Sitirile editiei din data de 9 Iunie, 2007

Seceta a afectat toate culturile din Garliciu si Saraiu

9 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala in judetul Constanta, suprafata afectata de seceta este de aproximativ 40.000 de hectare. Potrivit legii, Ministerul Agriculturii accepta sa declare o zona calamitata, cu despagubire totala a producatorului agricol, doar in cazul unei afectari de 100% a recoltei si pe o suprafata de 100.

Pensiile private, mai mici decat contributia

9 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratorii garanteaza doar suma depusa, din care se scade comisionul de administrare. Temerea ca sistemul de pensii private va semana cu jocurile piramidale de gen Caritas sau FNI a fost contrazisa ieri, in cadrul unui seminar, de reprezentantii acestei piete. Acestia au amintit ca in supravegherea sistemului de pensii private vor fi implicate patru entitati: Comisia pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private (CSSPP), depozitarul, auditorul si fondul de garantare a contributiilor in sistemul de pensii private.

Baza sportiva la VULTURU

9 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Sport Comuna Vulturu va avea baza sportiva la standarde europene.Conform Legii nr. 71/2007 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural, comuna Vulturu face parte din primele administratii locale care va beneficia de fondurile puse la dispozitie de Guvernul Romaniei pentru construirea unor baze sportive.

1 iunie sarbatorit cu fast la Horia

9 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Ca fiecare localitate pe data de 1 iunie si primaria Horia a sarbatorit Ziua Internationala a copilului. Administratia locala a organizat impreuna cu cei 240 de copii de la cele 2 gradinite si trei scoli din localitate prin jocuri distractive si intreceri sportive. Actiunea a inceput la ora 08.00 si s-a finalizat la ora 19.00. pe langa actiunile amintite programul a mai cuprins un spectacol de varietati sustinut de o trupa din cadrul Teatrului de Revista Constantin Tanase combinat cu o trupa de la Circul Globus Buceresti.

Sedinta de consiliu la Rasova

9 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Pe 28 mai 2007 Consiliul Local Rasova s-a intrunit in sedinta de consiliu in care au fost dezbatute un numar de 5 proiecte de hotarare. Primul punct pe ordinea de zi a fost reprezentat de alegerea unui presedinte pentru sedintele de consilu pe o perioada de trei luni.

La Topaalu sarbatoare mare si premii multe pentru copii

9 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaZiua copilului a fost organizata cu mare fast si la Topalu, primaria sustinand toate actiunile.Ziua a debutat cu un concurs de atletism pe grupe: clasele I IV si V VII. Un alt concurs oraganizat de administratia locala, tot pe grupe de copii, a fost cel de desene pe asfalt.

1 Iunie plin de actiuni sportive la Tortoman

9 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala1 Iunie plin de actiuni sportive la Tortoman Vineri, 1 iunie copii scolii din Tortoman au participat la activitatile sportive organizate de administratia locala, la initiativa primarului Gheorghe Panait.

La Silittea s-a sarbatorit din plin ziua copilului

9 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala1 iunie, Ziua Internationala a Copilului a fost marcata la Silistea prin diverse evenimente.Pentru copii Scolii de Arte si meserii din clasele I V s-a organizat un concurs de desene pe asfalt ce a avut ca teme Pacea intre popoare si Copilariardquo;.

Daruri pentru toti copii din comuna Crucea

9 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate1 Iunie, Ziua Copilului, a fost sarbatorita si in comuna Crucea prin diverse activitati scolare si extrascolare, initiate de primarul Gheorghe Frigioi.Elevii Scolii de Arte si Meserii din clasele a VII a a X a au participat la un campionat de tenis de masa pe echipe.

Medgidia o scena deschisa spectacolelor, muzicii si dansului, divertismentului

9 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaMedgidia o scena deschisa spectacolelor, muzicii si dansului, divertismentului Primaria municipiului Medgidia a organizat in perioada 1 3 iunie, cea de a doua editie a Festivalului international pentru copii si tineret Letrsquo;s PLAY together.

In aceasta luna, in ziua a unsprezecea, pomenirea Sfintilor Apostoli Bartolomeu si Barnaba.

9 Iunie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeDintre acestia Sfantul Bartolomeu a fost unul din cei doisprezece ucenici, si a propovaduit Evanghelia la indieni, scriindu-le Evanghelia lui Matei. A fost rastignit de cei necredinciosi in Alvanupoli, si a primit sfarsitul cu cinste.

Cum li se raspunde batranilor in nevoie ?

9 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Batrani din ziua de azi nu o duc bine de loc si asta deoarece foarte multi dintre ei raman singuri sau pur si simplu sunt uitati de catre copii. Batranetea este etapa cea mai grea din viata unui om. Este si cazul unei batrane in varsta de 80 de ani care traieste singura. Desi are doua fete maritate, fiecare la casa lor femeia este ca si singura. Fetele au uitat-o pur si simplu, nu vin nici macar sa-si viziteze mama.

APM Constanta participa la actiuni dedicate Zilei Mondiale a Mediului.

9 Iunie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateAgentia pentru Protectia Mediului Constanta organizeaza in perioada 28.05-03.06.2007desfasurarea urmatoarelor activitati : in cadrul Compartimentului de Relatii Publice si Comunicare se asigura permanent informarea publica directa, informarea presei, corespondenta pentru solicitarile scrise si petitii.

Negocieri finalizate. 19,7 miliarde euro de la UE pot veni in Romania!

9 Iunie 2007, Bogdan Chirita

ReportajePunct final in negocierile dintre Comisia Europeana si Guvernul Romaniei. Anasstasios Bougas, responsabilul pentru Romania din cadrul Directoratului General Dezvoltare Regionala, Comisia Europeana a declarat saptamana trecuta: Ma bucur sa pot spune astazi ca am incheiat negocierile si ca toate programele transmise de Romania vor fi aprobate cel mai probabil, in zilele care urmeazardquo;.Cadrul Strategic National de Referinta 2007-2013, aprobat deja, este document de referinta pentru programarea Fondurilor Structurale si de Coeziune.

Porti deschise la scoala generala cu clasele I-VIII din comuna Castelu

9 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain aceasta perioada la scala generala din Castelu, in fiecare an, timp de 5 zile, cadrele didactice, administratia locala si elevii participa la aceasta activitate. Actiunea are ca scop dezvoltarea relatiei dintre scoala si comunitate prin desfasurarea mai multor activitati.

"Zile si nopti de literatura" un festival international la Mangalia

9 Iunie 2007, Bogdan Chirita

CulturaPrimaria Municipiului Mangalia organizeaza in perioada 07-12 iunie 2007 cea de-a sasea editie a Festivalului International Zile si Nopti de Literatura raquo; si Colocviul cu tema Asteptarile europene fata de literatura tarilor recent aderate la Uniunea Europeanardquo;. Tema secunda a acestui colocviu o reprezinta : Scriitorii din tarile ex-comuniste impartasesc din experienta lor in urma aderarii la Uniunea Europeana.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771