Sitirile editiei din data de 2 Iunie, 2007

Autoritatile se pot imprumuta cat vor pentru a atrage fonduri nerambusabile

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaimprumuturile contractate si/sau garantate de unitatile administrativ-teritoriale pentru asigurarea prefinantarii si/sau cofinantarii proiectelor care beneficiaza de fonduri externe nerambursabile de preaderare si postaderare de la Uniunea Europeana vor fi exceptate de la limita de indatorare prevazuta la alin.

Ziua Copilului la Mangalia

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Mangalia desfasoara in aceasta perioada cateva activitati menite sa binedispuna locuitori, dar si pentru protejarea mediului si ambientului loca. Tocmai de aceea joi, 31 mai ora 13.00 a avut loc actiunea de finalizare a proiectului Deseurile mina de aurrdquo; initiat de Fundatia Callatis”, in colaborare cu Santierul Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries. Proiectul s-a derulat incepand din vara anului 2006 si a avut ca scop reducerea impactului negativ al deseurilor asupra mediului prin colectarea separata de catre scoli si gradinite, a deseurilor reciclabile, oferind un exemplu de buna practica comunitatii in gestiunea deseurilor proprii.

Fabrica de caramida la Cuza Voda

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Cuza Voda demareaza incepand de luna aceasta un proiect de dezvoltare ce vizeaza infrastructura comunei. Este vorba despre pietruirea unor noi strazi, in numar de patru ce se intind pe o distanta de aproximativ 2 kilometri.

Sedinta de consiliu la Cobadin

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaLuni, la ora 18.00 a avut loc sedinta de consiliu local in comuna Cobadin in care reprezentantii administratiei locale au avut de discutat si implicit li s-au supus spre abrobare proiectele de hotarare.

Incep reparatiile la drumuri in Medgidia

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia a finalizat procedura de licitatie pentru selectarea firmei care va realiza lucrarea de reabilitare a strazilor din oras afectate de traficul masinilor de mare tonaj. Tronsoanele ce urmeaza a fi reabilitate cuprind strazile traversate zilnic de cele peste 300 masini de mare tonaj.

Festival International pentru copii la Megidia

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Cultura Primaria municipiului Medgidia organizeaza in perioada 1 3 iunie cea de a doua editie a Festivalului international pentru copii si tineret Letrsquo;s PLAY together. Sunt invitate sa participe la acest eveniment trupe de teatru, ansambluri folclorice, trupe de muzica din Rusia, Bulgaria, Turcia, Republica Moldova si Romania.

Administratia locala Medgidia realizeaza investitii in satul Valea Dacilor

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateSatul Valea Dacilor apartine unitatii administrativ teritoriale a municipiului Medgidia, este situat la sud de Medgidia si are o populatie de aproximativ 1500 locuitori.Anul acesta, locuitorilor li s-a implinit dorinta, ei vor avea retea de apa - canalizare.

Camin cultural la Stefan cel Mare

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Conform Ordonantei Guvernamentale numarul 118 din 12.12.2006, privind infiintarea, organizarea si desfasurarea activitatii asezamintelor culturale, Consiliul Local Saligny a propus efectuarea unui studiu de fezabilitate in vederea construirii unui camin cultural in localitatea Stefan cel Mare, comuna Saligny.

Caminele culturale si scolile din comuna Pestera- prioritate pentru edil

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaComuna Pestera are 4 scoli si pana in acest moment nu a fost reabilitata niciuna in conditiile in care in fiecare localitate s-au facut lucrari pentru acest gen de unitati de invatamant. desi exista studii de fezabilitate efectuate inca nu s-a primit finantarea din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, prin filiala judetean a Inspectoratului Scolar.

Premii pentru toata lumea in comuna Cogealac

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaComuna Cogealac sarbatoreste Ziua Copilului prin diferite manifestari dedicate acestora si nu numai. Tocmai de aceea pe 1 iunie trupa Record din Constata, formata din 16 copii a sustinut un recital de 60 de minute in centrul comunei.

Cabinet stomatalogic la Ciocarlia

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

SocialLa 1 octombrie 2006 in comuna Ciocarlia s-a inaugurat un cabinet de medicina dentara care vine in intampinarea si rezolvarea problemelor stomatologice ale locuitorilor de pe raza comunei.Acest cabinet dentar s-a infiintat la initiativa primariei Ciocarlia si a domnului doctor Claudiu Stoleac, in cadrul unui amplu Program National de Reabilitare Orto-Dentara a locuitorilor din mediu rural.

Noi proiecte de hotarare in Baneasa

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain cursul acestei saptamani, mai exact pe 30 mai 2007, la ora 14, in sala mare a primariei Baneasa a avut loc sedinta de consiliu pe a carei ordine de zi s-au aflat 9 proiecte de hotarare. Cele 9 proiecte asupra carora consilierii locali trebuiau sa discute si mai apoi sa aprobe au vizat : proiect de hotarare privind alegerea presedintelui de sedinta pe o perioada de 3 luni, proiect de hotarare privind administrarea pasunii aflata in domeniul privat al consiliului local, proiect de hotarare privind stabilirea criteriilor si a metodologiei de acordare a ajutorului de urgenta, proiect de hotarare privind aprobarea Contractului Acord colectiv de munca al angajatilor din cadrul aparatului de specialitate al primarului, proiect de hotarare pentru modificarea HCL nr.

Monumente restaurate la Adamclisi

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain satul Urluia, aflat sub administratia primariei Adamclisi, vor incepe lucrarile la constructia unui camin cultural. Constructia este sprijinita prin alocarea de fonduri, de Consiliul Judetean Constanta.

Primarul comunei Ion Corvin vrea sa reintregeasca patrimoniul comunei

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain ultima sedinta de consilu ce a avut loc la sfarsitul lunii aprilie, pe ordinea de zi s-au aflat cinci proiecte de hotarare. Cele mai importante au fost in numar de doua si privesc rectificarea bugetului pe anul 2007 si includerea in posesia domeniului primariei a vechii cladiri ce a adapostit C.

Constructii noi in Deleni

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Deleni continua procesul de dezvoltare inceput inca din anii trecuti. Unul din proiectele care urmeaza a fi derulate anul acesta priveste construirea unui nou corp de scoala, in valoare de 21 miliarde de lei, fonduri oferite de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Intamplare cu final tragic la Aliman

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConform unor informatii publicate pe 11 ianuarie, la o zi dupa un tragic accident Scafandrii militari au cautat timp de citeva ore, trupul unui barbat care a fost luat de apele involburate ale Dunarii. Politistii constanteni spun ca Florin Lazar, de 44 ani, lucra ca macaragiu pe un utilaj plutitor, in zona localitatii Rasova. in jurul prinzului, colegii acestuia au observat ca in cabina macaralei nu se mai afla nimeni.

Televizorul agraveaza diabetul copiilor

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePrea mult timp petrecut in fata televizorului poate inrautati starea copiilor cu diabet zaharat de tip 1, arata un studiu norvegian, citat de site-ul medical webmd.com. Micutii cu diabet de tip 1 sunt nevoiti sa isi controleze permanent nivelul de zahar din sange, iar privitul excesiv la televizor le poate da peste cap nivelul insulinei.

Situatie bizara pentru alegatorii din cartierul Via, din comuna Poarta Alba

2 Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaSituatie bizara pentru alegatorii din cartierul Via, din comuna Poarta Alba Referitor la desfasurarea referendumului din 19 Mai 2007, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, in comuna Poarta Alba au fost probleme legate de inscrierea cetatenilor cu drept de vot pe listele electorale ale sectiilor de votare, deoarece doua treimi din acestia nu au inscris in actele de identitate adresa actuala (strada si numar), ceea ce a facut ca circa 800 de cetateni din cartierul Via, din satul Poarta Alba, sa fie arondati la cele doua sectii de votare din localitate.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771