Sitirile editiei din data de 29 Aprilie, 2014

Ministrul Turismului, in timpul vizitei pe litoral: Vedem lucruri bune, in constructie, arata bine. De 1 Mai sunt asteptati aproximativ 30.000 de turisti

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

ActualitateMinistrul pentru IMM-uri si Turism, Florin Jianu, a declarat, luni, in timpul vizitei facute in judetul Constanta, ca litoralul arata bine si ca aici sunt asteptati in minivacanta de 1 Mai aproximativ 30.

Bani europeni pentru promovarea produselor agricole

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

ActualitateMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va analiza propunerile de programe depuse de organizatiile profesionale si interprofesionale reprezentative interesate de promovarea produselor agroalimentare pe piata UE si in tari terte, iar pana pe 15 iunie 2014, acestea vor fi transmise CE pentru evaluare si selectie in vederea cofinantarii.

Gradinita noua pentru prescolarii din Vulturu

Aprilie 2014, Radu Petric

Administratie localaCu mare bucurie, edilul sef al localitatii Eugen Berbec ne-a anuntat faptul ca, dupa o perioada lunga de asteptare, prichindeii din comuna Vulturu vor invata intr-o unitate prescolara noua si moderna, construita in locul cladirii vechi ce va fi daramata.

Spatiu de promenada pentru locuitorii din Pantelimon

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaVasile Neicu si-a propus ca in acest an sa demareze lucrarile unei importante investitii si anume realizarea unui parc modern si foarte spatios in localitatea Pantelimon, in fata Caminului Cultural."Consilierii locali au aprobat acest proiect insa nu au fost de acord cu realizarea terenului de tenis din cadrul parcului, fapt cu care amSpatiu de promenada pentru locuitorii din Pantelimonfost si eu de acord.

Gheorghe Frigioi, mereu alaturi de semenii sai

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

SocialAutoritatea locala din comuna Crucea a continuat si in acest an, traditia ce dateaza de 14 ani si anume aceea de a oferi daruri in perioada sarbatorilor Pascale tuturor familiilor ce au fost in numar total de 1.

Start la distractie de 1 mai!

Aprilie 2014, Daniel Chiriţă

SocialWeekend-ul viitor se da startul distractiei estivale la malul marii, asa ca hotelierii, agentii de turism, dar si patronii de cluburi au pregatit o serie de evenimente pentru a-i intampina pe turisti dar si pe constantenii dornici de distractie! Vor fi concerte in aer liber cu artistii momentului, paradamasinilor de epoca si primele nopti in cluburile de pe litoral!Deschiderea oficiala a sezonului estival va avea loc pe plaja de la Cazino, acolo unde va fi amenajata o scena impresionanta.

Ministrul agriculturii: Prima masura in agricultura din alocarea 2014-2020 incepe pe 20 mai

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropenePrima masura de sprijin a agricultorilor din alocarea 2014-2020 va incepe pe 20 mai, fiind deja asigurata suma de 150 de milioane de euro pentru proiecte, a anuntat miercuri vicepremierul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

Ministerul Educatiei nu a avut in ultimii 15 ani o strategie coerenta privind curriculum-ul si manualele

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneMinisterului Educatiei Nationale nu a avut in ultimii 15 ani o strategie coerenta privind curriculum-ul si manualele, "fiecare din posesorii vremelnici ai scaunului ministerial nereusind sa reformeze sistemul, sa porneasca motorul programelor scolare" si, in consecinta, al manualelor, sustine Uniunea Editorilor din Romania (UER) intr-un comunicat difuzat duminica, 27 aprilie.

Reabilitarea cetatii Capidava, un proiect important pentru Primaria Topalu

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Gheorghe Murat, a fost semnat contractul de finantare a proiectului, urmand ca in perioada urmatoare sa fie organizata licitatia pentru desemnarea firmei care sa se ocupe de lucrarile de reabilitare a cetatii.

Proiectele edilului Gheorghe Murat

Aprilie 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaSi pentru ca mereu e cate ceva de facut, primarul si-a propus pentru acest an sa initieze cateva lucrari importante pentru cetatenii localitatii Topalu, grija fata de ei fiind prioritara pentru acesta.

Dorinela Irimia, un primar dedicat si implicat in dezvoltarea sanatoasa a localitatii Saraiu

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaPentru ca au fost multe de facut pentru a aduce comuna Saraiu acolo unde se afla acum, edilul comunei nu se lasa si continua si in acest an modernizarea si dezvoltarea localitatii prin lucrari imperios necesare."In cursul acestei saptamani vom definitiva toate lucrarile incepute in urma cu cateva saptamani si care din pacate nu au putut fi incheiate inaintea sarbatorilor Pascale asa cum mi-am propus din cauza ploilor.

Campionatul Judetean de Fotbal

Aprilie 2014, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportSeria NordRezultate si marcatoriGloria Seimeni - Pescarusul Garliciu 3-0 - au marcat: Ilie Ionut in minutul 3, Stanciu Gabriel in minutul 19, Ilie Vasile in minutul 27. Echipa Pescarusul Garliciu s-a retras de pe teren in minutul 27.

Liga a IV a de Fotbal

Aprilie 2014, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportPlay OffRezultate si marcatoriC.S. Agigea - Axiopolis Sp. Cernavoda 2-5 (1-4) - pentru gazde au marcat: Forminte Dragos in minutul 42, Mitran Cristian in minutul 81, iar pentru oaspeti au marcat: Moise Nicolae in minutele 6, 8, 28, 88, Metcher Marian in minutul 34. La juniori: 0-1.C.F.R. Constanta - Perla Murfatlar - meci amanat. La juniori: 11-0.C.S. Eforie - Gloria Baneasa 4-1 (2-1) - pentru gazde au marcat: Ciocanel Bogdan in minutele 9, 45, Funda Dumitru in minutul 59, Buciumeata Bogdan in minutul 90+1, iar pentru oaspeti a marcat Banu Marius in minutul 30.

Proiect important derulat de Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" din Harsova

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

SocialIn ziua de luni, 28 aprilie 2014, incepand cu orele 11.00, in sala mare a sediului Primariei Harsova, a avut loc deschiderea festiva a mobilitatii din Romania "Festival Multienic", din cadrul proiectului Comenius "To understand todays life by discovering our old European traditions".

Proiect important la un pas de finalizare in localitatea Ghindaresti

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaO lucrare de mare anvergura pentru locuitorii localitatii urmeaza sa fie incheiata pe parcursul acestei saptamani si anume asfaltarea drumului tehnologic in suprafata de sase kilometri, acesta fiind situat intre Drumul comunal 78 si Drumul national Harsova - Bucuresti.

Perioada bogata in lucrari pentru autoritatea locala din Ciobanu

Aprilie 2014, Radu Petric

Administratie localaPentru ca vremea s-a incalzit si e tocmai buna pentru a desfasura cat mai multe lucrari in beneficiul locuitorilor, edilul sef Tudorel Gurgu s-a implicat in demararea mai multor investitii."Una din lucrarile extrem de importante pentru noi ce se continua la aceasta ora vizeaza reabilitarea trotuarelor si a spatiilor verzi din comuna noastra.

O ALTA ETAPA... BATRsNETEA

Aprilie 2014, Tamara Nichita

Psihologie"Tara noastra nu are ce face cu tineri imbatraniti; ei ii trebuiesc batrani, multi batrani, insa tineri..."    Tudor Arghezi      Imbatranirea este un proces continuu, care incepe de la nastere si continua de-a lungul tuturor etapelor vietii.

Lucrarile la Centrul Social din Nicolae Balcescu vor fi reluate

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor gospodarului-sef Viorel Balan, in cel mai scurt timp vor fi reluate lucrarile ce vizeaza constructia unui Centru Social in curtea bisericii din localitate, acestea fiind stopate pe perioada sarbatorilor Pascale.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771