Sitirile editiei din data de 28 Ianuarie, 2014

Monica Iacob Ridzi, condamnata la cinci ani de inchisoare CU EXECUTARE

28 Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

PoliticFostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnata, luni, de ICCJ, la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Nationala a Tineretului, decizia nefiind definitiva.

Zapada abundenta continua sa creeze probleme in judetul Constanta

28 Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

ActualitateDin cauza cantitatii mari de precipitatii si a viscolului puternic, mai multe drumuri au fost inchise circulatiei, luni dimineata."Datorita Codului Portocaliu, DJ 226 Corbu Mihai Viteazu, pe DJ 224 Crucea Baltagesti, p2 DJ 233 Topalu Capidava, acestea sunt inchise de ieri de la ora 16.

Producatorii constanteni de legume se tem de DNA

28 Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaProgramul care a dat speranteO statistica realizata la nivelul judetului Constanta in anul 2010 indica faptul ca peste 60% din legumele existente in piete proveneau din import. Din pacate, prea putini constanteni se incumetau sa se orienteze spre agricultura, pentru simplul fapt ca statul nu se arata deloc interesat sa sprijine acest sector.

Masuri ale Comandamentului de iarna din Mangalia

28 Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaComandamentul de iarna de la nivelul municipiului Mangalia s-a intrunit luni dimineata, incepand cu ora 09.00, pentru a stabili masurile care se impun a fi aplicate ca urmare a conditiilor meteorolgice existente.

Guvernul are in vedere relansarea schemei privind acordarea ajutorului de minimis pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui

28 Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a publicat un proiect de Hotarare de Guvern pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.859/2013 privind acordarea ajutorului de minimis pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui, precum si pentru stabilirea unor masuri de aplicare a acesteia.

Ministrul Teodorovici promite finalizarea reformei fondurilor europene in 2014

28 Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneMinistrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a pledat marti, la Bruxelles, pentru o simplificare a programelor operationale pentru perioada 2014 - 2020 si pentru incheierea perioadei de reforme pe fondurile europene.

Prima sedinta de lucru a Consiliului Director al Filialei Judetene Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania

28 Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaPe data de 20 ianuarie 2014, incepand cu ora 11.00, au fost invitati sa participe la aceasta sedinta a Consiliului Director al Filialei Judetene Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania si reprezentantii comunelor semnatare ale Acordului de Cooperare privind realizarea activitatii de audit public intern.

Ziua Unirii Principatelor Romane, sarbatorita la Cumpana

28 Ianuarie 2014, Iulia FÓlfan

SocialConsiliul Local si Primaria localitatii Cumpana, reprezentata legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gaju, au organizat pe data de 24 ianuarie 2014 manifestari prilejuite de aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Romane.Manifestarile au inceput la ora 11.00 cu intonarea Imnului de Stat, urmata de slujba religioasa oficiata de preotii parohi din comuna Cumpana. De asemenea, intre orele 11.

Comuna Mereni, sub supraveghere video

28 Ianuarie 2014, Daniel Chiriţă

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef Gheorghe Chiriac, sediile unitatilor de invatamant, al autoritatii locale si ale celorlalte institutii publice, dar si principalele strazi din localitate vor fi permanent monitorizate.

Biblioteca pentru toti locuitorii comunei Gradina

28 Ianuarie 2014, Radu Petric

Administratie localaIntr-o incapere a Caminului Cultural din localitate, edilul sef al autoritatii locale Gabriela Iacobici a dat startul amenajarii unei biblioteci pentru copiii si tinerii comunei, un spatiu cu scop recreativ si educational.

Ziua Unirii, sarbatorita in localitatea Saraiu

28 Ianuarie 2014, Iulia FÓlfan

SocialPentru data de 24 ianuarie 2014, autoritatea locala a comunei a pregatit un program diversificat, un program in care aportul cetatenilor comunei Saraiu a fost de o mare amploare.In comuna Saraiu, Ziua Unirii Principatelor Romane a debutat odata cu ora 12.

Hramul bisericii Sfintii Trei Ierarhi "Vasile Cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur" din satul Cheia

28 Ianuarie 2014, Marian Carson

SocialAdministratia locala alaturi de enoriasii din satul Cheia si nu numai dar si de reprezentati ai bisericii vor sarbatori pe data de 30 ianuarie 2014, hramul sfantului lacas de cult."Asa cum este datina, in fiecare an, de sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi "Vasile, Grigorie si Ioan Gura de Aur", crestinii ortodocsi de pe raza comunei noastre, vor participa cu mic cu mare la slujba oficiata de preotul Carabuz Florin alaturi de un sobor de preoti.

Turbina eoliana si instalatie de biogaz in Baraganu

28 Ianuarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 27 ianuarie 2014, incepand cu ora 12.00 la sediul Primariei Baraganu a avut loc conferinta de presa de lansare a proiectului "Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Baraganu".

Proiecte continuate de administratia locala Topraisar

28 Ianuarie 2014, Radu Petric

Administratie localaOdata cu anul 2014 se vor relua lucrarile deja incepute pe raza comunei, cu speranta primarului Gheorghe Stelian ca acestea vor putea fi duse la bun sfarsit cu succes.Un proiect important demarat in localitatea Topraisar este cel privind reabilitarea unui numar total de 12 kilometri de drumuri tehnologice ce vor ocoli comuna.

Titu Neague, un primar dedicat localitatii pe care o pastoreste

28 Ianuarie 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaLocuitorii din Baraganu si Lanurile sunt cei pentru care edilul administratiei locale se zbate zi de zi pentru a le asigura o viata mai buna, conditii mai bune de trai si cat mai usoare.Un prim gest facut in sprijinul oamenilor este cel prin care primarul Titu Neague ofera cu fonduri de la administratia locala cate 600 kilograme de lemne de foc pentru fiecare familie din localitate.

EFECTUL GsNDULUI ASUPRA BOLII

28 Ianuarie 2014, Tamara Nichita

Psihologie"Tot ceea ce facem, de la gand, privire, gest, vorba, fapta, se inregistreaza undeva, in finitul care ne inconjoara si cand plecam din viata, ne intalnim cu noi, fiind direct raspunzatori pentru tot ceea ce am facut"Valeriu Popa   Personalitatile, gandurile si starile emotionale pe care le dezvoltam si experimentam de-a lungul vietii ne afecteaza in mod direct sanatatea, demonstrand inca o data impactul psihicului asupra organismului.

Dumitru Dragu, implicat in modernizarea localitatii la carma careia se afla

28 Ianuarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaImportante lucrari au fost demarate in comuna Tirgusor, una dintre acestea vizand in principal modernizarea unitatii de invatamant cu clasele I-VIII din localitate."Noul inceput de an 2014 a adus in comuna noastra lucrari importante ce vizeaza reabilitarea pardoselilor si a lambriurilor din cadrul scolii gimnaziale cu clasele I-VIII.

Gradinita moderna pentru prescolarii localitatii Mihai Viteazu

28 Ianuarie 2014, Daniel Chiriţă

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Gheorghe Grameni lucrarile la gradinita din centrul comunei se apropie de final, luna februarie fiind cea in care va avea loc inaugurarea unitatii prescolare.

Energie electrica in cele doua cartiere din Lazu si Agigea

28 Ianuarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului Cristian Carjaliu, locuitorii cartierului Tineretului si cei ai cartierului Eroilor se vor putea bucura in sfarsit de furnizarea energiei electrice."Ma bucur de faptul ca a fost semnat contractul de executie a lucrarii pentru cartierul din satul Lazu, urmand ca in cel mai scurt timp, sa fie incepute lucrarile de amenajare a retelelor de joasa si medie tensiune.

Investitii importante reluate pe parcursul lui 2014

28 Ianuarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaGheorghe Popescu, seful administratiei locale a comunei Fantanele a declarat pentru ziarul nostru ca, pentru anul in curs si-a propus sa poata continua investitiile incepute pentru o viata mai buna a oamenilor.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771