Sitirile editiei din data de 22 Aprilie, 2014

Tariceanu, in plenul Senatului: Amenintarile proferate de Basescu la adresa lui Firea, inadmisibile

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

PoliticPresedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut, marti, intr-o declaratie politica in plen, ca "amenintarile proferate" de presedintele Traian Basescu la adresa senatoarei Gabriela Firea sunt inadmisibile, el chemand mediul politic sa condamne "folosirea santajului".

Cetatea Capidava, inclusa in circuitul turistic

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaRestaurarea, consolidarea, protectia, conservarea si punerea in valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava constituie unul dintre proiectele menite sa ridice gradul de atractivitate din punct de vedere turistic al judetului Constanta.

Intre 29 aprilie si 6 mai, liber pe podul de la Agigea

Aprilie 2014, Daniel Marinescu

ActualitateRevin restrictiile rutiere privind circulatia pe podul de la Agigea. Daca in perioada pascala, traficul pe pod a fost deschis, cu mici restrictii, de joi circulatia se va ingreuna iar.Insa, pentru turistii care dorescIntre 29 aprilie si 6 mai, liber pe podul de la Agigeasa vina la mare in mini-vacanta de 1 Mai, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a decis sa le usureze drumul catre statiunile din sudul litoralului romanesc.

Ovidiu Brailoiu: "Ultima modernizare a promenadei din Eforie Nord a fost facuta in urma

Aprilie 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaDupa indelungi asteptari din cauza birocratiei excesive, primarul orasului Eforie, Ovidiu Brailoiu, a anuntat ca, zilele trecute, au inceput lucrarile de modernizare a falezei din cadrul proiectului "Promenada Turistica Eforie Nord", lucrari care vor fi finalizate in toamna anului viitor.

Doua noi sesiuni de depunere a aplicatiilor in cadrul Granturilor SEE si Norvegiene 2009-2014

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneMinisterul Fondurilor Europene a anuntat lansarea a doua apeluri de proiecte in cadrul Granturilor SEE si Norvegiene 2009-2014, destinate proiectelor/actiunilor menite sa conduca la consolidarea relatiilor bilaterale intre Romania si statele donatoare (Norvegia, Islanda, Liechtenstein), aferente Fondului pentru Relatii Bilaterale la Nivel National si Fondului pentru Relatii Bilaterale la nivelul Programului RO18 - Consolidarea Capacitatii si Cooperare Institutionala.

Prima sesiune de depunere pe PNDR 2014-2020 se va desfasura dupa criteriile aferente PNDR 2007-2013

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), impreuna cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), va deschide incepand cu 20 mai 2014 prima sesiune de depunere a cererilor de finantare pentru Masura 121 a€“ Modernizarea exploatatiilor agricole si sprijinirea fermelor de familie, cu finantare din PNDR 2014 -2020.

APIA a efectuat plata nationala directa pentru bovine si pentru motorina utilizata in agricultura

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a informat ca luni, 14.04.2014, a efectuat plata nationala directa complementara in sectorul zootehnic pentru specia bovine, pentru anul de cerere 2013, in suma totala de 575.961,037.68 lei pentru un numar de 149.612 crescatori de animale. Pentru anul 2013, cuantumul platilor nationale directe complementare in sector zootehnic, specia bovine este:pentru schema decuplata de productie in sectorul lapte - 92,00 lei;pentru schema decuplata de productie in sector carne - 455,00 lei.

Prescolarii din Mihai Viteazu beneficiarii unei superbe gradinite

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaMare bucurie, mare atat pentru administratia locala a comunei cat si pentru parintii si prichindeii din comuna. Lucrarile la gradinita din localitate au fost finalizate cu succes."In cursul saptamanii trecute a fost definitivata toata aceasta investitie prin montarea mobilierului ce imbraca foarte frumos fiecare incapere in parte.

Lucrari in plina desfasurare in localitatea Tirgusor

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaImportante investitii derulate in comuna sunt la un pas de finalizare, unul dintre acestea fiind proiectul demarat pe Masura 1.2.5 care pana la jumatatea lunii mai va fi gata."Lucrarile privind construirea unei sosele ocolitoare a localitatii Targusor, care sa lege drumurile judetene 222 (Tirgusor - Gradina) si 225 (TLucrari in plina desfasurare in localitatea Tirgusorirgusor - Pantelimon) in lungime de 3,5 kilometri, sunt realizate intr-un procent de 60%.

Proiecte pentru dezvoltarea orasului Navodari

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaConsilierii locali din Navodari au discutat in sedinta lunii aprilie mai multe proiecte propuse de edilul Nicolae Matei.Orasul de la malul marii va fi gazda unor evenimente culturale vara aceasta, mai ales ca primarul doreste ca Navodariul sa fie una dintre destinatiile turistice preferate de vizitatori din toata lumea.

Campionatul Judetean de Fotbal

Aprilie 2014, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportSeria NordRezultate si marcatoriViitorul Fantanele - Gloria Seimeni 4-0 (3-0) - au marcat: Grigorescu Ilie in minutul 12, Dinca Gheorghe in minutul 30, Serban Alexandru in minutul 35, Nicolae Alin in minutul 82.

Liga a IV a de Fotbal

Aprilie 2014, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportPlay OutRezultate si marcatoriVictoria Cumpana - Carsium Harsova 1-0 (1-0) - a marcat Popa Stefan in minutul 34. La juniori: 3-0 (neprezentare).Litoral Corbu - Vointa Valul Traian 3-2 (2-2) - pentru gazde au marcat: Potarnache Emil in minutul 15, Radu Gabriel in minutul 20, Misea Valentin in minutul 90+2, iar pentru oaspeti au marcat: Paun Nicoale in minutul 35, Parvan Vasile in minutul 41.

Bucurii de Paste pentru locuitorii din Agigea

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

SocialO veste buna vine din partea administratiei locale a comunei Agigea si anume aceea ca, incepand cu anul acesta, anumite categorii de persoane din localitate vor primi de patru ori pe an pachete cu alimente.

Daruri pentru locuitorii comunei Baraganu

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

SocialAsa cum s-a intamplat in fiecare an de Paste si de Craciun si in aceasta perioada cu o insemnatate speciala pentru toti crestinii, un numar de 700 de familii au primit alimente din partea autoritatilor locale.

Sarbatorile pascale intampinate asa cum se cuvine de locuitorii din Mereni

Aprilie 2014, Daniel Chiriţă

SocialConform declaratiilor edilului administratiei locale Gheorghe Chiriac, saptamana de dinaintea Pastelui a fost una plina deoarece s-au realizat lucrari de gienizare si s-au daruit pachete cu alimente."In primul rand, cu sprijinul unei mici societati dar si cu cei cativa beneficiari de ajutor social de pe raza localitatii noastre, am realizat igienizarea si infrumusetarea comunei.

Sarbatori Pascale imbelsugate pentru locuitorii comunei Gradina

Aprilie 2014, Daniel Marinescu

SocialGabriela Iacobici, seful administratiei locale ne-a declarat ca, sarbatoarea Invierii Domnului Iisus Hristos a venit cu daruri atat pentru cei mici cat si pentru cei mari."Primele daruri au fost oferite in data de 8 aprilie 2014, atunci cand au sosit si darurile din partea Consiliului Judetean Constanta.

Agenda bogata pentru edilul localitatii Fantanele

Aprilie 2014, Marian Carson

Administratie localaConform declaratiilor primarului Gheorghe Popescu, multe lucrari importante au fost finalizate cu success pana la aceasta data iar altele asteapta sa fie si ele incheiate.Inca de anul trecut, administratia locala a comunei Fantanele a dat starul unor lucrari importante si anume amenajarea unui numar de patru locuri de joaca pentru cei aproximativ 200 de copilasi.

Primaria Cumpana, mereu alaturi de oameni

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

SocialIn prag de sarbatori, traind bucuria Invierii Domnului Iisus Hristos, fiecare dintre noi a incearcat sa demonstreze cat de puternic si cat de important este dictonul "dar din dar se face rai".Astfel ca, Primaria si Consiliul Local Cumpana, prin reprezentantul legal, primarul comunei, ec. Mariana Gaju, au incercat sa ofere un strop de fericire si lumina in sufletele batranilor aflati in nevoi speciale.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771