Sitirile editiei din data de 30 Septembrie, 2014

Importanta lucrare reluata in Faclia

Septembrie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilul sef al localitatii Saligny Ion Beiu, nu cu mult timp in urma a fost reluata lucrarea ce vizeaza constructia bisericii din lemn ce poarta hramul "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Faclia.

Guvernul sprijina administratiile locale in urma inundatiilor din vara

Septembrie 2014, Iulia FÓlfan

ActualitatePrimaria Adamclisi a primit din partea Guvernului, sumele necesare inlaturarii calamitatilor naturale produse de inundatii in baza Hotararii nr. 805/2014 privind alocarea unei sume din Fondul de rezerva bugetara prevazut in bugetul de stat pe anul 2014.In urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase si anume, ploi cu caracter torential care s-au produs pe raza comunei Adamclisi in data de 19 iunie 2014, au fost afectate o serie de strazi din localitatile Zorile, Urluia si Adamclisi, doua podete din localitatea Zorile si un drum comunal DC 31 care face legatura intre Zorile si Adamclisi.

Guvernul se intruneste de URGENTA: BANII trebuie sa ajunga cat mai repede la PRIMARI

Septembrie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaGuvernul intentioneaza sa se reuneasca, marti, in sedinta speciala, pentru a aproba a doua rectificare bugetara din acest an, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.Programul stabilit la acest moment prevede ca Guvernul se va reuni marti pentru aprobarea rectificarii bugetare, iar miercuri va fi organizata sedinta obisnuita.

Navodari, pe plus la buget

Septembrie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaConsilierii locali din Navodari s-au intrunit la sfarsitul saptamanii trecute in vederea dezbaterii si aprobarii mai multor proiecte de interes pentru comunitate.Bugetul local al orasului Navodari a primit o rectificare pozitiva ceea ce inseamna ca sumele suplimentare incasate vor fi utilizate pentru investitii necesare dezvoltarii comunitatii.

Zilele Recoltei, o traditie la Navodari

Septembrie 2014, Daniel Chiriţă

SocialMulte legume si fructe la pret de producator au putut fi achizitionate, timp de trei zile, intre 26 si 28 septembrie, de catre locuitorii orasului Navodari.Primaria si Consiliul Local Navodari au pastrat si in acest an traditia organizarii Zilelor Recoltei.

Pregatiri intense pentru buna desfasurare a orelor de curs din Aliman

Septembrie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor ediului administratiei locale, pentru ca anul scolar 2014-2015 sa debuteze cu dreptul, au fost realizate intense lucrari de igienizare a tuturor scolilor si gradinitelor de pe raza comunei.

Autoritatea locala Pecineaga pregatita pentru sosirea iernii

Septembrie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaSi pentru ca ne indreptam cu pasi repezi spre sezonul de iarna, edilul sef al localitatii Lili Paslaru face toate demersurile necesare pentru ca toate unitatile de invatamant si nu numai, sa fie pregatite din toate punctele de vedere.

Ion Marin, implicat in dezvoltarea si modernizarea urbei pe care o conduce

Septembrie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaSi aceasta perioada este dedicata exclusiv lucrarilor ce vizeaza o reabilitare si o modernizare ampla a sediului Primariei orasului Baneasa, investitia fiind la un pas de finalizare."80% din lucrarile la interiorul Primariei sunt gata, fiind schimbate usile, montata gresie si faianta noua, zugraviti peretii interioarelor.

Primaria, un sprijin real pentru elevii din localitatea Amzacea

Septembrie 2014, Daniel Marinescu

SocialConform declaratiilor sefului administratiei locale Amzacea Constantin Radu, o atentie deosebita in aceasta perioada este indreptata spre copiii ce frecventeaza cursurile scolilor din comuna si nu numai.

Scrisoare deschisa catre Victor Ponta

Septembrie 2014, Iulia FÓlfan

PoliticEdilul sef al comunei Pestera, Valentin Vrabie, i-a transmis prim-ministrului Victor Ponta o scrisoare deschisa, prin intermediul careia ii atrage atentia privind derapajele, inconstantele si incoerentele legislative existente in domeniul energiei eoliene.Si pentru a discuta despre acest lucru, gospodarul-sef din Pestera a organizat pe data de 23 septembrie 2014, o conferinta de presa, unde i-au fost alaturi viceprimarul comunei, Tudorel Grosu, dar si doi consilieri locali.

Microbuz pentru elevii din Ostrov

Septembrie 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaIn ziua de vineri, 19 septembrie 2014, in fata sediului Consiliului Judetean Constanta (CJC), edilul sef Niculae Dragomir alaturi de alti colegi primari, a intrat in posesia cheii noului microbuz scolar.

Centrul de Tineret din Tuzla, tot mai aproape de finalizare

Septembrie 2014, Marian Carson

Administratie localaIn aceasta perioada, se lucreaza intens la continuarea lucrarilor la Centrul pentru Tineret, investitie ce este realizata pana la acest moment intr-o proportie de 80%.In luna ianuarie a anului 2013, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Zona Metropolitana Constanta" a demarat implementarea proiectului "Reabilitarea, extinderea si dotarea unei cladiri din Zona Metropolitana Constanta, localitatea Tuzla, in vederea utilizarii acesteia drept Centru pentru Tineret".

Reabilitarea partiala a sistemului de alimentare cu apa a satului Razoare

Septembrie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaLucrarea este una foarte importanta si asta pentru ca, conducta existenta era foarte veche, aproximativ 30 de ani si astfel ca, apareau mereu spargeri si se inregistrau pierderi semnificative de apa."Si sistemul de pompare era unul foarte vechi iar daca nu am fi intervenit la timp riscam sa ramanem in aceasta iarna fara apa, lucru pe care l-am impiedicat prin initierea tuturor lucrarilor care se impun.

Elevii nerabdatori sa paseasca pragul noii scoli

Septembrie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaLucrarile ce vizeaza reconditionarea si extinderea unitatii de invatamant cu clasele I - IV din orasul Negru Voda sunt la acest moment realizate intr-un procent de 90%."Modernizarea, reabilitarea si sistematizarea pe verticala a scolii cu clasele I-IV" din Negru Voda este un proiect de mare anvergura, realizat prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, Program Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 3 "Imbunatatirea infrastructurii sociale".

Toamna bogata in lucrari la Cobadin

Septembrie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaAtat infrastructura localitatii cat si sistemul educational sunt in aceasta perioada prioritati pe agenda de lucrari a gospodarului-sef al administratiei locale Cobadin, Cristian Telehoi."In aceasta perioada au loc lucrari ce vizeaza repararea a 3,4 kilometri de drumuri prin pietruire in satul Negresti, acestia reprezentand 50% din drumurile din localitate iar pentru anul viitor ne mai raman pentru pietruire aproximativ 2,2 kilometri.

Educatia, mereu prioritara pentru autoritatea locala

Septembrie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaScolarii si prescolarii din localitatea Mircea Voda au reluat in data de 15 septembrie 2014 cursurile scolare, evenimentul de deschidere a noului an scolar 2014-2015 avand loc in cadrul celor doua unitati de invatamant.

"Calificarea O sansa pentru viitor" un nou proiect castigat de orasul Eforie

Septembrie 2014, Adrian Nicărel

SocialAcest proiect a fost demarat de Primaria Eforie in ziua de miercuri, 24 septembrie 2014, fiind finantat din Fondul Social European prin Programul Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 5 "Promovarea masurilor active de ocupare".

Gheorghe Moldovan, un edil implicat in dezvoltarea localitatii

Septembrie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaDoua proiecte importante sunt in aceasta perioada pe agenda de prioritati a sefului administratiei locale a comunei Albesti, investitii menite sa ofere o viata mai buna locuitorilor."Am depus proiectul ce vizeaza "Reabilitarea Caminului Cultural" din Cotu Vaii la Compania Nationala de Investitii (CNI), investitia fiind declarata eligibila si obtinand cel mai mare punctaj din judetul Constanta.

GUTURAIUL SI GRIPA DE TOAMNA

Septembrie 2014, Tamara Nichita

Psihologie"Ma bucur ca traiesc intr-o lume in care exista Octombrie!" Lucy Maud MontgomeryToamna este marcata de un moment de trecere, ca si cel din primavara, si reprezinta pentru psihicul nostru o noua etapa cu noi conotatii si implicatii energetice, mentale, fizice, emotionale.

Proiect de anvergura, in plina desfasurare in comuna Cerchezu

Septembrie 2014, Radu Petric

Administratie localaIon Constantinescu, edilul sef al autoritatii locale ne-a declarat ca, proiectul ce vizeaza realizarea unui drum de exploatare este realizat intr-o proportie de 50%, in prezent lucrandu-se intens la finalizarea lui.

Energie verde pentru localitatea Deleni

Septembrie 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaPotrivit sefului administratiei locale Deleni, Marian Dan, incepand cu aceasta saptamana a fost dat startul lucrarilor in ceea ce priveste proiectul "Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Deleni, judetul Constanta".

Infrastructura localitatii Dumbraveni, o prioritate pentru autoritatea locala

Septembrie 2014, Marian Carson

Administratie localaPe langa alte lucrari ce urmeaza a fi initiate in cel mai scurt timp cu putinta si pietruirea si asfaltarea drumurilor din comuna reprezinta o investitie cu greutate, totul pentru o viata mai buna a locuitorilor.

Microbuz nou destinat transportului scolar

Septembrie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaCopiii din localitatea Independenta se pot bucura de confort si siguranta conform declaratiilor gospodarului-sef Cristea Gascan si asta deoarece in urma cu doua saptamani administratia locala a intrat in posesia microbuzului scolar din partea Guvernului.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771