Sitirile editiei din data de 18 Martie, 2014

Romania a avut anul trecut un excedent comercial agroalimentar, prima data in ultimii 20 de ani

Martie 2014, Adrian Nicărel

ActualitateRomania a avut anul trecut un excedent comercial de produse agroalimentare, pentru prima data dupa anul 1994, de 324,9 milioane euro, fata de un deficit de 745,5 milioane euro in 2012."Este primul an din ultimii 20 in care avem excedent comercial pe vanzari alimentare.

Turistii israelieni vin din mai cu 4 chartere pe saptamana in Romania, la Constanta si Bucuresti

Martie 2014, Radu Petric

ActualitateTuristii israelieni vor veni in premiera cu zboruri charter in Romania incepind din vara, atat in Constanta, pentru sejururi pe litoral, cat si in Bucuresti, pentru excursii de tip city break, a declarat agentiei MEDIAFAX Mirela Matichescu, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).Primul charter cu turisti israelieni va ajunge pe aeroportul Kogalniceanu pe data de 9 iunie, iar ultimul, pe 15 septembrie.

Simona Halep a devenit cetatean de onoare al judetului

Martie 2014, Iulia FÓlfan

ActualitateConsilierii judeteni constanteni s-au intrunit ieri intr-o noua sedinta ordinara, in Sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Judetean Constanta, avand pe ordinea de zi 50 de proiecte, la care se vor adauga cele din lista suplimentara.

Manuale noi, digitale si tiparite, din septembrie

Martie 2014, Radu Petric

SocialMinisterul Educatiei Nationale (MEN) a deschis procedurile licitatiei pentru manualele tiparite si digitale de la clasele I si a II-a, care ar urma sa ajunga la unitatile de invatamant pana la 15 septembrie, noile carti avand doua volume, pentru ca elevii, luand cu ei cate unul dintre ele, sa aiba ghiozdanul mai usor.MEN anunta ca doreste continuarea si definitivarea procesului de modernizare a manualelor scolare, prin diversificarea formelor si revizuirea continutului acestora.

10 oboare care scad preturile la taraba

Martie 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaProducatorii agricoli si crescatorii de animale din nordul judetului vor avea ocazia, in cateva luni, sa-si comercializeze produsele intr-un spatiu special amenajat.Acest lucru va fi posibil datorita Consiliului Judetean Constanta (CJC), care va pune bazele unui nou obor la iesirea din localitatea Cogealac, ce se va intinde pe o suprafata de 30.

Aeroportul international "Delta Dunarii" poate ajunge al cincilea din tara in urma investitiilor

Martie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneAeroportul international 'Delta Dunarii' din judetul Tulcea ar putea ajunge pe locul cinci la nivel national in ceea ce priveste traficul aerian, desi nu a mai avut curse regulate de 21 de ani, daca managerii unitatii vor reusi sa atraga finantari de peste 20 de milioane de lei pentru finalizarea investitiilor demarate deja.

Campanie nationala de informare privind accesarea si implementarea finantarilor pentru agricultura si dezvoltare rurala

Martie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a demarat in data de 11 martie o campanie nationala de informare a reprezentantilor societatii civile pentru multiplicarea informatiilor despre accesarea si derularea finantarilor europene pentru agricultura si dezvoltarea rurala.

Proiectele pentru reabilitarea infrastructurii educationale isi asteapta beneficiarii

Martie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneIncepand din 12 martie a.c., autoritatile locale pot depune cereri de finantare in cadrul POR 2007-2013, Axa 3, DMI 3.4 "Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua".

Biblioteca inaugurata in satul Viroaga

Martie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 15 martie 2014, incepand cu ora 11.00 a avut loc un important eveniment si anume taierea panglicii inaugurale a noii biblioteci la care au participat autoritatile locale alaturi de membrii Asociatiei "Farul Ospitalier" din Constanta."La realizarea acestei biblioteci am participat atat noi ca si administratie locala cat si Asociatia "Farul Ospitalier" din Constanta. Cladirea ce in trecut a apartinut C.

Nou teren de sport in cadrul Liceului "Regele Carol I" din Ostrov

Martie 2014, Radu Petric

Administratie localaNiculae Dragomir, edilul administratiei locale a declarat pentru ziarul nostru ca are multe planuri pe care si le doreste puse in aplicare pe parcursul acestui an, fiecare in functie de fonduri si bineinteles de prioritati.

Primavara isi face resimtita prezenta in orasul Baneasa

Martie 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaSi pentru ca este anotimpul trezirii la viata dupa o iarna lunga, administratia locala a urbei a initiat importante lucrari ce vizeaza o curatare generala a intregului oras.Inca de saptamana trecuta, edilul sef al urbei Baneasa a dat startul lucrarilor de igienizare, menite sa schimbe radical infatisarea intregului oras, mai cu seama acum ca, primavara si-a facut simtita prezenta.

Caminul Cultural din Lipnita, in plin proces de reparatii

Martie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaImportante lucrari au loc in aceasta perioada in localitatea Lipnita conform spuselor viceprimarului Ioan Burcea si anume, reparatii curente in incinta institutiei culturale din comuna."Am luat decizia de a face cateva reparatii importante in cadrul Caminului Cultural din Lipnita deoarece pe perioada lucrarilor de reabilitare a unitatii de invatamant cu clasele I-VIII, cei 200 de elevi si-au desfasurat orele de curs in incinta salii de spectacole a Caminului Cultural.

Primavara bogata in lucrari la Deleni

Martie 2014, Daniel Chiriţă

Administratie localaO lucrare importanta a fost incheiata cu succes in cursul saptamanii trecute in satul Sipote si anume, modernizarea unitatii de invatamant cu clasele I-IV, conform declaratiilor edilului Marian Dan."Sunt tare bucuros ca in sfarsit, odata cu mult asteptata venire a primaverii, s-au finalizat lucrarile la scoala din satul Sipote, investitie foarte importanta pentru o buna desfasurare a orelor de curs.

Proiect de anvergura demarat in comuna Saligny

Martie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef Ion Beiu, investitia presupune amenajarea drumului de exploatare agricola in lungime totala de 6,985 kilometri."Sunt foarte bucuros deoarece de cateva zile a fost dat startul realizarii acestui drum ce are foarte multe beneficii atat pentru localnici cat si pentru agricultori.

8 Martie, o zi dedicata tuturor femeilor din localitatea Aliman

Martie 2014, Marian Carson

SocialImportanta zilei de 8 Martie, nu a trecut neobservata nici in acest an in comuna Aliman, edilul administratiei locale Gheorghe Topalu avand grija sa organizeze petreceri cu prilejul acestei zile.Aici, autoritatea locala a pregatit in incinta Caminelor Culturale din Vlahii si Aliman cate o petrecere cu muzica, dans, voie buna si surprize pentru un numar de aproximativ 400 de doamne si domnisoare.

Liga a IV a de Fotbal

Martie 2014, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportSeria VestRezultate si marcatoriProgresul Medgidia - Recolta Negru Voda 6-1 (3-0) - pentru gazde au marcat: Dumitrica Valentin in minutele 13, 25, Coseri Catalin in minutele 43, 57, 69, Baubec Eden in minutul 87, iar pentru oaspeti a marcat Liviu Stefan in minutul 74.

POSTUL MEDITATIE SI PURIFICARE TRUPEASCA

Martie 2014, Tamara Nichita

Psihologie   Postul e vechi si incepe odata cu omul, iar Invierea, un eveniment de importanta majora pentru fiecare om in parte. Decizia de a tine post e prima porunca de stapanire de sine, este una personala si tine foarte mult de convingeri, credinta, starea de sanatate a fiecaruia, dar si de dorinta!   Prin cuvantul "post" noi intelegem o infranare de la mancaruri, dar si de la toate dorintele rele pentru ca omul crestin sa-l impace pe Dumnezeu.

Taxe noi la bugetul Primariei Oltina

Martie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform spuselor edilului sef Gheorghe Chirciu, sunt sanse mari ca din acest an bugetul local al administratiei locale Oltina sa creasca datorita unor taxe ce ar putea intra in vistieria Primariei."In urma controlului Curtii de Conturi din perioada septembrie-octombrie 2013 la sediul Primariei, s-a constatat de catre acestia ca, cele doua lacuri de pe raza localitatii, Oltina si Ceamurlia nu sunt impozitate.

Lucrari noi initiate pe raza comunei Oltina

Martie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn cel mai scurt timp vor fi demarate importante investitii in satul Razoare si Satu Nou, ce prevad inlocuirea conductelor de alimentare cu apa de la pompa la bazin cat si dotarea cu noi pompe."Pana la aceasta data, am comandat tevile pentru aceasta ampla lucrare, urmand sa ne aprovizionam si cu toate celelalte materiale necesare iar imediat cum le avem adunate pe toate, dam startul investitiei. In Satu Nou de cei 200 metri liniari de conducta noua vor beneficia aproximativ 200 de locuitori pe cand in satul Razoare, de cei 800 metri liniari de conducta inlocuita se vor bucura 700 de locuitori", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, edilul autoritatii locale Oltina, Gheorghe Chirciu.

Final de proiect in localitatea Topalu

Martie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 12 martie, incepand cu ora 11.00, la sediul Casei de Cultura din comuna Topalu a avut loc conferinta finala de presa unde s-au prezentat rezultatele proiectului "Common Roots - International Festival of Folkloric Dance".

Zi de neuitat pentru femeile din localitatea Adamclisi

Martie 2014, Iulia FÓlfan

SocialCa in fiecare an, edilul comunei Anton Burcea si-a dorit sa aduca un strop de bucurie pe chipurile tuturor doamnelor si domnisoarelor din comuna, cu prilejul Zilei de 8 Martie.Un numar total de aproximativ 400 de femei, au participat in data de 8 martie 2014, incepand cu ora 13.00 la o petrecere organizata in cinstea lor. Serbarile au avut loc la Caminul Cultural din Adamclisi, la Caminul Cultural din satul Zorile si la Urluia.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771