trei luni pana la inceperea sezonului estival, iar administratia locala a orasului Eforie depune eforturi sustinute pentru a primi turistii in conditii cat mai bune.In aceasta perioada, urmeaza montarea a doua "salupe de lupta", dupa cum le numeste insusi primarul, care vor atrage, cu siguranta, atentia turistilor.

Peste 2.000 de elevi constanteni primesc burse de la Consiliul Judetean Constanta

Martie 2016, Adrian Nicărel

SocialDe opt ani, Consiliul Judetean Constanta deruleaza "Programul de burse pentru elevii din mediul rural" prin care tinerii cu rezultate bune la invatatura primes spijin financiar. Bursele sunt destinate achizitionarii de obiecte si materiale necesare participarii la actul scolar (echipament scolar, uniforme, manuale etc).

Sistemul de alimentare cu apa din Dumbraveni va fi modernizat

Martie 2016, Daniel Chiriţă

Administratie localaPrimarul comunei Gheorghe Cenusa ne-a declarat ca administratia locala in colaborare cu S.C. RAJA S.A. lucreaza la un proiect ce presupune reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa din localitatile Dumbraveni si Furnica.

Gradinita din Baraganu la un pas de finalizare

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala din comuna Baraganu a demarat de curand lucrarile de construire a gardului ce va imprejmui noua unitatea de invatamant prescolara din localitate."Pana la acest moment a fost finalizat exteriorul cladirii, iar in prezent se lucreaza la finisajele interioare.

Dispensarul medical din Agigea va fi finalizat in acest an

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaLa inceputul anului trecut administratia locala a organizat licitatia in urma careia a fost desemnata societatea care va executa lucrarile de construire a unui dispensar in Agigea.Cladirea Centrului de permanenta medicala din Agigea va avea patru nivele demisol, parter si doua etaje , la demisol urmand a fi amenajat depozitul farmaciei.

Martie 2016, Adrian Nicărel

Administratie localaAvand in vedere ca primavara isi face simtita prezenta, autoritatile locale din Tuzla vor demara saptamana viitoare o serie de lucrari ce au ca scop infrumusetarea comunei."Pentru ca vremea intra intr-un proces de incalzire vom da starul lucrarilor de curatenie in comuna.

Proiect pentru asfaltarea strazilor in comuna Topraisar

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Topraisar lucreaza in acesta perioada la un proiect ce presupune asfaltarea a sase kilometri de drumuri in comuna."Asfaltarea drumurilor din comuna este una din prioritatile mele in acest an. In acest sens am elaborat un proiect prin care vom asfalta sase kilometri de drumuri in comuna. Pana la aceasta data am finalizat studiul de fezabilitate, in perioada urmatoare vom obtine avizele necesare in vederea depunerii proiectului la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

Ziua Femei marcata in comuna Mereni

Martie 2016, Iulia FÓlfan

SocialCu ocazia Zilei Internationale a Femeii, administratia locala din Mereni a organizat pe 6 martie o petrecere pentru doamnele si domnisoarele din comuna.Incepand cu ora 13.00 aproximativ 300 de doamne si domnisoare au avut parte parte de o zi magica in cadrul Caminului Cultural din Mereni care a fost decorat in specificul zilei de 8 martie.

Drumul comunal DC 19 Cerchezu - Magura va fi reabilitat

Martie 2016, Daniel Marinescu

Administratie localaAdministratia locala a comunei Cerchezu lucreaza in aceasta perioada la un proiect ce prevede reabilitarea drumului comunal DC 19 care face legatura intre localitatile Cerchezu si Magura.Drumul comunal Cerchezu - Magura va fi reabilitat prin pietruire pe o lungime de 5,4 kilometri cu fonduri de la bugetul local.

Administratia locala Pecineaga va solicita fonduri pentru realizarea unui drum de exploatare agricola

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAlesii locali din comuna Pecineaga au aprobat, in sedinta de consiliu local din luna februarie, studiul de fezabilitate pentru asfaltarea a 6 kilometri de drum de exploatare."Proiectul a fost finalizat, am obtinut si avizele necesare in vederea depunerii la AFIR la sfarsitul lunii martie pe submasura 4.

Lucrari de infrumusetare a orasului Negru Voda

Martie 2016, Marian Carson

Administratie localaOdata cu sosirea primaverii, administratia locala a orasului Negru Voda realizeaza mai multe lucrari ce au ca scop infrumusetarea localitatii dar si modernizarea acesteia.Administratia locala a demarat, la inceputul lunii martie, lucrari de plantare a pomilor ornamentali pe strada principala din oras.

Institutiile de invatamant din Amzacea vor fi finalizate in acest an

Martie 2016, Daniel Chiriţă

Administratie localaAnul trecut administratia locala Amzacea a primit finantare, de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), pentru finalizarea lucrarilor de construire a institutiilor de invatamant din comuna.Din dorinta de a asigura si a oferi conditii optime pentru actul educational administratia locala a demarat in anul 2008 proiectul de construire a unor gradinite in Amzacea, Casicea si General Scarisoreanu si a unei scoli in Casicea.

Proiecte pentru o viata mai buna a locuitorilor din Independenta

Martie 2016, Marian Carson

Administratie localaIn comuna Independenta se lucreaza intens in vederea realizarii mai multor proiecte ce au ca scop crearea unor conditii de trai decente pentru toti locuitorii.Primarul comunei, Cristea Gascan ne-a informat ca in aproximativ doua saptamani de zile va fi dat startul lucrarilor din cadrul proiectului ce presupune realizarea sistemului de alimentare cu apa a satului Tufani.

Investitori chinezi interesati de comuna Cumpana

Martie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe 10 martie, comuna Cumpana a fost gazda Excelentei Sale, domnul SU Yanwen Consulul General al Chinei la Constanta.In cadrul intrevederii, Excelenta Sa a transmis primarului comunei Cumpana, Mariana Gaju intentia investitorilor chinezi de a implementa proiecte de investitii pe teritoriul comunei, la indrumarea Asociatiei Oamenilor de Afaceri Chinezi.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771