Sitirile editiei din data de 13 Mai, 2014

CNADNR are 6.009 angajati, peste jumatate este personal TESA. Inginerii, egali ca numar cu economistii si juristii

Mai 2014, Adrian Nicărel

SocialCNADNR are 6.009 de angajati, peste jumatate fiind personal tehnic, economic, de specialitate si administrativ (TESA), iar numarul de ingineri (524) este aproape egal cu totalul economistilor (418) si consilierilor juridici (129) angajati.

Ponta: Basescu are interese personale la Portul Constanta

Mai 2014, Daniel Marinescu

PoliticPremierul Victor Ponta sustine ca presedintele Traian Basescu este cel care are interese personale legate de portul Constanta si nu doreste eliminarea actelor de coruptie din acea zona, pentru a proteja firmele care l-au ajutat in prezent si a nu raspunde pentru neregulile savarsite ca ministru.Ponta a sustinut, la un post TV, ca Basescu se pronunta impotriva transferului catre Primaria Constanta a unui pachet de actiuni ale portului Constanta deoarece nu doreste ca afacerile derulate in anii anteriori, in perioada in care a ocupat postul de ministru al Transporturilor, sa fie prezentate in mod transparent.

Vicepresedintele CJ Constanta spune ca nu sunt fonduri pentru salvamari in acest sezon estival

Mai 2014, Adrian Nicărel

ActualitateVicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Cristinel Dragomir, spune ca deocamdata nu exista fonduri pentru salvamari dupa ce Guvernul a transmis autoritatilor locale sa gaseasca finantare pentru acest serviciu in acest sezon estival.

Orasul Eforie, o importanta statiune turistica a Dobrogei

Mai 2014, Iulia FÓlfan

Administratie locala"Balneo-Turism la Eforie" este un eveniment anual, ce urmeaza sa se desfasoare in perioada 29 mai -1 iunie 2014 in cele doua statiuni ale orasului (Eforie Nord si Eforie Sud), scopul fiind acela de a oferi turistilor o alternativa pentru petrecerea timpului liber si imbinarea acestora cu modalitati de tratament pentru diferite afectiuni.Orasul Eforie este cunoscut ca un ansamblu de doua statiuni, Eforie Nord si Eforie Sud, oferind oportunitati de petrecere a timpului liber pentru toate varstele, fiind unul dintre orasele balneo-climaterice atractive renumite pentru: apa marii (utilizata in cura heliomarina); namolul sapropelic (cunoscut pentru efectele sale curative in afectiunile reumatologice) si bioclimatul marin (cunoscut pentru tratarea diferitelor afectiuni de natura balneologica).

Marian Dan, alaturi de toti crescatorii de animale de pe raza comunei

Mai 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaCresterea animalelor si agricultura sunt activitatea de baza a locuitorilor din localitatea Deleni si tocmai din acest motiv, seful administratiei locale incearca sa-i sprijine cu tot ce se poate pentru a duce o viata mai buna.

Pregatiri pentru sezonul estival la Eforie

Mai 2014, Radu Petric

Administratie localaImportante actiuni au avut loc pana la aceasta data pe raza statiunii Eforie precum refacerea tuturor spatiilor verzi, in acest sens realizandu-se tunderea ierburilor si a gardului viu din cele doua statiuni cat si plantarea gazonului, menit sa infrumuseteze urbea.

STAREA DE PLICTISEALA

Mai 2014, Tamara Nichita

Psihologie"Plictiseala e un fel de echilibru instabil intre golul inimii si golul lumii, o echivalenta de vid, care ar insemna impietrire de n-ar fi prezenta secreta a dorintei."   Emil Cioran   Plictiseala este o stare emotionala negativa, in decursul careia individul resimte lipsa dorintei de actiune, dar si senzatia subiectiva ca trecerea timpului are loc cu dificultate, inseamna sa fii deconectat de la lume si de tine insuti.

Clopotnita noua construita in Adamclisi

Mai 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaAnton Burcea, gospodarul-sef al localitatii ne-a declarat ca din toamna anului trecut se lucreaza intens la ridicarea unei noi clopotnite langa biserica cu hramul "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe"."O echipa de voluntari din localitatea noastra au demarat aceasta importanta investitie iar la acest moment, acestia lucreaza intens pentru a putea duce proiectul la bun sfarsit.

Proiectele eoliene si solare nu vor mai fi finantate din bani europeni in perioada 2014 - 2020

Mai 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneProiectele de producere a energiei din surse eoliene si solare nu vor mai primi finantare europeana in exercitiul bugetar 2014 - 2020, intrucat Romania si-a atins tinta privind aceste resurse, a declarat, joi, 8 mai, directorul general al Organismului Intermediar pentru Energie din Ministerul Economiei, Viorel Madalin Beltechi."In perioada 2014 - 2020, nu vor mai fi finantate proiectele bazate pe soare si vant, intrucat Romania si-a atins tinta pentru aceste resurse.

Daniel Constantin: Programul viticol al Romaniei dispune de 238,5 milioane de euro, in perioada 2014-2018

Mai 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneRomania a reusit sa cheltuiasca in totalitate, pana in 2013, cele 253 de milioane de euro alocate prin programul viticol , iar pentru perioada 2014-2018 sunt disponibile alte 238,5 milioane de euro, a declarat, vineri, 9 mai, Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in cadrul evenimentului dedicat Zilei Europei.

Ministrul Daniel Constantin anunta fonduri pentru reabilitarea retelei secundare a sistemului de irigatii

Mai 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneViitorul Program National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR) va pune la dispozitia fermierilor sumele necesare pentru reabilitarea intregii retele secundare de irigatii din Romania, a anuntat joi, la Tulcea, ministrul Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin."Vestea buna este ca avem fonduri europene pentru toata infrastructura secundara a sistemului de irigatii la nivel national si, spre comparatie, va pot spune ca daca in perioada 2007-2013 am avut 60 de milioane de euro, in urmatorul PNDR, am marit suma cu 370 de milioane de euro.

"Ne concentram pe lucrarile deja incepute"

Mai 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Saligny Ion Beiu, la acest moment nu se poate vorbi despre noi investitii si doar de lucrarile ce au fost demarate pana la acest moment."E o perioada dificila in ceea ce priveste initierea de proiecte noi si astfel ca, din pacate, nu ne putem face prea multe planuri.

Sedinta Consiliului Local Oltina

Mai 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConsiliul Local al comunei s-a intrunit joi, 24 aprilie 2014, incepand cu orele 16.00 in sedinta ordinara in vederea aprobarii a sapte proiecte de hotarare initiate de primarul localitatii Gheorghe Chirciu.Unul dintre proiectele aprobate de alesii locali a fost cel privind accesul public la investitia "Reabilitare si modernizare drum comunal DC 48", Comuna Oltina, Judetul Constanta, finantata in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, conform contractului de finantare nr.

Infrastructura, prioritatea administratiei locale Lipnita

Mai 2014, Radu Petric

Administratie localaIn urma ploii cazute in data de 8 iunie a anului trecut insotita fiind si de o grindina puternica, au fost distruse, din nefericire un numar de aproximativ 20 de drumuri comunale ce au fost afectate intr-o proportie de 80%.

Ziua Comunei Pestera, ajunsa la cea de-a doua editie sub denumirea "Sarbatoarea Florii de Salcam"

Mai 2014, Iulia FÓlfan

SocialNici in acest an edilul sef al localitatii Valentin Vrabie nu s-a lasat mai prejos, organizand pe data de 10 mai 2014 un eveniment de mari proportii, ce a devenit deja o emblema pentru judetul Constanta, petrecere campeneasca denumita generic "Sarbatoarea Florii de Salcam".

Agenda bogata in lucrari pentru edilul sef Ion Marin

Mai 2014, Daniel Chiriţă

Administratie localaImportante investitii sunt in plina desfasurare atat in orasul Baneasa cat si in satul Faurei, lucrari imperios necesare pentru dezvoltarea si modernizarea urbei."La acest moment ne aflam in plina desfasurare cu toate lucrarile ce se impun in modernizarea sediului Primariei.

Eveniment sportiv in comuna Cumpana

Mai 2014, Daniel Marinescu

SportPrimaria impreuna cu Consiliul Local al localitatii Cumpana, reprezentate prin primar Ec. Mariana Gaju, in stransa colaborare cu Federatia Romana de Arte Martiale, au organizat in zilele de 10 - 11 mai 2014, Stagiul National de Qwan Ki Do.

Sperantele edilului Niculae Dragomir

Mai 2014, Marian Carson

Administratie localaProgramele europene sunt unica sansa pentru ca autoritatea locala din comuna Ostrov sa poata initia noi proiecte in vederea dezvoltarii sanatoase a localitatii."Pentru a putea oferi locuitorilor comunei Ostrov un trai mai bun pe viitor, am realizat pana la acest moment doua studii de fezabilitate, proiecte de mare anvergura ce vizeaza lucrari de introducere a retelei de canalizare si construire a unei statii de epurare cat si reabilitarea retelei de apa din satele Galita si Almalau.

Locul de joaca din Mircea Voda, la un pas de finalizare

Mai 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaDumitru Dedu, edilul sef al administratiei locale a declarat pentru ziarul nostru ca, in aceasta perioada importante lucrari sunt in plina desfasurare si ca, se lucreaza intens la organizarea "Zilei Comunei Mircea Voda".

9 Mai sarbatorit de elevii Liceului Tehnologic Topraisar

Mai 2014, Iulia FÓlfan

SocialIn ziua de vineri, 9 mai 2014, in cadrul campaniei de informare "Europa, casa noastra" au avut loc la Liceul Tehnologic din localitatea Topraisar o serie de activitati care mai de care mai spectaculoase.

Centru de agrement in Navodari

Mai 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaReprezentantii administratiei orasului Navodari au prezentat, saptamana trecuta, proiectul privind construirea unui centru de agrement, proiect ai carui beneficiari sunt locuitorii, dar si turistii si cetatenii localitatilor invecinate.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771