Sitirile editiei din data de 21 Ianuarie, 2014

Ponta, despre ipoteza lui Lazaroiu privind suspendarea presedintelui: Nu va luati dupa toti nebunii

Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

PoliticPremierul Victor Ponta a fost intrebat, luni, cum comenteaza o informatie lansata pe Facebook de consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu potrivit careia USL pregateste suspendarea presedintelui pentru inalta tradare, seful Guvernului raspunzand: "Nu va mai luati dupa toti nebunii!".

Unii europarlamentari PSD nu mai doresc sa candideze pentru un nou mandat

Ianuarie 2014, Daniel Marinescu

PoliticPresedintele PSD, Victor Ponta, a avut, luni, dupa sedinta BPN al partidului, o intrevedere cu europarlamentarii social-democrati, el precizand, la sfarsitul acesteia, ca unii dintre actualii eurodeputati nu mai doresc sa candideze pentru un nou mandat.

ADRIAN NASTASE a sesizat CSM in legatura cu declaratiile lui BasescuIntro: ADRIAN NASTASE a sesizat, luni,

Ianuarie 2014, Marian Carson

ActualitateConsiliul Superior al Magistraturii in legatura cu declaratii facute de presedintele Traian Basescu in dimineata zilei in care instanta a dat decizia in dosarul "Zambaccian".Informatia a fost postata pe site-ul fostului premier.

Traian Broasca, profesorul de canto cu care Mangalia se mandreste

Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

SocialSub deviza "Oamenii cu care ne mandrim!", Primaria a implementat, inca de anul trecut, un proiect de promovare a valorilor orasului, care, de-a lungul timpului, s-au remarcat in diferite domenii de activitate si au facut cunoscut numele Mangaliei in lume.

Revin restrictiile de circulatie pe podul Agigea

Ianuarie 2014, Marian Carson

ActualitateO veste proasta si una buna au oferit, saptamana trecuta, responsabilii care se ocupa de reabilitatea podului rutier de la Agigea de peste Canalul Dunare - Marea Neagra.Vestea proasta pentru cei care fac naveta intre localitatile din sudul judetului si Constanta este ca autobuzele nu mai au voie sa circule pe pod dupa 23 ianuarie.

Podul IPMC, gata in februarie

Ianuarie 2014, Daniel Chiriţă

ActualitateSambata, 18.01.2014, reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Constanta au inchis podul IPMC pentru traficul rutier timp de trei ore, intre orele 10.00 si 13.00, pentru montarea unei grinzi metalice de sustinere.

Banii intrati efectiv in economie sunt de 6 miliarde de euro din 2008 pana in prezent

Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneBanii intrati efectiv in economie din fondurile europene pe dezvoltare rurala sunt de 6,02 miliarde de euro din 2008 si pana la finele lui 2013, iar cei mai multi au mers catre mediul rural din Romania, a declarat directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), George Turtoi"Pana la finele lunii decembrie, am ajuns la un grad de contractare de 91,2%, iar ca absorbtie efectiva pe componenta UE si rambursare de la Comisie, la un grad de 67%.

Fermele de subzistenta din Romania vor avea 150 de milioane de euro pentru investitii in noul PNDR

Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneFermele de subzistenta din Romania vor avea alocate fonduri de 150 de milioane de euro prin viitorul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, suma de 15.000 de euro pe proiect urmand sa fie destinata trecerii acestor ferme in zona de productie pentru piata."Vrem sa introducem o a 14-a masura care sa fie un fel de continuare a masurii 141 de sprijinire a fermelor de semi-subzistenta. Este vorba de acordarea unui ajutor de 15.

Dezvoltarea localitatii Saligny continua si in 2014

Ianuarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaContinuarea lucrarilor la biserica din satul Faclia, pietruirea drumurilor cat si demararea constructiei unui Camin Cultural in Stefan Cel Mare sunt doar cateva din obiectivele propuse de edilul Ion Beiu.

Doar 94 de joburi vacante la Constanta

Ianuarie 2014, Daniel Marinescu

SocialInceput de an cu joburi putine! Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a raportat, vineri, ca peste 8.200 de locuri de munca sunt disponibile pentru piata romaneasca a fortei de munca. Un numar foarte mare de joburi sunt destinate celor care sunt in cautarea unui loc de munca la Cluj (1.410), Bucuresti (894), Prahova (499), Sibiu (492), Brasov (374) si Arad (354).Constanta sta mai prost din acest punct de vedere.

CJC, singura institutie care lupta cu desertificarea

Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

ActualitateDespre fenomenul de desertificare in Dobrogea s-a vorbit foarte mult incepand cu anul 2004, insa abia in anul 2009 au fost luate primele masuri pentru stoparea sa.In perioada 2004-2009, Consiliul Judetean Constanta (CJC) a facut numeroase adrese catre Ministerul Agriculturii, prin care autoritatea judeteana solicita sprijinul ministerului in vederea salvarii terenurilor agricole din judetul Constanta.

Celebrarea a 164 de ani de la nasterea Luceafarului poeziei romanesti, la Cumpana

Ianuarie 2014, Marian Carson

SocialConsiliul Local al comunei Cumpana, reprezentat legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gaju, in colaborare cu Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu", au pregatit importante activitati culturale ale anului 2014, ce au inceput cu omagierea marelui poet national Mihai Eminescu.

Obiective principale pentru anul 2014

Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaDorinta de lucru a primarului Marian Dan reiese din importantele investitii pe care acesta le pregateste in aceasta perioada, lucrari ce au ca scop principal asigurarea unui trai mai bun al comunitatii precum si dezvoltarea sanatoasa a acesteia.

Cristian Telehoi, optimist cu privire la proiectele pe acest an

Ianuarie 2014, Daniel Chiriţă

Administratie localaInvestitiile necesare in aceasta perioada pentru Primaria localitatii Cobadin sunt in domeniul infrastructurii si anume repararea strazilor de pe raza comunei cat si introducerea unei retele noi de apa in satul Negresti.

Nemultumirile edilului Valentin Vrabie

Ianuarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef al administratiei locale Pestera, cei sase de ani de activitate de pana in prezent au fost incheiati cu dezamagiri profunde si chiar deceptii, toate acestea din cauza faptului ca, nu s-a primit sprijin financiar din partea Consiliului Judetean Constanta si din cea a Guvernului Romaniei.

Agenda bogata pe anul 2014 pentru primarul comunei Ostrov

Ianuarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaNiculae Dragomir, seful administratiei locale ne-a impartasit cateva din planurile sale pentru modernizarea si dezvoltarea localitatii pe care o pastoreste, acestea fiind de fapt investitii marete ce vor dainui in timp.

Proiect de mare anvergura pentru locuitorii comunei Aliman

Ianuarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie locala"Pentru anul 2014 mi-am propus realizarea unui important proiect cu fonduri europene. Este vorba despre o investitie ce vizeaza asfaltarea intregii localitati Aliman, drumuri comunale in lungime de aproximativ 30 de kilometri.

IN LUPTA CU TIMPUL

Ianuarie 2014, Tamara Nichita

Psihologie"Istoria se petrece exclusiv in timp, si prin tot ce are el mai bun, omul incearca sa se impotriveasca Timpului."Mircea Eliade   Timpul este prietenul si de multe ori, dusmanul nostru.

An inceput in forta la Mircea Voda

Ianuarie 2014, Radu Petric

Administratie localaDemararea de noi proiecte ori finalizarea investitiilor mai vechi sunt puncte importante pe agenda de lucru pe anul 2014 a sefului administratiei locale Mircea Voda, Dumitru Dedu."Urmeaza ca in perioada imediat urmatoare sa fie pus in dezbatere publica, atat la avizierul institutiei publice cat si pe site-ul Primariei Mircea Voda, proiectul privind bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2014.

Infrastructura, prioritara petru administratia locala Lipnita

Ianuarie 2014, Daniel Chiriţă

Administratie localaIoan Burcea, viceprimarul localitatii ne-a declarat ca in aceasta perioada se asteapta aprobarea bugetului pentru acest an iar mai apoi se vor face si planurile cu privire la noile investitii."In primul rand ne vom axa pe finalizarea lucrarilor ce vizeaza asfaltarea drumurilor de pe raza localitatii, unul dintre acestea fiind Drumul Comunal 45.

Dorintele primarului Anton Burcea pentru localitatea pe care o pastoreste

Ianuarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaContinuarea lucrarilor la Caminul Cultural din satul Urluia si demararea importantei investitii ce vizeaza realizarea unui parc eolian pe raza comunei sunt doar cateva din prioritatile edilului Anton Burcea pentru Adamclisi.

Ion Marin, implicat in dezvoltarea orasului la carma caruia se afla

Ianuarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaImportante investitii sunt in aceasta perioada in plina desfasurare pe raza orasului Baneasa, lucrari menite sa asigure un trai mai bun locuitorilor cat si celor ce lucreaza in cadrul Primariei Baneasa.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771