Sitirile editiei din data de 26 Noiembrie, 2013

ACORDURI Romania-China: Care sunt proiectele pentru care cele doua tari colaboreaza

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

ActualitateRomania si China au semnat, luni, acorduri de colaborare pentru infiintarea in comun a unui parc tehnologic si reluarea exportului de bovine pentru reproductie si carne de porc catre China, dar si mai multe documente de colaborare in energie, inclusiv in domeniul nuclear si termoelectric.

Herghelia Mangalia, la prima cursa de anduranta din istorie

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

ActualitateMoment special sambata, la Herghelia Mangalia, unde s-a desfasurat prima cursa de anduranta din istoria crescatoriei de cai pur sange arab din sudul Dobrogei.Redeschisa in luna august, dupa ce Consiliul Judetean Constanta, Primaria Mangalia si Romsilva (n.

Activitatea "Sarbatoarea prajiturilor"a fost organizata si in acest an in satul Biruinta

Noiembrie 2013, Iulia FÓlfan

SocialMiercuri, 30 octombrie 2013, in cadrul scolii gimnaziale nr. 1 Biruinta, localitatea Topraisar a avut loc activitatea "Sarbatoarea prajiturilor", manifestare ce se afla la cea de-a saptea editie."Parintii si elevii unitatii de invatamant din clasele I-VIII, alaturi de cadrele didactice, au organizat in curtea scolii o expozitie cu vanzare a aproximativ zece tipuri de prajituri printre care si placinte.

Drumul de exploatare de la Tirgusor in lucru

Noiembrie 2013, Radu Petric

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef al administratiei locale, o investitie importanta in aceasta perioada este in plina desfasurare si anume, asfaltarea drumului de exploatatie agricola."Startul proiectului privind reabilitarea unui numar total de 2,8 kilometri de drumuri tehnologice ce vor ocoli localitatea noastra a fost dat in urma cu aproximativ doua saptamani.

Luna cadourilor vine in dar cu multe realizari pentru locuitorii din Mihai Viteazu

Noiembrie 2013, Radu Petric

Administratie localaAtat constructia casei mortuare cat si finalizarea lucrarilor la noua unitate prescolara din comuna sunt cele doua lucrari mereu pe prima pagina a agendei de lucru a primarului.Investitia ce vizeaza constructia casei mortuare din fata lacasului de cult cu hramul "Sf.

Comuna Fantanele va avea un nou viceprimar

Noiembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul administratiei locale Gheorghe Popescu ne-a declarat ca, din cauza unor probleme de sanatate Constantin Nita, viceprimarul ce a detinut aceasta functie, si-a prezentat demisia."Este un moment trist pentru noi si asta pentru ca am avut o relatie deosebita cu domnul Nita, o colaborare stransa iar acest lucru a dus la realizarea multor lucruri bune in folosul localitatii si a cetatenilor.

Unde am gresit cu fondurile europene?

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri Europene1. Care sunt principalele neajunsuri institutionale ale sistemului de gestionare a fondurilor de coeziune?Lipsa unor indicatori reali de dezvoltare si stabilirea unor obiective incoerente in documentele strategice, coroborata cu lipsa strategiilor de dezvoltare locala si regionala a fost una din problemele perioadei 2007-2013, scrie europuls.

Parlamentul European a votat extinderea cu un an a perioadei in care Romania poate cheltui fondurile europene alocate pentru anii 2011 si 2012

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneParlamentului European a votat miercuri, 20 noiembrie, extinderea aplicarii regulii "N+3" pentru Romania si Slovacia, ceea ce inseamna ca Romania va avea la dispozitie inca un an pentru a cheltui fondurile europene alocate pentru anii 2011 si 2012."Votul exprimat de Parlamentul European este extrem de important pentru Romania si ii ofera tarii noastre sansa de a remedia o parte din greselile din trecut.

Proiect derulat cu fonduri de la bugetul local al Primariei

Noiembrie 2013, Daniel Marinescu

Administratie localaUnul dintre proiectele importante pentru care edilul sef Gheorghe Chiriac se lupta sa-l demareze si totodata sa-l si duca la bun sfarsit vizeaza alimentarea cu energie electrica a cartierului nou din localitate.

Locuitorii din Lanurile au sarbatorit hramul bisericii

Noiembrie 2013, Daniel Chiriţă

SocialIn fiecare an, pe data de 8 noiembrie, biserica cinsteste soborul Sfintilor "Mihail si Gavriil" si a tuturor puterilor ceresti celor fara de trupuri. Deci, in aceasta zi nu ii praznuim doar pe Sfintii Arhangheli, ci pe toate cetele ingeresti care nu s-au despartit de Dumnezeu.Slujba religioasa, la care alaturi de edilul comunei Titu Neague au participat aproximativ 100 de persoane a fost oficiata de preotul paroh Nanciu Nicolae impreuna cu un sobor de preoti din alte localitati.

Un viitor mai bun pentru tinerii din localitatea Agigea

Noiembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn luna mai a acestui an, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Zona Metropolitana Constanta" a demarat implementarea proiectului "Reabilitarea, extinderea si dotarea unei cladiri din Zona Metropolitana Constanta, comuna Agigea, in vederea utilizarii acesteia drept Centru pentru tineret".

Liga a IV a de Fotbal

Noiembrie 2013, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportSeria ESTRezultate si marcatoriLitoral Corbu - C.S. Eforie 0-1 (0-0) - a marcat Burcea George in minutul 90+2. La juniori: 0-3 (lipsa asistenta medicala).S. Cogealac - Victoria Cumpana 4-0 (0-0) - au marcat: Anghel Georgian in minutele 54, 86, Foamete Adrian in minutele 64, 90. La juniori: 2-0.Portul Constanta - Aurora 23 August 15-0 (7-0) - au marcat: Malanca Andrei in minutele 13, 60, 85, Gheorghe Eusebio in minutele 14, 24, 35, 67, Giurgiu Cristian in minutul 18, Curtnazar Naren in mnutele 22, 34, Ionescu Tiberiu in minutele 51, 65, 66, Herghelegiu Vasile in mnutul 56, Sandulescu Catalin in minutul 80.

Campionatul Judetean de Fotbal

Noiembrie 2013, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportSeria ESTRezultate si marcatoriFarul Tuzla - Fulgerul Chirnogeni 3-0 (neprezentare).Scoala Fotbal Mangalia - Gloria Albesti 2-1 (1-1) - pentru gazde a marcat Patrascu Cristian in minutele 43, 59, iar pentru oaspeti a marcat Raileanu Stefan in minutul 17.

Infrastructura localitatii Gradina, mereu in atentia edilului sef

Noiembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaUn element important in modernizarea si dezvoltarea comunei il reprezinta infrastructura, lucrari importante realizandu-se cu fonduri de la bugetul local al Primariei si cu mana de lucru proprie."Si pentru ca vremea a tinut cu noi si ne-a permis sa ne preocupam de o parte esentiala a infrastructurii, am intervenit cu o echipa de muncitori din cadrul Primariei si am refacut si modernizat totodata 600 de metri liniari de trotuar din centrul localitatii noastre.

Gabriela Iacobici, un primar dedicat localitatii pe care o pastoreste

Noiembrie 2013, Marian Carson

Administratie localaO agenda bogata in lucrari, cu asta se lauda seful administratiei locale Gradina. Investitiile in biserici, in spatiile special create pentru copilasii localitatii sunt doar cateva din lucrarile realizate in ultima perioada.

Privilegiul de a fi roman

Noiembrie 2013, Tamara Nichita

Psihologie"Inainte de a fi crestini prin botez, suntem romani prin nastere"!   Anul 1918 reprezinta in istoria poporului roman, anul triumfului, idealului national, anul incununarii victorioase a lungului sir de lupte si sacrificii umane si materiale pentru faurirea statului national unitar.

Turismul, o prioritate pentru administratia locala din Navodari

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

Administratie localaUn important eveniment a fost organizat de Primaria Orasului Navodari impreuna cu partenerii sai, Institutul European pentru Turism Cultural EUREKA din Bulgaria, in perioada 30-31 octombrie 2013 in Balchik.

Aniversarea "Antena Satelor" in localitatea Cumpana

Noiembrie 2013, Iulia FÓlfan

SocialJoi, 21 noiembrie 2013, autoritatea locala a fost gazda manifestarilor prilejuite de aniversarea a 22 de ani de la infiintarea Postului de Radio "Antena Satelor", prilej de cinste pentru locuitorii Cumpenei, ascultatori fideli ai acestui post de radio.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771