Sitirile editiei din data de 6 Mai, 2014

Arbitrul batut la Ovidiu a fost operat. El va sta in spital pana saptamana viitoare

Mai 2014, Adrian Nicărel

ActualitateMeciul dintre CSO Ovidiu si CS Eforie conta pentru etapa Ligii a patra, seria vest seniori la fotbal. Inca de la fluierul de start, povesteste arbitrul Marian Carson, suporterii echipei gazde au fost violenti.

Guvernul sesizeaza CC pentru implicarea lui Basescu in campania electorala

Mai 2014, Adrian Nicărel

PoliticGuvernul va sesiza Curtea Constitutionala (CC) in legatura cu implicarea presedintelui Traian Basescu in campania electorala, iar in baza deciziei CC se va proceda in consecinta, a anuntat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Petrecere campeneasca la Navodari

Mai 2014, Radu Petric

SocialSerbarea campeneasca de 1 Mai Muncitoresc a adunat sute de turisti si constanteni in Tabara de la Navodari! Mititeii au sfarait pe gratare si berea rece a curs valuri in paharele celor care au ciocnit pentru startul sezonului estival 2014!Primarul orasuluiNicolae Matei, impreuna cu presedintele Asociatiei Delta-Litoral, Corina Martin, au proclamat distractie pana la ivirea zorilor in cele patru zile ale minivacantei de la malul marii!Primarul Orasului Nicolae Matei, alaturi de Presedintele ANAT si Asociatia Litoral- Delta Dunarii, Corina Martin, au fost cei care au dat startul petrecerii.

Centru Local de Informare Turistica in localitatea Pecineaga

Mai 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Lili Paslaru, o importanta lucrare va fi inceputa in vara acestui an in comuna, investitie realizata cu fonduri europene."La aceasta ora, referitor la proiectul ce vizeaza constructia unui Centru Local de Informare Turistica pot sa va spun faptul ca, proiectul tehnic a fost realizat urmand a fi demarata procedura de licitatie in vederea desemnarii firmei constructoare.

In asteptarea dezvoltarii parcului eolian din Dumbraveni

Mai 2014, Radu Petric

Administratie localaGheorghe Cenusa, edilul autoritatii locale ne-a declarat ca, la acest moment proiectul in vederea demararii lucrarilor la parcul eolian este intocmit, societatea S.C. "South Wind" S.R.L. primind si autorizatia de constructie.Un important parc eolian se va dezvolta in curand pe raza localitatii Dumbraveni asa cum s-a intamplat deja in multe comune de pe raza judetului Constanta."Acest proiect de anvergura prevede amplasarea unui numar total de 17 turbine eoliene ce vor inregistra o putere de 3MW fiecare, acestea urmand sa fie racordate la statia de transformare amplasata pe teritoriul administrativ al localitatii noastre de unde se vor bransa la sistemul energetic national.

Statiunea Mamaia in santier. Ministrul turismului si primarul Radu Mazare spera sa continue lucrarile si dupa 15 mai

Mai 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneMinistrul pentru IMM si Turism, Florin Jianu, sustine ca statiunea Mamaia arata bine, desi lucrarile de modernizare sunt in plina desfasurare, apreciind investitiile facute de municipalitate si spunand ca si-ar dori ca astfel de proiecte sa aiba loc si in alte statiuni.

Asociatia Producatorilor de Vin si Produse Vitivinicole Dobrogea primeste fonduri de la CE pentru a-si promova produsele

Mai 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneProiectul Asociatiei Producatorilor de Vin si Produse Vitivinicole Dobrogea este unul dintre cele 20 de proiecte aprobate de Comisia Europeana ce au ca scop promovarea produselor agricole in UE si tarile terte.

Serbare campeneasca in comuna Cumpana

Mai 2014, Iulia FÓlfan

SocialSeful administratiei locale a comunei Cumpana, Mariana Gaju, impreuna cu reprezentantii Consiliului Local Cumpana a organizat si in acest an petrecerea campeneasca cu ocazia Zilei de 1 Mai.Astfel ca, sarbatoarea a avut loc in ziua de joi, incepand cu ora 12.

Lucrari continuate la Centrul pentru Tineret din Tuzla

Mai 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn luna ianuarie a anului 2013, Asociatia de Dezvoltare IntercomunitaraZona Metropolitana Constanta a demarat implementarea proiectului "Reabilitarea, extinderea si dotarea unei cladiri din Zona Metropolitana Constanta, localitatea Tuzla, in vederea utilizarii acesteia drept Centru pentru Tineret".

Locuitorii comunei Cerchezu au sarbatorit hramul bisericii

Mai 2014, Daniel Marinescu

SocialPe data de 25 aprilie 2014 sute de credinciosi din localitatea Cerchezu, au participat asa cum o fac in fiecare an alaturi de primarul si viceprimarul din comuna la hramul bisericii "Izvorul Tamaduirii".

Lucrari de anvergura in localitatea Albesti

Mai 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaUn prim proiect extrem de important atat pentru administratia locala cat mai cu seama pentru copiii din localitate vizeaza continuarea lucrarilor la sala de sport din Albesti."Din pacate, firma care trebuia sa se ocupe si la aceasta ora de continuarea tuturor lucrarilor ce se impun la constructia salii de sport, a intarziat foarte mult acest lucru, fara ca eu sa stiu vreun motiv pentru care s-a intamplat acest lucru.

Campionatul Judetean de Fotbal

Mai 2014, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportSeria NordRezultate si marcatoriViitorul Tirgusor - Gloria Seimeni 3-1 (1-0) - pentu gazde au marcat: Calin Stefan in minutul 18, Rotaru Robert in minutele 52, 53, iar pentru oaspeti a marcat Taralunga Ionut in minutul 80 (autogol).

Liga a IV a de Fotbal

Mai 2014, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportPlay OffRezultate si marcatoriStiinta Poarta Alba - Unirea Topraisar 0-3 - echipa Stiinta Poarta Alba a refuzat sa intre pe teren. La juniori: 5-2.C.S.O. Ovidiu - C.S. Eforie 1-2 (1-0) - pentru gazde a marcat Iancu Ion in minutul 10, iar pentru oaspeti au marcat: Potosca Ionut in minutul 53, Buciumeata Bogdan in minutul 63. Jocul s-a intrerupt in minutul 73, spectatorii echipei gazda au patruns pe terenul de joc lovind arbitrul.

LUMEA IN CARE MAI TRAIM

Mai 2014, Tamara Nichita

PsihologieJUDECAREA APROAPELUI se naste din impresia noastra ca suntem buni. Noua ni se pare adesea ca nu avem greselile pe care le judecam la altii. Insa este numai o parere   (Nicodim Aghioritul)      Traim intr-o lume.

Extinderea oborului din General Scarisoreanu

Mai 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului autoritatii locale din comuna Amzacea Constantin Radu, se doreste ca in cel mai scurt timp sa fie realizata o lucrare importanta si anume, extinderea oborului prin care sa se ridice o hala destinata sacrificarii animalelor vii. In acest sens, se lucreaza la un proiect pentru a se putea realiza acest lucru cu speranta ca in acest an sa fie demarate toate investitiile ce se impun.

Manifestari importante de 1 Mai la Eforie Sud

Mai 2014, Daniel Marinescu

SocialIn statiunile Navodari, Eforie si Costinesti au avut loc importante evenimente, organizate de catre Asociatia de Promovare Litoral Delta Dunarii si Autoritatea Nationala pentru Turism cu sprijinul primariilor care administreaza aceste statiuni, intr-un concept comun, menit sa promoveze statiunile de pe litoral, numit "Redescopera Litoralul Romanesc".

Pictarea bisericii din Independenta se apropie de final

Mai 2014, Daniel Chiriţă

Administratie localaPictorul Viorel Dumitru Neagu s-a reapucat de pictarea lacasului de cult din localitate iar in aceasta perioada impreuna cu ajutoarele sale, lucreaza la holul bisericii ce va fi gata in aproximativ doua saptamani."Lucrurile merg pe fagasul normal mai cu seama ca a venit si tamplarul pentru a lua toate masurile necesare realizarii unei usi noi la intrarea in biserica ce poarta hramul Sfintilor Imparati "Constantin si Elena".

Hramul Bisericii "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe" din Negru Voda

Mai 2014, Iulia FÓlfan

SocialAutoritatile locale, un numar de aproximativ 400 de enoriasi dar si reprezentatii lacasurilor de cult, au sarbatorit pe data de 23 aprilie 2014, hramul bisericii "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe".Acest important eveniment pentru toti crestinii ortodocsi are loc in fiecare an in data de 23 aprilie, ziua Sfantului sub patronatul caruia se afla lacasul de cult din urbea Negru Voda, ce inregistreaza o vechime de peste 100 de ani.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771