Sitirile editiei din data de 14 Ianuarie, 2014

USL a decis organizarea referendumului pentru Constitutie simultan cu europarlamentarele

Ianuarie 2014, Daniel Marinescu

PoliticUSL a decis organizarea referendumului pentru validarea Constitutiei modificate simultan cu europarlamentarele din luna mai, consultarea populara urmand sa aiba loc timp de doua zile, cu prag de validare de 50%, au declarat, surse din Uniune.

Curatenia de primavara la Mangalia incepe... Iarna

Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaO vorba din popor spune ca "omul gospodar isi face iarna car si vara sanie". Asa si Primaria Mangalia, care va incepe inca de pe acum campania de curatenie.Desi suntem in plin sezon rece, cel putin calendaristic, pentru ca vremea de afara ne contrazice, administratia publica locala din Mangalia va incepe, in aceasta saptamana, o ampla campanie de igienizare.

Joburi putine la inceput de an

Ianuarie 2014, Marian Carson

SocialNoul an a adus in judetul nostru o scadere drastica a locurilor de munca vacante, fapt ce ne claseaza printre judetele cu cele mai putine posturi disponibile. Daca anul trecut, prin intermediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Constanta, angajatorii puneau la dispozitia somerilor constanteni aproximativ doua sute de locuri de munca vacante saptamanal, inceputul de an se arata zgarcit in privinta numarului de joburi vacante.

Ajutor de minimis pentru agentii economici din Mangalia

Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Administratie localaIn viziunea primarului Mangaliei, Cristian Radu, o politica fiscala sanatoasa nu inseamna majorarea taxelor si impozitelor locale. Mai ales intr-o perioada dificila din punct de vedere economic.In aceasta idee, la finele anului trecut, consilierii locali au adoptat o hotarare prin care au mentinut, pentru 2014, taxele si impozitele pe imobile la acelasi nivel perceput anul trecut.

Constanta are nevoie urgenta de un spital de copii!

Ianuarie 2014, Marian Carson

SocialUn deziderat al actualei echipe a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" (SCJU) Constanta, alaturi de ordonatorul principal de credite - Consiliul Judetean Constanta (CJC), este infiintarea unui spital de copii."Nu se poate ca un oras cu aproximativ 300 de mii de locuitori sa nu aiba un spital de copii. Este inadmisibil, nu se poate din punct de vedere functional. E dificil sa ai sectii de pediatrie si neonatologie intr-un spital de urgenta", a declarat managerul SCJU, dr.

Tulcea: Proiect pentru promovarea tehnologiilor ecologice de tratare a apelor uzate

Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneInstitutul National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii (INCDDD) a inceput un studiu pentru a identifica localitatile din Romania care din cauza numarului mic de locuitori nu pot primi fonduri europene pentru dezvoltarea unor sisteme de tratare a apelor uzate, dar care pot beneficia de tehnologii prietenoase cu mediul de tratare a acestora.

Lucia Varga: Vom incepe un program de creare a unor perdele forestiere pe langa autostrazi si drumuri

Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneAutostrazile si drumurile nationale vor fi marginite de perdele forestiere in baza unui program national ce va incepe in primavara acestui an si care prevede, intr-o prima etapa, plantari de arbori pe o lungime de 870 de kilometri, a declarat sambata, la Deva, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga.

Apicultorii romani vor beneficia de un sprijin financiar de 44,5 milioane de lei, in urmatorii trei ani

Ianuarie 2014, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneApicultorii romani vor beneficia in urmatorii trei ani de un sprijin financiar de 44,5 milioane de lei, aceste fonduri fiind alocate din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), conform Programului National Apicol (PNA) elaborat de Romania pentru perioada 2014 2016 si aprobat de Guvern la finele anului trecut.

Un nou drum spre dezvoltare la Navodari

Ianuarie 2014, Radu Petric

Administratie localaUn nou proiect de anvergura pentru orasul Navodari va incepe saptamana aceasta. Reabilitarea si largirea drumului dintre Navodari si Constanta va avea un impact major atat pentru dezvoltarea orasului cat si pentru confortul locuitorilor.

Centru Pentru Tineret in localitatea Cumpana

Ianuarie 2014, Radu Petric

Administratie localaCa urmare a interesului acordat dezvoltarii armonioase a tinerilor, in luna noiembrie 2011 s-a depus cererea de finantare a proiectului, investitie finantata prin Programul Operational Regional AXA 1, anul finalizarii fiind 2014.Centrele de tineret urmeaza sa furnizeze tinerilor preocupati de dezvoltarea lor personala alte modalitati de invatare, o educatie informala care sa vina ca o completare la cunostintele pe care le acumuleaza in scoli, informarea si formarea lor pentru o societate moderna si deschisa.

Comuna Vulturu a imbracat straie de sarbatoare

Ianuarie 2014, Iulia FÓlfan

SocialPe toata perioada saptamanii 6-11 ianuarie 2014, s-au derulat evenimente culturale si sportive dedicate "Zilelor Comunei", manifestari care au marcat in acest inceput de an, 160 de ani de atestare documentara a localitatii Vulturu.

Batrana din Eforie Sud premiata la implinirea varstei de 101 ani

Ianuarie 2014, Iulia FÓlfan

SocialEdilul administratiei locale Ovidiu Brailoiu a premiat-o si felicitat-o in data de 9 ianuarie 2014 pe doamna Constantin Ana ce a ajuns la onorabila etatate de 101 ani.Constantin Ana, varstnica ce a implinit 101 ani pe data de 1 ianuarie 2014 si locuieste pe strada Mugurilor, nr. 9 a trait momente intense si pline de emotie alaturi de membrii familiei in momentul in care autoritatile locale i-au calcat pragul casei pentru a o omagia.

Edilul Ion Constantinescu pasesete optmist in noul an

Ianuarie 2014, Daniel Chiriţă

Administratie localaCa la fiecare nou inceput de an primarul localitatii Cerchezu isi face planuri si se gandeste la noi proiecte, toate acestea menite sa ofere un trai si o viata mai buna tuturor locuitorilor comunei."Am intrat in anul 2014 cu dorinte si vise marete, cu speranta ca vom avea multe realizari benefice localitatii pe care o pastoresc.

Dorintele edilului Constantin Radu pentru anul 2014

Ianuarie 2014, Daniel Marinescu

Administratie localaPrimarul administratiei locale Amzacea si-a propus pentru acest an sa finalizeze lucrarile de constructie a Caminului Cultural din comuna si de asemenea spera ca va primi fondurile necesare pentru incheierea investitiilor in unitatile de invatamant."Mi-am propus sa realizez multe lucruri importante pentru comunitatea pe care o pastoresc pe parcursul acestui an ce se afla inca la inceput, lucrari imperios necesare pentru o dezvoltare cat mai sanatoasa a localitatii Amzacea.

GsNDURI DE INCEPUT

Ianuarie 2014, Tamara Nichita

Psihologie"Ceea ce numim inceput este de obicei sfarsit. Si ceea ce este sfarsit este de fapt inceput. Sfarsitul este acolo de unde incepem..."T.S. Eliot   Intotdeauna in viata omului va exista momentul unui nou inceput.

Lucrarile la Centrul pentru Tineret reluate la inceput de an

Ianuarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor primarului localitatii Tuzla Florin Constantin Micu acest proiect este unul mult asteptat pentru a fi finalizat in vara acestui an si de asemenea, acesta isi pune speranta in demararea altor lucrari importante."Imi doresc foarte tare ca aceasta investitie atat de necesara sa fie incheiata cel tarziu in luna iulie, totul pentru ca tinerii comunei sa se bucure de un spatiu creat indeosebi pentru ei.

Inceput de an in forta la Independenta

Ianuarie 2014, Marian Carson

Administratie localaPe data de 8 ianuarie 2014, edilul autoritatii locale Cristea Gascan a organizat prima sedinta de lucru pe acest an cu aparatul de executie al Primariei in cadrul careia au fost stabilite sarcinile pentru fiecare birou in parte.

Anul 2014 ar putea aduce o gradinita prescolarilor din Albesti

Ianuarie 2014, Iulia FÓlfan

Administratie localaPentru ca educatia primita intr-un mediu bine si corect organizat este foarte importanta pentru orice copil, edilul sef al autoritatii locale Gheorghe Moldovan are in plan pentru acest an construirea unei unitati prescolare."Inca de anul trecut am depus un proiect in acest sens la Ministerul Invatamantului, investitie aprobata pe care speram sa o demaram pe parcursul acestui an, nevoia constructiei unei gradinite in Albesti fiind imperios necesara.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771