Sitirile editiei din data de 23 Ianuarie, 2016

Terenurile agricole din Garliciu au fost inundate si in acest an

Ianuarie 2016, Adrian Nicărel

Administratie localaConform declaratiilor primarului comunei Garliciu Constantin Cimpoiasu, suprafete intinse de teren agricol, aproximativ 500 de hectare au fost inundate in urma cantitatilor mari de zapada ce au cazut in comuna in luna ianurie.

Institutiile de invatamant din comuna Deleni au fost dotate cu mobilier nou

Ianuarie 2016, Adrian Nicărel

Administratie localaPrimarul din Deleni, Marian Dan ne-a informat ca la inceputl acestui an toate institutiile de invatamant din comuna au fost dotate cu mobilier nou."La inceputul anului am primit de la Inspectoratul Scolar Judetean Constanta fonduri pentru inlocuirea mobilierului scolar atat pentru Liceul Tehnologic Nicolae Istratoiu cat si pentru cele patru gradinite din Deleni, Pietreni, Petrosani si Sipote. Cu banii primiti am achizitionat banci, scaune si catedre.

Modernizarea drumurilor din Cobadin - in atentia edilului Cristian Telehoi

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul din Cobadin, Cristian Telehoi, ne-a informat ca anul acesta se vor realiza mai multe proicte ce vizeaza reabilitarea si modernizarea drumurilor din comuna."Anul tecut, in luna octombrie, am depus pe masura 7.

Proiect pentru construirea unei gradinite in Adamclisi

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Adamclisi a elaborat anul trecut mai multe proiecte ce au ca scop crearea unor conditii de trai cat mai bune pentru locuitorii comunei.Unul dintre proiectele despre care ne-a vorbit edilul Anton Burcea vizeaza construirea unei gradinite in localitatea Adamclisi.

Domenele si domnisoarele din comuna Topalu petrec de Ziua Femeii

Ianuarie 2016, Daniel Marinescu

SocialAdmnistratia locala Topalu va organiza cu ocazia zilei de 8 Martie o serie de activitati dedicate domnelor si domnisoarelor din comuna.Ca fiecare an, pe data de 1 martie, autoritatile locale din comuna Topalu vor oferi personelor de sex feminin cate o felicitare si un martisor ca vestitor al primaverii.

Camin Cultural pentru locuitorii din Stefan cel Mare

Ianuarie 2016, Daniel Marinescu

Administratie localaAdministratia locala Saligny a obtinut anul trecut finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) pentru realizarea mai multor proiecte ce au ca scop modernizarea si dezvoltarea comunei.

Investitiile privind modernizarea comunei Pantelimon se continua si in acest an

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAnul acesta a fost inceput in forta de catre administratia locala Pantelimon.Continuam si anul acesta lucrarile la reteua de apa si cea de canalizare din comuna. Astfel se lucreza la reteaua de canalizare din Pantelimon, pana acum s-au introdus 1800 m, au mai ramas de intodus 280 m si de construit statia de epurare.

Institutiile de invatamant din Nicolae Balcescu in atentia administratiei locale

Ianuarie 2016, Adrian Nicărel

SocialLa inceputul anului autoritatile locale din Nicolae Balcescu au dat startul lucrarilor de extindere a Liceului Tehnologic I.C. Bratianu."In luna ianuarie am inceput lucrarile de extindere a liceului din Nicolae Balcescu, institutia de invatamant va fi extinsa cu o sala de clasa ce va avea o suprafata de 58 mp.

Lucrari de modernizare a bisericii din Saraiu

Ianuarie 2016, Marian Carson

SocialLa inceputul anului administratia locala Saraiu a demarat o serie de lucrari ce au ca scop reabilitarea si modernizarea bisericii cu hramul Sfantul Gheorghe."O prima lucrare ce a fost realizata pentru modernizarea lacusului de cult a presupus realizarea sistemului de incalzire, astfel a fost contruita o cladire pentru centrala termica si au fost montate calorifere.

Proiecte pentru reabilitarea drumurilor din Oltina

Ianuarie 2016, Daniel Chiriţă

Administratie localaAlesii locali din Oltina s-au intrunit la inceputul anului in sedinta de consiliu pentru a aproba bugetul de venituri si cheltuieli dar si lista investitiilor ce se vor realiza in comuna.Daniel Cabason, viceprimarul cu atributii de primar din Oltina ne-a informat ca proiectele prioritare pentru dezvoltarea comunei vizeaza asfaltarea drumurilor si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa a localitatii Satu Nou.

Lucrari in toi la gradinita din Baraganu

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn aceasta perioada se lucreaza intens in vederea finalizarii lucrarilor la gradinita din localitatea Baraganu."Pana la acest moment a fost finalizat exteriorul cladirii, iar in prezent se lucreaza la finisajele interioare.

Amenajare parc pentru locuitorii din Baneasa

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Baneasa a elaborat mai multe proiecte ce au ca scop dezvoltarea si moderinizarea orasului. Investitiile ce se vor realiza in acest an au fost aprobate de alesii locali in sedinta de consiliu local.

Proiect pentru asfaltarea comunei Mereni

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul din Mereni, Gheorghe Chiriac, ne-a informat ca in aceasta perioada se lucreaza la un proiect ce presupune asfaltarea strazilor din comuna."Inca de anul trecut am lucrat la un proiect ce prevede asfaltarea a sase kilometri de strazi in comuna Mereni, localitatile: Mereni, Osmancea si Ciobanita.

Scoala noua pentru elevii din Lumina

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaLa sfarsitul anului trecut, mai exct in luna decembrie primarul Dumitru Chiru a taiat panglica de inaugurare a noului corp de scoala din comuna Lumina.Lucrarile la noua institutie de invatamant au durat un an si jumatate si au presupus construirea unui corp de scoala cu sase sali de clasa si doua laboratoare, cabinet medical, camere pentru depozitare produse alimentare, o mica sala de sport, grupuri sanitare la fiecare etaj si trei cai de acces.

Amenajare centru civic in Cheia

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Gradina a initiat anul acesta un proiect de amenajare a centrului civic din localitatea Cheia."Inca de anul trecut ne-am propus sa amenajam in Cheia un spatiu in care toti locuitorii sa-si petreaca timpul liber si sa socializeze. Am realizat un proiect in acest sens si la inceputul acestei saptamani a fost predat amplasamnetul catre societatea care se va ocupa de realizarea parcului", a precizat Gabriela Iacobici, primarul comunei Gradina.

Drumurile din Fantanele, in atentia edilului Gheorghe Popescu

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaLa inceputul lunii februarie, administratia locala Fantanele a organizat licitatia pentru atribuirea lucrarii de asfaltare a doi kilometri de drum.Am inceput sa lucram la proictele de asfaltare a comunei de anul trecut, am impartit comuna in doua tronsoane, tinand cont si de fondurile pe care le avem la buget.

Centru medical pentru locuitorii din Tuzla

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaResit Taner, viceprimarul cu atributii de primar din Tuzla ne-a vorbit despre proiectele ce se vor realiza in acest an, proiecte ce au ca scop modernizarea comunei si care contribuie la cresterea nivelului vietii cetatenilor.Cu fonduri de bugetul local vom realiza doua investitii importante pentru locuitorii comunei, este vorba despre construirea unui centru medical si a unei baze sportive in localitate.

Proiecte pentru dezvoltarea si modernizarea comunei Independenta

Ianuarie 2016, Daniel Marinescu

Administratie localaIn 2016 administratia locala a comunei va depune un proiect pentru asfaltarea strazilor din Independenta si va continua proictele incepute anul trecut, mai exact vor fi reluate lucrarile la drumul DC 30 A Fantana Mare - Tufani si cele din cadrul proiectului de alimentare cu apa a localitatii Tufani.

Lacasurile de cult din Cerchezu in atentia edilului Ion Constantinescu

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

SocialIn acest an administratia locala va aloca de la bugetul local fonduri pentru modernizarea bisericilor din Cerchezu si Viroaga dar si pentru reabilitarea Caminului Cultural din Viroaga.Biserica cu hramul "Izvorul Tamaduirii" din Cerchezu a fost reabilitata la exterior in urma cu patru ani de zile.

Infrastructura rutiera, una din prioritatile edilului Stelian Gheorghe

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaStelian Gheorghe, primarul comunei Topraisar ne-a informat ca anul acesta se vor continua lucrarile de asfaltare a strazilor din localitate si de asemenea vor fi demarate si alte proiecte importante pentru locuitori.

Comuna Pecineaga va avea drum de exploatare

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Pecineaga lucreaza in aceasta perioada la un proiect care presupune asfaltarea a 6 kilometri de drumuri de exploatare."Am initiat acest proiect de anul trecut, pana acum a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru asfaltarea a 6 kilometri de drum de exploatare.

Modernizarea orasului Negru Voda continua si in acest an

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Negru Voda va demara in acest an mai multe proiecte ce au ca scop dezvoltarea si modernizarea orasului dar si crearea unor conditii de trai mai bune pentru toti locuitorii.Viceprimarul cu atributii de primar Petre Stefan, ne-a informat ca in aceasta perioada se asteapta aprobarea unor proiecte importante pentru locuitorii orasului.

Strazile din Dumbraveni vor fi asfaltate

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaDupa ce in urma cu doi ani administratia locala a asfaltat centrul localitatii, iar anul trecut a pietruit patru kilometri de strazi, in 2016 edilul Gheorghe Cenusa si-a propus asfaltarea a inca doi kilometri de drumuri.

Atelier de creatie, croitorie si tesatorie manuala la Cumpana

Ianuarie 2016, Adrian Nicărel

SocialPrimaria si Consiliul local Cumpana, in parteneriat cu Fundatia World Vision Romania si Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Cumpana, a inaugurat vineri, 19 februarie 2016, un atelier de creatie, croitorie si tesatorie manuala.

Camin Cultural pentru locuitorii din Amzacea

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn aceasta perioada administratia locala din Amzacea actualizeaza un proiect ce prevede construirea unui Camin Cultural in localitate.In urma cu sase ani autoritatile locale au demarat construirea unui centru cultural in Amzacea, moment in care a fost turnata si temelia, insa lipsa fondurilor a dus la sistarea lucrarilor.

Gradinita noua pentru prescolarii din Vulturu

Ianuarie 2016, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn luna decembrie a anului trecut au fost finalizate lucrarile de construire a unitatii prescolare de invatamant din localitatea Vulturu."La inceputul anului a fost realizata si pictura interioara cu specific pentru cei mici si de asemenea a fost achizitionat mobilierul dar si materiale necesare pentru desfasurarea activitatii prichindeilor.

Sala de sport din Ghindaresti a fost finalizata

Ianuarie 2016, Marian Carson

Administratie localaSala de sport din Ghindaresti a fost finalizata la sfarsitul anului trecut si de asemenea a fost predata in administrarea Primariei din comuna.Proiectul realizarii salii de sport a fost derulat prin Compania Nationala de Investitii S.

Agenda de lucru a edilului Gheorghe Frigioi plina cu proiecte pentru modernizarea comunei

Ianuarie 2016, Adrian Nicărel

Administratie localaAnul trecut a fost un an in care administratia locala Crucea a finalizat mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea si modernizarea comunei si de asemenea a organizat licitatii pentru realizarea unor investitii in 2016.

Investitii pentru modernizarea comunei Agigea

Ianuarie 2016, Daniel Chiriţă

Administratie localaCristian Carjaliu, primarul din Agigea se declara multumit cu privire la investitiile care au fost realizate in comuna in mandatul 2012-2016."Sunt multumit de ceea ce am realizat in comuna in mandatul 2012 - 2016.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771