Sitirile editiei din data de 1 Aprilie, 2014

Ponta: Nu vom fi niciodata de acord cu autonomia pe criterii etnice. Harghita si Covasna primesc mai mult din buget decat dau

Aprilie 2014, Radu Petric

PoliticRomania nu va accepta niciodata autonomie pe criterii etnice, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, adaugand ca judetele Harghita si Covasna primesc mai mult de la bugetul central decat contribuie si sunt dependente de reimpartirea banilor, Bucurestiul contribuind cu aproape 20% la buget.

Ponta: Romania avea cel mai mic pret din UE la carburant, dar acciza asigura finantare pe termen lung

Aprilie 2014, Radu Petric

SocialRomania avea cel mai mic pret la benzina dintre tarile UE si ocupa locul 23 la pretul pe motorina, inaintea introducerii accizei la carburant, dar prin aceasta masura se doreste o finantare pe termen lung pentru cofinantarea proiectelor de autostrazi, a declarat premierul Victor Ponta.El a precizat ca i-a transmis acest lucru si presedintelui. In opinia premierului, investitia in proiectele de autostrazi, finantate si din surse atrase din acciza la carburant, vor avea efecte in reducerea duratei de deplasare si a consumului de carburant la transportul de marfuri si pentru persoane fizice, va scadea costul de intretinere a autovehiculului si va diminua numarul accidentelor rutiere.

Atentie, soferi! Restrictii de trafic rutier in Mamaia

Aprilie 2014, Daniel Marinescu

ActualitateAtat turistii, cat si constantenii - conducatori auto si pietoni - se vor bucura, din aceasta vara, de existenta a trei pasarele pietonale. Dar asta nu este neaparat o noutate. Mai ales in conditiile in care s-a tot vorbit despre montarea celor trei pasarele care vor avea rolul de a fluidiza traficul rutier in trei zone importante din statiune: Satul de Vacanta, Cazino si hotel Rex.

Case de tip ANL, la pachet cu un lot de teren

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaSolicitarea de locuinte la Mangalia a crescut constant in ultimii ani, iar autoritatile fac fata cu greu cerintelor, in conditiile in care, pe fondul unei crize profunde, investitiile in sector au fost tot mai putine. "Multi care vin in audienta la mine solicita o locuinta", a spus primarul Cristian Radu.Pentru a face fata situatiei, edilul a cautat diverse posibilitati pentru marirea fondului locativ al orasului.

Daniel Constantin: Fermierii mici si mijlocii vor avea la dispozitie proiecte tip prin noul PNDR

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneFermierii mici si mijlocii vor avea la dispozitie prin noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 - 2020 proiecte tip facute de Ministerul Agriculturii, iar cei care vor integra productia vor avea punctaje suplimentare la evaluarea proiectelor, a declarat duminica, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Teodorovici: Nu vom mai finanta din fonduri europene frizerii, florarii sau parcuri

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneMinistrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, la o dezbatere, ca nu vor mai fi finantate proiecte fara impact in economie, precum frizerii, florarii sau parcuri."Vrem sa finantam ce arde (...) Ma uit la televizor, sunt fel si fel de proiecte, in special din POR, efectiv Comisia va veni si va lua banii inapoi. Sunt fel si fel de proiecte care nu se justifica, CE insista pe acea concentrare tematica.

Romania va beneficia de fonduri europene de un miliard de euro pentru prevenirea riscului de saracie si a excluziunii sociale

Aprilie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneRomania va beneficia de o alocare financiara de aproximativ un miliard de euro in perioada 2014-2020, din partea Uniunii Europene /UE/, pentru masuri privind prevenirea riscului de saracie si a excluziunii sociale, a declarat marti ministrul Muncii, Rovana Plumb, la un forum pe tema fondurilor europene.

Parc de agrement realizat in localitatea Pantelimon

Aprilie 2014, Iulia Fîlfan

Administratie localaConform declaratiilor gospodarului-sef al comunei Vasile Neicu, undeva prin luna mai a acestui an se doreste initierea unei importante lucrari si anume amenajarea parcului din fata Caminului Cultural din localitate.In orice localitate, fie ca este din zona rurala sau urbana, nevoia de parcuri de agrement este acuta si asta pentru ca, oamenii au nevoie de astfel de spatii in care sa lege prietenii, sa socializeze, sa se relaxeze si sa petreaca timp cu cei dragi.

Lucrari reluate in localitatea Nicolae Balcescu

Aprilie 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaViorel Balan a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei ca, de aproximativ trei saptamani de zile a fost realuata o investitie imortanta pentru localitate."Odata cu mult asteptata venire a primaverii, au fost reluate lucrarile de reabilitare a canalului colector din centrul comunei pe care o pastoresc.

Infrastructura comunei Ciobanu pusa la punct in acest an

Aprilie 2014, Daniel Chiriţă

Administratie localaCu toate ca anul in curs nu este unul din cei mai buni ani din punct de vedere financiar, edilul autoritatii locale Ciobanu Tudorel Gurgu, nu se da batut si face tot ce este posibil pentru a dezvolta si moderniza comuna pe care o conduce.

Plantare de salcami in comuna Garliciu

Aprilie 2014, Iulia Fîlfan

Administratie localaConstantin Cimpoiasu ne-a vorbit despre o activitate ce se desfasoara pe raza comunei pe care o pastoreste si anume cea care vizeaza plantarea a aproximativ 50.000 puieti de salcam pe o suprafata totala de cinci hectare.

Turneul National de Handbal Masculin, Juniori III organizat in Cumpana

Aprilie 2014, Daniel Marinescu

SportEvenimentul a fost organizat in perioada 28 martie 2014 - 30 martie 2014 in cadrul Salii Sporturilor "Elena Frincu" din localitatea Cumpana, de catre Primaria si Consiliul Local reprezentate legal de doamna primar ec.

Campionatul National Scolar de Sah "Elisabeta Polihroniade" - echipe mixte, editia 2013-2014

Aprilie 2014, Marian Carson

SportPrimaria si Consiliul Local Cumpana, reprezentate prin primar Ec. Mariana Gaju, impreuna cu Asociatia Clubul Sportiv "Elisabeta Polihroniade", Ministerul Educatiei Nationale, Federatia Romana de Sah, domnii profesori instructori de sah - doamna Georgeta Ercsei si domnul Nicolae Alexandru Ercsei, au organizat acest eveniment in ziua de sambata 29 martie 2014, incepand cu ora 9.

Party-ul Primaverii 2014 sarbatorit la Cumpana

Aprilie 2014, Marian Carson

SocialAsociatia "Cumpana Tinerilor" impreuna cu Grupul Local de Tineret Cumpana in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Cumpana si Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu", au organizat Party-ul Primaverii 2014.

Zilele Asistentei Sociale "Criza Economica Si Sociala - Solutiile Asistentei Sociale"

Aprilie 2014, Radu Petric

SocialIn data de 29 martie 2014 incepand cu ora 11.00, in Sala de sedinte a Primariei comunei Cumpana, Sucursala Teritoriala Constanta-Tulcea a Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania au organizat in parteneriat cu autoritatea locala "Zilele Asistentei Sociale".

Liga a IV a de Fotbal

Aprilie 2014, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportSeria VestRezultate si marcatoriVointa Valul Traian - C.S.O. Ovidiu 0-3 (0-0) - a marcat Dulan Robert in minutele 67, 79, 90+2. La juniori: 0-5.Gloria Baneasa - Recolta Nicolae Balcescu 7-1 (4-0). La juniori: 3-0 (neprezentare).

Campionatul Judetean de Fotbal

Aprilie 2014, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportSeria NordRezultate si marcatoriGloria Seimeni - Victoria Pantelimon 3-0 (neprezentare).Pescarul Ghindaresti - Dunarea Ciobanu 3-1 (1-1) - pentru gazde au marcat: Chirila Iosif in minutul 27, Gavrila Viorel in minutul 75, Nicolai Romica in minutul 83, iar pentru oaspeti a marcat Acreala Radu in minutul 16.

Spatii de relaxare create in orasul Harsova

Aprilie 2014, Iulia Fîlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Tudor Nadrag, cu echipa proprie a Primariei Harsova se lucreaza la realizarea parcului de langa Spitalul Orasenesc.Suprafata pe care acest parculet va fi amenajat se intinde pe 1.

1 Aprilie - Ziua pacalelilor

Aprilie 2014, Tamara Nichita

Psihologie"Sa razi nu este numai firesc ci e si un semn de sanatate"    (François Rabelais).      ZIUA PACALELILOR are origini indelung disputate, istoricii considerand ca obiceiul farselor este o impletire de obiceiuri populare locale specifice fiecarei tari cu legende stravechi si cu ceremonialuri de intampinare a Anului Nou si ulterior a primaverii.

Elevii, mereu in atentia edilului sef Gheorghe Frigioi

Aprilie 2014, Iulia Fîlfan

Administratie localaO mare dorinta a primarului localitatii Crucea este aceea de a gasi sprijin in vederea achizitionarii a cel putin doua microbuze care sa asigure prezenta elevilor la ore si care sa-i duca in siguranta spre casele lor.

Parcurile, in atentia edilului comunei Topalu

Aprilie 2014, Marian Carson

Administratie localaSi pentru ca reprezinta spatiul in care oamenii se pot relaxa si de asemenea, pot socializa si lega prietenii, Gheorghe Murat ofera o atentie deosebita parcurilor din localitatea pe care o pastoreste."Sunt multumit de cum se misca lucrarile in vederea finalizarii parcului din fata sediului Primariei.

Saraiu, intr-o continua schimbare si dezvoltare

Aprilie 2014, Iulia Fîlfan

Administratie localaInceputul de primavara a debutat pe raza localitatii pastorita de edilul sef Dorinela Irimia cu dreptul si asta pentru ca, au fost demarate importante lucrari ce erau imperios necesare pentru o localitate asa cum este Saraiu la aceasta ora.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771