Sitirile editiei din data de 19 Noiembrie, 2013

Campeanu: Salvamarii, salvamontistii, controlorii de trafic aerian s-ar putea pensiona mai devreme

Noiembrie 2013, Iulia FÓlfan

SocialMinistrul Muncii, Mariana Campeanu a declarat, luni, dupa intalnirea cu senatorii PSD, ca o propunere discutata a fost ca salvamarii, salvamontistii sau controlorii de trafic aerian sa se pensioneze mai devreme de implinirea varstei de 65 de ani.

Ziua Portilor Deschise la Parlament, pe 1 Decembrie. Vizitatorii, intampinati cu brazi impodobiti si foc de artificii. Zgonea: Focul de artificii, datorat unei sponsorizari

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

SocialCamera Deputatilor va organiza pe 1 Decembrie "Ziua Portilor Deschise" la Palatul Parlamentului, cu acest prilej urmand sa fie impodobiti doi brazi de Craciun si sa fie lansat un foc de artificii.Biroul Permanent al Camerei a aprobat, luni, un memorandum intern in acest sens, care stabileste ca aceasta actiune se va desfasura intre orele 10.00 si 18.00.Potrivit memorandumului, fluxul vizitatorilor va fi continuu, iar traseul de vizitare va fi marcat si semnalizat si vor fi impodobiti doi brazi de Craciun, unul in interiorul cladirii, iar celalalt in curte.

Statul elimina restrictiile pentru achizitia de terenuri agricole de catre straini dupa 1 ianuarie

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

ActualitateStatul elimina restrictiile impuse in prezent cetatenilor straini care vor sa cumpere terenuri agricole, dupa 1 ianurie, inclusiv obligatia de a avea experienta in agricultura, dar pastreaza prevederea privind dreptul de preemptiune al cetatenilor romani, potrivit unui proiect de lege.

Reabilitarea Pietei Ovidiu, aproape de finalizare. Iata cum arata zona

Noiembrie 2013, Marian Carson

ActualitateIn curand, Piata Ovidiu va fi complet reabilitata. Lucrarile de restaurare, incepute in luna noiembrie 2013, au avansat vazand cu ochii si sunt aproape de finalizare.Zona s-a schimbat deja si a capatat un cu totul alt aspect.

Sala de sport construita in localitatea Albesti

Noiembrie 2013, Radu Petric

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef al administratiei locale Gheorghe Moldovan, investitia cu privire la constructia salii de sport din comuna a fost reluata si asta deoarece, au fost redeschise finantarile pentru lucrarile deja incepute.

Romania va plati 1,58 miliarde de euro catre UE si va primi 8,6 miliarde euro de la bugetul comunitar, in 2014

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneRomania va contribui, in 2014, la bugetul Uniunii Europene cu 1,58 miliarde de euro iar fondurile pe care le va primi de la bugetul UE se ridica la 8,6 miliarde euro, potrivit Raportului privind situatia macroeconomica pe anul 2014 si perspectiva acesteia pe anii 2015-2017, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Rata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune a crescut cu 3,39% in octombrie

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneRata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune a ajuns la 24,56% in octombrie, fata de 21,17% in septembrie, ceea ce reprezinta o crestere cu 3,39%, potrivit documentelor publicate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene.Astfel, la sfarsitul lunii octombrie, platile intermediare de la Comisia Europeana erau de 4,71 miliarde de euro, fata de 4,06 miliarde de euro, in septembrie.In ceea ce priveste declaratiile de cheltuieli transmise CE, acestea se ridica la 4,96 miliarde de euro (25,85%), dupa ce la sfarsitul lunii septembrie erau in valoare de 4,56 miliarde de euro (23,77%).

Producatorii agricoli vor beneficia de subventii de la bugetul de stat de aproape 2,12 miliarde de lei, in 2014

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneProducatorii agricoli vor beneficia, in 2014, de subventii de la bugetul de stat de aproape 2,12 miliarde de lei, banii fiind orientati catre sprijinirea sectorului zootehnic, dar si pentru platile complementare din sectorul vegetal, potrivit raportului privind situatia macroeconomica in perioada 2014-2017, publicat pe site-ul Ministerul Finantelor Publice.

Satul Pescaresc si Centrul de Tineret, investitii importante pentru dezvoltarea Tuzlei

Noiembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaAceste doua mari proiecte reprezinta un pas important in dezvoltarea si modernizarea localitatii, Tuzla fiind un pion important pe harta turistica a judetului Constanta.Unul dintre obiectivele ce are ca scop principal atragerea turistilor in aceasta zona il reprezinta Satul Pescaresc, investitie mult asteptata.

Centru local de informare turistica construit in localitatea Pecineaga

Noiembrie 2013, Radu Petric

Administratie localaEdilul sef Lili Paslaru ne-a comunicat faptul ca, contractul de finantare pentru un important proiect urmeaza sa fie semnat in cel mai scurt timp dupa care vor fi initiate procedurile de licitatie, desemnandu-se astfel, firma castigatoare.

Educatia, mereu in atentia edilului localitatii Amzacea

Noiembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPentru ca totul sa fie perfect si pentru ca noua unitate de invatamant cu clasele I-VIII sa fie un proiect cu adevarat finalizat, s-a realizat atat achizitionarea cat si montarea centralei termice."Cu sprijinul important primit din partea Consiliului Judetean Constanta am reusit sa incheiem tot ceea ce mai tinea de buna functionare a noii scoli ce a fost construita in intregime la standarde europene.

Liga a IV a de Fotbal

Noiembrie 2013, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportSeria ESTRezultate si marcatoriVulturii Cazino Constanta - Litoral Corbu 1-3 (1-1) - pentru gazde a marcat Smarandache Adrian in minutul 37, iar pentru oaspeti au marcat: Radu Denis in minutul 44, Misea Valeriu in minutul 71, Chirea Ionut in minutul 79. La juniori: 0-3 (lipsa asistenta medicala).C.S. Eforie - A.S. Cogealac 4-3 (1-0) - pentru gazde au marcat: Ciocanel Bogdan in minutele 38, 49, Clauda Stelian in minutul 58, Oprea Radu in minutul 87, iar pentru oaspeti au marcat: Butcaru Stelian in minutele 75, 77, Anghel Georgian in minutul 80.

Campionatul Judetean de Fotbal

Noiembrie 2013, Bogdan Ionuţ Chiriţă

SportSeria ESTRezultate si marcatoriGloria Albesti - Farul Tuzla 3-2 (0-1) - pentru gazde au marcat: Moagher Stefan in minutul 49, Raileanu Stefan in mnutul 69, Tudorica Nicolae in minutul 82, iar pentru oaspeti au marcat: Abdula Sunay in minutul 41, Lungu George in minutul 73.

Un viitor mai bun pentru locuitorii orasului Negru Voda

Noiembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului urbei, in anul 2011 au fost incheiate cu succes lucrarile ce au vizat pozitionarea conductelor in vederea distribuirii gazului in tot orasul Negru Voda, proiect ce a fost demarat in anul 2009.In urma demersurilor intreprinse de autoritatea locala si a autoritatilor centrale, s-a reusit aprobarea racordarii orasului la conducta de gaz magistrala Romania - Bulgaria. Astfel ca, incepand cu data de 1 noiembrie 2013, atat institutiile publice printre care Primaria si Casa de Cultura cat si primii cetateni ce au depus cererile pentru racordarea la gaze, beneficiaza de gaz metan in locuinte.

La Dumbraveni ivestitiile de fac cu fonduri de la bugetul local

Noiembrie 2013, Daniel Marinescu

Administratie localaSi cum iarna este pregatita sa-si intre in drepturi, edilul administratiei locale Dumbraveni Gheorghe Cenusa, a facut tot posibilul pentru a monta centrala termica pentru incalzirea scolii si a gradinitei.

Lucrari importante in domeniul infrastructurii sunt derulate in Independenta

Noiembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaMereu in miscare, mereu atent si intotdeauna preocupat de modernizarea si dezvoltarea localitatii, asa este seful autoritatii locale, Cristea Gascan. Si pentru ca sunt multe lucruri de facut si de finalizat, acesta este permanent atent la tot ce se intampla, implicarea sa fiind una totala."De aproximativ trei saptamani de zile se lucreaza la pietruirea drumurilor din localitate, aici fiind ceva probleme deoarece cateva strazi au fost distruse in urma inundatiilor din luna iunie a acestui an.

FATA IN FATA CU TOLERANTA

Noiembrie 2013, Tamara Nichita

Psihologie"Ce este toleranta? Atributul umanitatii".Voltaire   Tolerezi zilnic si de asemenea esti la randul tau tolerat! Fiecare dintre noi suntem unici si valorosi prin insasi existenta noastra.

Teren de fotbal realizat in satul Cascioarele

Noiembrie 2013, Daniel Chiriţă

Administratie localaAsa cum invatamantul este o ramura importanta a educatiei si sportul este la fel de necesar si pentru ca acesta sa poata fi realizat asa cum se cuvine este nevoie de crearea unui spatiu propice.Lucrarile de amenajarea a terenului de fotbal multifunctional din Cascioarele au durat, conform declaratiilor sefului administratiei locale, aproximativ doua luni de zile.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771