Sitirile editiei din data de 11 Noiembrie, 2014

Teodor Melescanu a depus juramantul de investitura in functia de ministru de Externe. Basescu: Demisia lui Corlatean a intervenit prea tarziu. Il numesc pe Melescanu "datorita urgentei"

Noiembrie 2014, Adrian Nicărel

PoliticPresedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Cotroceni, inainte ca Teodor Melescanu sa depuna juramantul ca ministru de Externe, ca demisia lui Titus Corlatean a fost tarzie, precizand ca nu l-ar fi numit in functie pe fostul director SIE, dar o face, totusi, avand in vedere urgenta.

Mazare: Constantinescu nu are oncolog la Rahova si ii e frig, doarme imbracat. O sa merg sa-l vizitez

Noiembrie 2014, Adrian Nicărel

ActualitatePrimarul Constantei, Radu Mazare, spune ca marti va merge la Spitalul Penitenciarului Rahova, pentru a-l vizita pe Nicusor Constantinescu, spunand ca acesta nu are medic oncolog si ca ii este frig, fiind nevoit sa doarma imbracat.

Zgonea: BEC sa clarifice printr-o noua hotarare daca se pot infiinta sectii suplimentare in diaspora

Noiembrie 2014, Adrian Nicărel

PoliticPresedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca Biroul Electoral Central (BEC) trebuie sa clarifice, prin emiterea unei noi hotarari, situatia infiintarii unor sectii de votare suplimentare in strainatate, prin care sa clarifice daca aceste sectii se pot infiinta sau nu.

Iohannis recunoaste pe Facebook ca a adus oameni cu autocarele la miting

Noiembrie 2014, Radu Petric

PoliticKlaus Iohannis recunoaste ca ACL a adus oameni cu autocare la manifestatiile de protest impotriva lui Victor Ponta si a modului cum Guvernul a organizat alegerile in diaspora. Intr-o postare pe pagina lui de Facebook, Iohannis le multumeste tuturor celor care s-au "deplasat cu autocarele din alte judete catre locurile stabilite"!"Va felicit pe toti pentru coordonarea de care ati dat dovada la actiunile de protest de ieri (duminica), va multumesc tuturor celor care v-ati deplasat cu autocarele din alte judete catre locurile stabilite initial.

Chevron: Inca nu am finalizat studiul de evaluare a potentialului de gaze de sist din Romania

Noiembrie 2014, Marian Carson

ActualitateStudiul Chevron pentru evaluarea potentialului de gaze de sist in Romania nu a fost inca finalizat, au declarat luni reprezentantii companiei, la o zi dupa ce premierul Ponta a afirmat ca se pare ca tara nu dispune de rezerve de gaze de sist si s-a batut, astfel, pe ceva ce nu are, relateaza Reuters.

7300 de profesori constanteni, mai "bogati" cu 700 lei

Noiembrie 2014, Marian Carson

SocialCirca 7.300 de dascali si personal didactic auxiliar incadrati cu cel putin o jumatate de norma pe post la institutiile de invatamant preuniversitar de stat din judetul Constanta vor primi in conturile bancare cate 700 de lei, suma acordata de stat pentru dezvoltare profesionala, scrie jurnalul.

550.000 de lei pentru promovarea sudului litoralului

Noiembrie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaMunicipiul Mangalia si cele sase statiuni ale sale vor fi promovate, la inceputul anului viitor, la trei targuri nationale si internationale. Este vorba de targul de turism de la Varsovia (Polonia), cel de la Chisinau (Republica Moldova) si Targul de Turism de la Romexpo, toate urmand sa aiba loc in luna martie 2015.

Proiectele UE, finantate de Guvern pe datorie

Noiembrie 2014, Radu Petric

Administratie localaGuvernul a aprobat, saptamana trecuta, un imprumut de 1,1 miliarde de lei de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispozitia autoritatilor de management ale programelor operationale resursele necesare pentru plata facturilor catre beneficiarii de fonduri europene. "Acest imprumut sprijina, in continuare, cresterea ratei de absorbtie, deoarece banii achitati acum beneficiarilor vor fi rambursati Romaniei de catre Comisia Europeana dupa ce vor fi trimise documentele necesare", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Lucrari continuate la "Centrul de Tineret" din localitatea Agigea

Noiembrie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaProiectul privind "Reabilitarea, extinderea si dotarea unei cladiri din Zona Metropolitana Constanta, localitatea Agigea, in vederea utilizarii acesteia drept Centru pentru Tineret" de care vor beneficia toti tinerii din Agigea, este realizat pana la acest moment in proportie de 45%, finalizarea lucrarilor avand loc undeva in luna aprilie a anului viitor.

Gigacalorie diminuata la Constanta

Noiembrie 2014, Adrian Nicărel

SocialLa sedinta Consiliului Local Constanta, desfasurata ieri, alesii prezenti la intalnire au adoptat cateva proiecte importante pentru municipalitate. Cel mai important punct face trimitere la stabilirea pretului de facturare a gigacaloriei pentru sezonul rece 2014-2015. Dupa ce proiectul privind repartizarea a 20% din actiunile Portului Constanta la Consiliului Local a fost anulata, iar dividendele nu mai vin la municipalitate, Guvernul a venit cu un sprijin financiar pentru constanteni.

Intr-un an, Navodariul cheltuieste 3 milioane de lei pentru iluminat

Noiembrie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaPrimaria Navodari ia exemplul altor comunitati locale din tara si din judetul nostru si a lansat o licitatie pentru achizitionarea energiei electrice necesare iluminatului public si sediilor administratiei.

Lucrarile de constructie a gradinitei din Osmancea se misca cu incetinitorul

Noiembrie 2014, Radu Petric

Administratie localaDin pacate, investitia in ceea ce priveste realizarea unitatii prescolare ale carei lucrari au fost demarate undeva in primavara lui 2013 merge foarte incet, de pierdut avand doar micutii prescolari."Sunt foarte dezamagit de cum se desfasoara lucrarile in ceea ce priveste constructia gradinitei din Osmancea, proiect de mare importanta pentru noi realizat de Ministerul Invatamantului prin Inspectoratul Scolar Judetean Constanta si asta pentru ca se perinda mult prea multe firme.

Primarul comunei Mihai Viteazu isi cauta dreptatea la nivel inalt

Noiembrie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef Gheorghe Grameni, in anul 2009 a fost eliberata autorizatia de constructie a centralelor eoliene pentru S.C. "Eolica Dobrogea One" S.R.L, iar in baza codului fiscal, Primaria a cerut impozit pe cladirile construite.

Proiecte de mare anvergura, finalizate cu succes la Topraisar

Noiembrie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Gheorghe Stelian, reateaua de apa din satul Potarnichea si drumul de exploatare agricola sunt doua mari investitii incheiate la acest moment.Si pentru ca iarna se apropie cu pasi repezi, edilul sef al localitatii Topraisar si-a propus sa realizeze receptia pentru proiectul ce vizeaza extinderea si modernizarea retelei de apa in satul Potarnichea, investitie benefica pentru un numar de 600 de familii.

Lucrari la un pas de a fi finalizate in localitatea Tirgusor

Noiembrie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn aceasta perioada, conform declaratiilor sefului autoritatii locale Dumitru Dragu au loc importante lucrari in modernizarea si dezvoltarea sanatoasa a sistemului educational."Ne-am axat saptamana trecuta, mai cu seama ca a fost si vacanta pe finalizarea tuturor lucrarilor demarate in cadrul unitatii de invatamant din Mireasa, la acest moment realizandu-se montarea lambriurilor si a parchetului laminat in toate clasele.

Botez social la Cumpana, cu ocazia Sfintilor Arhangheli "Mihail si Gavril"

Noiembrie 2014, Daniel Marinescu

SocialConsiliul Local si Primaria Comunei Cumpana, reprezentate legal de primar ec. Mariana Gaju, au organizat sambata, 8 noiembrie 2014, la orele 15.00 actiunea de increstinare a trei copilasi aflati in prezent in asistenta maternala, cu prilejul praznuirii "Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril".

Inaugurarea Centrului de ingrijire copii tip After School din Cumpana

Noiembrie 2014, Daniel Marinescu

SocialPrimaria si Consiliul Local Cumpana, in parteneriat cu Asociatia pentru dezvoltare comunitara Cumpana, Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" si Parohia "Sf. Cuvioasa Parascheva" din Cumpana au organizat inaugurarea Centrului de ingrijire copii tip After School.

ALEGERILE NOASTRE

Noiembrie 2014, Tamara Nichita

Psihologie"Viata noastra este rezultatul alegerilor pe care le facem. A da vina pe cei din jur, pe mediu, pe ceilalti factori exteriori, inseamna a da acestor lucruri puterea de a ne controla." Stephen R. CoveyAproape in fiecare moment alegem... Zi de zi isi fac loc in viata noastra tot mai multe activitati pe care ne este destul de greu sa le refuzam si sa le lasam de o parte.

Pregatiri pentru sarbatorile de iarna in localitatea Baraganu

Noiembrie 2014, Daniel Chiriţă

Administratie localaAsa cum este obiceiul in fiecare an, administratia locala a comunei reprezentata legal de edilul sef Titu Neague, pregateste daruri atat pentru familiile din localitate cat si pentru toti scolarii si prescolarii.

Sfintirea Troitei din localitatea Fantanele

Noiembrie 2014, Iulia FÓlfan

SocialO lucrare de suflet pentru Primaria din localitea Fantanele a fost sfintita in zi de mare sarbatoare si anume cu ocazia sarbatorii Sfantului "Dimitrie cel Nou", pe data de 27 octombrie 2014."Troita ce a fost construita cu fonduri de la bugetul local al administratiei locale dar si cu sprijinul unor sponsori cu suflet mare si anume Voicu Dumitru, Olteanu Vasile, Soare Ion si familia Rus Ioan ce ne-a pus la dispozitie terenul, a fost sfintita in prezenta locuitorilor comunei noastre, a consilierilor locali si a celor ce s-au ocupat de constructia acesteia.

Sprijin pentru copiii defavorizati din Gradina

Noiembrie 2014, Marian Carson

SocialGabriela Iacobici, seful administratiei locale ne-a declarat ca, in urma cu doua saptamani de zile a mers la Braila unde a semnat la Centrul Regional Sud-Est contractul de finantare pentru un important proiect care se va derula cu fonduri europene.

Caminul de batrani, la un pas de inaugurare

Noiembrie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaGheorghe Frigioi, edilul sef al localitatii Crucea ne-a declarat ca, ONG-ul care se ocupa de asigurarea asistentei sociale si medicale dar si de angajarea personalului in cadrul institutiei au stabilit ca la data de 1 decembrie 2014 sa aiba loc inaugurarea Caminului de batrani din Stupina, proiect finalizat cu succes.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771