Sitirile editiei din data de 29 Octombrie, 2013

Reabilitarea Cantinei sociale si a Centrului de zi din orasul Navodari

Octombrie 2013, Adrian Nicărel

Administratie localaPrimaria orasului a demarat implementarea proiectului "Cantina sociala si Centru de zi in localitatea Navodari, reabilitare si modernizare" , in luna mai 2012. Astfel ca, la aproape 18 luni, pe data de 30 octombrie 2013, in sala de Consiliu a Casei Casatoriilor va avea loc evenimentul care va marca finalizarea acestei investitii importante pentru comunitatea urbei.

Delfinariul Constanta va fi modernizat

Octombrie 2013, Marian Carson

ActualitateDe aproximativ doua saptamani, Delfinariul din Constanta s-a transformat intr-un adevarat santier, pentru ca au inceput lucrarile de reabilitare in cadrul proiectului finantat cu fonduri europene "Cresterea atractivitatii turistice a Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta", in valoare de aproximativ 13 milioane de lei.La finalizarea lucrarilor vom avea un cu totul alt Delfinariu. "Capacitatea pentru spectatori va creste de la 600 la 1.

Gheorghe Murat implicat in finalizarea proiectelor pentru comunitate

Octombrie 2013, Radu Petric

Administratie localaSi pentru ca se apropie cu pasi repezi iarna, edilul sef al administratiei locale Topalu face tot posibilul pentru a incheia lucrarile la parcul si baza sportiva din localitate."Suntem in momentul in care putem rasufla cat de cat usurati, investitiile demarate pe raza comunei noastre apropiindu-se usor de finalizare.

Hramul Bisericii Sfintii Arhangheli "Mihail si Gavril", din localitatea Vulturu

Octombrie 2013, Iulia FÓlfan

SocialAdministratia locala a comunei organizeaza in data de 8 noiembrie 2013, hramul Bisericii Sfintii " Mihail si Gavril", eveniment la care vor participa aproximativ 200 de enoriasi.Conform declaratiilor sefului autoritatii locale Eugen Berbec, slujba religioasa urmeaza sa fie oficiata de preotul paroh al lacasului de cult Ciprian Viziteu impreuna cu un sobor de preoti din localitatile invecinate.

Investitiile in infrastructura sunt in stand-by la Ciobanu

Octombrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu toate ca, edilul autoritatii locale Tudorel Gurgu a actionat pe raza localitatii cu fonduri si cu echipa proprie in realizarea trotuarelor si a bordurilor, bani pentru finalizarea lucrarii nu mai sunt.

Romania a atras anul acesta 2,4 miliarde de euro din fonduri structurale si de coeziune. Ministrul Fondurilor Europene: "Am incasat mai mult decat in intreaga perioada 2007-2012"

Octombrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneValoarea fondurilor structurale si de coeziune returnate Romaniei in 2013 de catre Comisia Europeana a ajuns la aproximativ 2,4 miliarde de euro pana la data de 22 octombrie, potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene"Romania a incasat in acest an aproximativ 2,4 miliarde de euro de la Comisia Europeana, mai mult decat in intreaga perioada 2007-2012, cand tara noastra a primit doar 2,2 miliarde de euro din finantarile alocate.

Constantin: Industria carnii reprezinta o piata de 1,7 miliarde de euro, dar care inregistreaza o evaziune de 40%

Octombrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneIndustria carnii reprezinta o piata extrem de importanta pentru Romania, cu o valoare estimata de 1,7 miliarde de euro, dar care inregistreaza o evaziune in jurul procentului de 40%, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, in cadrul unui seminar dedicat industriei carnii din Romania."Industria carnii reprezinta o piata extrem de importanta pentru Romania, avand o valoare estimata de 1,7 miliarde de euro, dar care inregistreaza si o evaziune in jurul procentului de 40%, deci sume importante pe care bugetul de stat, din pacate, nu poate sa le colecteze.

Regionalizarea agricola, reforma lui Constantin: dispar Directiile Agricole

Octombrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneRegionalizarea atrage dupa sine o serie de schimbari la nivelul celor mai importante ministere. La Agricultura, spre exemplu, dispar functii si institutii, insa "rasar" altele in loc. Din 2014, Directiile Agricole unde fermierii isi rezolvau, pana acum, cele mai multe probleme, nu vor mai exista.

Vizita importanta pentru autoritatile locale din Cumpana

Octombrie 2013, Adrian Nicărel

Administratie localaPe data de 24 octombrie 2013, in sala de sedinte din cadrul Primariei Cumpana, a avut loc conferinta din cadrul Proiectului "Comenius Regio", derulat de administratiile publice locale din localitatile Vulcana-Bai, Dambovita si Jekabpils din Letonia.Administratia locala a comunei Cumpana s-a bucurat de vizita unei delegatii romano-letoniene, condusa de Emil Draghici, presedintele Asociatiei Comunelor din Romania si, in acelasi timp, de a primarului comunei Vulcana Bai.

Ziua Armatei Romane, sarbatorita ca in fiecare an, la Cumpana

Octombrie 2013, Iulia FÓlfan

SocialPrimaria si Consiliul Local Cumpana, judetul Constanta reprezentate legal prin persoana primarului, doamna ec. Mariana Gaju, au organizat pe data de 25 octombrie 2013, manifestarile prilejuite de Ziua Armatei Romane.

Tudor Nadrag, un primar mereu implicat in dezvoltarea urbei

Octombrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaIntotdeauna, autoritatea locala a orasului Harsova a fost si este un sprijin important si real pentru institutiile publice si scolare din oras dar si pentru cetateni."Printr-o hotarare a Consiliului Local am repartizat catre Spitalul Orasenesc suma de 2,5 miliarde lei vechi in vederea procurarii unui aparat foarte important pentru unitate si anume un aparat de chirurgie la parascopica. De asemenea, am mai repartizat catre Spital suma de 500 milioane lei vechi pentru o prima aprovizionare cu combustibil lichid, 200 milioane lei vechi pentru lucrarile de reparatie la instalatia termica si alti 200 milioane lei vechi pentru instalatia sanitara.

Dorintele primarului Constantin Cimpoiasu pentru viitorul apropiat

Octombrie 2013, Radu Petric

Administratie localaAtat cetatenii localitatii Garliciu cat si autoritatea locala a comunei sunt in asteptarea demararii unor importante lucrari ce vizeaza repararea statiei de desecare de pe raza comunei."Aceasta lucrare pe care o asteptam cu mult interes si cu mare nerabdare, ar reda circuitului agricol intinse suprafete de teren arabil, acestea fiind proprietatea oamenilor din localitatea noastra.

Vesti bune vin de la edilul localitatii Crucea

Octombrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Gheorghe Frigioi, pe data de 17 octombrie 2013 a fost semnat contractul de finantare pentru montarea unei turbine eoliene si a unei statii de biogaz in comuna Crucea."Este o mare bucurie pentru noi sa stim ca, primavara anului viitor aduce in localitatea pe care o pastoresc, proiecte noi atat de benefice intregii comunitati. Este vorba despre o investitie foarte importanta pentru care am si semnat contractul de finantare urmand ca pe parcurs sa fie demarati pasii urmatori ce vor duce la realizarea acestei importante lucrari.

A FI... DESTIN

Octombrie 2013, Tamara Nichita

Psihologie"Fiecare om are destinul sau; singura regula este sa-l accepte si sa-l urmeze oriunde l-ar duce." Henry Miller   Nu putem gasi un cuvant cu mai multa greutate decat acesta: Destin.

Lucrari incheiate cu succes la Liceul "I.C. Bratianu" din Nicolae Balcescu

Octombrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Viorel Balan, in urma cu cateva saptamani a avut loc receptia lucrarilor de reabilitare a Liceului "I.C. Bratianu" din localitate.Mediul in care prescolarii si scolarii au parte de un element esential al vietii lor si anume educatia este foarte important si astfel a gandit si primarul localitatii Nicolae Balcescu."Sunt foarte bucuros deoarece toate lucrarile ce vizau finalizarea proiectului privind modernizarea unitatii de invatamant au fost incheiate cu succes, avand loc si receptia intregii lucrari.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771