Sitirile editiei din data de 3 Septembrie, 2013

Campusul "Henri Coanda", model pentru Guvern

Septembrie 2013, Daniel Marinescu

ActualitateIn 2011, Primaria Constanta demara un proiect social ambitios prin care urma sa construiasca un cartier de locuinte sociale, in care sa primeasca un apartament sau o garsoniera constantenii care nu aveau un acoperis deasupra capului.

REGIUNEA DOBROGEA, asumata politic de USL

Septembrie 2013, Petric Radu

PoliticDaca, pana acum, reprezentantii Guvernului au refuzat sa dea cifre atunci cand s-a vorbit despre regiuni, despre cate vor fi si, mai ales, care vor fi acestea, vineri, PSD si-a insusit pentru prima data varianta in care Romania va fi impartita in zece regiuni. Nu opt, nu sapte, ci zece regiuni, dintre care una va fi Dobrogea.REGIUNEA DOBROGEA, asumata politic de USLLiderii social-democrati au discutat, vineri, si si-au asumat politic varianta celor zece regiuni la sedinta Comitetului Executiv National (CExN) al PSD.

Primarul Cristian Radu a dat startul si a participat la un triathlon in Olimp

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

SocialPrimarul municipiului Mangalia, Cristian Radu a dat startul, sambata, 31 august, celei de-a doua editii a competitiei de thriatlon, care s-a desfasurat sub deviza No Stress TriathlonParty, pe plaja din statiunea Olimp.

"Litoralul pentru toti", la start!

Septembrie 2013, Marian Carson

SocialProgramul "Litoralul pentru toti" debuteaza cu un mare succes. Asociatia Litoral - Delta Dunarii (ALDD), Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a lansat ieri editia de toamna 2013, care se desfasoara pana pe 29 septembrie.

Cardiologia din Constanta, printre cele mai moderne din tara

Septembrie 2013, Daniel Marinescu

SocialLocuitorii judetului Constanta beneficiaza, la initiativa presedintelui Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, de cele mai bune servicii in sectorul cardiovascular.In cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Sf.

Cum "s-a evaporat" peste noapte santierul gazoductului Iasi - Ungheni, injghebat pentru ochii lui Victor Ponta

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneMass-media din Romania a relatat pe larg in data de 27 august despre inceperea lucrarilor la gazoductul Iasi - Ungheni, inaugurate atat in Romania, cat si in Republica Moldova, de o delegatie condusa de Victor Ponta.

Comisarul european pe agricultura, Dacian Ciolos: Romania nu are de ce sa primeasca avertisment in cazul scandalului de la APIA

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneComisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, a declarat vineri, intrebat daca Romania risca vreo sanctiune ca urmare a recentului scandal de coruptie de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), ca tara noastra "nu are de ce sa primeasca avertisment, nefiind o problema de sistem.Dacian Ciolos a spus ca a fost identificata o problema, autoritatile judiciare din Romania au luat masuri, iar acum "Comisia Europeana asteapta rezultatul anchetei pentru a vedea daca problema este izolata si daca e vorba doar de persoanele care sunt acum vizate de ancheta sau daca e o problema mai larga, de frauda".

Raport al Consiliului Concurentei: Romania construieste autostrazi de 3 ori mai scump decat Bulgaria

Septembrie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneRomania plateste de trei ori mai mult ca Bulgaria la kilometrul de autostrada construit, insa raportat la suprafetele fiecarei tari, romanii beneficiaza de doua ori mai putin decat bulgarii de autostrada.

Orasul Harsova, implicat intr-un proiect european

Septembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 3 septembrie 2013, incepand cu ora 12.00, in sala de conferinte a Academiei Romane a avut loc seminarul cu tema "Coridorul Fluviului Dunarea zona de convergenta pentru dezvoltarea sustenabila, Orasul Harsova studiu de caz".Primaria din Harsova si Institutul Geologic al Romaniei sunt parteneri in proiectul European River Corridor Improvement Plans (ERCIP), finantat prin Programul Interreg IVC.

Un moment important pentru autoritatea locala din Silistea a avut loc de "Ziua Limbii Romane"

Septembrie 2013, Iulia FÓlfan

SocialCu ocazia acestei zile eveniment putem spune, pe langa localitatea Silistea alte sapte comune au semnat la inaltime importante acorduri de infratire cu localitati din Republica Moldova."Sunt foarte incantat de faptul ca, am avut sansa si totodata onoare de a ne infratii cu satul Radulenii Vechi, Raionul Floresti din Republica Moldova.

Harsova, un oras in care ritmul lucrarilor este mereu unul alert

Septembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaAsa cum primarul Tudor Nadrag ne-a obisnuit pana acum, si in aceasta perioada se lucreaza intens la modernizarea si dezvoltarea sanatoasa a urbei, locuitorii avand cu ce sa se mandreasca. Cu un oras intr-o continua schimbare, totul pentru binele oamenilor.

Copiii din Ghindaresti au avut parte de o zi speciala

Septembrie 2013, Petric Radu

SocialPe data de 22 august 2013, un numar de 50 de elevi insotiti de cadre didactice au avut bucuria de a petrece o zi intreaga la mare, fericirea acestora fiind cea mai mare realizare pentru initiatorii programului.

Liga a IV a de Fotbal

Septembrie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria ESTRezultate si marcatoriC.F.R. Constanta - C.S. Eforie 4-1 (1-0) - pentru gazde au marcat: Stroe Nicusor in minutul 35, Chelbosu Gheorghita in minutul 55, Pletea Andrei in minutul 61, Dogaru Daniel in minutul 76, iar pentru oaspeti a marcat Oprea Radu in minutul 53.

Campionatul Judetean de Fotbal

Septembrie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NORDRezultate si marcatoriGloria Seimeni - Vointa Sacele 5-0 (3-0) - au marcat: Timandi Ciprian in minutul 17, Ilie Ionut in minutul 26, Ilie Florin in minutul 30, Rusu Viorel in minutul 80, Anton Catalin in minutul 90+1.Pescarul Ghindaresti - Victoria Pantelimon 5-0 (1-0) - au marcat: Grigore Ionel in minutul 29, Iacob Florin in minutele 56, 88, Panfilov Laurentiu in minutul 82, Platon Anatoli in mnutul 85.

Sariu, o comuna ce se dezvolta cu pasi marunti dar siguri

Septembrie 2013, Daniel Marinescu

Administratie localaAgenda edilului sef Dorinela Irimia este una plina in aceasta perioada, aceasta incercand in limita posibilitatilor sa demareze ori sa finalizeze lucrari importante pentru cei mari dar si pentru cei mici ce locuiesc pe raza localitatii.

Sedinta publica cu locuitorii comunei Vulturu

Septembrie 2013, Iulia FÓlfan

SocialEugen Berbec, seful administratiei locale a organizat la Caminul Cultural din din Vulturu la sfarsitul lunii iulie, o sedinta in cadrul careia a adus la cunostinta cetatenilor beneficiile si avantajele intrarii intr-o forma asociativa a producatorilor agricoli si a crescatorilor de animale.

"Asteptam demararea lucrarilor de constructie a gradinitei din Crucea"

Septembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu toate ca a trecut ceva timp de cand a fost eliberata autorizatia de constructie a acestei unitatii pentru prescolarii din localitate, nici pana la aceasta data lucrarile nu au fost incepute."Tot ceea ce pot sa va spun in acest moment este faptul ca, am primit asigurari de la Inspectoratul Scolar Judetean cum ca, acest proiect important pentru noi toti va fi demarat in curand, insa nu stim cu exactitate cand se va intampla acest lucru.

Baza sportiva pentru tinerii din localitatea Topalu

Septembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn cel mai scurt timp, conform declaratiilor sefului administratiei locale Topalu Gheorghe Murat, lucrarile pentru finalizarea bazei sportive sunt pe ultima suta de metri.Aceasta importanta constructie este situata in partea de Sud a localitatii la iesirea spre Capidava si se intinde pe o suprafata totala de 10.

Pantelimon - efectele perdelelor forestiere

Septembrie 2013, Daniel Chirita

Administratie localaComuna Pantelimon, in alti ani o localitate care toamna, iarna si primavara era mai mult izolata, a resimtit beneficiile perdelelor forestiere infiintate de Consiliul Judetean Constanta (CJC)."In prima faza, au fost plantati salcami doar pe terenurile puse la dispozitia CJC de catre Primaria si Consiliul Local Pantelimon. In zona Pantelimon, perdelele forestiere create au un dublu rol: primul este acela de a proteja culturile si de a mentine zapada pe camp.

Sperante intr-un viitor mai bun pentru toti locuitorii comunei Garliciu

Septembrie 2013, Marian Carson

Administratie localaConform declaratiilor primarului Constantin Cimpoiasu, pentru perioada imediat urmatoare, acesta si-a propus depunerea a doua proiecte de mare importanta pentru locuitorii comunei.Unul dintre proiecte vizeaza "Modernizarea drumurilor de interes local si sistem colectare si evacuare a apelor pluviale" iar cel de-al doilea "Infiintarea sistemului de canalizare menajera, statie de epurare si statii de pompare".

Spatiu pentru relaxare in localitatea Ciobanu

Septembrie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPentru ca lucrurile nu se misca cu viteza pe care seful autoritatii locale Tudorel Gurgu si-ar dori-o, se incearca cu pasi mici realizarea cat a cat mai multor lucruri frumoase pentru localnici."Ne straduim, pe cat posibil sa initiem proiecte si investitii noi in localitatea noastra, totul pentru ca locuitorii comunei Ciobanu sa se poata bucura de tot ceea ce noi incercam zi de zi sa facem pentru ei.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771