Sitirile editiei din data de 11 Februarie, 2014

Senatul a respins reexaminarea OUG privind producerea energiei din surse regenerabile

Februarie 2014, Adrian Nicărel

ActualitatePlenul Senatului a respins, luni, cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu pentru OUG privind energia din surse regenerabile, care modifica schema de ajutor de stat privind acordarea certificatelor verzi.

Lucrari reluate in primavara acestui an la Centrul social din Nicolae Balcescu

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilul sef Viorel Balan, aceasta importanta investitie vine ca un sprijin real pentru locuitorii comunei, dorinta acestuia fiind aceea de a face cat mai multe lucruri durabile pentru comunitate."La aceasta data, toate lucrarile sunt stopate din cauza anotimpului in care ne aflam, pana in prezent fiind ridicata fundatia acestei cladiri ce va deservi ca si Centru social. Este un proiect de suflet pentru care noi impreuna cu scoala si lacasul de cult din localitate, ne-am unit fortele in vederea sprijinirii copiilor ce provin din familii mai putin implinite si fericite", a declarat pentru ziarul nostru seful administratiei locale Viorel Balan.

Cum va arata soseaua de coasta a Constantei

Februarie 2014, Adrian Nicărel

ActualitateLansareIntoarcerea orasului Constanta cu fata spre mare nu este o idee noua. Regele Ferdinand a dorit sa puna in valoare aceasta parte a orasului, insa greutatile vremii si razboaiele au facut imposibil acest lucru.

Studentii le cer candidatilor la alegerile europarlamentare sa sustina educatia in mandatele pe care le vor obtine in PE

Februarie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneAlianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) si Organizatia Europeana a Studentilor (ESU) a lansat pe 4 februarie o campanie adresata candidatilor la alegerile europarlamentare din acest an prin care le cer sa isi asumesustinerea educatiei in eventualele mandate pe care le vor obtine in Parlamentul European (PE).Potrivit unui comunicat al ANOSR, campania "Vote for Education" isi propune sa le ceara tuturor candidatilor la europarlamentare din statele UE sa isi exprime sustinerea fata de un set de zece prioritati legate de educatie setate de liderii studentilor din Europa.

Ministrul Educatiei promite investitii de 200 milioane de euro in infrastructura scolara in 2014

Februarie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneMinistrul Educatiei, Remus Pricopie, spune ca infrastructura din sistemul de educatie va beneficia de o investitie de 200 milioane de euro din fondurile structurale neutilizate intre 2007-2013, in timp ce suma de 500 de milioane de euro va fi alocata, pana in 2020, pentru obiective deja incepute sau unele noi.

Start la "garantiile pentru tineri": Peste 38 milioane lei din fonduri europene pentru 5.052 de tineri cu varste intre 15 si 24 ani

Februarie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneMinisterul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a lansat, pe 5 februarie 2014, doua proiecte-pilot cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, care preced schema "Garantii pentru tineri".

Iarna grea la inceputul lui 2014

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

SocialO perioada dificila s-a inregistrat spre sfarsitul lunii ianuarie atunci cand meteorologii au instituit codul rosu in judetul Constanta, afectate fiind mare parte din localitatile judetului."Am actionat la timp si promt, totul pentru ca localnicii comunei Ghindaresti sa nu aiba de suferit in urma caderilor masive de zapada si a viscolului puternic.

Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Ghindaresti

Februarie 2014, Radu Petric

Administratie localaComuna Ghindaresti deruleaza, incepand cu data de 10.12.2013, proiectul "Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Ghindaresti", cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie, in calitate de Organism Intermediar pentru Energie, in numele si pentru Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

Jurnalistul Mihai Caldararu, un orfan cu suflet de copil si minte de adult

Februarie 2014, Marian Carson

SocialChinurile prin care a trecut la orfelinat, bataile si abuzurile sexuale l-au incurajat pe tanarul Mihai sa-si indeplineasca visul: de a ajuta copiii care au trecut prin aceleasi suferinte asemenea lui.

Codul rosu a provocat pierderi de vieti omenesti in localitatea Garliciu

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

SocialOarecum bine! Acesta a fost raspunsul sefului administratiei locale Constantin Cimpoiasu la intrebarea noastra legata de cum a trecut peste vicisitudinile vremii de la sfarsitul lunii ianuarie."A fost o perioada grea, zile in care ne-am mobilizat cat am putut de bine pentru a deszapezi strazile localitatii pe care o pastoresc si de asemenea, sa desfundam DJ222F, drum ce face legatura intre comuna noastra si localitatea invecinata Daieni din judetul Tulcea.

Sprijin umanitar oferit de Primaria Cumpana

Februarie 2014, Adrian Nicărel

SocialPrimaria si Consiliul Local Cumpana in parteneriat cu Fundatia Centras Constanta au organizat in data de 6 februarie 2014 incepand cu ora 10.00 la Casa de Cultura din localitate un eveniment cu totul si cu totul special.

Iarna grea a pus stapanire si pe localitatea Crucea

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

SocialEdilul comunei Gheorghe Frigioi ne-a declarat ca, viscolul ce a lovit judetul nostru in urma cu doua saptamani nu a provocat pagube ori situatii grave, ceea ce este cu siguranta un lucru foarte bun."A fost o perioada dificila insa pot spune ca i-am facut fata cu succes, astfel ca locuitorii localitatii Crucea nu au avut de suferit, asa cum s-a intamplat in alte judete. Am iesit pe strazi imediat ce vremea ne-a permis acest lucru cu utilajele proprii de deszapezire si anume doua tractoare cu lama si un buldoexcavator plus o masina de imprastiat material antiderapant.

Localitatea Ciobanu deszapezita cu succes inca din a doua zi de viscol

Februarie 2014, Radu Petric

SocialConform declaratiilor sefului administratiei locale Tudorel Gurgu, toti cei 47 de kilometri de drumuri de pe raza comunei Ciobanu au fost desfundati cu utiajele din dotarea Primariei.Codul rosu ce si-a facut puternic simtita prezenta in judetul Constanta nu a ocolit nici comuna Ciobanu insa aici, datorita implicarii primarului lucrurile au fost tinute sub control, nefiind semnalate probleme grave.

Planul de lucari pe anul 2014 al edilului Gheorghe Murat

Februarie 2014, Marian Carson

Administratie localaInceputul de an a adus dupa sine si aprobarea bugetului pe acest an care din declaratiile primarului comunei Topalu este cu mult mai mic ca cel de anul trecut, mai exact cu aproximativ 15%."Vom actiona pe parcursul acestui an in functie de ordinea prioritatilor pe care le avem la nivelul localitatii. In primul rand, imi doresc sa acordam o atentie deosebita intretinerii drumurilor, lucru pe care l-am si facut cu utilajul Primariei si anume un tractor cat si cu oamenii din cadrul administratiei locale.

Silistea a traversat cu succes codul rosu instalat la sfarsitul lunii ianuarie

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

SocialIncepand cu data de 25 ianuarie 2014, localitatea Silistea a fost grav afectata de caderile masive de zapada cat si de viscolul puternic ce au cuprins intreaga comuna."Odata cu instalarea acestui cod rosu au fost lovite toate drumurile localitatii pe care o pastoresc si anume Drumul comunal (DC 61) Silistea-Tepes Voda cartierul Ferme, Drumul national (DN2A), Drumul judetean (DJ224) Silistea - Medgidia cat si toate stradutele comunei.

Sanatatea pe timp de iarna

Februarie 2014, Tamara Nichita

Psihologie"In mijlocul iernilor inghetate am invatat ca exista in mine o vara fara putinta de invins."Albert Camus   Ce este sanatatea? O intrebare la care reflectam de cele mai multe ori doar atunci cand constatam ca din pacate am pierdut-o... Chiar daca iarna aceasta ne-a adus multe surprize cu grade pozitive, totusi nu trebuie sa uitam ca este iarna si ca frigul ne poate fi la fel de bine aliat, cat si dusman.

Harsova se afla si in 2014 sub semnul dezvoltarii

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaO realizare importanta pentru autoritatea locala a orasului Harsova vizeaza finalizarea unui proiect important pe infrastructura agricola ce a fost derulat prin Masura 1.2.5."Sunt foarte bucuros pentru finalizarea proiectul privind pietruirea si asfaltarea a 7,5 kilometri de drumuri de exploatare agricola, investitie realizata cu fonduri de la Uniunea Europeana.

Comuna Vulturu a iesit cu bine din lupta cu viscolul

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale, vremea rea si ninsoarea ce a cazut intr-o cantitate considerabila in localitate in urma cu doua saptamani, nu a inregistrat evenimente grave."In ceea ce priveste instituirea codului rosu si al regimului de precipitatii abundente va pot spune doar ca, am intervenit imediat ce viscolul s-a linistit, putand astfel sa iesim pe strazi si sa vedem care este situatia si ce avem de facut.

Vasile Neicu, implicat in procesul de deszapezire al comunei pe care o pastoreste

Februarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaLocuitorii localitatii Pantelimon au trecut cu bine peste perioada grea in care viscolul si ninsoarea au pus stapanire pe intreg judetul, Primaria implicandu-se direct in tot acest proces dificil de deszapezire.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771