Sitirile editiei din data de 6 August, 2013

De ce s-a opus Romania interzicerii pesticidului care omoara albinele - Ce alternative exista?

August 2013, Marian Carson

ActualitateUniunea Europeana (UE) a interzis utilizarea produselor pe baza de fipronil, un pesticid folosit pentru tratarea semintelor de floarea-soarelui si sfecla de zahar, care are un efect negativ asupra albinelor.

Reorganizarea ANAF: Unii functionari publici vor primi preavize, dar se pot inscrie pentru posturile vacante

August 2013, Marian Carson

Administratie localaUnii functionari publici vor primi preavize, ca parte a procesului de reorganizare a ANAF, si vor putea opta pentru ocuparea unor locuri de munca vacante, selectia urmand sa fie facuta prin concurs daca cel putin doua persoane aleg acelasi post, a anuntat luni institutia.

Orasul Navodari va avea alee de promenada pe malul marii

August 2013, Daniel Chirita

Administratie localaProiectul, o initiativa a primarului Nicolae Matei, se afla in fata obtinerii avizului pentru finantare si prin implementarea lui se doreste dublarea numarului de turisti in aceasta zona.Orasul Navodari devine tot mai mult punctul de reper al turistilor care in vacanta cunosc cele mai frumoase experiente, iar administratia locala are in derulare cele mai indraznete proiecte pentru ca orasul candva industrial sa fie numarul 1 in topul preferintelor de petrecere a timpului liber.

Guvernul loveste in clientii de la Prima Casa: Creditele se vor acorda doar in lei

August 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneGuvernul si-a schimbat brusc sustinerea pentru Prima Casa: va acorda garantii suplimentare doar in lei, iar creditele se vor acorda doar in moneda nationala. In acest fel, clientii vor avea acces la credite care sunt cam cu o treime mai scumpe decat erau cele in euro.

75.000 de puncte de vanzare a painii s-ar putea inchide de la 1 ianuarie, dapriprca aceasta se va vinde in raioane specializate

August 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneAproape 75.000 de puncte de vanzare a painii s-ar putea inchide de la 1 ianuarie 2014, daca autoritatile vor aproba pana la 1 septembrie proiectul de Hotarare de Guvern initiat de patronatul din industria de morarit si panificatie, care prevede ca painea sa se vanda numai in magazine specializate sau in raioane organizate in acest scop in magazinele generale.

Falezele din statiunea Mamaia vor fi reabilitate si modernizate cu fonduri europene

August 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropenePrimarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat, miercuri, 31 iulie, ca municipalitatea va demara o serie de investitii cu fonduri europene in statiunea Mamaia, incepand cu toamna acestui an, una dintre ele vizand reabilitarea si modernizarea falezei cu circa 11 milioane de euro.

Un nou elicopter pentru salvarea vietii la Constanta

August 2013, Daniel Marinescu

SocialAutoritatile publice judetene se confrunta, an de an, cu situatii dificile, fie ca e vorba despre inundatii, inzapeziri, accidente rutiere sau bolnavi imobilizati la pat, la care autoritatile ajung cu mare greutate.

Record de turisti pe litoral!

August 2013, Marian Carson

SocialOperatorii din turism apreciaza ca weekend-ul ce tocmai s-a incheiat a fost cel mai aglomerat de la inceputul sezonului estival, inregistrandu-se intre 185.000 si 190.000 de oaspeti veniti sa faca plaja si sa se distreze la malul marii.Numarul a crescut cu aproximativ 20.000 de turisti fata de weekend-ul trecut. Ca de obicei, Mamaia reprezinta atractia principala pentru cei care vin la mare, cu aproximativ 30.

160 de copii din Deleni rasfatati o zi intreaga la Constanta

August 2013, Daniel Chirita

SocialOdata cu sosirea verii si intrarea copiilor in marea vacanta, a fost dat startul programului "Spectacole pentru Copii - Constanta Estival", editia 2013, ajuns la editia a VII-a."Vineri, 12 iulie 2013, un numar de 160 de elevi merituosi au beneficiat de o excursie minunata in diferite locuri magice din Constanta impreuna cu un grup de insotitori.

"Centrul de Tineret" din localitatea Cumpana, finantat prin fonduri europene

August 2013, Daniel Marinescu

Administratie localaIn data de 13 iulie 2013, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Zona Metropolitana Constanta" a demarat implementarea proiectului "Reabilitarea, extinderea si dotarea unei cladiri din Zona Metropolitana Constanta, localitatea Cumpana, in vederea utilizarii acesteia drept Centru pentru Tineret".

Ion Marin, un edil dedicat dezvoltarii urbei

August 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaOrasul Baneasa se afla intr-o continua dezvoltare si modernizare, importante proiecte fiind deja demarate sau la un pas de a fi incepute, totul pentru ca Baneasa sa infloreasca.O prima investitie pe care primarul isi doreste sa o duca la bun sfarsit, vizeaza reabilitarea bisericii ce poarta hramul "Sfanta Parascheva" din centrul orasului Baneasa.

Oameni de afaceri din Israel, interesati sa investeasca la Mangalia

August 2013, Petric Radu

Administratie localaO delegatie de oameni de afaceri din Israel va veni in Mangalia, in aceasta toamna, pentru a discuta cu reprezentantii administratiei publice locale despre oportunitatile de investitii in zona.Primarul Cristian Radu s-a intors, recent, din Israel unde a avut o intalnire pe aceasta tema, la invitatia consulului Romaniei in Tara Sfanta, Aneta Badiu.

Noi reglementari privind gestionarea populatiei canine in Mangalia

August 2013, Adrian Nicărel

Administratie localaConsilierii locali din municipiul Mangalia au aprobat, vineri, 2 august, in cadrul unei sedinte ordinare mai multe proiecte de hotarare de interes pentru administratia publica locala.Unul dintre aceste proiecte se refera la modificarea si completarea Regulamentului de gestionare a populatiei canine din municipiul Mangalia. Potrivit noilor reglementari, pentru cainii care au fost incredintati anterior, in baza declaratiei angajament, ridicati de pe domeniul public de catre echipajul specilizat, taxa de revendicare in valoare de 212,54 lei va fi dublata la a doua si urmatoarele revendicari.

GsNDIRE POZITIVA VIATA POZITIVA

August 2013, Tamara Nichita

Psihologie"Gandurile pline de rautate, manie sau amaraciune ii ranesc pe ceilalti. De aceea cel care isi controleaza gandurile, devine un adevarat Zeu pe acest pamant".   Swami Sivananda      Gandurile se nasc, traiesc si nu mor niciodata.

Edilul localitatii Saligny isi pastreaza optimismul

August 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor primarului Ion Beiu, situatia in localitate este relativ buna dupa inundatiile cu care localitatea s-a confruntat, drumurile fiind la acest moment cat de cat practicabile, in prezent asteptandu-se sprijin din partea autoritatilor centrale.

Planuri mari pentru edilul sef Cristian Telehoi

August 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaComuna Cobadin devine de la zi la zi tot mai moderna, proiecte importante fiind aici demarate si finalizate, altele fiind la doar un pas de a fi incepute, agenda de lucru a primarului este destul de incarcata.

Scoli si gradinite, in pregatiri pentru noul an scolar la Oltina

August 2013, Petric Radu

Administratie localaSi pentru ca timpul se scurge repede, administratia locala a comunei se pregateste ca in aceasta perioada, sa demareze si sa duca la bun sfarsit igienizarea unitatilor de invatamant."In curand, clopotelul va suna pentru cei 282 de scolari si cei 83 de pitici de gradinita, astfel ca, in perioada imediat urmatoare vom da startul lucrarilor de igienizare si reparatii aferente.

Discutii cu privire la construirea unui parc eolian la Adamclisi

August 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef Anton Burcea, a fost primita vizita celor ce doresc sa investeasca in acest proiect de mare anvergura de pe raza localitatii Adamclisi."Acesti investitori au dorit sa cunoasca pozitia noastra ca si autoritate locala cu privire la construirea parcului eolian. Din discutiile purtate a reiesit faptul ca, ei nu doresc numai propriul castig de pe urma acestei importante investitii, dorinta lor principala fiind aceea de a sprijini cu tot ceea ce este posibil comunitatea, in demararea mai multor proiecte in domeniul social, si anume reabilitarea si modernizarea gradinitelor, a unitatilor de invatamant si a dispensarului uman.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771