Sitirile editiei din data de 16 Iunie, 2007

Premiera Judeteana la Sacele

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Sport Primul teren de sport cu gazon sintetic si nocturna din mediul rural va fi inaugurat peste aproximativ doua saptamani Unul dintre proiectele cu care administratia locala de la Sacele a inceput anul este creearea unui teren de sport, teren ce va cuprinde teren de fotbal, fotbal-tenis, volei si handball.

Taxa auto modificata se va aplica la 1 ianuarie 2008 sau la sase luni de la publicare

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaTaxa auto modificata se va aplica la 1 ianuarie 2008 sau la sase luni de la publicare Noua varianta de calcul a taxei de inmatriculare va intra in vigoare la 1 ianuarie 2008 sau la sase luni de la publicarea in Monitorul Oficial, dupa cum prevede Codul Fiscal, a declarat, marti, ministrul de resort, Varujan Vosganian.

Fonduri europene la Tirgusor

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia locala din comuna Tirgusor isi continua proiectele de dezvoltare cu fonduri locale dar si prin atragerea unor sume din partea Guvenului si a Uniunii Europene.in momentul de fata se lucreaza la construirea unui nou gard care imprejmuieste biserica din localitate.

La Dorobantu, Cupa INTERDON la fotbal

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Sport 1 iunie, Ziua Internationala a Copilului a fost sarbatorita si in comuna Nicolae Balcescu. Primarul, Paul Mocanu, a adus bucurie in sufletele tuturor copiilor.Cei 750 de copii din cele 2 gradinite si 3 scoli au primit cadouri, constand in dulciuri si racoritoare, in valoare de 50 ron.

Gradinita noua construita la Lumina

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Prescolarii din comuna Lumina vor incepe anul scolar 2007 -2008 in casa noua si asta deoarece administratia locala va finaliza lucrarile la noul sediu al gradinitei ce este situat in centrul comunei langa primarie. Lucrarile au inceput anul acesta si vor fi finalizate pana in septembrie cand va incepe anul scolar. Constructia include parter si un etaj, cu o suprafata de 265 de metri patratipe nivel si va avea 4 clase pentru grupele ce se vor forma.

Scoli si drumuri moderne la Topraisar

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia locala de la Topraisar a inceput lucrarile pentru reabilitarea unitatilor de invatamant, proiecte ce necesita toata atentia edilului. Tocmai de aceea scoala generala cu clasele I-IV din satul Potarnichea va suferi imbunatatiri evidente deoarece va fi dotata cu instalatie electrica noua, incalzire centrala, retea de apa potabila si grupuri sanitare noi.

Cetatea Histria a devinit Patrimoniu European

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Cultura De la sfarsitul lunii Mai, Cetatea Histria va a fost inclusa, oficial, pe lista Patrimoniului European, ce cuprinde si Ateneul Roman, Calea Eroilor de la Tirgu-Jiu si Palatul Cantacuzino, printr-o ceremonie in care a fost asezata o placheta la intrarea in muzeul sitului arheologic. Manifestarea a fost organizata cu ocazia celei de-a 41-a editii a Sesiunii Nationale de Rapoarte Arheologice, si a marcat finalul inscrierii primei serii de monumente din Romania pe Lista Patrimoniului European.

Sedinta de consiliu si proiecte la Valu lui Traian

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Comuna Valu lui Traian este parte componenta a viitoarei zone metropolitane a Constantei si la fel ca orice alta localitate se afla intr-un proces continuu de dezvoltare. in sedinta ordinara a Consiliului Local din data de 14.

Monument ridicat in cinstea eroilor la Mihai Viteazu

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Comuna Mihai Viteazu adaposteste din data de 9 iunie un monument ridicat in cinstea eroilor cazuti in primul si in cel de-al doilea razboi mondial. Monumentu a fost ridicat de fii fostilor detinuti politici si a eroilor cazuti in razboi. Sambata a fost organizata ceremonia de dezvelire a monumentului in prezenta autoritatilor locale, a celor ce au contribuit la ridicarea monumentului si a detinutilor care mai sunt inca in viata.

Ziua de 1 Iunie a fost prilej de sarbatoare si pentru copiii din Gradina.

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala a fost alaturi de cei 160 de copiii din comuna. Pentru aceasta actiune Consiliul Local a alocat aproximativ 1600 ron din care s-au achizitionat dulciuri si racoritoare. Pe langa dulciurile si racoritoarele suportate de Consiliul Local, primarul a daruit copiilor, din fonduri proprii, jucarii si adidasi.

Lumina mai multa si mai ieftina la Baraganu

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Baraganu a inceput aceasta luna in forta deoarece se intentioneaza ca in aproximativ 2 luni iluminatul public din satul Lanurile sa fie reabilitat in totalitate. Luna aceasta a avut loc licitatia publica pentru obtinerea lucrarii. La licitatie s-au prezentat 4 ofertanti, castigatoare fiind o firma din Constanta. Reabilitarea iluminatului public consta in schimbarea tuturor componentelor interioare din lampile existente si montarea becurilor economice de 36 de wolti.

Scrisoare deschisa

Iunie 2007, Bogdan Chirita

CulturaScrisoare deschisa Domnului Dumitru Moinescu,Primar al municipiului Medgidia.Domnule primar, dorim sa stiti ca inimile tinere ale membrilor Teatrului poetic Comoara si corului Buna vestire din satul Salcuta, Causeni, Republica Moldova, sunt pline de recunostinta pentru sansa care ne-ati acordat-o, invitandu-ne sa participam la festivalul international Letrsquo;s Play Together.

Vrem soferi de maxi taxi mai civilizati !

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaMarti 12 iunie la sediul Primariei Medgidia a avut loc o intalnire intre reprezentantii firmelor de transport in regim de maxi taxi din Medgidia si autoritatile locale. Primarul Dumitru Moinescu le-a adus la cunostinta transportatorilor nemultumirile cetatenilor din Medgidia privind atitudinea soferilor de pe microbuze, faptul ca unii dintre ei nu respecta traseele si statiile stabilite prin contractul de concesiune.

Politia comunitara in actiune !

Iunie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateSaptamana trecuta, agentii comunitari au surprins pe Ciric Crinel aruncand gunoi pe domeniul public. Acesta a fost amendat cu suma de 500 de lei. Tot saptamana trecuta, Vasile Museanu a parcat neregulamentar in piata centrala impiedicand astfel traficul.

Medgidia va avea o harta de zgomot

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Recent, la sediul Primariei s-a desfasurat o intalnire intre reprezentantii Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile Directia generala evaluare impact, controlul poluarii si protectia atmosferei si reprezentanti din cadrul Primariei Medgidia.

Medgidia un oras curat si civilizat!

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria municipiului Medgidia va realiza proiectul Reabilitarea sistemelor municipale existente de colectare si transport deseuri PHARE 2004.rdquo; Proiectul are drept scop, reabilitarea si modernizarea infrastructurii de colectare si transport a deseurilor municipale.

Mai aproape de Uniunea Europeana !

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consortiul parteneriatului strategic pentru sprijinirea comunitatilor locale a intreprinzatorilor mici si mijlocii in vederea accesarii Fondurilor europene - Euro Link - Casa Europei, va organiza la Constanta in perioada 5 10 iulie 2007, prima editie a Scolii de vara a managerilor de proiect si expertilor in proiectele cu Fonduri europene.

Locuri pentru constructia de case

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaLocuri pentru constructia de case Primaria municipiului Medgidia prin Directia pentru administrarea domeniului public si privat, va organiza luna viitoare licitatie pentru concesionare terenuri in vederea constructiei de locuinte. in prezent, se lucreaza la Planul urbanistic de detaliu pentru lotizarea zonelor ce vor fi destinate constructiei de locuinte. Acestea sunt in zona de est pe strazile Fagului, Teilor si in satul Valea Dacilor.

Istoriile alese ale lui Corneliu Leu

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Cultura Una dintre valorile cu care se poate lauda Medgidia este scriitorul Corneliu Leu. Nascut la Medgidia in anul 1932, Corneliu Leu a debutat cu poezia "Arta", in anul 1949. Insa, acesta isi dovedeste in curand talentul literar prin publicare unor romane si nuvele.

ANUNT

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria comunei Saligny , organizeaza concurs potrivit Codului Muncii in data de 29.06.2007 , ora 14.00 , la sediul Primariei Saligny in vederea ocuparii postului de sofer- treapta 1 . Acte necesare pentru inscrierea la concurs sunt urmatoarele :- copie B.I./C.I. ;- copie dupa certificatul de nastere , casatorie ;- copie livret militar ;- cazier judiciar ;- adeverinta medicala ;- curriculum vitae ;- recomandare de la ultimul loc de munca .

APM Constanta participa la manifestarile dedicate Zilei Mondiale a Mediului

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala in perioada 04.06. 10.06.2007 Agentia pentru Protectia Mediului Constanta a organizat mai multe activitati. in cadrul Compartimentului Relatii Publice si Comunicare a fost asigurata permanent informarea publica directa, informarea presei, corespondenta pentru solicitarile scrise si petitii.

A doua sansa un program initiat de Primaria Medgidia

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Social Primaria municipiului Medgidia a incheiat un acord de colaborare cu Scoala Spiru Haret si Colegiul National Nicolae Titulescu. Prezentul acord este valabil pe durata anului 2006-2007. Aceasta a venit ca o necesitate pentru ca in Medgidia sunt deja 4 clase de alfabetizare ( Scoala Spiru Haret, Scoala 5, Scoala 7,Scoala 4).

Fonduri UE pentru terenuri si constructii

Iunie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeCostul achizitiei unui teren fara constructii va fi eligibil, in cazul proiectelor finantate de UE, in limita a 10% din valoarea tranzactiei/operatiunii, daca un evaluator independent confirma ca valoarea lui nu depaseste pretul pietei, iar proiectul nu beneficiaza de sprijin financiar european in cadrul altor programe.

"Razboiul Stelelor" la Mangalia

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaDirekt Media Company in colaborare cu Primaria Municipiului Mangalia organizeaza, in intervalul 10-17 iunie, cea de-a treia editie a turneului de fotbal pe plaja Razboiul Stelelorrdquo;. La actiune vor participa 16 echipe, care vor fi impartite in 4 grupe.

Bursa locurilor de munca

Iunie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateBursa locurilor de munca Sub egida Anului European al Egalitatii de Sanse pentru Toti, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta organizeaza Bursa Locurilor de Munca pentru Rromi astazi incepand cu ora 9.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771