Sitirile editiei din data de 22 Octombrie, 2013

Ponta, catre investitorii americani: Romania are potential nevalorificat, suntem guvern pro-business

Octombrie 2013, Daniel Marinescu

ActualitateRelatia politico-militara cu SUA functioneaza perfect si trebuie ca si relatia economica sa se situeze in aceeasi termeni, deoarece Romania are un potential inca nevalorificat, le-a spus premierul Victor Ponta oamenilor de afaceri americani prezenti la un forum economic organizat la Washington.

Si arbitrii fac greva!"Fluierasii" din Constanta vor boicota doua etape

Octombrie 2013, Bogdan Ionut Chirita

ActualitateMajoritatea arbitrilor de fotbal din judetul Constanta a decis sa nu se mai prezinte la urmatoarele doua etape."Fluierasii" sustin ca au ajuns la capatul puterilor si au oferit si explicatii in acest sens. Ei se plang de bareme foarte mici, care in plus nici nu sunt platite, dar si de conditii anormale si neregulamentare in care sunt organizate meciurile. In plus, arbitrii sustin ca exista si o presiune constanta din partea Asociatiei Judetene de Fotbal.

PROTOCOL. Zeci de milioane de USD de la RMGC pentru Ministerul Culturii, doar dupa primirea avizelor

Octombrie 2013, Adrian Nicărel

ActualitateUn protocol incheiat intre Rosia Montana Gold Corporation si Ministerul Culturii a fost facut public dupa ce Tribunalul Bucuresti a permis organizatiei ActiveWatch sa execute silit Ministerul Culturii.

Investitie de anvergura in satul Lunurile

Octombrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale a comunei Baraganu Titu Neague, in aceasta perioada se lucreaza intens la finalizarea investitiei ce vizeaza constructia unei brutarii."Printr-un parteneriat public-privat, in primavara acestui an, am dat startul lucrarilor de reabilitare si consolidare a unei cladiri din satul Lanurile ce cuprinde sase incaperi, cu scopul de a infiinta o brutarie.

Hramul bisericii "Sfanta Cuvioasa Paraschiva" din localitatea Gradina

Octombrie 2013, Iulia FÓlfan

SocialAutoritatile locale, alaturi de 300 de enoriasi ai comunei dar si de reprezentati ai bisericii, au sarbatorit pe data de 14 octombrie 2013, hramul sfantului lacas de cult din localitate."Asa cum se cuvine, in fiecare an, de sarbatoarea "Sfintei Cuvioase Paraschiva", ocrotitoarea localitatii noastre, crestinii ortodocsi de pe raza intregii comune Gradina, au luat parte la slujba oficiata de preotul Carabuz Florin alaturi de un sobor de preoti.

La Fantanele primarul continua lucrarile incepute

Octombrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului autoritatii locale Gheorghe Popescu, la aceasta ora se lucreaza intens la un proiect foarte important pentru comunitate si anume la introducerea retelei de canalizare."Chiar in aceasta perioada, utilajele Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP) printre care si buldoexcavatoare, intervin la saparea strazii principale in vederea intoducerii conductei de canalizare menajera.

Saptamana bogata in evenimente la Cumpana

Octombrie 2013, Daniel Marinescu

SocialJoi, 17 octombrie, in intervalul orar 8.00 10.00, in localitatea Cumpana, a avut loc lansarea Grupului Local de Tineret Cumpana, ca filiala a Asociatiei Locale de Tineret, ONG National care implementeaza si dezvolta voluntariatul in randul tinerilor din Romania.

Liga a IV a de fotbal

Octombrie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria ESTRezultate si marcatoriS. Cogealac - Litoral Corbu 2-2 (1-2) - pentru gazde au marcat: Zelca Alex in minutul 43, Butcaru Stelian in minutul 86, iar pentru oaspeti a marcat Misea Valeriu in minutele 4, 21.

Campionatul Judetean de Fotbal

Octombrie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NORDRezultate si marcatoriSteaua Sperantei Silistea - Pescarul Ghindaresti 4-4 (4-4) - pentru gazde au marcat: Strujac Ionut in minutele 2, 23, 26, Agavriloaie Florin in minutul 43, iar pentru oaspeti au marcat: Platon Anatoli in minutele 11, 12, Grigore Ionel in minutul 18, Iacob Florin in minutul 20.

Primaria Navodari a demarat procedura de acordare a subventiilor de caldura

Octombrie 2013, Petric Radu

SocialIn fiecare iarna, autoritatile locale se mobilizeaza pentru a acorda ajutoare de incalzire familiilor si persoanelor singure cu venituri reduse. Si anul acesta, primaria din Navodari a demarat procedura de acordare a subventiilor de caldura.La Navodari, ajutorul se acorda numai pentru un singur sistem de incalzire: consumatorii de energie termica in sistem centralizat, energie electrica, gaze naturale si lemne, carbuni, combustibili petrolieri.

Investitie conform normelor Uniunii Europene la Mihai Viteazu

Octombrie 2013, Daniel Chirita

Administratie localaIn aceasta perioada se lucreaza intens cu o echipa specializata la finalizarea capelei mortuare ce s-a ridicat in curtea lacasului de cult ce poarta hramul "Sfantului Dumitru" din comuna Mihai Viteazu.

COPILARIA SI COPILUL DIN NOI

Octombrie 2013, Tamara Nichita

Psihologie"Copilaria dureaza toata viata. Ea se intoarce mereu pentru a insufleti sectiuni mari ale vietii de adult... Orice om care a reusit sa supravietuiasca copilariei sale, are suficienta informatie despre viata pentru tot restul zilelor sale."   Flannery OConnor   Copilaria reprezinta pentru oricine un taram de poveste. Nimeni nu stie cand incepe si cand se termina.

Edilul sef Gheorghe Chiriac, un adevarat sprijin pentru comunitatea la carma careia se afla

Octombrie 2013, Daniel Marinescu

Administratie localaLa Mereni lucrurile se misca intr-un sens cat se poate de pozitiv, administratia locala implicandu-se in realizarea unor lucrari importante si chiar vitale pentru o parte din populatia comunei.Deoarece de o buna bucata de vreme proiectul de extindere a retelei de apa este in stand-by, Primaria a cautat indelung o solutie pe care a si gasit-o, totul pentru a veni in sprijinul locuitorilor unui cartier din Mereni.

Drumurile tehnologice, in lucru la Topraisar

Octombrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaGheorghe Stelian, edilul sef al autoritatii locale ne-a impartasit cateva din dorintele sale pentru acest an cat si pentru viitor, printre acestea aflandu-se realizarea a doua obiective importante pentru comunitate.Startul proiectului privind reabilitarea a unui numar total de 12 kilometri de drumuri tehnologice ce vor ocoli localitatea a fost dat incepand cu data de 6 septembrie 2013, lucrari realizate de Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, cea care a si castigat licitatia.

Investitii in dezvoltarea si modernizarea localitatii Agigea

Octombrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn cursul zilei de 17 octombrie 2013, a avut loc un eveniment important pentru Primaria comunei Agigea si anume, semnarea contractului de finantare aferent proiectului cu titlul "Centru de informare turistica in comuna Agigea si proximitati; Dezvoltare si marketing turistic".

Primaria Tirgusor preocupata in aceasta perioada de incalzirea unitatilor de invatamant

Octombrie 2013, Daniel Marinescu

Administratie localaAsa cum este normal si firesc in aceasta perioada, si edilul localitatii Dumitru Dragu face tot ceea ce este necesar pentru a asigura sursa necesara pentru incalzirea salilor de clasa."O prioritate pentru noi, autoritatea locala in aceste saptamani este sa fim alaturi de elevii si prescolarii din cele doua scoli si o gradinita de pe raza comunei Tirgusor si nu in utimul rand, de functionarii Primariei, prin asigurarea combustibililor necesari pentru buna desfasurare a orelor de curs si nu numai.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771