Sitirile editiei din data de 25 Februarie, 2014

Salariile primarilor VOR CRESTE. Camera Deputatilor a aprobat majorarea de la 1 iulie. Dragnea: Este un act de dreptate pentru alesii locali, indiferent de culoarea politica

Februarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaCamera Deputatilor a aprobat, marti, majorarea salariilor primarilor de la 1 iulie 2014, un amendament in acest sens fiind introdus la ordonanta 103/2013, la propunerea vicepremierului Liviu Dragnea.Reprezentantul Guvernului a aratat ca nu vor fi alocati bani in plus la buget si ca masura se aplica de la 1 iulie pentru incadrarea in plafonul bugetar.

Dragnea, intrebat ce le transmite liberalilor pentru Delegatia Permanenta: "Ganduri bune! "

Februarie 2014, Marian Carson

PoliticVicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, ca el crede ca liberalii nu doresc cu adevarat sa continue in USL si "au inventat sau cauta mereu pretexte", el spunand ca le ureaza "ganduri bune" reprezentantilor PNL care se vor reuni marti seara in Delegatia Permanenta.Dragnea a fost intrebat ce mesaj le transmite liberalilor care urmeaza sa se intruneasca marti seara in Delegatie Permanenta."Ganduri bune! Un om, daca are ganduri bune, nu face rele! Este foarte simplu", a raspuns Liviu Dragnea.

150 de joburi disponibile pentru someri

Februarie 2014, Radu Petric

SocialIn evidenta Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca figurau, vinerea trecuta, 10.849 de locuri de munca. Acestea provin din declaratiile agentilor economici privind locurile de munca vacante.

Contract de peste un milion de euro pentru master-planul Portului Constanta

Februarie 2014, Marian Carson

ActualitateCompania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" (CNAPM) a atribuit asocierii ErnstYoung - Inros Lackner un contract de 5,02 milioane lei (1,1 milioane euro), cu TVA, pentru servicii de asistenta in vederea elaborarii unui master-plan al Portului Constanta, pe termen scurt, mediu si lung."Consultantul va avea sarcina sa realizeze urmatoarele (conform Caietului de sarcini): analiza diagnostic a situatiei existente; analiza cererii de transport (traficului); definirea si evaluarea planurilor alternative si selectarea master-planului preferat; strategia de dezvoltare a Portului Constanta; studii/ rapoarte /avize de mediu", se arata in anuntul de atribuire.

Mangalia se intoarce cu fata la mare

Februarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaPrimarul Mangaliei, Cristian Radu, este convins ca orice oras care are deschidere la mare trebuie sa aiba si o faleza moderna.In aceasta idee, edilul a afirmat ca, dupa modernizarea Portului Turistic, doreste sa amenajeze o faleza care sa lege municipiul Mangalia de toate cele sase statiuni ale sale: Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun si Olimp.

TOP Eurostat: Romania, a treia tara in UE ca independenta energetica.

Februarie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneRomania depinde de importuri de energie in proportie de 22,7% pentru a-si asigura consumul intern, tara fiind astfel pe locul al treilea intr-un clasament al independentei energetice procentuale in Uniunea Europeana, potrivit situatiei pana in anul 2012 prezentate luni de Eurostat. In perioada 2006-2012, Romania si-a diminuat, insa, consumul de energie cu 12,8%, a cincea scadere procentuala din UE, conform Biroului european de statistica.

Ministerul Agriculturii vrea sa acceseze fonduri europene de 150 de milioane de euro pentru ferme. Cei care se asociaza vor beneficia de subventii mai mari

Februarie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca in luna mai ar urma sa fie accesate primele fonduri europene din perioada 2014-2020 pentru proiecte de investitii in ferme, fiind vorba despre o suma de 150 de milioane de euro.

Bruxelles-ul avertizeaza Romania: Terminati proiectele europene pana in 2016, ca sa nu le platiti cu bani din tara sau sa nu dati inapoi si fondurile UE primite.

Februarie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneComisia Europeana a avertizat Guvernul Romaniei ca tara va fi nevoita sa incheie proiectele europene din bani de la bugetul de stat si de la beneficiari, daca acestea nu vor fi finalizate pana la sfarsitul anului 2015. Bruxelles-ul a mai atras atentia ca tara va trebui sa se grabeasca si cu depunerea de noi proiecte, pentru a acoperi alocarile oferite de Uniunea Europeana. Pentru a evita aceste riscuri, Comisia a cerut Ministerului Fondurilor Europene sa revizuiasca Planul de Actiuni Prioritare pentru absorbtia fondurilor europene.

Drum de exploatare agricola in localitatea Saligny

Februarie 2014, Marian Carson

Administratie localaUn important proiect va fi demarat imediat ce vremea intra intr-un important proces de incalzire, lucrare ce prevede amenajarea drumului de exploatare agricola, in lungime de 6,985 kilometri.Beneficiile aduse in urma realizarii acestui proiect sunt numeroase, atat pentru localnicii comunei Saligny cat si pentru agricultori.

Primaria Pestera, mereu alaturi de comunitate

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

SocialPe data de 21 februarie 2014, sediul administratiei locale a fost gazda unui eveniment special si emotionant, la care au participat edilul sef Valentin Vrabie cat si viceprimarul comunei, Tudorel Grosu.

Importante lucrari asteapta sa fie reluate in localitatea Ostrov

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului autoritatii locale Niculae Dragomir, odata cu incalzirea vremii importante investitii vor fi reluate din punctul in care au fost stopate pe perioada sezonului rece."Asteptam cu nerabdare incalzirea vremii pentru a putea reincepe o lucrare foarte importanta pentru localitatea noastra si anume, modernizarea tramei stradale, ce include atat refacerea partii carosabile prin asfaltare cat si a trotuarelor.

Proiect pentru resistematizarea zonei din fata Garii

Februarie 2014, Marian Carson

ActualitateIn aceasta primavara, Primaria Constanta va demara lucrarile in cadrul proiectului "Fluidizarea circulatiei rutiere zona Gara CFR - cap linie BUS".Potrivit reprezentantilor municipalitatii, prin implementarea acestui proiect se va asigura imbunatatirea fluidizarii si sigurantei circulatiei rutiere si pietonale intr-o zona foarte aglomerata din fata Garii CFR.

Femeia, sarbatorita din nou cu fast la Mircea Voda si Satu Nou

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

SocialSi in acest an, Primaria si Consiliul Local Mircea Voda, le-a organizat in detaliu, o petrece pe cinste tuturor doamnelor si domnisoarelor cu ocazia zilei de 1 si 8 Martie.In data de 7 Martie incepand cu ora 18.00 la Caminul Cultural din Mircea Voda si in ziua de 8 Martie, aceeasi ora de aceasta data la Caminul din Satu Nou, cele 600 de reprezentante ale sexului frumos vor petrece momente minuntate, magice, inedite.

Educatia, mereu o prioritate pentru edilul Primariei Baneasa

Februarie 2014, Radu Petric

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Ion Marin, in aceasta perioada se lucreaza intens la unitatea de invatamant din Faurei precum si la finalizarea amenajarii salii in cadrul careia se tin sedintele de Consiliu Local.

Parcul eolian din Adamclisi, la doar un pas de realizare

Februarie 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaVesti bune vin din partea primarului localitatii Anton Burcea cu privire la demararea lucrarilor ce vizeaza construirea unui parc eolian important pe raza comunei Adamclisi."In cursul saptamanii trecute am primit o adresa din partea "Enol Grup" prin care eram informati cu privire la faptul ca, in vederea realizarii obiectivului de investitii "Parc eolian cu statie interconexiune si drumuri de acces Adamclisi", Adunarea Generala a Actionarilor "Enol Grup" S.

An inceput in forta de autoritatea locala a comunei Lipnita

Februarie 2014, Daniel Chiriţă

Administratie localaO lucrare importanta ce urmeaza sa fie reluata in cel mai scurt timp vizeaza investitia in punctul vamal de la Carvan, lucrari ce au fost intrerupte la sfarsitul anului 2013."Este foarte importanta constructia acestei vami si asta pentru a se putea circula pe drumul transfrontalier Lipnita - Kainargea, proiect finalizat in anul 2013.

Grupuri sanitare noi la scoala din Sipote

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaMarian Dan seful autoritatii locale a comunei Deleni, ne-a declarat ca, aceasta perioada este una importanta in lucrari, mai exact in ceea ce priveste modernizarea unitatii de invatamant din satul Sipote.

PUTEREA CUVsNTULUI IN VIATA NOASTRA

Februarie 2014, Tamara Nichita

Psihologie"La inceput a fost Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.

C.J.C. sprijina cu bani cultura, performantele sportive si scolare

Februarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaFinantarea este colacul de salvare al mai multor domenii in care, fara bani, performantele sunt greu de atins. Astfel, anul acesta, Consiliul Judetean Constanta a prevazut in buget 17.000.000 de lei, bani care se vor aloca programelor sportive, culturale si scolare.

Traficul greu deterioreaza casele din localitatea Cobadin

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaRedirectionarea traficului greu de pe Podul Agigea, aflat in lucrari de reparatii catre localitatile limitrofe aduce mari deservicii comunei Cobadin, provocand astfel distrugerea caselor si a drumurilor.

"Dragobetele, sarbatoarea iubirii la romani"

Februarie 2014, Radu Petric

SocialPrimaria si Consiliul Local al comunei Cumpana, reprezentat legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gaju a organizat pe data de 23 februarie 2014, incepand cu ora 17.00 la Caminul Cultural, un important eveniment dedicat iubirii.Evenimentul a fost pregatit minutios de organizatori pentru a putea astfel oferi locuitorilor din comuna o dupa amiaza placuta, plina de dragoste si totodata ocazia sa participe la un spectacol de muzica populara sustinut de Ansamblul folcloric "Mugurasii Cumpenei" si de solista Anca Mihalcea.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771