Sitirile editiei din data de 7 Octombrie, 2014

Guvernul lanseaza in noiembrie "PRIMA MASINA", program prin care sa fie vandute 20.000 masini pe an. Care sunt criteriile de participare

Octombrie 2014, Adrian Nicărel

ActualitateGuvernul vrea sa lanseze din noiembrie programul "Prima Masina", prin care isi propune sa sprijine achizitia de autoturisme noi cu credite bancare garantate de stat, si estimeaza ca proiectul va genera vanzarea a 20.

Consiliului Local Constanta a decis transferarea Cazinoului in administrarea CNI pentru a fi reabilitat

Octombrie 2014, Adrian Nicărel

ActualitateCazinoul Constanta a fost transferat din administrarea Consiliului Local in cea a Companiei Nationale de Investitii pentru a fi reparat, consilierii locali votand, joi, in unanimitate acest proiect de hotarare, primarul Radu Mazare spunand ca nu a putut "ademeni" niciun investitor de frica DNA.

Ajutor pentru primariile cu datorii

Octombrie 2014, Daniel Chiriţă

Administratie localaGuvernul Romaniei a venit, in urma cu un an, in sprijinul administratiilor publice locale, oferindu-le posibilitatea sa se imprumute de la trezoreria statului pentru a-si putea plati arieratele (datorii mai vechi de 90 de zile - n.

Varianta de ocolire a orasului Eforie, prin Techirghiol

Octombrie 2014, Marian Carson

ActualitatePentru ca toti cei care si-au propus sa ajunga in sudul litoralului sa nu mai treaca prin calvarul traficului aglomerat, in special pe timpul verii, Consiliul Judetean Constanta si conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) au luat decizia de a realiza o varianta de ocolire a orasului Eforie.

Ponta, despre sechestrul la Lukoil: Procurorul este suveran. Nimeni nu fugea insa cu conductele

Octombrie 2014, Adrian Nicărel

SocialProcurorul este suveran si independent in cercetarea cazului Lukoil, insa Guvernul spera intr-o solutie legala care sa permita sanctionarea prsoanelor vinovate si recuperarea prejudiciului, dar si continuarea normala a activitatii si plata salariilor catre angajati, a afirmat premierul Victor PontaEl a insistat asupra faptului ca Lukoil are 3.500 de angajatti, iar activitatea acesteia este foarte importanta si pentru alte companii din economia romaneasca, aratand ca nimeni nu fugea din tara cu conductele companiei, indisponibilizate acum, si exprimandu-si speranta ca dictonul "Fiat Justitia Pereat Mundi" ("Sa se faca dreptate chiar daca moare lumea"-n.

Ponta: Programul Prima Casa trebuie sa fie mai eficient, pentru a atrage si romanii din diaspora

Octombrie 2014, Adrian Nicărel

SocialRomanii din Diaspora care se stabilesc in tara ar putea sa nu fie interesati de Programul "Prima Casa", deoarece nu doresc achizitionarea unei locuinte deja existente, ci sa isi construiasca propria locuinta, motiv pentru care programul trebuie facut mai eficient, a declarat premierul Victor Ponta.

Se da starul Festivalului - Concurs National de Interpretare a Cantecului Popular Romanesc "Dan Moisescu"

Octombrie 2014, Iulia FÓlfan

CulturaIn perioada 8-10 octombrie 2014, localitatea Topalu v-a fi gazda Festivalului - Concurs National de Interpretare a Cantecului Popular Romanesc "Dan Moisescu" ajuns la cea de-a XVIII-a editie.Acest important eveniment la care participa tineri cu varste cuprinse intre 14 si 26 ani din toate zonele tarii este organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC), a Consiliului Local si Primariei Topalu si a Centrului Cultural Judetean "Teodor T.

Terenul de fotbal din localitatea Pantelimon va intra in lucrari de modernizare

Octombrie 2014, Radu Petric

Administratie localaConform declaratiilor primarului comunei Vasile Neicu, a fost semnat contractul depus pe Grupul de Actiune Locala (GAL) in vederea demararii unui important proiect pentru toti tinerii din localitate si nu numai.

Comuna Saraiu va imbraca straie de sarbatoare

Octombrie 2014, Iulia FÓlfan

SocialAutoritatea locala in frunte cu primarul Dorinela Irimia pregateste o noua editie a Zilei Comunei, un eveniment cultural si religios ce va avea loc in data de 11 octombrie." In tesatura fina de etern curcubeu, de praf de stele si perla din suflet de scoica, cu broderie de iubire si respect, in adiere de alizeu si tarie de uragan inchidem un an spre a deschide altul si transformam trecerea intr-un prilej de bucurie si sarbatoare, o sarbatoare a muncii si a implinirii, o bucurie a miniunii indeplinite.

Important proiect in educatie derulat in orasul Negru Voda

Octombrie 2014, Iulia FÓlfan

Fonduri EuropeneUnitatea Administrativ-Teritoriala a orasului Negru Voda a organizat in data de 3 octombrie 2014 incepand cu ora 11.00 in sala de sedinte a Primariei, o conferinta de presa in cadrul careia a fost prezentat stadiul lucrarilor in cadrul proiectului "Modernizare, reabilitare si sistematizare pe verticala Scoala cu clasele I-IV" din Negru Voda.La acest important eveniment au participat oficialitatile locale, reprezentanti ai institutiei de invatamant, arhitectul care a realizat proiectul cat si un reprezentant din partea firmei constructoare.

Gradinita din Nicolae Balcescu, reabilitata termic

Octombrie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaChiar daca unitatile de invatamant de pe raza localitatii au fost igienizate si reabilitate, autoritatea locala inca desfasoara lucrari menite sa ofere conditii mai bune prescolarilor din comuna."Chiar daca clopotelul a sunat de mult timp, noi inca ne preocupam de bunul mers al mediului educational din localitatea noastra astfel ca, de aproximativ doua saptamani se lucreaza intens la izolarea termica exterioara a cladirii in care functioneaza gradinita "Carusel".

Educatia, sprijinita de autoritatea locala din Vulturu

Octombrie 2014, Daniel Chiriţă

SocialEugen Berbec, seful autoritatii locale ne-a declarat ca, in sedinta de Consiliu Local din data de 30 septembrie 2014 s-a aprobat o hotarare importanta ce vizeaza acordarea unui ajutor banesc elevilor din comuna.Acesta este oferit tuturor copiilor care frecventeaza cursurile liceale si profesionale pe perioada fiecarui semestru si este in cuantum de 100 lei/luna."Doresc sa fac o precizare si anume aceea ca, acesti copii au obligativitatea de a frecventa cursurile de invatamant si totodata, sa prezinte documentele necesare prin care sa se ateste calitatea de elev.

"Centru multifunctional adresat pescarilor si familiilor acestora" in localitatea Ghindaresti

Octombrie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneIn data de 18 iulie 2014 a fost semnat contractul de finantare pentru infiintarea acestui centru de UAT Comuna Ghindaresti si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Directia Generala de Pescuit.

Continuarea lucrarilor de pietruire a strazilor din comuna Ciobanu

Octombrie 2014, Radu Petric

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Tudorel Gurgu, in localitatea pe care o pastoreste au loc importante investitii in ceea ce priveste modernizarea drumurilor localitatii."Se lucreaza la acest moment la finalizarea lucrarilor de pietruire de pe strada Viilor in lungime de 800 metri, atat cu piatra mica cat si cu piatra mare. De asemenea, aici a fost incheiata si ampla operatiune de bordurare si de montare a trotuarelor si pot spune ca avem speranta ca anul viitor sa si asfaltam aceasta strada principala", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, edilul sef al comunei Ciobanu.

Viata, Emotiile schimba realitatea

Octombrie 2014, Tamara Nichita

Psihologie"Mai presus de orice, fii sincer cu tine insuti."Mereu ne transformam si in fiecare zi suntem altii...Am inceput asa cum au inceput parintii mei cu mine... e bine, e rau... pentru unii esti un mit, pentru altii esti ceea ce ei nu au putut reusi, pentru unii esti o resursa nesfarsita.

Lucrari in plina desfasurare la parcul din Garliciu

Octombrie 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaUn important proiect pentru locuitorii din Garliciu se continua in aceasta perioada, lucrarile fiind avansate conform declaratiilor gospodarului-sef Constantin Cimpoiasu."Lucram intens de doua saptamani la amenajarea parcului de agrement, in acest moment realizandu-se instalatia de irigat, lucrandu-se de asemenea la plantarea arbustilor ornamentali si la semanarea gazonului cat si la montarea lampilor de iluminat si a bancilor.

Modernizarea sediului Primariei Crucea

Octombrie 2014, Marian Carson

Administratie localaGheorghe Frigioi, edilul administratiei locale ne-a declarat ca, in cel mai scurt timp vor fi demarate toate lucrarile ce vizeaza renovarea cladirii Primariei din localitate."Urmeaza ca in cel mai scurt timp, lucrarea sa fie data pe Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP), in vederea declansarii procedurii de licitatie.

Ziua Mondiala a Educatiei, sarbatorita in localitatea Silistea

Octombrie 2014, Iulia FÓlfan

SocialIn 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondiala a Educatiei, pentru a comemora semnarea, in 1966, a recomandarii facute de UNESCO si Organizatia Internationala a Muncii privind conditiile de munca ale personalului didactic.

Toamna bogata in lucrari la Harsova

Octombrie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaTudor Nadrag, seful administratiei locale ne-a vorbit despre toate lucrarile ce sunt in plina desfasurare pe raza orasului, toate cu scopul de a crea conditii mai bune de trai pentru toti harsovenii."Cu societatea S.C. "Edil Urban" S.R.L, ce are ca unic actionar Consiliul Local Harsova, realizam o serie de lucrari astfel ca, in curtea Spitalului Orasenesc se realizeaza un parc in suprafata de 8.000 metri patrati, ce speram ca va fi gata la jumatatea lunii octombrie.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771