Sitirile editiei din data de 12 Noiembrie, 2013

RABLA 2013: Inca 3.000 de tichete pentru cetateni, disponibile de joi

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

ActualitateAdministratia Fondului pentru Mediu (AFM) va distribui inca 3.000 de tichete pentru persoane fizice, in cadrul Programului Rabla pe 2013, catre colectorii validati in program, incepand de joi, informeaza un comunicat al institutiei.

Rosca Stanescu a fost exclus din PNL

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

PoliticConducerea PNL a decis, luni, excluderea din partid a senatorului Sorin Rosca Stanescu, dupa ce acesta l-a acuzat pe Traian Basescu de spalare de bani, in baza unor documente care au fost declarate false.Biroul Politic National a adoptat prin vot secret propunerea de excludere din partid a lui Sorin Rosca Stanescu, a anuntat luni presedintele PNL, Crin Antonescu."Indiferent de decizia lor, raman liberal si sustin PNL si pe Crin Antonescu.

Datele meteo indica mase de aer arctic, cu GERURI ANORMALE pentru perioada urmatoare. Ce spune premierul

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

SocialPrognoza meteorologica indica un proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa, rezultand geruri anormale pentru perioada urmatoare, se arata intr-un document al Guvernului prin care este justificat un transfer de fonduri catre primarii pentru acoperirea costurilor generate de iarna.

Promenada turistica in Mamaia

Noiembrie 2013, Daniel Marinescu

ActualitateUnul dintre cele mai mari proiecte finantate cu fonduri europene a fost demarat la sfarsitul saptamanii trecute la Constanta. Este vorba despre proiectul "Promenada turistica Mamaia", a carui valoare este de 10 milioane de euro.Lucrarile de reabilitare au fost inaugurate de primarul Radu Mazare, care a declarat ca astfel va fi refacuta coloana vertebrala a statiunii Mamaia, pe care municipalitatea a incercat in timp sa o modernizeze, dar cu bani foarte putini.

Tarifele pe litoral vor creste cu 5-8% anul viitor. Tot mai multi turisti gatesc in camerele de hotel

Noiembrie 2013, Marian Carson

SocialTarifele pe litoral pentru anul viitor vor creste cu 5-8%, pe fondul majorarii preturilor la utilitati, a taxelor locale si a impozitelor, a declarat luni intr-o conferinta de presa Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor in Turismul Romanesc (FPTR).

Masuri noi pentru sprijinirea apicultorilor

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneIn data de 6 noiembrie 2013, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a avut loc o intalnire de lucru avand ca tema dezbaterea proiectului de Hotarare a Guvernului privind aprobarea Programului National Apicol pentru perioada 2014 2016, a normelor de aplicare, precum si a valorii sprijinului financiar.

Noul PNDR simplificat si axat pe modernizare

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneProgramul National pentru Dezvoltare Rurala /PNDR/ 2014 2020 va fi structurat pe 13 masuri mult simplificate fata de cele incluse in actualul program si va contine preturi de referinta pentru achizitiile facute de autoritatile locale sau de societatile comerciale.

Constantin: Primele masuri din noul PNDR vor fi deschise la inceputul lui 2014

Noiembrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropenePrimele masuri din noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 2020 vor fi deschise la inceputul anului 2014 si vor viza investitiile in ferme si in procesare, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Clase incalzite pentru toti scolarii si prescolarii din comuna Oltina

Noiembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaAutoritatea locala s-a preocupat intens in aceasta perioada de asigurarea stocului necesar de combustibil solid necesar incalzirii atat a sediului Primariei cat si a unitatilor de invatamant de pe raza localitatii.

Edilii au analizat reforma administrativa

Noiembrie 2013, Radu Petric

Administratie localaSala de sedinte a Primariei Cumpana a gazduit in data de 29 octombrie 2013 seminarul cu tema "Reforma administrativ-teritoriala in rural. Prioritati si mecanisme", sustinut de domnul Sorin Ionita Presedinte Expert Forum (EFOR), prezentate fiind informatii cu privire la modelele statelor UE privind reorganizarea teritoriala.

Cantina sociala din Navodari a fost reabilitata pe bani europeni

Noiembrie 2013, Daniel Chiriţă

SocialPersoanele nevoiase din Navodari, pentru care Cantina Sociala si Centrul de Zi au devenit o "a doua casa", vor beneficia de conditii mult mai bune dupa ce cladirea care gazduieste cele doua servicii a fost reabilitata si modernizata.

Sedinta Consiliului Local Adamclisi

Noiembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConsilierii localu s-au intrunit joi, 31 octombrie 2013, incepand cu ora 15.00 in sedinta ordinara la sediul Primariei, in vederea aprobarii a unui numar de sapte proiecte de hotarare initiate de edilul comunei Anton Burcea.

Biserica din Saligny a fost in mare sarbatoare

Noiembrie 2013, Radu Petric

SocialAsa cum se intampla in fiecare an, si la sfarsitul saptamanii trecute autoritatile locale, enoriasii si reprezentatii bisericii au sarbatorit pe data de 8 noiembrie 2013, hramul bisericii Sfintii " Mihail si Gavril".

Lucrari in plina desfasurare in localitatea Mircea Voda

Noiembrie 2013, Daniel Marinescu

Administratie localaCu toate ca se apropie sfarsitul acestui an de munca asidua, Primaria comunei desfasoara in continuare importante investitii in vederea crearii de conditii cat mai bune pentru prescolari."In fata unitatii prescolare din localitatea Mircea voda desfasuram o serie de lucrari in vederea amenajarii unui parculet ce va deservi ca si loc de joaca pentru cei aproximativ 150 de copilasi.

Se depun dosarele pentru ajutorul de incalzire

Noiembrie 2013, Iulia FÓlfan

SocialAdministratia locala din comuna Aliman a dat startul unei importante actiuni pentru locuitori si anume acela de strangere a cererilor privind acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintelor.Conform declaratiilor sefului administratiei locale Gheorghe Topalu, startul depunerii acestor dosare a fost dat in data de 5 octombrie 2013, acestea urmand a fi depuse in data de 20 ale fiecarei luni. Astfel ca, persoanele ce nu depun aceste dosare pana pe data de 20 noiembrie, nu vor primi banii pe luna in curs ci incepand cu luna decembrie.

Sperantele edilului Marian Dan intr-un viitor mai bun pentru locuitorii comunei Deleni

Noiembrie 2013, Daniel Chiriţă

Administratie localaDoua mari proiecte sunt asteptate cu mare interes de autoritatea locala sa fie demarate in cel mai scurt timp, acestea fiind o mare sansa pentru ca Deleni sa fie pe zi ce trece, tot mai dezvoltata si infloritoare.

Garaj construit pentru masina de pompieri a orasului Baneasa

Noiembrie 2013, Radu Petric

Administratie localaSi pentru ca, nu de mult timp autoritatea locala a urbei se bucura de faptul ca a primit in dar o masina de pompieri din partea unui om de afaceri din Germania, iata ca, este necesara deja constructia unui garaj pentru aceasta.

An bogat in lucrari desfasurate la nivelul localitatii Ostrov

Noiembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaNiculae Dragomir, edilul sef al administratiei locale ne-a impartasit cateva din gandurile sale, toate acestea avand o directa legatura cu educatia si infrastructura comunei pe care o pastoreste."In primul rand mi-am dorit ca lucrarile la acoperisul scolii generale cu clasele I-VIII din localitatea noastra sa fie finalizate cat mai curand posibil si asta pentru a nu ne prinde iarna descoperiti, si iata ca, in cel mult trei saptamani de zile acesta va fi gata montat.

INVIDIA CA SENTIMENT ACTUAL

Noiembrie 2013, Tamara Nichita

Psihologie"Invidia este o boala a individului privat de harul divin".   Printre bolile contemporane, considerata la nivel popular inofensiva, invidia este in ochii psihologilor una dintre cele mai grave boli moderne si una dintre cele mai puternice cauze ale nefericirii.

"Abia asteptam sa ne mutam in "casa noua"

Noiembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului autoritatii locale Cobadin Cristian Telehoi, lucrarile de reabilitare si modernizare a sediului Primariei incepute in urma cu o luna de zile se apropie de finalizare.Si pentru ca aceasta cladire era una veche si necesita o interventie cat mai rapida, edilul sef a dat startul lucrarilor ce au schimbat cu totul atat interiorul cat si exteriorul institutiei administrative.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771