Sitirile editiei din data de 24 Septembrie, 2013

MITA in sistemul medical, cel mai relevant caz de coruptie invocat de elevi, parinti si profesori

Septembrie 2013, Daniel Marinescu

ActualitateElevii, parintii si profesorii recunosc deopotriva ca mita in sistemul medical este cel mai relevant caz de coruptie pe care l-au trait personal, aceasta surclasand urmatoarele doua categorii invocate, respectiv mita in sistemul educational si cea la politisti, potrivit unui studiu Avangarde.

Podul de la Agigea, inchis circulatiei rutiere

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

ActualitateLucrarile de reabilitare a podului de la Agigea par sa nu se mai sfarseasca. In fiecare sezon sunt impuse noi restrictii de circulatie, ceea ce ii aduce in pragul disperarii pe soferii nevoiti sa-l tranziteze.

Festivalul International "Rodul Pamantului - Zilele Recoltei" ajuns la cea de-a XI-a editie la Cumpana

Septembrie 2013, Radu Petric

SocialConsiliul Local al comunei Cumpana, reprezentat legal prin persoana primarului, Mariana Gaju a organizat acest important eveniment in perioada 20 - 22 septembrie 2013, pe stadionul din localitate.Manifestarea a debutat in ziua de vineri, 20 septembrie 2013 incepand cu ora 15.

Inaugurarea Cantinei Sociale din localitatea Cumpana

Septembrie 2013, Iulia Fîlfan

SocialMarti, 17 septembrie 2013, a avut loc inaugurarea si slujba de sfintire a noii cladiri a Cantinei Sociale ce este situata pe Soseaua Constantei nr.155.Acest important eveniment pentru intreaga comunitate a fost organizat de catre Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Cumpana in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Cumpana, Fundatia "World Vision" Romania - Biroul Zonal Constanta cat si de Biserica "Sfanta Cuvioasa Paraschiva".

APDRP vrea sa acorde 70.000 de euro tinerilor care deschid o afacere in mediul rural

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneTinerii care vor sa se instaleze in mediul rural si sa-si dezvolte o afacere ar putea primi de anul viitor finantare prin Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) de 70.000 euro, fata de 40.000 euro in actualul program, 2007-2013."Noi preconizam ca vom majora si suma alocata cu 50%", a declarat marti, la conferinta ZF Agribusiness, organizata de Ziarul Financiar, Nicolae Popa, director general adjunct de implementare tehnica al APDRP.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit va avea fonduri de la UE cu 1 mld. euro mai putin in 2014-2020

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va avea disponibile pentru perioada 2014-2020 fonduri pentru finantare de proiecte de 7,1 miliarde euro, in scadere cu un miliard euro fata de 2007-2013, si va reduce la mai putin de jumatate numarul de masuri pentru care vor fi alocate sumele.

Raport

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneAgricultorii sunt in plina recolta, iar autoritatile "ii premiaza" cu subventii "pe masura". Ministrul Agriculturii a anuntat ca pregateste un buget de 2,9 miliarde de lei (300 de milioane de euro) de la bugetul de stat care vor intra in conturile fermierilor.Fermierii pot primi 75% din suma care le revine din subventie in avans. Prin urmare, incepand cu 5 septembrie 2013, se efectueaza plata pentru beneficiarii masurilor de dezvoltare rurala.

Realizari importante in buna desfasurare a mediului educational din localitatea Targusor

Septembrie 2013, Daniel Marinescu

Administratie localaAutoritatea locala se bucura de sprijinul important al unui sponsor cu ajutorul caruia au fost realizate multe lucruri bune si importante pentru intreaga comunitate.Debutul anului scolar 2013-2014, a fost unul exceptional si asta datorita implicarii administratiei locale cat si a sponsorului Monson Group.

"Casa noua" inaugurata pentru prichindeii din localitatea Gradina

Septembrie 2013, Iulia Fîlfan

Social19 septembrie 2013, a fost o zi cu adevarat speciala si importanta pentru intreaga comunitate datorita faptului ca, a avut loc un eveniment mult dorit si anume inaugurarea gradinitei pentru cei 50 de prescolari.

Agenda plina pentru edilul comunei Fantanele, Popescu Gheorghe

Septembrie 2013, Daniel Chiriţă

Administratie localaSi pentru ca sunt foarte multe lucruri de facut in vederea modernizarii si dezvoltarii sanatoase a localitatii, primarul actioneaza conform prioritatilor deoarece cu pasi repezi se apropie iarna."O lucrare pe care abia astept sa o vad finalizata in cel mai scurt timp, eu provenind dintr-o familie de oameni foarte credinciosi vizeaza montarea troitei mobile ce va fi pozitionata in curtea administratiei locale, langa unitatea de invatamant din Fantanele.

In asteptarea finalizarii unei investitii foarte importante pentru comuna Mihai Viteazu

Septembrie 2013, Radu Petric

Administratie localaCu toate ca, anul scolar 2013-2014 a inceput pentru toti scolarii si prescolarii, in curand si prichindeii din comuna Mihai Viteazu vor pasii pentru prima data intr-o gradinita construita la standarde europene.

Realizari notabile au loc in comuna Baraganu

Septembrie 2013, Marian Carson

Administratie localaDoua importante lucrari rasar in aceasta perioada este vorba despre constructia unei gradinite pentru prescolarii localitatii si ridicarea unei cladiri in curtea lacasului de cult din satul Lanurile."De aproximativ o luna de zile se lucreaza la constructia unitatii prescolare in centrul comunei Baraganu, pana la aceasta data echipa ce se ocupa de aceasta importanta investitie, turnand fundatia, baza unei constructii solide.

Cristian Carjaliu, un sprijin real pentru parintii din localitatea Agigea

Septembrie 2013, Iulia Fîlfan

SocialNoul inceput de an scolar si prescolar 2013-2014 a debutat cu dreptul in acest an, la fel ca si in anii trecuti insa de aceasta data, bucuria parintilor si cea a bunicilor a fost si mai mare.Incepand cu acest an, in cadrul Cresei "Alba ca Zapada" din comuna Agigea au fost constituite un numar de doua clase de gradinita ce functioneaza cu program prelungit.

ROLUL PATERNAL IN VIATA COPILULUI

Septembrie 2013, Tamara Nichita

Psihologie"Esti mai fericit de fericirea copiilor tai decat de fericirea ta". Honoré de Balzac   Dezvoltarea psihologica a tuturor oamenilor, are la baza modul educational intalnit in familia din care provin.

Autoritatea locala din Mereni s-a implicat activ in tot ceea ce a inseamnat nou an scolar si prescolar

Septembrie 2013, Iulia Fîlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Gheorghe Chiriac, data de 16 septembrie 2013 a fost o zi cu totul si cu totul speciala pentru intreg mediul educational."Am facut tot posibilul ca noul an scolar 2013-2014 sa debuteze cu dreptul, in cele mai bune conditii pentru copiii comunei noastre. Astfel ca, cei aproximativ 400 de scolari si prescolari au pasit in clase curate, igienizate totul pentru un mediu educational exceptional, atat pentru ei cat si pentru cadrele didactice.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771