Sitirile editiei din data de 20 August, 2013

Herghelia Mangalia a prins din nou viata

August 2013, Daniel Marinescu

ActualitateDupa aproape zece ani petrecuti in anonimat, Hipodromul de la Mangalia a vibrat din nou sub tropotul copitelor cailor pur sange arab. Sub saua jocheilor, caii pur sange arab au aratat, sambata dupa-amiaza, ca sunt adevarati campioni in cursele de galop.

La Mangalia, au fost organizate ample manifestari dedicate Zilei Marinei

August 2013, Adrian Nicărel

SocialPeste zece mii de oameni atat din randul turistilor, cat si localnicilor au asistat, joi, 15 august la manifestarile prilejuite de Ziua Marinei, care au avut loc in Portul turistic, organizate de Fortele Navale Romane in parteneriat cu Primaria Mangalia.

Uniunea Europeana investeste 176,4 de milioane de euro pentru modernizarea ecluzelor Canalului Dunare - Marea Neagra

August 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneLa sediul Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile (CNACN) SA din Agigea s-a semnat, vineri, contractul de proiectare si executie pentru modernizarea echipamentelor si instalatiilor ecluzelor de la Canalul Dunare - Marea Neagra intre beneficiarul proiectului si consortiul castigator al licitatiei.

UE a impartit jumatate din fondurile structurale, dar Romania a luat doar un sfert

August 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneAlocarea fondurilor structurale europene catre tarile membre ale UE (prefinantari si rambursari) a depasit in iunie 50% din totalul fondurilor alocate la nivelul Uniunii. Cu plati totale catre beneficiari de 5 mld.

Premiera: fonduri UE pentru pierderile agricultorilor

August 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneIn ciclul financiar 2014-2020, Romania va putea folosi, pentru prima oara, fonduri europene pentru acordarea de despagubiri agricultorilor in caz de "pierderi economice", inclusiv in cazul scaderii drastice a veniturilor.Fondurile alocate Romaniei de Uniunea Europeana pentru noul ciclu financiar, 2014-2020, sunt de 19,49 miliarde de euro, cu circa 5 miliarde de euro mai mari decat cele alocate pentru perioada 2007-2013 (este adevarat insa ca, in perioada 2007-2013, Romania a beneficiat si de fonduri SAPARD destul de consistente, fonduri care se vor epuiza la sfarsitul acestui an).

DJ 222, pregatit pentru al doilea strat de asfalt

August 2013, Adrian Nicărel

Administratie localaUna dintre rutele alternative spre litoral, folosite de turisti in ultimii ani, este drumul judetean 222, care face legatura intre Medgidia si Mihail Kogalniceanu.Consiliul Judetean Constanta (CJC) a demarat inca din anul 2004 o strategie de reabilitare a drumurilor judetene si a rutelor alternative spre litoral, tocmai in ideea de a oferi turistilor un acces cat mai rapid spre statiunile litoralului romanesc.

In asteptarea demararii unor lucrari de mare importanta pentru comunitatea din Pecineaga

August 2013, Marian Carson

Administratie localaLili Paslaru, primarul ce se afla la carma localitatii isi pastreaza optimismul in ceea ce priveste startul unor ample investitii ce au ca scop de baza, o modernizare si o dezvoltare sanatoasa a comunei.

Primaria localitatii Dumbraveni a fost modernizata

August 2013, Petric Radu

Administratie localaIn doar doua saptamani, constructia in care functionarii publici din comuna isi desfasoara activitatea zilnica in folosul cetatenilor, a fost modernizata cu fonduri de la bugetul local al autoritatii locale.

Scoala din Cotu Vaii pregatita de inceperea noului an scolar

August 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaNoua institutie scolara cu clasele I-VIII a fost construita conform standardelor europene, elevii avand sansa de a se bucura de o scoala noua, dotata corespunzator si cu toate utilitatile necesare bunei desfasurari a actului educational.

Lucrarile de finalizare a gradinitelor din Amzacea in stand-by

August 2013, Daniel Chirita

Administratie localaIn urma cu aproximativ patru ani a fost dat startul constructiei celor trei unitati de invatamant pentru prescolarii din localitatea Amzacea. Din pacate, aceastea au ramas nefinalizate din lipsa de fonduri.

Infrastructura Tuzlei, prioritara pentru edilul sef

August 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor primarului Constantin Micu, primaria a desemnat atat castigatorul licitatiei privind asfaltarea a 11 kilometri de drum cat si pe cel al licitatiei referitoare la amenajarea retelei de apa si a celei de canalizare din cartierul rezidential al localitatii.

Tabara Interantionala de Pictura Lucian Grigorescu si-a deschis portile

August 2013, Adrian Nicărel

CulturaDeschiderea oficiala a celei de-a X-a editii a Taberei Internationale de Pictura, s-a realizat la sfarsitul saptamanii trecute, in Sala de sedinte a Consiliului Local Medgidia.In deschiderea taberei, artistii plastici participanti ca de altfel si invitatii prezenti la eveniment, au fost intampinati de primarul municipiului Medgidia Marian Iordache, viceprimarul Luminita Vladescu dar si de consilierii locali: Daniel Daniela, Monica Nedelcu si Sorin Elvis Radu.

Copilasii din Negru Voda au avut parte de o zi magica la Constanta

August 2013, Petric Radu

SocialMare bucurie pentru 100 de elevi din orasul Negru Voda atunci cand au aflat ca au fost selectati pentru a petrece o zi inteaga, vizitand cele mai frumoase locuri din Constanta."Ma bucura faptul ca, Consiliul Judetean Constanta initiaza proiecte importante in urma carora copiii din mediul urban si rural beneficiaza de momente unice poate pentru unii dintre ei, de o zi speciala din toate punctele de vedere.

Cinci zile de distractie si voie buna la "Euforia Eforiei" 2013

August 2013, Iulia FÓlfan

SocialIn perioada 15-19 august 2013, seful autoritatii locale Ion Ovidiu Brailoiu impreuna cu Consiliul Local al orasului, au organizat si in acest an evenimentul dedicat zilelor orasului.Mare de oameni si mare distractie la Eforie! Manifestarile au fost un prilej de sarbatoare nu doar pentru localnici ci si pentru toti turistii ce s-au aflat pe litoralul romanesc, vremea buna si concediile aducandu-i in numar foarte mare la soare, distractie si odihna.

Cursuri pentru calificare in turismul romanesc

August 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 12 august 2013, orele 10:00, la Hotel "Petrolul" din Eforie Nord a avut loc conferinta de inchidere a proiectului "Calificare pentru turismul romanesc", proiect finantat din Fondul Social European "Investeste in oameni!"Aceasta a fost organizata de primaria orasului Eforie in calitate de promotor al proiectului si de S.

SINDROMUL DE OBOSEALA

August 2013, Tamara Nichita

PsihologieSa iti doresti sa fii sanatos este o parte din sanatate.   (Seneca)     In ritmul specific societatii actuale, tot mai multe persoane se plang de senzatia de oboseala permanenta, iar acest ritm al vietii ar trebui sa ofere un echilibru intre activitate si odihna, societatea actuala, insa, pare a nu avea timp pentru odihna. Oboseala este un simptom care de obicei acompaniaza bolile sau este un semnal de alarma in starile de surmenaj, de depresie fizica sau psihica.

Vara bogata in lucrari la Mircea Voda

August 2013, Daniel Chirita

Administratie localaMulte lucruri au fost de facut si decizii de luat in cadrul administratiei locale din localitatea Mircea Voda imediat dupa ploaia din data de 30 iunie 2013."In acesta perioada, se lucreaza intens la repararea unui numar de patru strazi pietruite, acestea fiind grav afectate in urma ploii torentiale ce a maturat piatra de pe ele, facandu-le astfel impracticabile.

Solicitarile locuitorilor din Independenta rezolvate de primarie

August 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaUnicul bloc de locuinte din localitate a fost reabilitat, dupa un acord intre autoritatea locala si o parte din proprietari ce au decis de comun acord sa participe financiar la realizarea invstitiei."La inceputul lunii mai 2013 a fost dat startul lucrarilor de reabilitare a blocului cu 16 apartamente din centrul localitatii noastre. Acestea au constat in izolarea termica exterioara cu polistiren a 700 metri patrati, s-a aplicat o tencuiala decorativa, au fost scoase la exterior conducta canalizarii si a instalatiei retelei de apa, acestea aflandu-se la acea data sub blocul de locuinte.

"Continuam lucrarile la parcul de promenada din localitate"

August 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPana la data de 15 septembrie 2013, seful autoritatii locale Ion Constantinescu si-a propus sa duca la bun sfarsit acest proiect atat de asteptat si atat de important pentru toti locuitorii.Inca un pas spre acest demers a fost realizat si anume montarea celor 19 bancute si patru balansoare.

Cinci suflete au primit taina botezului in zi de sfanta sarbatoare

August 2013, Iulia FÓlfan

SocialPrimaria comunei Cumpana, reprezentata legal prin persoana primarului, ec. Mariana Gaju, a organizat, ca in fiecare an, importante activitati prilejuite de Sfanta Sarbatoare a Adormirii Maicii Domnului.Acestea au debutat in ziua de miercuri, 14 august 2013, incepand cu ora 15.00, atunci cand s-a savarsit Slujba Tainei Sfantului Maslu si Slujba Moliftelor Sfantului Vasile cel Mare, oficiate de insasi Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, impreuna cu un sobor de preoti.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771