Sitirile editiei din data de 8 Aprilie, 2014

Transportul scolar, scutit de taxa pentru obtinerea licentei pentru transport de persoane

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

ActualitateUnitatile administrativ teritoriale si cele de invatamant care asigura transportul scolar vor fi scutite de plata taxelor pentru obtinerea licentelor obligatorii pentru transportul de persoane, au decis, luni, senatorii.

Ponta, despre gazele de sist: Daca nu avem gaze din productia interna, de unde le luam? Din Rusia

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

ActualitateGazele de sist reprezinta un subiect care trebuie discutat serios, precizandu-se ca, daca nu exista gaze din productia interna, atunci alternativa este cumpararea acestora din Rusia, astfel ca orice protest pe aceasta tema trebuie sa aiba un scop si o finalitate, a declarat premierul Victor Ponta.

Dragnea: Nu vom renunta la proiectul de descentralizare, vom tine cont de toate comentariile CC

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

PoliticMinistrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a declarat, luni, in plen, ca nu va renunta la proiectul de descentralizare, va tine cont de toate comentariile Curtii Constitutionale (CC) si ca a demarat procedurile de reluare a transferurilor de competenta de la institutiile centrale spre autoritatile locale.

La Constanta, DNA ancheteaza raul, ramul...

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

PoliticHaituiala politicaRazboiul electoral din 2014 este dus pe toate fronturile si cu toate armele, inclusiv cu ajutorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). O spune presedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, al carui capital de imagine pare ca ii scoate din minti pe adversarii politici.

Plafonul impus apicultorilor este mult prea mare pentru a putea accesa fonduri europene

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropenePlafonul impus apicultorilor este mult prea mare pentru a putea accesa fonduri europene prin masura destinata tinerilor fermieri din noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR), in conditiile in care un apicultor trebuie sa detina cel putin 220 de familii de albine ca sa poata primi suma minima de 12.

Banca Mondiala: Romania ar putea castiga sute de milioane de euro pe an prin integrarea romilor

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneRomania ar putea avea o economie mai productiva si castiga sute de milioane de euro pe an din taxe daca ar integra minoritatea roma, care este tanara si saraca, se arata intr-un studiu facut public luni de Banca Mondiala si citat de Reuters.

Romania este pe ultimul loc la capitolul absorbtie de fonduri europene in cadrul perioadei de programare 2007-2013

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneRomania este pe ultimul loc la capitolul absorbtie de fonduri europene in cadrul perioadei de programare 2007-2013, iar panelul de experti ai Societatii Academice Romane (SAR) prognozeaza ca tara noastra risca sa piarda o suma substantiala de fonduri din cauza gestiunii deficitare din primii ani, se arata in Raportul anual de analiza si prognoza - RRomania este pe ultimul loc la capitolul absorbtie de fonduri europene in cadrul perioadei de programare 2007-2013omania 2014 lansat, vineri, de SAR.

Eveniment important sustinut in localitatea Cumpana

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria comunei Cumpana impreuna cu S.C "Global Commercium Development" S.R.L a organizat in ziua de miercuri, 2 aprilie 2014 incepand cu ora 13.00, in Sala mare de sedinte a Primariei, o intalnire cu reprezentantul partenerului spaniol din proiect - Nanfor Iberica, S.L Spania.Proiectul POSDRU "l" esEveniment important sustinut in localitatea Cumpanate un proiect implementat de S.C "Global Commercium Development" S.

Centrul de Tineret din comuna Cumpana, investitie finantata prin fonduri europene

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn data de 7 aprilie 2014, incepand cu ora 12.00 a avut loc evenimentul organizat in scopul lansarii proiectului "Reabilitarea, extinderea si dotarea unei cladiri din Zona Metropolitana Constanta, localitatea Cumpana, in vederea utilizarii acesteia drept centru pentru tineret", in strada Alexandru Alimanisteanu nr.

Biserica din Dumbraveni intra in reablitare

Aprilie 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaPlanuri marete are seful autoritatii locale Gheorghe Cenusa pentru aceasta perioada, mai cu seama ca si vremea a intrat intr-un important proces de incalzire."Ne-am propus sa demaram lucrarile ce vizeaza reabilitarea exterioara a bisericii cu hramul "Sfanta Cuvioasa Parascheva", lacas de cult foarte vechi ce a fost construit in anul 1900. Mai exact vor fi realizate reparatii acolo unde este imperios necesar acest lucru iar mai apoi va fi data si o culoare peretilor acestui sfant lacas de cult din comuna noastra.

Spectacol pentru toti copiii din comuna Pecineaga

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

SocialLili Paslaru, seful administratiei locale a pregatit un dar pentru toti scolarii si prescolarii din cadrul celor trei unitati de invatamant si doua gradinite cu ocazia sarbatorilor pascale.Pe data de 9 aprilie 2014, incepand cu ora 11.

Amenajarea curtii scolii din localitatea Amzacea

Aprilie 2014, Daniel Chiriţă

Administratie localaConform declaratiilor gospodarului-sef Constantin Radu, educatia si mediul in care se desfasoara ea este foarte important pentru autoritatea locala iar in acest sens primarul are multe planuri benefice.

Programul Scoala Altfel dedicat saptamanii "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" in localitatea Albesti

Aprilie 2014, Daniel Marinescu

SocialAcest important proiect educational se desfasoara in perioada 7- 11 aprilie 2014 si consta in derularea, la nivelul fiecarei unitati de invatamant, intr-o saptamana din al doilea semestru scolar, a unui orar special format doar din activitati cu caracter non-formal.

Campionatul Judetean de Fotbal

Aprilie 2014, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportSeria NordRezultate si marcatoriViitorul Tirgusor - Sportul Tortoman 3-0 (2-0) - a marcat Taralunga Ionut in minutele 4, 15, 56.Dunarea Ciobanu - Gloria Seimeni 4-1 (2-0) - pentru gazde au marcat: Culea Dumitru in minutul 24, Tudor RAdu in minutele 36, 61, Lungu Gabriel in minutul 49, iar pentru oaspeti a marcat Ilie Vasile in minutul 83.

Liga a IV a de Fotbal

Aprilie 2014, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportSeria EstRezultate si marcatoriLitoral Corbu - A.S. Cogealac 3-1 (0-0) - pentru gazde au marcat: Patarnache Emil in minutele 54, 89, iar pentru oaspeti a marcat cristea Florin in minutul 61. La juniori: 1-3.

Infrastructura, primul punct de interes pe agenda de lucru a primarului localitatii Tuzla

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaDin dorinta sa de a transforma Tuzla intr-o localitate turistica moderna si tot mai dezvoltata, Constantin Micu a inceput asa cum este normal, cu importante lucrari ce vizeaza infrastructura comunei Tuzla.

A inceput curatenia de primavara in localitatea Independenta

Aprilie 2014, Radu Petric

Administratie localaEdilul sef Cristea Gascan a declarat pentru ziarul nostru ca a fost dat startul unei importante campanii de salubrizare a localitatii pe care o pastoreste, lucrari imperios necesare odata cu sosirea primaverii.

Important proiect demarat in orasul Negru Voda

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor primarului Ion Nicolin, s-a dat startul unei importante investitii in vederea realizarii proiectului "Modernizarea, reabilitarea si sistematizarea pe verticala a scolii cu clasele I-IV" din Negru Voda.Acest proiect de anvergura are ca scop principal crearea unor importante spatii atat de necesare in vederea unei bune desfasurari a procesului educational. Spatiile cerute de normele in vigoare sunt: spatii corect dimensionate, sanitare pe sexe pentru elevi si cadre didactice, spatii inchise si deschise pentru desfasurarea activitatilor de educatie fizica si pentru recreere totodata, de depozitare a materialelor didactice, un laborator de informatica, o biblioteca cat si alte incaperi igienice pentru depozitul intermediar pentru programul "Laptele si cornul".

Proiect "Artistii spun Verde pentru Romania"

Aprilie 2014, Iulia FÓlfan

SocialIn fata Parcul "Teatrului de Vara" din Eforie Sud a avut loc, joi, 3 aprilie 2014, incepand cu ora 11.00 o importanta si deosebita sesiune de impadurire.Activitatea face parte dintr-o inedita campanie, intitulata "Artistii spun Verde pentru Romania", (1 leu pentru Copacul tau) si se desfasoara in perioada 2-10 aprilie 2014.

PERICOLELE PERFECTIONISMULUI

Aprilie 2014, Tamara Nichita

Psihologie"Sa ajungi la desavarsire. Nimeni nu se naste perfect. Cu fiecare zi te desavarsesti in fiinta ta ca si in profesiunea ta, pana ajungi la capatul unei perfectiuni la care aptitudinile sunt complete iar insusirile alese, dezvoltate.

Campanie de igienizare a localitatii Cerchezu

Aprilie 2014, Marian Carson

Administratie localaInca de saptamana trecuta, autoritatea locala a comunei a trimis pe teren echipe formate din beneficiarii de ajutor social, gata pregatite sa schimbe radical infatisarea localitatii Cerchezu."Odata cu venirea primaverii, am decis ca este momentul pentru o igienizare generala a localitatii pe care o conduc, prin varuirea tuturor bordurilor, a pomilor, a gardurilor institutiilor, a cladirilor ce necesita acest lucru, se vor curata curtile cladirilor publice, se vor revitaliza de asemenea si spatiile verzi, se vor curata toate strazile intregii localitati.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771