Sitirile editiei din data de 8 Octombrie, 2013

Varujan Vosganian DEMISIONEAZA din functia de ministru al Economiei. Antonescu: Chitoiu va asigura interimatul

Octombrie 2013, Radu Petric

PoliticVarujan Vosganian si-a anuntat, luni, demisia din functia de ministru al Economiei. El a facut acest anunt dupa ce a iesit din cabinetul presedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o sedinta a liderilor PNL la care au participat si premierul Victor Ponta si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu.

Ponta: La finalul lunii stabilim in USL reducerea CAS sau neimpozitarea salariului minim in 2014

Octombrie 2013, Adrian Nicărel

PoliticPremierul Victor Ponta a declarat luni, dupa sedinta USL, ca pana la finalul acestei luni vor fi realizate diverse scenarii in privinta masurilor economice pentru anul 2014 si a impactului bugetar, urmand ca in USL sa se decida daca se va reduce CAS sau se va elimina impozitul pe salariul minim.

Zi cu adevarat speciala pentru intreaga comunitate din Oltina

Octombrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 20 septembrie 2013, a avut loc un eveniment deosebit gazduit de autoritatea locala si anume donarea oficiala catre acestia a unor utilaje importante pentru situatiile de urgenta.Importanta zilei s-a datorat Asociatiei Pompierilor Voluntari din zona localitatii Martigny, din Elvetia.

In asteptarea reluarii lucrarilor incepute in localitatea Saligny

Octombrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaAsa cum insusi seful autoritatii locale Ion Beiu ne-a declarat, se spera ca lucrarile de constructie a lacasului sfant din satul Faclia sa fie continuate si incheiate cat mai curand posibil."Din pacate, la aceasta data, lucrarile au fost intrerupte din cauza vremii nefavorabile, speranta noastra fiind aceea ca imediat ce timpul se indreapta sa fie reluata aceasta investitie.

Agenda de lucru a edilului Cristian Telehoi, incarcata in aceasta perioada

Octombrie 2013, Radu Petric

Administratie localaO atentie importanta se acorda in aceste saptamani finalizarii lucrarilor ce sunt in plina desfasurare la aceasta ora, in ceea ce priveste amplele investitii in reabilitarea sediului administratiei locale."Pot spune ca sunt multumit de cum decurg lucrarile la acest moment si asta mai cu seama ca, acoperisul a fost montat, vremea rea impiedicand deteriorarea lucrarilor realizate de echipa ce lucreaza necontenit.

Gheorghe Topalu implicat in pregatirea institutiilor pentru sezonul rece

Octombrie 2013, Daniel Chiriţă

Administratie localaPrincipala preocupare a edililor constanteni in aceasta perioada a anului vizeaza asigurarea combustibilului solid sau lichid necesar incalzirii institutiilor in anotimpului rece.Astfel ca, si in localitatea Aliman, seful administratiei locale se pregateste de achizitionarea a aproximativ 130 de metri cubi de lemne pentru foc.

Interviu Achim Irimescu, secretar de stat la Agricultura: Din 2014, cei mai multi bani vor fi pompati in agro-mediu

Octombrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneNoul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) va fi mult simplificat: de la 24 de masuri, din 2014 vor fi doar 14, iar birocratia va fi mult redusa astfel incat fondurile europene sa ajunga la cat mai multi fermieri, a declarat intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Business24 Achim Irimescu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii.

Spaga practica cea mai intalnita in achizitiile publice

Octombrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneIn Romania cea mai des intalnita metoda de fraudare a procedurilor de achizitie publica este "comisionul ilicit" (n.r. mita), arata un studiu realizat de PricewaterhouseCoopers si Ecorys pentru Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) ale carui rezultate finale au fost date publicitatii ieri, pe 1 octombrie 2013.

Pregatirea localitatii Deleni pentru intampinarea iernii

Octombrie 2013, Marian Carson

Administratie localaAsa cum fiecare administratie locala se ingrijeste in aceasta perioada de asigurarea celor necesare pentru sezonul rece si edilul sef Marian Dan face acelasi lucru, se ingrijeste de localitate."In primul rand, in aceasta perioada am acordat o atentie deosebita achizitionarii combustibilului solid necesar incalzirii pe tot parcursul iernii a Liceului Tehnologic "Nicolae Istratoiu".

Manifestari prilejuite de "Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice"

Octombrie 2013, Iulia FÓlfan

SocialAutoritatea locala Mircea Voda si Consiliul Local al comunei, au organizat pe data de 1 octombrie 2013, cea de-a treia editie a acestui important eveniment pentru toate persoanele aflate la o anumita etate.

"De la suflet pentru suflet"!

Octombrie 2013, Adrian Nicărel

SocialConsiliul Local si Primaria comunei Cumpana, reprezentate legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gaju impreuna cu locuitorii localitatii au fost solidari cu sinistratii din Cudalbi, judetul Galati.

An dificil pentru administratia locala din Pestera

Octombrie 2013, Daniel Chiriţă

Administratie localaConform declaratiilor edilul sef al Primariei reiese faptul ca, pana la aceasta data nu s-a reusit, asa cum se intampla in fiecare an, achizitionarea combustibilului solid necesar pentru a trece de iarna ce se apropie.

Niculae Dragomir, un edil dedicat localitatii pe care o pastoreste

Octombrie 2013, Daniel Marinescu

Administratie localaUn bun gospodar se recunoaste dupa locul pe care il administreaza si iata ca, putem observa acest lucru si in localitatea Ostrov, acolo unde investitiile legate de infrastructura sunt in plina desfasurare.Autoritatea locala este implicata in aceasta perioada in desfasurarea unor importante lucrari si anume amenajarea trotuarelor din comuna. Pana la aceasta data, s-a realizat aproximativ 80% din totalul lucrarilor ce vizeaza investitii in trama stradala, proiect atat de necesar si de important pentru intreaga comunitate locala.

Ampla actiune de demolare a baracilor din Eforie Sud

Octombrie 2013, Iulia FÓlfan

SocialPe data de 27 septembrie 2013, peste 20 de locuinte improvizate si baraci de pe un teren ce apartine domeniului public au fost demolate de buldozere in prezenta autoritatilor locale si a mascatilor."Legea 50/1991 a constructiilor ne permite sa luam masurile necesare fara sa anuntam sau sa intrebam vreo institutie a statului, aceasta actiune de demolare venind in urma mai multor sesizari primite la Primarie din partea cetatenilor, nemultumiti de ce se intampla acolo.

Toamna si sanatatea ta

Octombrie 2013, Tamara Nichita

Psihologie"Exista o armonie in toamna si o stralucire in cerul ei, care nu poate fi regasita de-a lungul verii, ca si cum n-ar putea fi, ca si cum n-ar fi fost vreodata."   Percy Bysshe Shelley   Inceputul de toamna poate sa insemne, pe langa schimbarile climatice si schimbari ale starii tale psihice.

Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Adamclisi

Octombrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaProiectul cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), axa 4 din Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", vizeaza construirea unei centrale eoliene si a unei statii de biogaz in localitate.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771