Sitirile editiei din data de 27 August, 2013

Ramona Manescu a depus juramantul de investitura in functia de ministru al Transporturilor

August 2013, Marian Carson

PoliticLiberala Ramona Manescu este noul ministru al Transporturilor. Decretul de numire a Ramonei Manescu in functia de ministru al Transporturilor a fost publicat luni in Monitorul Oficial.Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul pentru numirea Ramonei Manescu.

Tariceanu: Situatia de la Transporturi a creat o problema de imagine pentru PNL

August 2013, Adrian Nicărel

PoliticFostul premier Calin Popescu-Tariceanu, senator PNL, a declarat, marti, intr-un interviu acordat MEDIAFAX, ca la nivelul conducerii PNL exista "o incordare", "un stres" legate de situatia de la Transporturi si a admis ca aceasta situatie a creat o problema de imagine partidului."Cred ca exista o anumita incordare la nivelul conducerii PNL din cauza evenimentelor care s-au succedat in ultima vreme, si cu Silaghi si cu situatia creata cu nominalizarea lui Nini Sapunaru.

Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii va aduce un nou delfin la Constanta

August 2013, Petric Radu

ActualitateComplexul Muzeal de Stiinte ale Naturii (CMSN) Constanta va primi 120.000 de euro in urma mortii delfinului Pei Pei. Banii vor veni de la asiguratorul Euroins, care a incheiat, conform afirmatiilor directorului CMSN, Adrian Bilba, investigatiile in legatura cu moartea delfinului.

Turneul international de box "Centura de aur" se desfasoara la Constanta

August 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportIn perioada 4 - 8 septembrie, la Constanta se va desfasura un turneu international cu traditie, ce reconfirma, dupa patru ani, valoarea boxului romanesc - "Centura de Aur Nicolae Linca", editia 2013.Legendarul turneu international, unde colosi precum Teofilo Stevenson, Francisc Vastag, Kostya Tzyu sau Leonard Doroftei scriau istorie in trecut, se desfasoara anul acesta la Pavilionul Expozitional din Constanta.

Serviciul Regional de Ambulanta Sud-Est va fi la Constanta

August 2013, Daniel Marinescu

SocialCele 40 de servicii judetene de ambulanta vor fi reorganizate in sapte servicii regionale, dupa modelul-pilot realizat in 2009 prin comasarea Salvarii Bucuresti cu cea din Ilfov, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern lansat la sfarsitul saptamanii trecute in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii (MS).

Schema de ajutoare de minimis pentru IMM-uri a fost suplimentata

August 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneExecutivul a aprobat miercuri, in sedinta saptamanala, prin Hotarare de Guvern, suplimentarea cu 100 de milioane de lei a schemei privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de catre intreprinderile mici si mijlocii /IMM/.Majorarea bugetului alocat schemei reprezinta motivul pentru care Ministerul Finantelor Publice a amanat cu 10 zile deschiderea sesiunii de inregistrare on-line a cererilor de finantare ale IMM-urilor pentru ajutoarele de minimis, programata initial pentru 16 august.

Incepe cea de-a doua etapa a Campaniei de informare "PNDR vine in satul tau"

August 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a demarat cea de-a doua etapa a Campaniei de Informare "PNDR vine in satul tau".Astfel, in perioada august - noiembrie 2013 au fost programate a se desfasura 1.

Campanie de verificare a starii de sanatate a romilor din Mangalia

August 2013, Petric Radu

SocialAsociatia Viitorul Romilor Constanta, in parteneriat cu Primaria Mangalia au organizat, sambata, 24 august, in cartierul M.I. Dobrogeanu din localitate, o campanie de promovare a sanatatii pentru comunitatea roma.

Podul rutier de la Medgidia va intra in reparatii

August 2013, Daniel Chirita

Administratie localaPrimaria Municipiului Medgidia a semnat in data de 21 august 2013, ultimul proiect realizat pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a municipiului, finantat din fonduri europene prin Planul Operational Regional si anume: "Reabilitare, modernizare strazi, parcari, pod si statii de transport in Municipiul Medgidia".

Festivalul "Callatis" 2013, la final

August 2013, Petric Radu

SocialEditia din acest an a Festivalului "Callatis" s-a incheiat, duminica seara, cu un spectacol incendiar desfasurat sub deviza "Callatis Fest", unde hiturile verii au rasunat in Portul Turistic.Cu o audienta de cateva mii de persoane, romani din tara dar si din diaspora, ultima seara a festivalului a stat sub auspiciile muzicii romanesti de calitate.

Liga a IV a de forbal

August 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria VestRezultate si marcatoriC.S.O. Ovidiu - Perla Murfatlar 1-1 (0-1) - pentru gazde a marat Mitris Claudiu in minutul 77, iar pentru oaspeti a marat Pascal valentin in minutul 93. La juniori: 1-3.

Navodari este cu un pas mai aproape de a deveni statiune balneo-climaterica!

August 2013, Adrian Nicărel

ActualitateAlesii locali s-au reunit saptamana trecuta pentru a dezbate doisprezece proiecte de interes pentru orasul Navodari. Cele mai importante dintre acestea se refera la rectificarea bugetului consolidat de venituri si cheltuieli, stabilirea costului mediu lunar de intretinere la Cresa 20 dar si acordarea unui ajutor umanitar in cuantum de pana la 10.

Pregatirile la unitatile de invatamant din Mereni sunt in plina desfasurare

August 2013, Marian Carson

Administratie localaAsa cum este normal si firesc, fiind o perioada in care copiii sunt in vacanta, autoritatea locala acorda o atentie deosebita scolilor si gradinitelor, prin pregatirea necesara inceperii in bune conditii a noului an de invatamant.

Deseurile vor fi colectate selectiv in comuna Gradina

August 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef Gabriela Iacobici, administratia locala beneficiaza de sprijinul important al unui sponsor in vederea demararii unei lucrari importante pentru intreaga comunitate."Am dat startul unui proiect de anvergura ce vizeaza realizarea unui sistem de colectare selectiva a deseurilor, mai cu seama ca este si una din cerintele Uniunii Europene pentru statele membre. Astfel ca, am inceput lucrarile privind amenajarea unui numar total de 14 platforme betonate de colectare a gunoiului, opt in Gradina si sase in satul Cheia.

"Caravana de informare despre tuberculoza din zona rurala"

August 2013, Iulia FÓlfan

SocialO ampla campanie despre tuberculoza a avut loc pe data de 19 august 2013 incepand cu ora 15.00, in cadrul salii mari de sedinta din cadrul primariei Cumpana.Actiunea de informare din cadrul proiectului "Impreuna invingem tuberculoza", a fost organizata impreuna cu Societatea Studentilor la Medicina din Bucuresti si cu sprijinul Fondului Global de Lupta Impotriva Tuberculozei, Malariei si HIV/SIDA.

Acord de infratire de "Ziua Limbii Romane"

August 2013, Daniel Chirita

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Dumitru Dragu, pe data de 31 august 2013 de "Ziua Limbii Romane", pe muntele Bucegi, va fi semnat acordul de infratire intre Tirgusor din Romania si satul Clisova din Raionul Orhei.

Vesti bune vin de la edilul comunei Mihai Viteazu

August 2013, Daniel Marinescu

Administratie localaO lucrare foarte importanta pentru parinti, bunici, copilasi si nu numai este gata, inaugurarea gradinitei din localitate avand loc odata cu inceperea noului an scolar 2013-2014."Este o mare bucurie pentru mine sa pot vedea aceasta constructie finalizata si pentru acest lucru doresc sa multumesc din suflet Consiliului Judetean Constanta, pentru tot sprijinul si pentru tot ceea ce au facut pentru copilasii din Mihai Viteazu.

ALATURI PRIN VIATA... femei / barbati

August 2013, Tamara Nichita

Psihologie"Sufletele barbatilor si ale femeilor se afla in relatie pentru a evolua, nu pentru a evita evolutia. Ceva anume din noi stie acest lucru si doreste aceasta crestere mai mult decat orice."    Marianne Williamson   De cand e lumea, barbatii s-au intrebat ce anume isi doresc femeile?   La fel si femeile se intreaba ce isi doresc barbatii? Cu siguranta una dintre marile greseli pe care le facem, este sa credem ca ne dorim acelasi lucru si cu siguranta de fapt, ne dorim lucruri diferite.

"Caravana Sanatatii" a poposit la Baraganu si Lanurile

August 2013, Petric Radu

SocialIn perioada 19-23 august 2013, locuitorii din comuna Baraganu au beneficiat in mod gratuit de serviciile "Caravanei Sanatatii", proiect social derulat de Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie (ASEF) in colaborare cu primaria Baraganu.

Investitii in modernizarea localitatii Agigea

August 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaA fost un an bogat in realizari pentru toti locuitorii, agenda de lucru a edilului sef Cristian Carjaliu fiind mereu plina cu lucrari mai vechi sau mai noi, fiecare din acestea initiate numai in interesul cetatenilor.

O vara bogata in realizari de exceptie pentru localitatea Topraisar

August 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaGheorghe Stelian se concentreaza in aceasta perioada pe finalizarea lucrarilor la gradinita dar si pe demararea investitiei ce vizeaza constructia drumului de exploatare.Dupa mult timp in care edilul doar a sperat sa vada aceasta constructie finalizata iata ca, a venit si momentul in care gradinita sa fie pregatita sa-si primeasca micutii prescolari.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771