Sitirile editiei din data de 8 Aprilie, 2014

Transportul scolar, scutit de taxa pentru obtinerea licentei pentru transport de persoane

8 Aprilie 2014, Adrian Nicărel

ActualitateUnitatile administrativ teritoriale si cele de invatamant care asigura transportul scolar vor fi scutite de plata taxelor pentru obtinerea licentelor obligatorii pentru transportul de persoane, au decis, luni, senatorii.

Ponta, despre gazele de sist: Daca nu avem gaze din productia interna, de unde le luam? Din Rusia

8 Aprilie 2014, Adrian Nicărel

ActualitateGazele de sist reprezinta un subiect care trebuie discutat serios, precizandu-se ca, daca nu exista gaze din productia interna, atunci alternativa este cumpararea acestora din Rusia, astfel ca orice protest pe aceasta tema trebuie sa aiba un scop si o finalitate, a declarat premierul Victor Ponta.

Dragnea: Nu vom renunta la proiectul de descentralizare, vom tine cont de toate comentariile CC

8 Aprilie 2014, Adrian Nicărel

PoliticMinistrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a declarat, luni, in plen, ca nu va renunta la proiectul de descentralizare, va tine cont de toate comentariile Curtii Constitutionale (CC) si ca a demarat procedurile de reluare a transferurilor de competenta de la institutiile centrale spre autoritatile locale.

La Constanta, DNA ancheteaza raul, ramul...

8 Aprilie 2014, Adrian Nicărel

PoliticHaituiala politicaRazboiul electoral din 2014 este dus pe toate fronturile si cu toate armele, inclusiv cu ajutorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). O spune presedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, al carui capital de imagine pare ca ii scoate din minti pe adversarii politici.

Plafonul impus apicultorilor este mult prea mare pentru a putea accesa fonduri europene

8 Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropenePlafonul impus apicultorilor este mult prea mare pentru a putea accesa fonduri europene prin masura destinata tinerilor fermieri din noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR), in conditiile in care un apicultor trebuie sa detina cel putin 220 de familii de albine ca sa poata primi suma minima de 12.

Banca Mondiala: Romania ar putea castiga sute de milioane de euro pe an prin integrarea romilor

8 Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneRomania ar putea avea o economie mai productiva si castiga sute de milioane de euro pe an din taxe daca ar integra minoritatea roma, care este tanara si saraca, se arata intr-un studiu facut public luni de Banca Mondiala si citat de Reuters.

Romania este pe ultimul loc la capitolul absorbtie de fonduri europene in cadrul perioadei de programare 2007-2013

8 Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneRomania este pe ultimul loc la capitolul absorbtie de fonduri europene in cadrul perioadei de programare 2007-2013, iar panelul de experti ai Societatii Academice Romane (SAR) prognozeaza ca tara noastra risca sa piarda o suma substantiala de fonduri din cauza gestiunii deficitare din primii ani, se arata in Raportul anual de analiza si prognoza - RRomania este pe ultimul loc la capitolul absorbtie de fonduri europene in cadrul perioadei de programare 2007-2013omania 2014 lansat, vineri, de SAR.

Eveniment important sustinut in localitatea Cumpana

8 Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria comunei Cumpana impreuna cu S.C "Global Commercium Development" S.R.L a organizat in ziua de miercuri, 2 aprilie 2014 incepand cu ora 13.00, in Sala mare de sedinte a Primariei, o intalnire cu reprezentantul partenerului spaniol din proiect - Nanfor Iberica, S.L Spania.Proiectul POSDRU "l" esEveniment important sustinut in localitatea Cumpanate un proiect implementat de S.C "Global Commercium Development" S.

Centrul de Tineret din comuna Cumpana, investitie finantata prin fonduri europene

8 Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn data de 7 aprilie 2014, incepand cu ora 12.00 a avut loc evenimentul organizat in scopul lansarii proiectului "Reabilitarea, extinderea si dotarea unei cladiri din Zona Metropolitana Constanta, localitatea Cumpana, in vederea utilizarii acesteia drept centru pentru tineret", in strada Alexandru Alimanisteanu nr.

Biserica din Dumbraveni intra in reablitare

8 Aprilie 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaPlanuri marete are seful autoritatii locale Gheorghe Cenusa pentru aceasta perioada, mai cu seama ca si vremea a intrat intr-un important proces de incalzire."Ne-am propus sa demaram lucrarile ce vizeaza reabilitarea exterioara a bisericii cu hramul "Sfanta Cuvioasa Parascheva", lacas de cult foarte vechi ce a fost construit in anul 1900.

Spectacol pentru toti copiii din comuna Pecineaga

8 Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

SocialLili Paslaru, seful administratiei locale a pregatit un dar pentru toti scolarii si prescolarii din cadrul celor trei unitati de invatamant si doua gradinite cu ocazia sarbatorilor pascale.Pe data de 9 aprilie 2014, incepand cu ora 11.

Amenajarea curtii scolii din localitatea Amzacea

8 Aprilie 2014, Daniel Chiriţă

Administratie localaConform declaratiilor gospodarului-sef Constantin Radu, educatia si mediul in care se desfasoara ea este foarte important pentru autoritatea locala iar in acest sens primarul are multe planuri benefice.

Programul Scoala Altfel dedicat saptamanii "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" in localitatea Albesti

8 Aprilie 2014, Daniel Marinescu

SocialAcest important proiect educational se desfasoara in perioada 7- 11 aprilie 2014 si consta in derularea, la nivelul fiecarei unitati de invatamant, intr-o saptamana din al doilea semestru scolar, a unui orar special format doar din activitati cu caracter non-formal.Prin activitatile propuse pentru aceasta saptamana se doreste implicarea elevilor, cadrelor didactice si a parintilor in actiuni care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale copiilor, sa puna in valoare talentele si capacitatile acestora in diferite domenii si sa stimuleze participarea lor la activitati variate.

Campionatul Judetean de Fotbal

8 Aprilie 2014, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportSeria NordRezultate si marcatoriViitorul Tirgusor - Sportul Tortoman 3-0 (2-0) - a marcat Taralunga Ionut in minutele 4, 15, 56.Dunarea Ciobanu - Gloria Seimeni 4-1 (2-0) - pentru gazde au marcat: Culea Dumitru in minutul 24, Tudor RAdu in minutele 36, 61, Lungu Gabriel in minutul 49, iar pentru oaspeti a marcat Ilie Vasile in minutul 83.

Liga a IV a de Fotbal

8 Aprilie 2014, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportSeria EstRezultate si marcatoriLitoral Corbu - A.S. Cogealac 3-1 (0-0) - pentru gazde au marcat: Patarnache Emil in minutele 54, 89, iar pentru oaspeti a marcat cristea Florin in minutul 61. La juniori: 1-3.Unirea Topraisar - Portul Constanta 1-0 (1-0) - a marcat Comanasi Ionel inminutul 33. La juniori: 1-1.Sparta Techirghiol - C.F.R. Constanta 2-2 (0-0) - pentru gazde au marcat: Stan Ionut in minutul 55, Paraipan Denis in minutul 74, iar pentru oaspeti au marcat: Avram Andrei in minutul 78, Popa Catalin in minutul 90+2.

Infrastructura, primul punct de interes pe agenda de lucru a primarului localitatii Tuzla

8 Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaDin dorinta sa de a transforma Tuzla intr-o localitate turistica moderna si tot mai dezvoltata, Constantin Micu a inceput asa cum este normal, cu importante lucrari ce vizeaza infrastructura comunei Tuzla.

A inceput curatenia de primavara in localitatea Independenta

8 Aprilie 2014, Radu Petric

Administratie localaEdilul sef Cristea Gascan a declarat pentru ziarul nostru ca a fost dat startul unei importante campanii de salubrizare a localitatii pe care o pastoreste, lucrari imperios necesare odata cu sosirea primaverii.Imediat dupa trecerea iernii, edilul sef a demarat o importanta lucrare si anume aceea de curatare a tuturor rigolelor dupa topirea zapezilor, pe o lungime de 2,5 kilometri."La acest moment localitatea noastra se transforma, mai exact isi schimba infatisarea prin toate activitatile desfasurate cu datornicii si voluntarii din comuna.

Important proiect demarat in orasul Negru Voda

8 Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor primarului Ion Nicolin, s-a dat startul unei importante investitii in vederea realizarii proiectului "Modernizarea, reabilitarea si sistematizarea pe verticala a scolii cu clasele I-IV" din Negru Voda.

Proiect "Artistii spun Verde pentru Romania"

8 Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

SocialIn fata Parcul "Teatrului de Vara" din Eforie Sud a avut loc, joi, 3 aprilie 2014, incepand cu ora 11.00 o importanta si deosebita sesiune de impadurire.Activitatea face parte dintr-o inedita campanie, intitulata "Artistii spun Verde pentru Romania", (1 leu pentru Copacul tau) si se desfasoara in perioada 2-10 aprilie 2014.

PERICOLELE PERFECTIONISMULUI

8 Aprilie 2014, Tamara Nichita

Psihologie"Sa ajungi la desavarsire. Nimeni nu se naste perfect. Cu fiecare zi te desavarsesti in fiinta ta ca si in profesiunea ta, pana ajungi la capatul unei perfectiuni la care aptitudinile sunt complete iar insusirile alese, dezvoltate.

Campanie de igienizare a localitatii Cerchezu

8 Aprilie 2014, Marian Carson

Administratie localaInca de saptamana trecuta, autoritatea locala a comunei a trimis pe teren echipe formate din beneficiarii de ajutor social, gata pregatite sa schimbe radical infatisarea localitatii Cerchezu."Odata cu venirea primaverii, am decis ca este momentul pentru o igienizare generala a localitatii pe care o conduc, prin varuirea tuturor bordurilor, a pomilor, a gardurilor institutiilor, a cladirilor ce necesita acest lucru, se vor curata curtile cladirilor publice, se vor revitaliza de asemenea si spatiile verzi, se vor curata toate strazile intregii localitati.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771