Sitirile editiei din data de 18 Februarie, 2014

Fostul cinematograf Republica din Constanta este in curs de transformare

Februarie 2014, Adrian Nicărel

ActualitateAutoritatile judetene au inceput demersurile unui impuls pentru ceea ce lipseste atat de mult in peisajul constantean: cultura.Va vine sa credeti sau nu, dar fostul Cinema Republica a intrat in renovare.

Ponta: Basescu vorbeste niste tampenii pe care nici un om cu trei clase nu ar trebui sa le spuna

Februarie 2014, Adrian Nicărel

PoliticPremierul Victor Ponta a declarat, luni, despre acuzatiile pe care presedintele Traian Basescu i le-a adus intr-o emisiune televizata, ca seful statului vorbeste niste tampenii pe care nici un om cu trei clase primare nu ar trebui sa le spuna dar ca, din fericire, nu il ia nimeni in serios.

Proiecte noi pentru orasul Navodari

Februarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaBugetul Primariei Navodari a crescut semnificativ in 2014, comparativ cu anul trecut. Administratia locala spera ca astfel va reusi sa finalizeze, in cel mai scurt timp, toate proiectele demarate. Bugetul pentru anul acesta a fost votat in cadrul sedintei de Consiliu Local de luni.

Nicolae Matei prezent la Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor din Romania

Februarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaPrimarul orasului Navodari, Nicolae Matei, presedinte al Asociatiei Oraselor din Romania, a participat in cursul zilei de ieri, la Adunarea Generala a Asociatiei Comunelor din Romania, la invitatia domnului presedinte Emil Draghici.

10 kilometri de strazi din Harsova vor fi reabilitate

Februarie 2014, Marian Carson

Administratie localaLuni, 17 februarie 20l4 Primaria Harsova impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice au semnat contractul privind finantarea sumei de 27.050.534 lei pentru "Reabilitarea si Modernizarea Retelei de Strazi Urbane a Orasului Harsova".Din aceasta suma 98% este suportata de catre Uniunea Europeana, Guvenul Romaniei si 2% din fonduri locale.Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni si cuprinde reabilitarea si modernizarea a circa 10 km de strazi cu strat dublu de asfalt, borduri, trotuare si aliniamente stradale cu spatii verzi.

Nava Flaminia a ajuns la Mangalia

Februarie 2014, Adrian Nicărel

ActualitateControversata nava Flaminia a revenit in apele teritoriale ale Romaniei. Ea a ajuns la Santierul Naval Mangalia unde urmeaza sa intre in reparatii dupa ce a ars partial in vara anului 2012.Inainte de sosirea in Romania, nava a stat o perioada in Danemarca, la decontaminare.

Proiect de istorie locala si orala intitulat "Scolarii din Mereni"

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

SocialConform declaratiilor directorului scolii gimnaziale cu clasele I-VIII "Nichita Stanescu" din localitatea Mereni, proiectul a fost demarat in anul 2012 si a continuat si pe parcursul anului trecut, implicati fiind elevii din clasele IV-VIII.Institutiile partenere sunt Primaria Comunei Mereni, Biblioteca comunei Mereni filiala a Bibliotecii Judetene "I.N.Roman" Constanta si Biserica cu hramul "Sfanta Cuvioasa Parascheva" Mereni.

Iarna grea a lovit si comuna Mihai Viteazu

Februarie 2014, Marian Carson

SocialConform declaratiilor primarului localitatii Gheorghe Grameni, perioada grea cu care s-a confruntat si localitatea pe care o pastoreste a trecut cu bine, fara incidente grave sau pierderi de vieti omenesti.

Agenda bogata in lucrari la Pecineaga

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaInfrastructura este una din prioritatile bifate pe agenda de lucru din acest an a sefului administratiei locale Lili Paslaru si de asemenea, acesta are in vizor si alte lucrari importante."In aceasta perioada ne pregatim intens pentru depunerea unui proiect important pentru locuitorii comunei pe care o pastoresc, la Ministerul Dezvoltarii.

Primaria Gradina se pregateste pentru organizarea Zilei de 8 Martie

Februarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaAsa cum este obiceiul in fiecare an, seful administratiei locale Gabriela Iacobici le pregateste doamnelor si domnisoarele de pe raza comunei Gradina o zi speciala, cu multe surprize cu ocazia Zilei de 8 Martie.

Reabilitarea Caminului cultural din Cotu Vaii

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al comunei Albesti, Gheorghe Moldovan are multe dorinte si planuri pentru acest nou an, una din dorinte fiind aceea de a reabilita si moderniza totodata o institutie culturala importanta din satul Cotu Vaii.

Lucrari in localitatea Fantanele cu societatea Consiliului Local

Februarie 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaGheorghe Popescu, edilul autoritatii locale ne-a declarat ca, a fost infiintata la nivelul comunei o societate de utilitati publice avand ca unic actionar Consiliul Local Fantanele."Dorinta de a infiinta aceasta societate ne-a venit in momentul in care am realizat ca sunt multe lucrari la nivelul localitatii ce pot fi facute cu oamenii nostri si astfel, sa facem economii la bugetul local al Primariei.

Ziua de Valentines Day, sarbatorita cu fast in localitatea Cumpana

Februarie 2014, Daniel Chiriţă

SocialConsiliul local si Primaria Cumpana a organizat in data de 14 februarie 2014 incepand cu orele 18.00 o serie de activitati dedicate tuturor tinerilor indragostiti din localitate.Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu Asociatia "Cumpana Tinerilor", Asociatia Grupurilor Locale de Tineret Cumpana, Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Cumpana, Fundatia "World Vision" si Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu".

Sedinta Consiliului Local Amzacea

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConsilierii locali s-au intrunit luni, 10 februarie 2014, incepand cu ora 9.00 in sedinta ordinara la sediul Primariei in vederea aprobarii unui numar de sapte proiecte de hotarare initiate de edilul comunei Constantin Radu.

Parc modern realizat la standarde europene, in Eforie Sud

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria Eforie este in plin proces de implementare a proiectului "Parc de recreere in orasul Eforie", lucrare finantata din fonduri europene, prin intermediul caruia va fi amenajat un parc modern in statiunea Eforie Sud, in zona Cazino, pe o suprafata de aproape 8.000 de metri patrati."Pana in prezent suntem in grafic cu implementarea proiectului si am respectat toate termenele impuse prin cererea de finantare.

Deszapezirea comunei Dumbraveni realizata de Primarie

Februarie 2014, Marian Carson

SocialSfarsitul lunii ianuarie 2014 a adus, dupa cum bine se stie, o vreme cu viscol si ninsori abundente ce au atras dupa sine si instaurarea unui cod rosu dat de meteorologi.Insa cu toate acestea, toate drumurile au fost curatate in totalitate de administratia locala a comunei Dumbraveni astfel ca, dupa oprirea viscolului toate acestea au fost practicabile in conditii de iarna.

Proiect de anvergura la un pas de a fi demarat in comuna Cerchezu

Februarie 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaLa inceput de an, seful autoritatii locale Ion Constantinescu isi pune mari sperante in initierea de noi proiecte menite sa aduca un plus de modernizare si dezvoltare localitatii pe care o pastoreste.Reprezentantii autoritatii publice locale din comuna Cerchezu au decis sa demareze un proiect de mare importanta ce vizeaza efectuarea unor lucrari de modernizare a drumurilor agricole de exploatare din localitate.

DRAGOSTEA MAI ESTE ADEVARATA?

Februarie 2014, Tamara Nichita

Psihologie"Umanitatea are nevoie atat de barbati, cat si de femei si suntem in mod egal importanti si avem nevoie unii de ceilalti."Beyonce Knowles   Da, mai este adevarata, daca alegi sa fii corect cu tine si cu ceilalti, atunci cu siguranta reusesti sa ai o relatie adevarata, bazata pe pricipii solide.

Primaria Targusor la datorie pe perioada viscolului

Februarie 2014, Daniel Chiriţă

SocialIn urma cu trei saptamani de zile, intreg judetul Constanta s-a luptat cu un cod rosu de viscol si ninsori abundente. De aceasta vreme nu tocmai prietenoasa nu a scapat nici localitatea Tirgusor."Am intervenit imediat ce vremea ne-a permis acest lucru cu un buldoexcavator si cu un incarcator frontal primit din partea unei societati pentru a deszapezi drumurile din localitatea pe care o conduc.

Unitatea de invatamant din Negru Voda intra intr-un amplu proces de modernizare

Februarie 2014, Radu Petric

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale a urbei Negru Voda Ion Nicolin, imediat ce vremea da semne serioase de incalzire se va da startul tuturor lucrarilor ce se impun la scoala cu clasele I-IV.

Lucrari continuate la biserica din localitatea Independenta

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

SocialConform declaratiilor sefului administratiei locale Cristea Gascan, inca de la inceputul lunii ianuarie a acestui an au fost reluate lucrarile de pictare a sfantului lacas de cult."A fost una din marile mele dorinte aceea de a da startul si acum, de a incheia cu succes aceasta investitie, de pictare a interiorului bisericii ce poarta hramul Sfintilor Imparati "Constantin si Elena".

Baraganu se pregateste de demararea unui important proiect

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaTitu Neague, seful administratiei locale ne-a declarat ca urmeaza ca in cel mai scurt timp sa aiba loc licitatia in vederea desemnarii firmei care se va ocupa de o lucrarea foarte importanta pentru intreaga comunitate.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771