Sitirile editiei din data de 25 Martie, 2014

CRESC PENSIILE - Plumb: 234.000 de pensionari primesc pensii mai mari in medie cu 63 lei, pana la sfarsitul lui martie

Martie 2014, Adrian Nicărel

ActualitateMinistrul Muncii, Rovana Plumb, a anuntat, luni, ca 234.000 de pensionari vor primi pensii mai mari, in medie cu 63 de lei, pana la sfarsitul lunii martie, dupa aplicarea indicelui de corectie si suplimentarea punctajelor in cazul persoanelor care s-au pensionat dupa 1 ianuarie 2011.

Judecatoria si Parchetul Harsova, la un pas de mazilire

Martie 2014, Marian Carson

ActualitatePropunerea de desfiintare a 30 de instante si Parchete care au un volum mic de activitate, printre care se numara Judecatoria si Parchetul Harsova, a ajuns pe masa Parlamentului.Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecator Adrian Bordea, a sustinut, in fata Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, desfiintarea instantelor care au sub 3.

Primaria Navodari sustine sportul, proiectele pentru tineri si turismul

Martie 2014, Radu Petric

Administratie localaConsilierii locali din cadrul Consiliului Local al orasului Navodari au aprobat, in cea mai recenta sedinta, proiectul privind contractul de finantare din bugetul local pentru sprijinirea activitatilor sportive derulate in cadrul Asociatiei "Fotbal Club Sageata" Navodari.

Decebal Fagadau, despre lucrarile in Zona Peninsulara: "Vom reda inima orasului"

Martie 2014, Adrian Nicărel

ActualitateDaca, pana anul trecut,doar statiunea Mamaia reprezenta punct de atractie pentru petrecerea timpului liber, din aceasta vara centrul istoric al Constantei va fi adevarata surpriza pentru turisti si constanteni, deopotriva.

"Ziua Profesiei mele" la Tortoman

Martie 2014, Iulia FÓlfan

SocialEvenimentul ce a avut loc in data de 22 martie 204, incepand cu ora 10.00, a fost organizat de catre OMV Petrom cu sprijinul autoritatilor locale si face parte din actiunile de implicare a societatii in comunitatile locale unde aceasta desfasoara diverse activitati, in vederea dezvoltarii acestora.Evenimentul sustinut in incinta Caminului Cultural din localitatea Tortoman a avut ca tema educatia, respectiv sprijinirea unui numar de 60 de tineri din clasele VIII-XII din comunele Tortoman si Nicolae Balcescu In esenta, scopul a fost acela ca acestia sa isi cunoasca adevaratul potential pe care mai apoi sa il valorifice la maxim prin alegerea unei cariere potrivite.

Cresc salariile primarilor de comuna

Martie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaLegea privind salarizarea personalului platit din fonduri publice a fost promulgata de presedinte in 18 martie, majorarea salariilor primarilor de la 1 iulie 2014, fiind introdusa printr-un amendament in acest sens, la propunerea vicepremierului Liviu Dragnea.

Cum se vor putea cheltui cele 8 miliarde de euro destinate agriculturii

Martie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneProgramul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) dispune de o alocare financiara in perioada 2014-2020 de peste opt miliarde de euro.Fondurile vor fi orientate catre 14 masuri principale structurate pe trei directii, sectorul de reproductie si dezvoltarea fermelor fiind prioritare. Deocamdata, PNDR este in stadiu de proiect, forma finala a documentului care va fi trimis spre aprobare Comisiei Europene luna aceasta urmand sa fie gata in curand.

Investitii reluate in localitatea Tirgusor

Martie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaTreptat, treptat edilul sef Dumitru Dragu finalizeaza cu succes toate lucrarile demarate pe raza localitatii, acestea avand ca si scop principal dezvoltarea si modernizarea comunei Tirgusor."La aceasta ora, se lucreaza intens la schimbarea vechiului gard frontal al unitatii de invatamant cu clasele I-VIII din comuna noastra.

Troita montata in centrul comunei Fantanele

Martie 2014, Iulia FÓlfan

SocialO prima lucrare pe care Gheorghe Popescu, edilul autoritatii locale si-a propus sa o demareze in perioada imediat urmatoare vizeaza montarea troitei crestin ortodoxe in vecinatatea Primariei, langa unitatea de invatamant din Fantanele.

Sprijin oferit crescatorilor de animale din comuna Baraganu

Martie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaAutoritatea locala a demarat o initiativa cu si pentru crescatorii de animale de pe raza comunei Baraganu, in vederea infiintarii unei Asociatii a crescatorilor de animale cu sediul in comuna, sub denumirea de "Cooperativa Baraganu".

Centru de zi construit in localitatea Topraisar

Martie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaDoua lucrari importante sunt prioritare in aceasta perioada, una din ele asteptand sa fie reluata de unde a ramas iar cea de-a doua sa fie demarata cu succes in cel mai scurt timp."Prima investitie pe care o vom derula pe perioada acestui an se refera la construirea unui Centru de zi, fiind locul in care copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate ori nu se pot ocupa foarte mult de ei, beneficiind aici de consiliere psihologica specializata.

Utilaj nou achizitionat de administratia din Gradina

Martie 2014, Radu Petric

Administratie localaIn urma cu doua saptamani, Primaria Comunei Gradina si Consiliul Local au achizitionat un buldoexcavator dotat cu toate echipamentele necesare in folosul localitatii si al locuitorilor.Conform declaratiilor sefului autoritatii locale Gradina Gabriela Iacobici, pe data de 28 ianuarie 2014 a avut loc depunerea de oferte in vederea realizarii licitatiei privind achizitionarea unui buldoexacavator dotat cu toate echipamente necesare utilizarii lui.

Campionatul Judetean de Fotbal

Martie 2014, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportSeria NordRezultate si marcatoriVointa Sacele - Gloria Seimeni 6-0 (1-0) - au marcat: Taranu Valentin in minutele 19, 63, 65, Ilie Costel in minutul 68, Bistea George in minutele 75, 76. Jocul s-a intrerupt in minutul 82 din cauza ca delegatul echipei Gloria Seimeni a patruns pe terenul de joc si a refuzat sa il parasesca.

Liga a IV a de Fotbal

Martie 2014, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportSeria VestRezultate si marcatoriVointa Valul Traian - Recolta Nicolae Balcescu 10-1 (4-1) - pentru gazde au marcat: Caruntu GAbriel in minutele 11, 75, Sandu Alexandru in minutul 16, Parvan Vasile in minutul 24, Leizeriuc Iulian in minutul 26, Stoica Alexandru in minutul 48, Mustafa Denis in minutele 58, 68, Mustafa Dogan in minutul 71, Ionescu Cristian in minutul 75, iar pentru oaspeti a marcat Monea Marian in minutul 9.

VINDECAREA VINE PRIN IERTARE

Martie 2014, Tamara Nichita

Psihologie Iertarea este un gest sufletesc si moral a carei importanta devine fundamentala acum in preajma sarbatorii Sfintelor Pasti cand Biserica ne cere sa "iertam gresitilor nostri", asa cum ne indeamna si "Tatal nostru" - cea mai puternica rugaciune a crestinilor.   De ce este asa de important sa iertam?      Iertarea are doua aspecte: un aspect psihologic si un altul moral si religios.

Campanie in vederea prevenirii cancerului de col uterin la Cumpana

Martie 2014, Daniel Chiriţă

SocialPrimaria localitatii Cumpana, alaturi de Societatea Nationala de Medicina a Familiei (SNMF), a organizat in data de 24 martie 2014, un seminar pe tema prevenirii cancerului de col uterin. Seminarul a inceput la ora 17.

Lucrari demarate la Centru de Tineret din localitatea Agigea

Martie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Cristian Carjaliu, la data de 1 martie 2014 a fost dat startul construirii Centrului de Tineret, cladire ce va fi ridicata langa stadionul din Agigea.

In asteptarea fondurilor pentru reteaua de apa din Mereni

Martie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaFiind o perioada grea, in care lucrurile se misca mai incet sau chiar deloc, administratia locala a comunei se afla in stand-by cu un important proiect si anume, "Reabilitarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa din Mereni si Osmancea".

Lucrarile la unitatea prescolara din Mihai Viteazu, finalizate

Martie 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaDupa o perioada in care s-a lucrat intens la constructia gradinitei din localitate, aceasta investitie mult asteptata atat de parinti, copii dar si autoritati locale, a fost incheiata cu succes."In sfarsit putem spune ca acest proiect este terminat intr-un procent de 99,9%, mai fiind de finalizat pavelajul gradinitei, realizarea gropii de nisip cat si montarea mobilierului, ce a fost achizitionat de noi, autoritatea locala.

Non-violenta, promovata in scoala dar si in afara ei

Martie 2014, Iulia FÓlfan

SocialScoala Gimnaziala "Nichita Stanescu" din localitatea Mereni a organizat in ziua de vineri, 14 martie 2014, intre orele 11.30 si 12.20 activitatea - lectorat "Promovarea non-violentei in scoala", din cadrul proiectului cu acelasi titlu.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771