Sitirile editiei din data de 10 Septembrie, 2013

Agricultura, la startul marelui boom?

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

ActualitateZiarul Financiar organizeaza, azi, 10 septembrie, la Hotel Raddison Blu din Bucuresti, Sala Atlas 1, conferinta ZF Agribusiness, intitulata "Agricultura, la startul marelui boom?".Agricultura, o piata cu afaceri de 15-18 miliarde de euro anual, a intrat pe un trend ascendent, dupa ce in 2012 recoltele au urcat cu pana la 60%, datorita conditiilor meteorologice prielnice.

Liderii europeni, multumiti de proiectele pentru 2014 - 2020

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

ActualitateIn contradictie cu ceea ce spun de cateva luni politicienii opozitiei, Romania este in grafic in ceea ce priveste acordul de parteneriat cu Comisia Europeana (CE) pentru viitoarea perioada de programare financiara.Tara noastra si-a elaborat si a si trimis catre Bruxelles o strategie cu "grosul" proiectelor ce urmeaza a fi implementate in perioada 2014 - 2020. Afirmatia a fost facuta de ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, care s-a intalnit de curand cu comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, despre care a spus ca a avut o atitudine pozitiva fata de draftul primit de la Bucuresti.

Proiectul "Promovarea activitatilor de marketing si a produselor specifice destinatiei turistice" a ajuns la final

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

Administratie localaPrimaria Eforie, in calitate de beneficiar, a anuntat vineri, pe data de 6 septembrie 2013, finalizarea acestui proiect finantat in cadrul Programului Operational 2007 - 2013, Axa Prioritara 5.Obiectivul general al proiectului a constat in dezvoltarea durabila a turismului din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, prin promovarea produselor turistice cu specific local si a activitatilor de marketing turistic.

Parc de recreere la Eforie

Septembrie 2013, Petric Radu

Administratie localaIeri, 9 septembrie 2013, incepand cu orele 11.00, in sala de sedinte a Primariei Eforie a avut loc conferinta de presa pe tema lansarii unui important proiect si anume "Parc de recreere in orasul Eforie".Orasul Eforie, in calitate de beneficiar, a incheiat contractul de finantare in vederea implementarii acestui proiect de mare anvergura, investitie importanta pentru toti locuitorii urbei. Acesta a fost semnat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional 2007-2013 (AM POR), prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2007-2013.

Infrastructura pusa la punct in localitatea Ostrov

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

Administratie localaEdilul sef al administratiei locale Niculae Dragomir are o agenda bogata de lucru in aceasta perioada, mai multe lucrari importante fiind la doar un pas de a fi incheiate.O prima lucrare ce se desfasoara in aceasta perioada vizeaza infrastructura localitatii Ostrov si anume, sistematizarea tramei stradale.

Scoala gimnaziala nr.1 din Mircea Voda, pregatita sa-si deschida larg portile

Septembrie 2013, Petric Radu

Administratie localaIn cursul acestei saptamani va avea loc receptia finala a unitatii de invatamant din localitate, institutie realizata cu fonduri de la Banca Mondiala atrase de Ministerul Educatiei dar si cu o contributie a Primariei Mircea Voda.

In asteptarea demararii unui proiect foarte important pentru dezvoltarea localitatii Deleni

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

Administratie localaMarian Dan, seful administratiei locale din comuna Deleni are sperante mari pentru viitorul apropiat si asta datorita faptului ca, un proiect de mare anvergura e doar la un pas de a fi inceput."Incep prin a multumi Consiliului Judetean Constanta pentru importantul sprijin primit si mai exact, prin acordarea sumei de 220.

Copiii din Aliman incep noul an scolar cu dreptul

Septembrie 2013, Iulia FÓlfan

SocialSi pentru ca mai este foarte putin pana la inceputul noului an scolar 2013-2014, autoritatile locale au lucrat intens pentru a igieniza scolile si gradinitele de pe raza comunei."Atat elevii celor trei unitati de invatamant cat si prescolarii celor trei gradinite din Aliman, Dunareni si Vlahii vor pasii la inceperea cursurilor pe data de 16 septembrie, in clase curate si igienizate conform cerintelor europene.

Sarbatoare mare pentru crestinii ortodocsi

Septembrie 2013, Iulia FÓlfan

SocialUn numar de 250 de enoriasi din comuna Pestera au participat in duminica zilei de 8 august la sarbatorirea Hramului bisericii "Nasterea Maicii Domnului", alaturi de ei participand autoritatile locale in frunte cu edilul sef, Valentin Vrabie."Aceasta importanta sarbatoare pentru toti crestinii, a adunat laolalta copii, tineri si varstnici incepand cu primele ore ale diminetii, atunci cand preotul paroh a sustinut slujba de cinstire a Maicii Domnului, alaturi de un sobor de preoti.

Perioada grea pentru autoritatea locala din Lipnita

Septembrie 2013, Daniel Chirita

Administratie localaConfom declaratiilor viceprimarului Ioan Burcea, proiectele si investitiile noi in localitate isi fac cu greu aparitia si asta pentru ca, vremurile sunt tot mai grele."Sunt putini bani pentru cate lucruri importante pentru comunitate sunt de facut.

Lucrari incheiate la lacasul de cult din orasul Baneasa

Septembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaDorintele edilului urbei Ion Marin sunt multe si importante pentru locuitorii din Baneasa, o parte din aceastea fiind si realizate precum, finalizarea lucrarilor la biserica."Undeva la inceputul lunii mai am dat startul unor importante lucrari in ceea ce priveste reabilitarea si modernizarea lacasului sfant ce poarta hramul "Sfanta Parascheva" din centrul orasului.

Liga a IV a de Fotbal

Septembrie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria ESTRezultate si marcatoriLitoral Corbu - Vulturii Cazino Constanta 4-0 (1-0) - au marcat: Badescu Catalin in minutul 45, Huidu Nicusor in minutul 58, Chirea Marius in minutul 84, Potirnache Emil in minutul 86.

Campionatul Judetean de Fotbal

Septembrie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NORDRezultate si marcatoriVictoria Pantelimon - Gloria Seimeni 1-1 (1-1) - pentru gazde a marcat Micu Ciprian in minutul 33, iar pentru oaspeti a marcat Anton Catalin in minutul 21. Jocul a fost intrerupt in minutul 67, echipa oaspete a lovit arbitrul.

NE PREGATIM DE SCOALA...

Septembrie 2013, Tamara Nichita

Psihologie"Oameni, fiti umani, iata prima voastra datorie. Iubiti copilaria, ocrotiti-i jocurile, placerile, dragastoasele ei porniri."    J. J. Rousseau    Un alt nou an scolar a inceput, cu o noua generatie de elevi.

Vara bogata in lucrari la Saligny

Septembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaIon Beiu, seful administratiei locale Saligny a facut tot ceea ce i-a stat in putinta pentru a aduce un plus de imagine localitatii dar si pentru a rezolva problemele strazilor dupa inundatii."Pot spune ca am avut parte de o vara care ne-a adus, pe de o parte bucurii dar pe de alta parte si foarte multe necazuri, acestea fiind pricinuite de inundatiile de la inceputul verii.

Prichindeii din Razoare au in sfarsit gradinita mult asteptata

Septembrie 2013, Daniel Marinescu

Administratie localaUnul din proiectele pentru care edilul sef Gheorghe Chirciu s-a luptat sa-l duca la bun sfarsit, viza finalizarea lucrarilor de constructie a unitatii de invatamant pentru prescolarii din satul Razoare.

Sediul Primariei Cobadin a intrat in ample lucrari de reabilitare

Septembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn scurt timp, daca edilul localitatii Cristian Telehoi nu lua decizia impreuna cu Consiliul Local de a demara aceste importante lucrari, atat functionarii cat si ceilalti oameni ce treceau pragul primariei, ar fi fost in mare pericol.

In ciuda tuturor greutatilor edilul din Adamclisi isi pastreaza optimismul

Septembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaAsa cum este pentru multe alte administratii locale, si pentru autoritatea locala din comuna Adamclisi acest an a fost unul mai greu din punct de vedere al proiectelor noi insa primarul spera ca, macar investitiile incepute sa fie reluate si finalizate.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771